Szuper ez a fotófejléc! Minden, ami a házi pék repertoárjába belefér, jól illusztrált.
Mellettem a két zsömle helyett nagyon el tudnék képzelni egy kosárkát, benne hagyományos kinézetű zsömlékkel és kiflikkel. Úgy gondolom a friss házi zsömle és kifli közel olyan hőn áhított törekvés a házi pék műhelyében mint a mindennapi friss kenyér.
Az én rozskenyérkém 29 év álma és vágya volt 2005 nyarán, amikor az elsőt megsütöttem a régi gázsütőmben.
Ma már házi nagyüzemben gyártok, mert darabonként eléggé időigényes a sütése a kovász kelése miatt. Szerencse, hogy ezek a rozskenyerek több naposan finomak. Fagyasztással ezért semmit nem veszítek az élvezeti értékéből, hisz 2-3 naposan fagyasztom le, mert akkor az igazi az íze és az állaga. --------------------------------------- Ez 2 db 1,8 kg-os kenyér a gyakorlatban. Nekünk 1 hónapra elég, mert még friss fehérkenyeret ill./vagy zsömlét is sütök hetente. ------------------------------ A zúzott magvas kenyér 1 hét után élvezhető igazán, amikor a benne lévő nagyobb gabonamagvak átpuhultak. Lefagyasztani is csak ekkor szabad.
A tiszta/70-80 %-os rozskenyér jól tárolva nem penészedik, csupán kiszikkad ha nem fogy el időben.
60 dkg lisztből készült a tészta, az egyik feléből 8, a másikból 12 kiflit csináltam. Nagyon finomak lettek, a fele már csak "kiflitt", mert a magánhangzó után a "tt" a múlt idő jele
Sziasztok, jó éjszakát mindenkinek és kellemes hétvégét kívánok, üdv, Margit
Képzeljétek el, hogy majdnem 2 órája csináltam már, az utolsó 3 képáttűnés effektusa és a feliratok voltak hátra, amikor befagyott az egész program. Se kilépni, se elmenteni, se semmit nem tudtam vele csinálni. Negyed óráig szórakoztam vele, aztán nem volt más, mint a feladatkezelővel leállítani, aki közölte velem, hogy minden el nem mentett adat el fog veszni. Mondtam neki, hogy kösz, ezt én is tudom, de nem volt más választásom. Bezárult a program, én félig megőszültem közben, majd megnyitottam újra, miközben valami csodában reménykedtem. És csodák vannak Kiírta a program, hogy talált valami névtelen lim-lomot és megkérdezte, hogy kell-e ez nekem?? Naná, hogy kellett, egyben megtaláltam az egész addigi munkámat. Hogy én hogy örültem, arról fogalmatok nincs. Azóta befejeztem még kb. 1 óra alatt és el is mentettem a kész filmet.
Most már csak Batkát kérdezem, hogy mit csináljak vele, mert ez nagyobb mint 25 MB. Nem sokkal, csak 2-3 MB-tal, de több. Ha regisztrálok a BIG-en az jó nekünk? (Így is borzasztóan megvágtam, mert a 2 film eredetileg 91 MB volt + a képek hozzá )
Lassan elteszem magamat én is, bár a képekből még lehet, hogy hozok gyorsan mutatóba ide is. Üdv, Margit
Örülök, hogy jónak tartjátok a videókat. Remélem megkönnyíti majd a zsömle formázását azoknak akiknek ez még nem teljesen megy vagy majd még csak ezután kezdenek bele.
A pecsenyezsömléről csak azért csináltam külön, mert az elég speciális, viszont nagyon jópofa lesz a végeredménye.
Masala! Biztos, hogy minden bíztató szónak köze van hozzá, hogy belefogtam a videók gyártásába. Készen nincsen több videóm, ezek mindig most készülnek, amiket sütök azokról. Ma kiflit sütöttem, erről is csináltunk, de ezek még nyers állapotban vannak és sok munka lesz vele, mert ezeket meg is kell vágni (irtó hosszúak lettek). Még az én négyes fonásomról is szeretnék csinálni, bár Limaráé annyira tökéletes, hogy lehet, hogy nem is érdemes. Több tervem jelenleg nincs, ezzel Batkát is szeretném megnyugtatni
A szép sütésekhez mindenkinek gratulálok én is.
További szép estét kívánok a még ébren levőknek, üdv, Margit
Szia Superkeri. Nekem bomanon van, 593/595 sz. van rajta, én imádom! nagyon meg vagyok elégedve vele. Ha vennék megint ilyent vennék csak, mert megbizható, nagyon sokat használom, van hogy egy nap kétszer-háromszor is. Igaz most lehet hogy hazavágtam szegényt, mert olyan kemény kenyeret csináltam, szerettem volna ha magában megáll, hogy úgy nyikorgott, azt hittem eltörtem a lapátot. Azóta nyikorog, lehet hogy a héten elviszem szervizbe, most lesz 1 éves, gyorsan megnézetem.
Szépeket sütöttetek.
Rabim a tészta nyújtó gépről a konyhai topikba írtam egy keveset. Nem tudom, mi érdekel? Nekem sajnos sokmindentől kímélni kell a csuklóm, ha nem akarom operáltatni. Ezért van ennyi szerkentyűm. Amikor a csörögét sütöttem, ezt a tésztát is ezen a gépen nyújtattam ki és nagyon jól működött. A nehezen nyújtható, ruganyos tésztát is könnyen kinyújtja. A márkája Fackelmann.
Sziasztok Lányok! Ámulok és bámulok, hogy mire vagytok képesek. Kartika a kenyered csudaszép!! Margit a videók tanulságosak és hasznosak. Lehet, hogy ezt én sugalltam egyszer, amikor azt mondtam, hogy jó lenne látni is amiről beszélünk? Remélem azért nem erőn fölüli, amit csinálsz nekünk? Szívesen látjuk a többi videót is, biztosan van még, amit érdemes megmutatni. Az, hogy egyedül csináltad, külön értékessé teszi! Nekem van egy kekszes, csokikrémes, sütés nélküli édeségem, annak majomkenyér a neve, de nagyon hasonlít arra, amit Limara csinált. Szia Superkeri!! Látom nálatok sincs szabadságon a pék és az inasa!! Sajnálom a gépedet, de legalább lesz egy új és talán az sokáig baj nélkül szolgál majd Titeket. Egy hónap után nekem azt mondta a szervízes, hogy az én Bomannomhoz nincs csere üst és valószínűleg kicserélhetem ill. levásárolhatom a gépem egy újra. A baj csak az, hogy ahol vettem a mostanit, ott nincs nagy választék kenyérsütőkből. A jövő héten remélem már rendeződik! Lányok valaki ki tudja deríteni, hogy hová kellenek a kupakok? Én úgy terveztem, hogy egy hosszú hétvégén menetünk volna el azért a kb.40-50kg kupakért, amit a fiam szerzett. Ami itthon van ,azt a Szlovákiából idejáró emberek hozzák a gyárba. A Blikk cikkét én is láttam, de nem tudom, igaz-e?
Hű lányok! Szupi a videó! Ezek után ha nem sikerül a zsemle, az biztos, hogy nem a receptben van a hiba .
Látom sok finomság is készült, gratulálok Mindenkinek.
Azt hiszem hasonló cipőben járok, mint Margitka. Náluk a stangli a "mindennapi," nálunk Limara Sajtos bagettje. Készült még kalács is, de úgy el terült, minta ...... Csúnyácska, de a miénk és finom is volt.
Még nyekeregve, de dagaszt a gépem. Viszont láttam a Tescoban Bomann-t, rendkívül tetszett. Azt hiszem Kartikának van ilyen, úgy emlékszem a találkozón mesélte, hogy milyen formájú kenyeret tud sütni. Álló. de sokkal formásabbat, mint a mostani.
Már azt sem tudom, miket írtam, nem látok a pipától. Szóval megsütöttem a sajtos rudakat. Csak a felét, tanultam Margitkától, majd vasárnap az ünnepi ebédhez sütöm meg a másik felét. Na majd folytatom, csak telefonom van. 1 hónap után hazajött a barátnőm Thaiföldről.Nelly
Na megint nekilátok. Szóval Kartikának gratulálok először is, mert bár gyönyörű a buktája is, de nekem a kenyere a szívem csücske, mert én még nem tudok ilyen szépet csinálni. Ezért aztán gratulálok, és nagyon szép kenyered van! Gyorsan elküldöm, majd meglátjuk, mi lesz vele. Nelly
Amikor az Europarkban dolgoztam ott hallottam, hogy február végéig tart egyenlőre a kupak gyűjtés. Ugyanis az Europarkban is le lehetett adni a kupakokat. Én odavittem eddig, igaz nekem nagyon kevés volt, de sok kicsi sokra megy.
Hát hülye itt már minden net szolgáltató? Írtam egy regényt ide, elküldtem, erre kiírta, hogy a kapcsolat alapszolgáltatóba állt, vagy mi a franc! Az epe rám fakad!!! Nelly
Csak ámulok és bámulok a sok szép sütés láttán. Ügyesek vagytok lányok, ismét gratula mindenkinek.
Én is megnéztem a videókat. Nagyon jók, dehát mikor tudok én majd így formázni ?
Látom nagyban megy mindenkinél a sajtos rúd sütése. Én még sosem sütöttem. Lehet, hogy itt lenne az ideje ?
Mogyi ! Köszönöm szépen a tájékoztatást, hogy hol lehet BL-80-as lisztet kapni, de én rendszeresen járok a gógynövény nagykerekbe (Mediline) munka ügyben, így én ott szoktam beszerezni.
Judit0125 ! Üdv a csapatban. és gyere gyakrabban írni és várjuk a beszámolót a sütögetéseidről. Vagy ha bármi kérdésed van szívesen segítünk.
Bezsa nagyon köszönöm. Olvastam itt a kupakot, mint irtam nekem is két nagy zacskóval van megint. Szerintem fog ez még kelleni. Én is olvastam a Blikk felhívását, ott is gyüjtik. Nekem mindegy hova kinek adjuk, csak tudjunk segíteni és tényleg segítsen.
Linborihoz hasonlóan én is inkább csak olvaslak titeket. Láttam ,hogy Limara vett egy új kenyérsütőt, nekem is olyan van ezért kiváncsi vagyok milyen finomságokat süt vele. Én még igen kezdő sütögető vagyok, de nektek köszönhetően kezd a hobbimmá válni. Köszönöm nektek nagyon szívesen olvaslak benneteket.
Üdvözlök minden kezdő és gyakorlott sütögetőt.Szép estét. Judit.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit