Szia Nelly! Gabye fedezte fel én amikor a recepteket másoltam megmondom őszíntén az elírásokon kivűl mást nem néztem és javítottam ki, mert arra nem volt idő. Köszönöm javítom és majd holnap felteszem a kijavítottat.
Itt irom megint kislányok ha valahol hibát fedeztek fel, akkor írjátok meg és én kijavítva felteszem.
Igen egy kérés nem tudom ki irta be a likörös cukorkákat, de lemaradt a receptesben a vége. Irja meg legyenszíves a befejezés és küldje el nekem.
Aranyos vagy. Kínomban találtam ki, mert nem jutott már más eszembe. A guta ütögetett, hogy 25-30 évig semmi gondom nem volt soha a piskótával, és egyszer csak elkezdett nem sikerülni. Ez most működik nem is változtatok rajta
Nagyon szívesen leírom. Én fordítva csinálom, mint általában, de működik a dolog, már vagy 35 éve
6 tojás fehérjét 6 evőkanál vízzel és egy csipet sóval felverem kemény habnak. (Ettől kezdve a legkisebb fokozatra állítom a habverőt és végig így dolgozom vele.) Ebbe egyenként belepotyogtatom a tojások sárgáját, majd 12 tetézett evőkanál kristálycukrot (kanalanként) és végül a 12 csapott evőkanál réteslisztet (szintén kanalanként). Legvégül belekeverem az 1 dkg élesztőt, amit 1 evőkanálnyi vízben elfolyósítottam. Az előkészített tepsibe öntöm a masszát, majd forróra előmelegített sütőbe teszem. 10 percig magas hőfokon, utána még kb 30 percig mérsékeltebben kell sütni. Az első 10 percben a sütőajtót nem szabad kinyitni. Legjobb a sütőben hagyni kihűlni, úgy, hogy a sütőajtót az ember egy fakanál nyelével kitámasztja. Az élesztős verziónál ez utóbbira nincs szükség, ki lehet venni forrón is.
Sok sikert hozzá, ha kipróbálod. Majd mesélj róla, üdv, Margit
Bezsa azt hiszem jobb lesz, ha elteszem magamat holnapra, mert úgy látom, hogy hülye dolgaim vannak. Épp ezért nem csinálom évek óta, mert mindig lapospisti lesz a piskóta. Megkeresem a zsömi recijét. Triplán köszönöm a segítségedet.
Szia Margitka!
Nem akarok szemtelen lenni, de megkérlek, hogy írd le a teljes vizespiskótát, mert évek óta éppen ezért nem sütök. Nem biztos, hogy nekem meg van.Köszönöm, hogy a titkot elárultad. Amit írtál azt már jegyzeteltem. Köszönöm!
Elisabeth az egyszerű zsemle Margitka receptjei között van.
Piskótát, hogy csinálod én nemrég tanultam számomra egy új módszert és az gyönyörű könnyü lett. Majd mindjárt megkeresem és elküldöm.
Sajnálom, hogy nem sikerült a kenyered. Ha ennyira ragad a tészta, akkor mindenképpen kell bele még liszt. Biztos nagyon lágy volt és maradt is ezért lapult el.
A piskóta nagyon érdekes dolog. Kicsi gyerekkorom óta sütöttem piskótát, ez volt az egyetlen süti féle, amit mindig is csináltam. Mindig gyönyörű magas lett és nem is esett össze. Egy ideje azonban ez megváltozott, én meg nem tudom mondani, hogy miért. Próbálkoztam én sütőporral, szalicillal, de nem lett tökéletes. Most a kelttésztás korszakomban elkezdtem élesztőt tenni a piskótába. Azért nem írtam róla eddig, mert ez szentségtörésnek számít, mindenesetre bevált. Megcsinálom a 6 tojásból teljesen készre a vizespiskótát, és 1 dkg élesztőt 1 evőkanálnyi vízben elfolyósítva a végén belekeverek. Olyan piskótákat sütök azóta, hogy elrepül és nem érezni se az ízén, se az állagán, hogy élesztő van benne. Na, most jól elárultam egy titkomat
Szia Bezsa!
Azt nem tudom, hogy nem látok, vagy nem tudok olvasni. Honnan vettem, hogy egyszerű zsömlék, mert a kép alatt nincs írva. Ez azt jelenti, hogy akinek fáj a feje az ne üljön a számítógépbe.
A kérésem még mindig aktuális. Mégegyszer köszi.
Sziasztok!
A hólyagos kenyerem aminek a tésztáját úgy vakartam ki, hólyagos lett és lapos, de sajnos ízre sem az igazi, úgyhogy amiért így kiszúrt velem, le sem fényképezem. A zsömlét holnapra halasztottam, mert mérges lettem.
Így vagyok például a piskóta tésztájával is. Nincs az a piskóta, ami nekem sikerülne, csak egyedül a piskótatekercs tésztája, mivel annak nem is kell magasnak lennie.
Lehet, hogy türelmetlen vagyok, s csak sárgára irigykedem magamat, hogy Ti milyen ügyesek vagytok. Biztos Ti is végig jártátok ezeket a lépcsőfokokat, hacsak valaki nem péknek született.
Mindemellett szeretem csinálni.
Meg valahogy ez a nap nem az enyém. Fáj a fejem, úgy érzem, hogy lehet, hogy a bacit bekaptam én is, nehogy kimaradjak belőle.
Benéztem csak, hátha Limarát már új géppel találom itt. Látom eldőlt és lesz Eta, csak lehet, hogy holnap. Sok örömet kívánok hozzá én is Limarának.
Az Eta szervízháttere egész jó, bár nem gyors. Én agyonstrapáltam azt a gépet és így hibásodott meg kétszer a két év alatt. A feltüntetett szerviz gyakorlatilag csak átvevőhely, a gépet Környére viszik el és ott a saját szervizükben javítják. Ezért kicsit hosszadalmas, de nem kötözködnek és javítanak, cserélnek, amit kell. Az 1 éves szerviznél kicseréltettem a tetejét is, mert addig kicsit lötyögött és le volt fóliázva belülről. Azután már nem kellett visszatennem a fóliát. Remélem azonben ezekre az információkra nem lesz szükséged Limara
Készülnek a tésztáim. A fánkok már formázva kelnek a nagy muffinformákban, a kovászbomba elsőre pihen, a gépi kenyérkém szintén kel már. Alakul minden, most már csak várni kell rájuk, majd sütni.
Most majdnem megjártam a sütőmmel. Alsó- felső sütéssel sütöttem és olyan fehér akart maradni, mint a hó. Nemgyőztem még időt állítani, aztán mérgemben légkeverésesre állítottam és két perc alatt színe lett. Az alja meg igencsak szépen megsült.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit