Felétek is ilyen gyönyörű, szép napos idő van? Kedvem támadt egy kicsit kimenni a természetbe. Délután elviszem a négylábúakat egy kicsit mozogni az erdőbe. Utána lehet, hogy sütök valamit. Csak azt nem tudom, hogy mi legyen. Nálatok mi finomság készül?
De burg.pehely nélkül is nagyon finom kenyeret lehet sütni. Nem feltétlenül kell bele. Ettől egy kicsit lágyabb, kevésbé szárad ki. Ha nincs otthon, nyugodtan hagyd ki belőle
Szia Muci! Első kenyérnek Margit elronthatatlan fehér kenyerét ajánlom: //gportal.hu/gindex.php?pg=7594182 Burgonyapelyhet bioboltban lehet kapni. Nyers vagy főtt krumplival is helyettesíthető. De ha nincs más, akkor a boltban kapható burgonyapürépor is megteszi.
Sziasztok! Mindenkinek szép napot!!
Szia Margitka! Mint ahogy megírtam szeretek sütni-főzni,szeretek újdonságokat kipróbálni,minden hétvégén sütök,mert a család ígényli,hétközben inkább keltkalácsot szoktam sütni,időm engedi és a munkám.Tegnap gesztenye kockát készítettem el.képet nem tudok feltenni,mert igazából kezdő vagyok,esetleg emailben el tudom küldeni,de igyekszem megtanulni.Margitka burgonya pehelyt azt hol lehet kapni? látom a kenyereknél kell használni,vagy lehet helyette mást is használni? Szeretném kipróbálni a jénais kenyeret kenyér sütésben kezdő vagyok, nem olyan rég kaptam egy kenyér sötőgépet, van egy fehér kenyér receptem mindig csak azt csinálom meg,jó lenne változtatni,ezért is örülök hogy rábukkantam a honlapodra,adjatok tanácsot hogy melyik kenyeret süssem meg.előre is köszönöm.
Ismét a corából írok nektek:-))9 Nagyon félretájékoztatott bennünket a T-com, ezért egy darabig csak betárcsázós internetünk lesz,az is csak a jövő héttől. Tudjátok mint a reklámban,"és mit eszik?" Nem baj,delaegalább valamilesz.Már internet elvonási tüneteim vannak. Egy nagyon picit visszaolvastam, nagyon szépeket sütöttetek, meg az újítások is jók.
Limara! Úgy sajnálom,hogy az internetem miatt lemaradtam a szülinapi kívánságaimmal,de utólag is nagyon sok boldog születésnapot kívánok!
Lányok! majd ha tudok jelentkezek, addig is sütkérezzetek finomakat!
köszönöm szépen Margit a választ, de ma még nem fogok kakaós kalácsot sütni, a család nem tudja elég gyorsan enni a próbálkozásaimat, pedig sürgetem őket :)
GABYE, nagyon szepek lettek a sutmenyek!! A kenyerbol hianyzik egy db, mert kentem magamnak 1 szeletet,a kalacsnal pofatlanabb voltam, elcsortam egyiket reggelire. Nagyon koszonjuk!
Itt van a fototaram "cime " : http;//fam_revesz.mijnalbums.nl/ innen megtudtok nezni a sutesekrol es a cicusomrol kepeket.Megprobalok megint egyet ide "passzolni"de nem tudom sikerul e.Remelem nagyon nem lessz megint katasztrofalis.
No, itt jon az oreg csaj amikor fiatalabb volt. Remelem nem veszi ki a szerver vissza.
Sziasztok! Gabye! Gratulálok, nagyon szépeket sütöttél, ügyes vagy! Kisült a sajtos szálam. Kevés volt a trappista sajt, ezért tettem hozzá egy kis házi, enyhén füstölt sajtot, hát mit mondjak, nem rontotta el!
Szépeket sütöttél Gabye, gratulálok. A kenyered biztos, hogy nem túlkelt, sőt még a sütés alatt is tudott kelni, azért lett a teteje körül az a kis repedés és lett egy kis külön "kalapkája". A kalácsfonásod szép lett, gondolom a leghosszabb volt az utolsó, az olyan lett, mint egy gyöngysor.
Köszönöm. Jól írtam, ebbe is így szoktam tenni a kakaót.
A Katica kakaó is tökéletes, ahhoz nem kell szerintem plusz édesítés. Sokáig én is ilyet használtam, de most a kakaót is nagy kiszererlésben vesszük (azt hiszem tán 5 kg-os) és ott a Hollandot egész jó árban lehet kapni. Az viszont olyan fekete és keserű, hogy ahhoz muszáj valami kis plusz édesítést tenni.
Sok sikert és várom holnap a beszámolódat, üdv, Margit
Nem tudom, hogy itt vagy-e még, remélem olvasol. Tegnap voltam a Bakoban, megvettem mindent amit megbeszéltünk, de eddig még nem jutottam hozzá, hogy levelet írjak. Talán ma éjjel.
Van fehércsoki díszítő valami is, talán dara, de ebben nem vagyok biztos. Talán nem is egy, hanem két valamit láttam kitéve fehécsokiból, de ennél többet nem tudok, mert nem érintett a dolog. Szívesen veszek azt is, de azt majd csak a következő alkalommal tudom, ha megyünk.
Így nem tudom melyik ez a recept, de minden 60 dkg lisztből készülő kalácsba nagyjából egyformán szoktam a kakaót tenni. 2-3 evőkanál kakaóport egy kevéske vízzel nagyon sűrű péppé keverek és így szoktam a tésztához tenni. Tapasztalatom szerint így keveredik el legkönnyebben és legjobban a kakaó és nem változtat a tészta állagán. Ha megírod, hogy melyik receptről van szó, akkor nagyon szívesen megnézem, nehogy véletlenül rosszat mondjak, de ezt nem igazán tartom valószínűnek. (Ha jó minőségű, fekete kakaóporod van, akkor tehetsz bele egy pár csepp édesítőszert, esetleg egy picike cukrot. A Hollandhoz szoktam tenni, mert különben kicsit keseríti a tésztát.)
Kérdezzél csak nyugodtan, nagyon szívesen segítünk. Sok sikert a kalácshoz, majd mesélj róla holnap! Üdv, Margit
Sziasztok!
Megsütöttem a hatlapos krémest, finom lett, igaz egy kiscit több cukrot tehettem volna a krémbe, de sebaj, így "kevésbé" hízlaló.
Nagy örömömre nem keményedett meg a tésztája, valahol olvastam, hogy a krémet rögtön rá kell kenni, és így nem keményedik meg. Bejött! :)
Margitka! Ha sikerül beszerezni a habzsákot és tartozékait, értesítenél e-mailban? Itt lehetetlen mindent visszaolvasni :)) Véletlenül fehércsokis dara vagy lencse vagy valami nincs a BAKÓban?
Margit ez a kérdést neked címezném, mert a te recepted :) Szeretném majd megcsinálni a kakaós-csíkos kalácsot (amelyikben ki kell venni a lapátot menet közben), mennyi kakaó kell hozzá ? Ezt sajnos nem jelzi a recept, én pedig még nem merek önálló döntéseket hozni ilyen kérdésekben :) Ha el kell keverni valamivel, akkor mivel ?
Elnézést a sok kérdésért, de még szükségem van a mankókra :)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit