Salty! Ha csak fűszereket akarsz beletenni, akkor szerintem nem, változtatni csak akkor kell, ha folyadék-szárazanyag egyensúlyt(hú, figyelitek?) megváltoztatja valami hozzávaló!
Láttam a kérdésedet és észben is tartottam, hogy válaszoljak, de muszáj volt egy kicsit a dolgaimnak utánajárni. Azóta kaptál segítséget, remélem így jobb lesz a kalácsod héja. A bolti, vagy sütőben sütöttet sosem éri el a gépben sült.
Kérdezzél bármennyit és koppintsál nyugodtan az orrunkra, ha nem válaszolunk véletlenül Azért ez ritkán fordul elő.
Limara még biztos ír neked, így most azt megvárom. Üdv, Margit
Tegnap aludttejes kenyeret sütöttem anyukáméknak..Kicsit túlkelt, pedig így is előbb ráindítottam a sütést, de a lényeg, hogy finom lett
Ma erre fel kaptam anyuéktól egy digitális konyhamérleget, és úgy gondoltam, felavatom egy kaláccsal..Margitka Fonott kalácskáit néztem ki magamnak, és Limara hathatós segítségével, valamint a kalácsfonásról készített videójának bemagolásával nagyon jó kis kalácskát készítettem..Köszönet még egyszer Limarának, valamint Margitkának és Ildikónak a tanácsokért..
Lhttp://knopen.ismijnhobby.nl/frames/homepage_frame_nl.htmlanykak, innen vettem le a tesztahoz valo fonasok kombinalasat amig nem volt video mozink itt. Ezzel tudtok kezimunkazni is.
Fonasok=KNOPEN bal oldalon talaljatok. ide katt es kulonbozo technikak jonnek. 3-4-5-6-os fonasrol stb.
Szabad még egyet kérdezni ? Ha fűszeres (bors, kakukkfű vagy ilyesmire gondoltam) kenyeret szeretnék (mondjuk sima fehér kenyeret), akkor kell valamit változtatni a recepten ?
Salty én nagyon szeretnék ropogós héjú kenyeret sütni a gépben, de nem megy. Biztos, hogy ropog az a kalács és nem csak nagyon megsült? A sütési fokozatot lehet állítani és talán nálad elég lenne a kisebb is. Ezért is jó a "csak" sütés program.
Kenyérke ezt a receptedet már nézegettem, de pont a kelesztési idő tartott vissza a sütésétől. Egy kicsi élesztő már nagyon megváltoztatná? Vagy ezért laposabbak a bolti rozskenyerek is? Nekem nem baj, nem akarok én magas kenyeret mindenáron!
Salty! Bocsánat, elkerülte figyelmünket a kérdésed! A gépben sütött kalács soha nem lesz olyan héjú, mint a sütőben sütötté, mint ahogy a gépi kenyér héja sem hasonlít a bolti vagy sütőben sütöttéhez. Melyik programon készítetted? Én soha nem használom az édeskenyér programot, hanem először dagasztás-kelesztés, utána átkapcsolok a csak sütésre.
Lányok! Tudjátok, amikor még nem ismertük egymást, próbáltam az írások után besorolni a pékecskéket, hogy kb. ki milyen korú lehet. Hát több kevesebb sikerrel ez ment is. De Kenyérke és Batka korát sehogy sem sikerült, aztán a találkozó előtt nem sokkal sütötte Kenyérke a Békebeli félbarna kenyeret és ez árulkodott. Batkával nem boldogultam. El is csodálkoztam, mikor találkoztunk, sőt mondtam is hogy jé de fiatal vagy! (szép emlékeim vannak a találkozóról
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit