Jégkása tudod mi apoén, hogy olvastam ma valahol, hogy van aki grizzel csinálja. Azt is olvastam, hogy rétesliszttel készíti. Szerintem, lehet így is, úgy is.
Köszi a tanácsot gondoltam ,hogy nem griz kell bele, most én is a legalsó rácson sütöttem a pizzát, de én nem ropogósra.
Szuperkeri !
Nagyon szép kifliket sütöttél!!
Limara!
Az én üstömből is kijár a tengely de azért én vidáman használom, jobbára csak dagasztásra használom és nem vettem észre a hátrányát annak, hoyg kicsúszik a helyéről. Mikor dagaszt a tengely benn marad nem tud kijönni, kicsit a víz szokott kifolyni de csak akkor ha az áll benne, de időzítve nem szoktam ugyse sütni. A jégkása ujabb képei között megtalálod az üstöm és a tengely fotóját.
Margitka! Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyors voltál, a képeket illetően! Az egyformaság? hát most így sikerült, vagy a formázóm van ilyen jól bejáratva ? Látom nem fogsz unatkozni ma sem, sok szép terved van.
Limara! Látom Te már léptél. Kíváncsian várom a beszámolódat az új gépről. Kívánom, sok örömed teljen benne és nagyon-nagyon sokáig működjön jól .
Megnéztem a gépet, a férjem már vissza is ment érte, sajnos nem biztos, hogy még nyitva találja a boltot. Nem baj, akkor majd reggel! A lényeg, hogy meg van. Remélem jobban bírja majd a strapát, mint az előző!
Superkerikém! Már meg is érkeztek. Most egy kicsit a kenyérsütőgép mellé kerültek. Kollegám szólt, hogy megjött. Mi most egy kiállításra készültünk és hát nagyon elvoltunk havazva.
Változatosságképpen most az unokám lett beteg, haza kellett hozni az oviból.
Gabye megkaptam az emilt és köszönöm szépen. A többi leáányzó is kérem, ha talál valamelyik receptben hibát jelezze felém. Kijavítom.
Köszönöm szépen az együttérzést. Napközben nem tudok annyit jönni, mert itt ül mellettem a kolleganőm és, hogy néz ki ha fönök tereferél.
Érdekes volt ez az automata kenyérgyár.
Zsemlét kell sütnöm, mert úgy elfogyott, hogy hire-hamva sincs azaz morzsája. Limara az én gépem több mint egy évig tökéletes volt (mert nem használtam) Most egy év alatt tönkrement.
Elkészítési idő: kb.: 30 perc 1453 kJ/346 kcal /adag
Hozzávalók: • 12 dkg csokoládé • 20 dkg cukor • 3 dl tej, • 1/2 db vaníliarúd • 3 db tojássárga • 2 dkg liszt • 1 dl tejszín • 1/2 dl rum
Elkészítés: Egy habüstbe 3 dl tejet, a vaníliával, és az apróra tört étcsokoládéval felforraljuk, majd 20 dkg cukrot, a tojások sárgáját és a lisztet is hozzáadjuk, habverővel elkeverjük. Hozzáöntjük a csokoládés tejet, miközben állandóan keverjük, és gyenge tűzre téve forrásig hevítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kevés cukorral felvert tejszínhabot, és kevés rummal ízesítjük. Kuglófokhoz, egyéb kelttésztákhoz (pl.:aranygaluska), de egyéb tésztafélék, zöldséges-, húsételek ízesítéséhez, díszítéséhez stb is használhatjuk
Aztán majd ha megnéztétek, kiveszem a képet a sütéseim közül, ne legyen ott, még látni is rossz.Nagyon sajnálom akik így jártak. És ma hallottam, hogy a földszinten a néni lakása akitől indult az egész, ki sem égett, a képen is látszik, hogy kb a 4.től van korom az ablakokon, azért mert ott a házak légudvaros konyhával készültek, vagyis az elszívó felszívta a füstöt, és úgy terjedt tovább a tűz felfelé. Mutattak a városi tv-n este még képeket belülről, hát el nem tudom képzelni, hogy oda vissza tudnak-e valaha is költözni.
Szép napot mindenkinek!
Megint előkerültem. Ne higgyétek, hogy nem vagyok veletek, azért mindennap belesek. Így próbálom követni az eseményeket. Bezsa Édesanyjának mielőbbi gyógyulást kívánok, ja a bacisoknak és a fejfájósoknak is.
Ez az internet olyan mint másnak a drog. Mindig a másik ül benne sokat, ezért el is ment egy kicsit a kedvem tőle.
A sütéseimről készültek képek, de nem tudom hogyan kell bevarázsolni, meg a smiley-kat.
A kukoricás-magos kenyerem tömör-gyönyör lett.
A diétás kakaós kalács nagyon fincsi, majdnem az illatával el is illant.
Amit írtam új kenyeret az is fincsi lett. Na aztán a fehér kenyér az szuper a családomnak.
Ma megpróbálkozom a vizes zsemlével, meg a hólyagos kenyérrel.
Megyek ügyködni, talán estére készen leszek, mivel a kelesztési idő elég sok.
Igyekszem beszámolni róla. Sziasztok!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit