Iriszi ! Én sem tudom mitől diétás ez a karfiol, pörkölt, rizs.... Én csak a főtt karfiolt vagy brokkolit le szoktam önteni fűszerezett tejföllel és reszelt sajttal.
Végre tudtam venni habroló sütőformát. Hónapok óta keresem, de sehol nem volt! Ma egy kevés tésztával ki is próbáltam / és meg is kóstoltam /. Azért még 10 db maradt. Majd hétvégén folytatom a sütését. Annyit olvastam mostanában a csomagolt kenyérről, hogy nekiálltam és most szépen keleget. Kovászom is van elég és én még ezt a kenyeret nem is sütöttem! Margit a kekszes süti egyfajta változatát hallottam egy kolléganőmtől, hamis krémes néven. A kekszek lerakása csak két réteg és közötte van a főzött krém, ami hasonlít a krémes ízére. 3cs vanília pudingot kell megfőzni 1és1/2 l tejjel, bele 1cs zselatin, 25 dkg ráma, cukor ízlés szerint, 4 tojás sárgája és a felvert fehérje. A tojások is a meleg pudingba, gyorsan, hogy ne főljön meg. Állítólag nagyon finom!
Nem csináltam meg az összes tésztából,mert a felébe,a tegnapi maradék sülthúst tettem,és úgy is nagyon finom volt! Sőt!-3 db sajtos lett...-hát nem rontotta el.
Valaki kérdezte a diétás rakkottkarfiol receptjét,-hát íme:
Egy szép nagy fej karfiolt megfőzök kissé sós vízben,majd egy zsírozott(olajozott)tepsibe teszem a szétszedett rózsákat.Ha nagyon egyszerüre akarom csinálni,akkor csak zsemlemorzsával szórom le,de ha laktatóbbra, akkor (pörköltből készült)darálthús, főtt rizs,só,bors keveréke is kerül közé.
Akár hogy készül, a tetejére besamell mártás,(vajon hevített kevés liszt,és forró tej)kerül,na meg reszelt sajt.
Ezt cukkiniből ,tökből,padlizsánból is meg lehet főzni.Nagyon fini.
Örülök, hogy tetszik a jénais összefoglaló, de szívesen vennék ötleteket és kiegészítéseket is.
Bundik! Egyelőre annyira kevés ötlet volt - összesen egy Szokmokinak - hogy ennyit még győzök innen elvinni és követni.
Ha valaki hosszabban szeretne írni, azt is lehet akár itt, mint azt Limara is tette, de e-mailben is jó, ha elküldi, onnan is hozzá tudom fűzni többihez.
A jénais sütést én is jó ötletnek tartom, és köszönöm Margitka az újabb jótéteményedet. Remélem, ezzel egy kicsit mindenki közelebb kerülhet ennek az új fajta sütési módszernek a megismeréséhez. Mármint nekem új fajta módszer...Nelly
Limara kár volt megvágni remélem gyorsan lön a párom ha még enni akar!ISTENI vékony a héja ropogos lágy a bele imádom és téged is a rec
eptért és a részletes leirásért!
Ez már szerintem sokkal jobb lett. Két kicsi probléma biztosan van. Az egyik hogy túl nagyra formázod a kenyeret, azt egy csinos, kicsit magasabb gombóccá kell formázni, majd kel hosszában és széltében magától is. A másik, hogy picit túl mélyen vágod be, ezért nyílt el annyira. Épp csak egy kicsit szabad bevágni, hogy csak elsímuljon a bevágott rész.
Szerntem nagyon jó úton haladsz, a következő lehet, hogy már tökéletes lesz. Gratulálok Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit