Megmutatom még a mai kenyérkéimet. Visszatértem a szilikonformához, amit én alapvetően nagyon szeretek, csak mostanában elcsábultam a jénais sütés miatt.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Szerencsére nem betárcsázós netünk lett, hanem t-online-s, de sikerül ennek is majdenm olyan lassúnak lennie mint a betárcsázósnak. Ma sokat bosszankodtam, mert elvileg van internetünk, és mégsem tudtam eddig este netezni, mert egyszerüen nem volt kapcsolat. Már a 35.ik ügyintézőt kérdeztük, hogy mi a baj, de konkrétan 1 sem tudta. most működik, de hogy meddig azt nem tudom. Mérges vagyok.
Most lettem kész a kinder buenóval, Anyukámat lepem meg holnap vele, mert nagyon szereti. Közben a kisebbik fiacskámért el kellett menni Anyukámékhoz most este fél 10-kor, mert úgy döntött, hogy ma mégsem akar ott aludni. Még jó, hogy kocsival közel van...
De üres, kiolajozott tepsiben is ugyanolyan jó lesz :)
Lányok, beírtam a képtárakat. Majd nézzétek meg, nem tolja-e szét a képernyőt, mert van, ami hosszú, és akkor átírom.
Limara, én is fagyasztom az élesztőt, ha már a lejárat szélén áll, és tudom, hogy nem használom fel, és teljesen jól működik utána, de erre ritkán van szükség, olyan sokáig eláll. A Gyakori kérdésekbe pont pár napja írtam erről.
És ismét reklámoznám a megújult Súgó fórumozóknak c. részt, megint van pár ömlesztett hozzászólásunk :)
Elisabeth ha van sütőpapírod, akkor a krumplit nemcsak só, hanem olaj nélkül is megsütheted a sütőben. Ha összekevered a hússal, úgy is elég zsíros/ olajos/ lesz! Alufólia nem jó, mert arra ráragad és a nem szilikonos papírra is!!!!
Szia Elisabeth! Örülök, hogy nem neheztelsz. Szívesen segítek, de nekem hétvégén napközben a hétközi elmaradásaimat kell pótolni és persze ilyenkor kényeztetem a családom! Ma én is gyúrtam szélesmetéltet egy finom ebédhez, csináltam banános édességet és sütöttem diabetikusan herőkét, mert holnap visszük vendégségbe. Vacsorára rántott pulykamáj és majonézes zöldsaláta. Ennyi kényeztetés kitart megint egy hétig!
A liszteddel kapcs. nem csodálkozom. Régebben a zacskós tejben rendszeresen csak 9dl volt. Akkoriban sokszor volt puding az édesség és hát a 2x 1/2 tej sosem jött ki a zacskóból. Ma már nem is nézegetek ilyesmit, hogy ne legyek dühös, ha véletlenül mégis találkozom vele, akkor persze mondom a magamét.
Szia Masala!
Nagyon köszönöm a recit, nem maradtunk ebéd nélkül, mert csináltam székelykáposztát, pörköltet, meg hát a brassóit, így legalább nem kell holnap főznöm, csak krumplit. Örülök nagyon a receptnek, mert nekem a hasábburgonyával, túl zsíros, inkább főtt krumplival szoktam csinálni. De ez szupi lesz, legközelebbre.
Én meg még a lelkemet is kiszitáltam, egyhamar nem kell lisztet szitálni. Édesanyámtól tanultam, hogy mindig szitáljam át a lisztet, mert sokkal könnyebb lesz a tészta. Tényleg egész más a liszt állaga átszitálás után. Képzeld el mit tapasztaltam. Holnap neki veselkedek a hajtoványnak, gondoltam megcsinálom 1,5 adagból.
Mérem ki a 1,5 kg lisztet eddig oké is, de megmértem a maradékot is, mert kevésnek találtam 1/2 kg-nak, hát az meg csak 30 deka.
Tulajdonképpen 1,80 kg lisztért fizettem 2 kg-nak az árát. Meg áll az eszem, hogy már ezzel is átvágnak. Nem szabad már semmin sem csodálkozni.
Üdv.: Elisabeth
Elisabeth nagyon sajnálom, hogy vártál rám. Sajnos én napközben nem szoktam a gép előtt lenni, így nem tudok sgíteni csak később. Remélem azért nem mardtatok ebéd nélkül! Az én ragum annyiban különbözik az eredetitől, hogy húsos szalonna és füstölt kolbász sütésével kezdem,sütőben, tepsiben, ezeket kiveszem és megsütöm a húst kb. félig. Fűszereket persze teszek rá. Ezután sütöm tovább a sok-sok negyedekre vágott hagymával,fóliával letakarva. A kockákra vágott krumplit külön megsütöm a sütőben/ só nélkül, hogy ne puhuljon meg/ és összekeverem a hússal és a szalonnával, kolbásszal. Sok fokhagyma és majoránna adja meg az ízét. Összesütöm és kész is ez a jóval gazdagabb és ízesebb ragu. Ha van kedved legközelebb próbáld ki, biztosan ízleni fog!
Szokimoki üdv. a fedélzeten! Végül is milyen internet lett nálatok? Tényleg betárcsázós? Amit írtál / az a hülye reklám/ én csak onnan ismerem. Azért használható?
Bezsa tényleg szép a kenyered! A nemtörődöm és az elfelejtem néha tényleg jókat produkál! Én majdnem csak akkor tudok jó lágytojást főzni, ha nem az órát nézem, hanem csak saccolok vagy nem figyelek eléggé.
A fittyfenét, képzeld a tegnapit túlkelesztettem, Margitka megszakértette. Így aztán megtakarított egy ragasztó vásárlást nekem. Hát azt hittem, hogy a mai nem fog sikerülni, mert itt volt a lányom és webkamerázni akart a francia haverjával. Természetesen semmi nem akart sikerülni. Közben a kenyér dagasztodott, aztán kelt, én meg többször elfeledkeztem róla. Aztán mikor formázni akartam akkor is még a számítógéppel kellett szórakoznom. A deszkán is elkezdett kelni, na mondtam ebből nem lesz semmi. Ez az elhanyagolt kenyerem lett a legjobb. Máskor is tojok a kenyeremre aztán majd sikerül.
Na ma ismétlés lett a hólyagosból, mert a tudás apja az ismétlés. Hát ez lett eddig a legszebb kenyerem. Megkelt, recsegett-ropogott. Lányommal megfeleztük, így még langyosan meg kellett vágnom. Most még párom anyukájának kell valamit kitalálnom, mert szülinapja volt és holnap megyünk. Tortát azt kap már a lányától én még keresgélek.
A kifli formázás még nem megy! De már megnéztem a videót! Majd legközelebb már sikerülni fog szebbre is!
Azért azt még elmesélem, hogy a 2. dagasztást véletlen sütésre nyomtam és így megfőztem az élesztőt. Ezért az 1. tésztát ki kellett dobjam. Hát így jár, aki nem figyel!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit