Sziasztok kislányok! rém szépek a sütések, gratulálok mindenkinek. A történésekhez is, farsang, új kenyérgép stb.. Olvaslak benneteket, de nem igazán volt időm nekem sem.
Beirom most az egyik nap feltett sütés nélkül kockás sütit. (bármit II-be lesz)
Szuperek a videok, megnéztem. Hát csak ámulok Margitka zsömlekészítésén. Látom hogy csinálja, probálkozom de valahogy nekem nem igy megy.
sütöttem egy szép kis kenyeret jénayban ez végre olyan igazi, bár már a multkori is olyan jó volt. Aztán csináltam egy nagyon finom túros buktát, nagyon finom volt a töltelék, olyan jó citromos izű. Nem igazán, de be kellett falnom két darabot. (Bezsa felteszi a képet megkértem, mert én nagyon kicsiben tudom idevarázsolni)
Sziasztok!
Olvaslak ám benneteket minden nap. Csak írni nem nagyon van időm. Ma volt a nagylányom első farsangja. Nagyon jól sikerült.
Limara! Az a sütés nélküli engem is érdekel. Beírnád a receptet a bármi-be?
Hoztam nektek egy kis fánkot, és még Ámor szeletet. Ez utobbit nem kell sütni, gyorsan elkészül.
Az új gépem kicsit megtréfált sajnos. Elővettem a régit is, és mind a kettő gépben elkezdtem dagasztatni 1-1 kiló lisztből a tésztát, majd otthagytam kelni. Sajnos elfelejtettem, hogy az új gép kevesebb ideig keleszt, utána átkapcsol sütésre. A gyorsprogira kapcsoltam, mert ott rövidebb az előmelegítés. Mikor kijöttem ránézni a tésztára, már 2 perce ment a sütés, így a tészta nagy része kukában landolt. Kezdhettem előről. Minden jó, ha a vége jó, sok fánk lett, nagy sikerrel, egy sem maradt.
Holnap majd én is sajtos szálat sütök, legyen szép az estétek, üdv
A corából írok most nektek, mert otthon sajna vége lett a kalóz internetnek 2 napja.Nemtudom,hogy mikor lesz még otthon internet, sajna a közeljövőben nem biztos.Üdv midenkinek!
Ez a szokásos fehér kenyerem, amit minden nap sütök, de nem magunknak. Nem szoktam fényképezni, de most egyszerre kettőt csináltam és mindkettő ilyen kis csini lett, azért hoztam róla képet.
Sok sikert a hétvégi sütögetésedhez, majd mesélj róla és képeket is szívesen látnék. Üdv, Margit
Tegnap el voltam havazva, így most próbálgatok írni.Állítólag a sávszélességet bővítették, erre a minek az ötödére csökkent valami technikai hiba miatt. Talán ma már normálisan tudok otthonról netezni. Egyszerűen a leveleim nem jöttek le, mert a levelező azt írta ki, hogy olyan lassan jönne le a levél, hogy nem tudja leküldeni. Mindig leállt. Majd frászt kaptam. Ezért inkább kikapcsoltam. Most benn vagyok a cégnél. Itt minden normális. Ma kezdődik nálunk a nagyüzem. Sütök sós, sajtos stanglikat, és sonkás kenyeret holnap, aztán még majd kitalálja a család. Tiramisut is állítok ma össze, de hát ezt nem kell sütni. Szép napot kislányok! Nelly
Sikerült levennem a gyerekem kotyogását a videóról, most töltöm fel őket arra a tárhelyre, ahova az előbb is.
Írisz! Bármilyen töltött kiflifélét, bucit megsüthetsz és lefagyaszthatod, ha van elég helyed a hűtőben. A ma emlegetett sajtos rúd is eltartható. Kihűlve egy fedeles dobozba tenném, akkor teljesen friss marad.
Édesnek kiváló a kekszes süti, ezt el is kell készíteni legalább egy nappal hamarabb, mint ahogy tálalni szeretnéd, de ehhez bizony tányér kell. Sütikben én nem vagyok nagyon otthon, holnap biztos több segítséget kapsz.
Piroska! Hát, jó lenne tudni valahonnan, hogy ez igaz-e, nekem most gyűlt össze éppen egy jó szatyornyi adag. A bolti péksüteményeket nem igazán lehet leutánozni. Mondjuk én nem is bánom, mert a bolti zsömléről és kifliről meglehetősen lesújtó véleménnyel vagyok.
Az én kiflireceptem a régi, letekerhető kiflire hasonlít, mi nagyon szeretjük. Igen, a jó kiflinek kicsit kalácsos jellegű a tésztája, a mai egyszerű, boltinak viszont nem. Zsömlerecept számtalan van, ropogós zsömlereceptem is van, de azok is csak frissen igazán ropogósak és közük nincs a boltihoz.
Tudod mi jutott eszembe? A kovászbomba nevű kenyerem, amiről a képet feltettem az előbb, az nagyon hasonlít jó értelemben a bolti kenyérhez. Hihetetlenül laza lett, hatalmasra megkelt, így egy-egy szelet pillekönnyű. Mi lenne, ha ezt megpróbálnád zsömlének?
Mindjárt hozzáírom a recepthez, hogy most hogy csináltam, bár a 2. tésztáján már nem változtattam.
Jégkása! Köszönöm a képeket, rövidesen hozom őket.
További szép estét kívánok mindenkinek, aki még kitart itt velem, a többieknek szép álmokat, üdv, Margit
Ezt a tésztát nem lehet gépben dagasztani, csak kézzel gyúrni. A karom és a vállam nekem is kiszakad, ezért, ha sikerül, akkor befogom valamelyik fiút segíteni.
Azt hiszem Limara írta egyszer, hogy a késes aprítóba teszi a lisztet és a margarint valamelyik tésztához. Na ezt szoktam csinálni, csak két részletben, mert egyszerre nem fér bele az edényembe. A fele lisztet, sót, sütőport és margarint egybe beledobom és egy rövid ideig járatom. Látszik, hogy hogy morzsálódik el a margarin. Amikor kezdene lassulni a gép, mert kezd összeállni az aljában tésztává a margarin a liszttel, akkor kiborítom. Mikor mindkettő kész, akkor kicsit kézzel még átmorzsolom, belekeverem a reszelt sajtot és a legvégén teszem bele a tojást és a tejfölt. Így viszonylag "könnyű" összedolgozni.
Szerintem még most dolgozd bele a sót, mert ha áthűl, akkor már végképp nem lehet.
Én egyébként teljesen kinyújtva tartom a hűtőben, csak szeletelni kell és sütni. Holnap csinálom a következő adagot
Majd mesélj, kíváncsi vagyok nektek hogy ízlik. Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit