Gusztakat sutogettetek! IRISZI, kulon gratula a kenyerkedhez! Nagyon ugyi vagy! SUPERKERI, mivel toltotted a kalacskadat? Tegnap "ujra"BEZSAM !!-parmezanos rudjait sutottem. Ma mar 1 db sincs! Ma nem sutok, mert a fejem megint dagad a fejfajastol. Este majd akkor is foznom kell vmit holnapra. Shoarmat keszitek. Nem tudom ismeritek otthon? Nagyon egyszeru, olyan mint talan a brassoi, de Marokkoi fuszerkeverekkel van fuszerezve. Ezt igazabol Pitta-kenyerrel eszik, most rizst parolok hozza es fokhagymas tejfolos ubi sali lesz hozza.Igazabol fokhagyma szosz dukal hozza. TI miket foztok mostanaban?
NELLYM, jobban vagy mar??Rendesen"sutok a kuldott meglepeteseddel. hihi.Igazabol a kenyereim formaja ugyanazok. Szeretek tortaformaba /szilikonos/ sutni.Nekem meg nem sikerult a csserepezes."" Akar hogyan spriccelem stb. Talan ha LEGO cserepekkel korbeszogezem? jajajj! EZ csak Nektek jon egybe! En maradok "csak" sutogeto.Sajna.Megkene "kornyekeznem"/hihihi/ CSAK A CEL ERDEKEBEN!! "" itt lent nalunk ezt a torok peklegenyt, csak mindig dolgozom az a baj.Talan megtanitana engem.
Lanyok epp most mondta be a TV itten hogy Szumatran nagy foldrenges volt. Hazak doltek ossze. Szegeny nep! Nem eleg a tsunami ami volt, most meg ez.
Ki ker kavet? Cserelunk egy nyakmasszirzasert, jo? Suti is van!
Sziasztok! Néztem Jégkása üstjének a tengelyét. Amint látom az is kijár. Szerintem ezeknek a gépeknek az üstje és a tengelye egyformán van összerakva. Ha egyszer kijön a tengely akkor sokmindent nem lehet tenni. A tengely és az üst között van egy tömités ami szerintem a sütések folyamán az idő múlásával elöregszik és egyszerüen megsül. Akkor előszőr beszorul a tengely majd ha sikerül kilazitani akkor kipottyan. Van még egy zégergyürú a tengelyen az üst alján ami megtartja a tengelyt, hogy kellő magasságban álljon az üstben. A zégergyürü ha elpattan az pótolható, de ha már kijár a tengely az üstből akkor az üsttel együtt kell cserélni. Ez az én véleményem. Persze nekem is kijárt hosszu honapokon keresztül a tengelyem az üstből. Úgy tettem be a gépbe, hogy fogtam a tengelyt belülről az üstből. A folyadékot a száraz anyagok tetejére raktam igy nem folyt ki alul. Elég sokáig használtam igy mig rászántam magam, hogy elviszem a szervizbe, az enyém garis volt. Most van a Tescoban HM 1300-as akcióba és a jövő héten lesz az egykaros akcióba. Ha már nem garis akkor szerintem nem érdemes új üstöt venni inkább egy új gépet ami most akciós nem olyan sokkal drágább. Ha jól tudom az üst 5500 Ft körül van. Persze ez csak az én véleményem.
Nogea! Megnéztem, jó az a recept, csak nem írtam részletesen, bocsánat. Szóval a Ramat, csokit beleteszed egy hőálló tálba, vízgőz fölé állítod, felolvasztod, utána hozzá teszed a tejet, kakaót, csokipudingot, cukrot, és a vízgőz fölött még további kb. 10 percig forrósítod ( nekem ezt nem volt türelmem kivárni, mikor az egész felforrósodott, beraktam a mikróba és 1 perc alatt besűrítettem). Ha sűrű lett, akkor beleteszed a durvára vágott diót, mazsolát, kandírozott narancsot és az összetördelt ostyalapot, jól összekevered, ekkor már nem kell melegíteni! Folpackkal kibélelt őzgerincformába símítod és 3-4 órán át hideg helyen pihenteted, utána szeletelhető!
Irtam a Bármitbe egy tésztás kaját. Az én családom nagyon óvatosan fogadja az új dolgokat (velem együtt), de ez most a kedvencek közé került. Hátha valakinek megtetszik.
Meghoztam Jégkása képeit. Az üstjének a tengelyéről a képet gondolom azért küldte, hátha így könnyebb segíteni, hogy hol is a hiba.
A sütéseid negyon szépek lettek Jégkása, gratulálok. Az ünnepelt biztos örült a meglepetés-kalácsnak.
Superkeri is gyönyörű kalácsokról küldött képeket, gratulálok!
Én is kalácsot szerettem volna sütni, de nagyon elment az időm, ilyenkor a jó bevált és gyors joghurtos zsömléhez szoktam fordulni. Majd holnap talán lesz időm kalácsozni is.
További szép estét, ha még jár erre valaki, bár ma elég nagy csend volt itt. Most is egyedül vagyok a számláló szerint.
Bocsánat ! Hirina! Limárának szántam csak összekevertem a neveket, kicsit álmos voltam még.
Küldtem képeket!
Mult héten Keresztanyám 75. születésnapjára sütöttem kalácsot és ma egyáfonyás muffint. Mivel leolvasztottam a hűtőt találkoztam egy kis fagyos áfonyával.
Lehet, hogy nektek nem új, de én mostanában a virslis bucit is teljeskiőrlésű liszt hozzáadásával sütöm. Nagyon finom és talán egészségesebb is, mint a sima lisztből. A családomat olyan nagyon sikerült hozzászoktatnom a házi kenyérhez, kiflikhez, hogy ha néha a boltban kell vennem kenyeret, már nem is igazán eszik meg. Most is egy kenyerem sül, nagyon szép lesz.
bezsa! merre találom meg a virslis kifli receptjét?
kenyerke! a kertészkedni is szeretek,már alig várom hogy kint legyek a kertben,akkor lesz miről beszélgetni.
Szia Muci!
MEglátod hamarosan Te is adod majd itt a tanácsokat. Mindig vannak újak akinek tudunk segíteni. Aztán nem mindig kenyérsütésről megy itt a szó. Az élet minden dolgáról.
Sziasztok!!
Szia Margitka! Nagyon tetszik ez a honlap,most már minden időmet itt töltöm.Köszönöm a tanácsokat!Ma elkészítettem az első kovászomat,még nem csináltam,de majd beszámolok hogyan sikerült.A videókat is megnéztem sokat tanultam belöle.Ezen a honlapot folyik a beszélgetés,remélem én is hamarossan bekapcsolódhatok,igaz még nagyon újonc vagyok,így még hozzászólni sem tudok,bízok hozzá hogy majd segítetek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit