Szia Iriszi! Szép a kenyered, gratulálok!Hát, én nem vagyok olyan profi, hogy véleményt tudjak róla mondani. Amit én látok, hogy a formázásod miatt is lehet kicsit laposabb a kenyér, túl hosszúra hagyod szerintem. Jó lenne megvágva is látni, akkor látszódna jobban, hogy eléggé megkelt-e, vagy esetleg egy kicsit már túlkelt. Üdv
Péktársak ugynézki lehetöségem lesz egy pékség kulisza titkait meglesni.Érdekelne benneteket kép vagy videó mert akkor csinálnák kifli,kenyér,zsemle,csiga hátha tanulságos lenne.Igényeket várom.További szépnapot!
Nagyon szépeket sütöttetek! Mindenkinek gratulálok!
Az elmúlt napokban nem sütöttem semmi különöset, csak kenyeret, mert elkapott egy "kis" influ, és nem sokat aludtam éjjelente. Szerencsére már kifelé megyek belőle.
Margit természetesen nem haragszom, hogy a jénaisba beraktad a képet. Nagyon jó ötlet így összegyűjteni a tapasztalatokat, hiszen olyan sok kérdés szokott felmerülni ezzel kapcsolatban. Nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e egy külön fórumot nyitni ennek a témának, ahol mindenki leírná a tapasztalatait, és a főbb dolgokat onnan tudnád átírni a jénaisba, így nem innen az ált.ból kellene összeszemezgetned?
A 3l-esem kb 24x17 és 13 cm magas, ebben 50 dkg liszttel sütök, az 5l-es 24x27 és 15 cm magas, ebben 70-80 dkg liszt körül.
Margit nagyon jól rátapintott a lényegre, ha "jénaikitöltőset" szeretnél, nagyon fontos az alapterülete és mérete. Az 5 literesemben a 70dkg-ból nem lett olyan szép alakú, mint 80-ból. Viszont ha szorosabb tésztájút sütök, akkor a 60dkg is elég bele.
Tehát a jénaidtól, és a recepttől is függ a liszt mennyisége. Azt tudom csak tanácsolni, hogy próbálkozz először kevesebb, 60-70 dkg liszttel, és ha nem találod elég magasnak, akkor legközelebb +10dkg-val növelheted a lisztet addig, amíg az edény mérete bírja. Az én 5l-esemben szerintem max 90dkg-ból lehet sütni, és ez is elég rizikós, mert lehet, hogy egyszer pont belefér, másszor pedig kimászik belőle ua a mennyiségű kenyér.
Én is mostanában vettem ilyen gépet. Sehol, senki nem tudott a második pár lapátról, kivéve azt az internetes áruházat, ahol végül is megvettem. Ők már beszéltek a gyártóval, a 2. pár lapát jár, csak kimaradt az eredeti csomagolásból. Ők elküldik mindenkinek pótlólag, aki náluk vásárolt, de néhány hetet váni kell rá. Azokban az üzletekben, ahol nincs meg a vevő neve, ott nyilván nem tudják majd a hiányt pótolni, de mondom ott nem is tudtak róla, hogy egyáltalán járna.
Egyébként egy pár lapáttal is érdemes a gépet megvenni, nagyon jó. Sok sikert hozzá, üdv, Margit
Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg valakinek van-e hauser BM-830-as kenyérsütője. Kinéztem egy ilyet, de a boltban a "két pár különböző keverőlapát a kül. méretű cipókoz" helyett csak egy pár volt az original csomagban is. Az importőr állítólag azt mondta, hogy jár hozzá a két pár, de a forgalmazó azt állítja, hogy hibásan van feltüntetve mindenhol. Lehetséges ez? A dobozon is az van, hogy 2 párnak kéne benne lenni és a neten is, a Hauser honlapján. Én nem hagytam annyiban, így állítólag pótolni fogják a hiányt, de "csak nekem"
Nekem is van 5.1 l-es jénaim és úgy emlékszem, hogy Margit Fehér kenyér, 2 kg-osának az 1kg-os változata kitöltötte nekem a jénaimat. Ez 60 dkg lisztből készült.
Majd jönnek nálam többet tudók is, de úgy rémlik, hogy a 3 literes körüli edénybe 50 dkg lisztből készül a kenyér. A formája, illetve az alapterülete és a magassága azért nem mindegy, szerintem ezt is kalkuláld majd valahova bele.
Ha ez a neve akkor az. A mult héten ajánlottad itt Margitkának innen írtam ki a receptet.A német oldalon lévő is nagyon tetszik, csak nem tudok németül!
Jénais sütés ügyben annyit kérhetnék, hogy áruljátok el: ha nem óriási jénaiban, talponálló kenyeret akarok majd egyszer sütni, hanem jénaikitöltőset, akkor hány literesbe mennyi lisztből fér kenyér? Nekem az a metrós, lengyel, hosszúkás, 5,1 lityós van, az aljára és a tetejére fordítva is használható egyébként. De akinek amekkora jénaija van, ha meg tudja mondani, az is elég, a többit majd extrapolálom :-))
Megsütöttem Batka csokis süteményét fél adagból, hát nagyon finom lett.Majd holnap tudok róla képet küldeni, mert ujra lett telepítve a gép és még nincs minden rajta.Sütöttem még egy gyümölcstortát is mert volt egy kis kallódó kivi a spájzban.
Margitka !
Köszönjük a jénai kenyér összefoglalását nagyon ügyes vagy.
Mindenkinek szép estét és szép kenyereket.!! Jégkása!
Margitka! öszönöm, hogy megnézted, tényleg melegen vágtam meg, mert úgy megkívántam. Finom volt. Ma már emgint újabbat kellett csinálnom, és egy kicsit de tényleg kicsivel több folyadékot tettem bele, és most nem volt rücskös, de elégé elterült a sütés végére. Azt észrevettem, hogy a jénaiba nekem már fél óra kelesztés után is rezeg a tészta. Lehet, hogy tovább kelt a mai és ezért lapult el. De nem baj margitka, mert rücskösen is finom volt és tényleg nem látszott a megsült kenyeren.
Szép estét mindenkinek, holnaptól valószínüleg nem lesz netem. majd jövök, ha bekötik az újat! Pá-Pá
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit