E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

emes Előzmény | 2007.03.16. 20:42 - #17137

Bedolg! Milyen tipusú géped van? Írd meg hátha van itt valakinek olyan és tud róla mondani valamit. Ill. bal oldalon vannak gépleírások, ott is találhatsz valamit! Nekem segített. Ha már tanácsolta ezt valaki, bocsi!

Tsók:Emes


emes Előzmény | 2007.03.16. 20:32 - #17136

Lányok! Megsütöttem a hajtoványt! Hogy ez milyen finom!

Limara! Köszönöm neked! Mind a receptet, mind a segítséget! Tényleg belefért a kiló liszt a gépembe!

Íme:

 Most sül a 2. tepsi. Azon már teljesen egybe vannak a hajtoványok! Olyan szép!

Ma megint megyünk társasjáték partira, és közölték, hogy ma sem tehetem be a lábam sós süti nélkül! Hát nesze nekik! Hi-hi!

Tsók: Emes


bedolg Előzmény | 2007.03.16. 20:31 - #17135

EmMargit: lemértem az üstömet, 22X13 cm. Nem lehet, hogy ez túl nagy, és azért nem kel meg a tetejéig?

Úgy sütöttem, ahogy javasoltad. Az első dagasztás után kikapcsoltam, majd újraindítottam. Kb 2ésfél óra kelesztés- dagasztás után kapcsoltam be a sütőprogramot.

 


EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 20:22 - #17134

Szia Muci!
 
A sikér másik neve: szejtán, búzahús.
Persze, hogy jó, csak nem kell mindenhez. A bal oldalon, a kezdőknek szóló részben szintén olvashatsz róla bővebben.
Simán a liszt tetejére szoktam szórni, nincs semmi extra teendő vele. Üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.03.16. 20:21 - #17133

Szia Muci !
A szejtán=sikér
Akkor szoktuk használni ha a liszt fele nem BL 80-as. Ha pl. rozs-, vagy más sikér nélküli liszt is van a kenyérben. Kis kanállal kell adagolni és csak bele kell tenni az üstbe. De itt bal oldalon a Néhány tanács és ötlet kezdőknek címúű topicban olvashatsz róla bővebben.

Muci Előzmény | 2007.03.16. 20:16 - #17132

Sziasztok!!! Szeretném megkérdezni tőletek : szejtánt vettem ,hogy a folyadékba kell-e tenni,vagy a liszbe? és hogy jó a szejtán?

EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 20:16 - #17131

Bedolg!
 
A lisztkeverékekkel saját tapasztalatom nincs, de nem sok jót olvastam róluk.
 
Milyen programmal sütötted? Fix, vagy valami más? Meddig volt a kenyér az üstben? Ennyi lisztből a peremet el kellett volna érnie!!

Elisabeth Előzmény | 2007.03.16. 20:12 - #17130

Sziasztok Lányok! Ne hari, de nem lesz kép a barna kivakart kenyeremről, mert a lányom lebeszélt róla, azt mondta, hogy gusztustalan. Én hülyeségből kicsipkedtem 2 szemnek valót, meg egy mosolygós szájat, vagyis smiley-t. Majd legközelebb. Most Ildikó sora után, bennem is előjöttek az emlékek, jól kibőgtem magam. Pedig már 22 éve nincs Édesanyám. Holnap jelentkezem.

Elisabeth Előzmény | 2007.03.16. 20:06 - #17129

Ildikó! Fogadd őszinte részvétem. Gondolj arra, hogy Édesanyádnak ez megváltás volt, mert nem kell tovább szenvednie. Az idő múlása fog segíteni a megnyugváshoz és a helyzet elfogadásához. Együtt érzek veled.

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 20:02 - #17128

Elolvastam.

Okulva az eddigiekből, 500 g liszttel, összesen 2,7 dl folyadékkal, és 1/6 élesztővel+ egy csipettel.

Szépen megnőtt kelesztés alatt, de sütéskor visszaesett. Eddig azt hittem, azért van, mert felemeltem a gép tetejét. Most direkt nem emelgettem, és az ablakát is lefedtem.

Az érdekes viszont, hogy a kenyérmix-szel készült kenyér is így járt. Pedig abban elméletileg aztán jónak kellene lennie a liszt- élesztő aránynak.

Tehát marad a túl sok cvíz, ugye? Pedig a keverőlapát alig bírt a tésztával, olyan kemény volt. És csak az egyik lapáton voíLt tészta, nem mint a korábbi esetekben.


EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 20:02 - #17127

Bedolg!
 
Az első az  Úgy látszik véletlenül kétszer a másodikra kattintottam.
Változatlanul az az érzésem, hogy a kenyerednek magasabbnak kellett volna lennie. Mennyi lisztből készült?

majorkaj Előzmény | 2007.03.16. 19:59 - #17126

Sziasztok !
 
Meghoztam a tegnapi kenyerem képét. A burgonyapelyhes, rozskovászossal már régen szemezgetek. Bekészítettem a teljes adagot a gépbe és csak utána olvastam végig areceptet, hgoy ez egy gép kenyér. Jénaiban terveztem a sütést, így pluszban adagoltam hozzá a BL-80 lisztet, hogy jó kemény tésztát kapjak. Tudtam, hogy a burgonyapehely miatt el fog lágyulni, így kitámogattam a jénaiban konyharuhákkal. Persze utána is elterült, de nem lett lapos, mivel az egész mennyiségből készítettem. Nagyon finom, puha, lágy bélzetű kenyér.
 

bedolg Előzmény | 2007.03.16. 19:48 - #17125

Szia EmMargit!

Mindjárt leteszem a csemetémet, és elolvasom a baloldali részt.

A második link az megvágott kép, legalábbis nekem az jön be.


ILDIKO Előzmény | 2007.03.16. 19:40 - #17124

Draga lanyok!

Jo estet! MINDENKINEK nagyon koszonom egyutterzo sorait.Ne haragudjatok majd ram hogy egy darabig nem, vagy nem surun fogok jelentkezni. Egyenlore Nekem most nagyon nehez.Nem vagyok az a konnyen atbilleno tipus. Sokat gondolok most ratok es fogok is.

Vigyazzatok magatokra es szeretteitekre!!!! Mindig halas szivvel : Ildiko


EmMargit Előzmény | 2007.03.16. 19:33 - #17123

Sziasztok!
 
Limara! Jobbulást a kisfiadnak!
Milyen lett a kenyér?
 
Bezsa! Ha nem írtál FIF-re semmi rosszat és jól sikerült a kenyérkéd, akkor ezek szerint a dagasztás is bevált, örülök neki.
 
Bedolg! Ez a kenyér már kategóriákkal jobb, mint az előzőek. A kérdésedre, hogy miért esik vissza sülés közben a kenyér teteje, bizony megtalálod a választ a bal oldalon, a "Néhány ötlet és tanács........a tipikus kenyérhibák elárításához" részben.
Igaz ez még nagyon új, csak néhány napja szerepel az oldalon és még a reklámozásáig nem jutottam el, de azért ott van
Jelen esetben azért szerintem nem annyira egyszerű a megoldás, mert gyanítom, hogy még valami probléma lehet azon kívül is. Mennyi lisztből készült ez a kenyér? Megvágott képet tudsz feltenni róla? Valamiért az az érzésem, hogy még magasabbnak kellene lennie, de lehet hogy tévedek, ezért a kérdéseim. Várom válaszodat.
 
További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

wbora Előzmény | 2007.03.16. 19:23 - #17122

Ildikó! Fogadd őszinte részvétemet.

bezsa Előzmény | 2007.03.16. 18:12 - #17121

Sziasztok!

Margitka A FIF-fel csak dagasztottam, burgonyapelyhest. Jénaiban sütöttem, nagyon szép lett a csemetéim rávetették magukat. A fiam azt mondta, hogy most már valamilyen érdemrendet érdemelnék a kenyerekért.

Ajándékul ma ő főzőtt nekünk. A nemlehetabbahagyni csirkét. Úrinő voltam. Holnap neki sütöm a kenyerét.

Uncsim rájött a trükkre a banános piskótánál. Beleharapott és közölte, hogy banán ízű és ennyi.

Nemrég vittem őket haza, jót játszott a kertben.

Elvetettem a bazsalikom és petrezselyem magokat a virágosládába.

 


bedolg Előzmény | 2007.03.16. 18:06 - #17120

emes: köszi a drukkolást :))

Íme: http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28860827.jpg

http://img1.tar.hu/fanni0407/img/28860826.jpg

Az íze nem olyan rossz, mint a kinézete :)


Limara Előzmény | 2007.03.16. 16:49 - #17119

Margitka!

Vigyázz magadra, pihenjél! Jobbulást neked! Nálunk sajnos a kicsi is elkapta.


Gabye Előzmény | 2007.03.16. 16:46 - #17118

Kedves Ildikó!

Fogadd őszinte részvétem!

"A halál tulajdonképpen jelentéktelen dolog... valójában csak átmentem ide a szomszéd szobába. Én én vagyok, te pedig te. Akármit is jelentettünk egymásnak egymás életében, ez mit sem változott. Nevezz csak nyugodtan a megszokott nevemen, beszélj velem ugyanazon a könnyed hangon, melyen mindig is beszéltél. Ne változtass hangszíneden. Nevess ugyanúgy, ahogy valaha együtt nevettünk a vicceken. Imádkozz, mosolyogj, gondolj rám - emlegesd fel a nevem nap mint nap, ahogyan annak előtte is, de ne árnyékolja be semmi a hangulatot, amikor szóba kerülök. Az élet nem kapott semmiféle új jelentést. Minden olyan, mint amilyen volt, nem szakadt meg a folytonosság. Az, hogy nem látnak, még nem jelenti azt, hogy nem kell rám gondolni. Várok rád, itt vagyok a közeledben - egészen közel. Nincs semmi baj."
 
Henry Scott

[Későbbi] [17837-17818] [17817-17798] [17797-17778] [17777-17758] [17757-17738] [17737-17718] [17717-17698] [17697-17678] [17677-17658] [17657-17638] [17637-17618] [17617-17598] [17597-17578] [17577-17558] [17557-17538] [17537-17518] [17517-17498] [17497-17478] [17477-17458] [17457-17438] [17437-17418] [17417-17398] [17397-17378] [17377-17358] [17357-17338] [17337-17318] [17317-17298] [17297-17278] [17277-17258] [17257-17238] [17237-17218] [17217-17198] [17197-17178] [17177-17158] [17157-17138] [17137-17118] [17117-17098] [17097-17078] [17077-17058] [17057-17038] [17037-17018] [17017-16998] [16997-16978] [16977-16958] [16957-16938] [16937-16918] [16917-16898] [16897-16878] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség