1 kg liszthez hat tojást tettem és valamennyi vizet (nem tudom pontosan) a kenyérsütőgéppel kezdtem el dagasztani. De csak egy kicsit, utána kézzel fejeztem be. Keményre kell gyúrni.Szerintem nagyon jó lett a tészta. Sokat liszteztem közben is a lapokat. Anyósom szilvalekvárját tettem a kicsi derelyékbe (ravioli). A gépet elöször a kettesre állítottam utána hatosra ( hetes a legvékonyabb) Én biztos, hogy máskor is fogok csinálni.
Nekem is van tésztagépem. Ha jó tésztát akarsz, akkor 10 dkg liszthez kell 1 tojás és semmi víz. Én így csináltam raviolit 50 dkg lisztből és 5 tojásból. Gondolom azért lehet vízzel pótolni 1-1 tojást, de szerintem nagyon nem érdemes spórolni vele.
Megnéztem, működik. Szóval kell egy ill. sok fogpiszkáló, banán karikára vágva és piskóta tallér. Felszúrjuk őket és olvasztott csokoládéba mártva megszárítjuk. Legalább egy napot kell állnia, hogy a piskóta megpuhuljon. Valósággal eteti magát!
Képzeljétek nászajándékba - 18 éve - kaptunk egy tésztagépet. Talán egyszer használtam. Most leporoltam és nekiálltam szélesmetéltet és szilvalekváros derelyét csinálni. Nagyon szeretem a frissen gyúrt és azonnal kifőzött tésztát, de már régen ettem. Most is nagyon finom lett. 1 kg lisztből csináltam. Nem mondom, ráment az egész estém, de megérte. Most szárítom. További szép estét mindenkinek.
Neene ez a Baba gyönyörű!!! Sok örömet kívánok és sok szép emléket gyűjtsetek össze vele kapcsolatban!
A sajtos burg.gombóc valóban hasonlít a szilvásgombóchoz, de ebben viszonylag sok telj. kiőrl. liszt van és krumplipüré maradékból készült ezért kellett bele két tojás is, hogy összefogja. A sajtszósz egyszerű változatát úgy szoktam, hogy olajos margarinon hagymát fonny., kevés fokhagymát és tömlős sajtkrémet nyomok bele. Só, bors és kész is. A sajt sűríti is a szószt.
Batkának igaza van, szoktam tejszínnel is felönteni, de akkor lehet, hogy keményítővel sűríteni kell, ill. reszelt sajt is kerül bele.
Limara a rétest évekig kerülgettem! Nem régen találtam egy receptet és elsőre sikerült kinyújtani. Keverőgéppel jól ki kell dolgozni a tésztát,kb. 3-4-5 perc, pihentetni és biztosan sikerül kihúzni. Azért csináltam képet a lyukakról, hogy megmutassam, hogy nem baj, ha szakad, mert a tekerésnél úgy is eltűnik. Az előző sokkal szebb lett, de arról nem volt idő képet készíteni. Feltétlenül rétes liszt kell és egy jó lisztes asztalterítő. Eddig csak háromszor sütöttem, de nagyon élveztem a készítést!
Muci a kenyered valóban csoda szép! Nekem több idő kellett, amíg sikerült egy igazán szépet sütnöm. Addig csak finomat ettünk, nem szépet!
Bezsa! Ez a pólyás kenyér tündéri, jót mosolyogtam rajta
Limara! Köszönöm szépen. A Te kalácsfonásod annyira profi, hogy gondolkoztam rajta, feltegyem-e az enyémet is, de aztán úgy gondoltam, hogy nem baj, ha több féle van ebből is.
Nelly! Örülök, hogy látlak ma egy kicsit itt is és kint is. Az elmúlt napokban keveset jelentkeztél.
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Néne! Gratulálok Neked ehhez a gyönyörű szép kisbabához. De jó Neked, hogy élvezheted az anyaság örömeit egy ilyen picuri kis csöppséggel! Vigyázzatok magatokra!
Nelly
Margitka! Megnéztem az új videót a kalácsfonásodról! Hát nem semmi kreativitás, gratulálok hozzá! Így nagyon egyszerűnek tünik, de biztosan nem tudtam volna ezt kitalálni! Emelem kalapom! Köszönjük!
Nogea, a krumpligombóc az szilvás gombóc tészta, nem? Mint a nudli, a sajtszósz meg besamel+sajt is lehet, vagy amit egyszer Masala írt, tejszínnel összeolvasztott sajt, bár az csak márványból jó.
Bezsa, mindjárt javítom, amit írtál.
Ezt most nem a mit főzzünkbe írom, mert köze van a kenyérsütéshez is :) Szóval, csináltam egybesült karajt, illetve egy felet, életemben először. Úgy gondoltam, felavatom a semmire nem jó sütőzacskók egyikét, de aztán rájöttem, hogy ha a kenyérsütésnél felváltotta a sütőzacskót a jénai, akkor ennél miért ne, hisz az a lényeg, hogy fedett legyen. (Az alufólia szóba sem jött.)
Félig fagyott volt a hús, amikor felszúrtam, így tök könnyű volt, kicsit megforgattam sós-borsos olajban, megvártam, míg teljesen felenged, akkor kezdtem sütni. 1ó45p-t hagytam sülni, néha megrázogattam, és félidőben megfordítottam, hogy a kolbász paprikás leve mindenhol érje. Gyönyörű piros színe lett, pedig fedő nélkül már nem is sütöttem tovább, és talán ennek köszönhető, hogy nem ment össze! A kolbászból alig fél centi látszott ki, a hús pedig tiszta omlós lett, gyönyörűen szeletelhető. Majonézes burgonyasalátával és rizzsel ettük (és még fogjuk enni egy ideig... szerintem a húsból a fagyasztóba is jut majd)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit