Szia Julika!
Én kockára vágom a krumplit, a füstöltszalonnát szeletelve és bevagdosva, a vöröshagymát karikára és egy kis sót is teszek rá. Először a hagymát teszem alulra, mert ha nem akkor szénné ég a tetején. Sajnos jártam már így. Utána rápakolom a krumplit, egy kis sót és vizet öntök alá, be a sütőbe. Félidő tájékán, meg beterítem a szalonnával és készre sütöm.
Megjöttem a bevásárlásból, elpakoltunk, visszaolvastam és mérem a lázam.
Julika! Gyönyörű kifliket sütöttél, gratulálok!
Én kockára vágott krumplit főztem meg sós vízben, lehet, hogy azért volt elég sós nekünk a tepsis kurmli.
Bezsa! Egész tisztességes lett ez a kenyér egy "elsőnek". Próbáld meg majd 70 dkg liszttel készíteni a kenyeret, meglátod jobb lesz. Jobban meg lehet ítélni, hogy mennyire kelt meg, mert ennek jóv al magasabb az üstje, mint a két dagasztólapátosoké általában. Én is remélem, hogy elértél az ágyadig és nem lett fájdalmas vége az olvasásodnak
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
A tepsis krumplit Margitkától tanultam. Egy nagy tepsit kivajaztam, héjában főtt krumplit hámozás után nagyobb darabokra vágtam, lilahagymát és paprikát is nagyobb darabokra vágtam. Fehér szalonnát és bacon szalonnát viszont apróra vágtam és mindent ráraktam a krumplira. Be a sütőbe. Nem sóztam, de egy kicsi sót a szalonna ellenére is elbírt volna.
Szóval tegnap megsütöttem az első kenyeret a géppel. Éreztem, hogy lágy, tettem hozzá lisztet, de nem eleget. Szépen feljött aztán visszaesett. Jól megsült, ízre finom az előbb kóstoltam.
Tegnap még azt hittem ma lesz időm sütni, de tettek róla, hogy ne legyen.
Helló! Bedolg nekem kifejezetten ajánlott és úgy imádom azt a fajta fáradtságot. Teljesen más mint pl. a nagytakarítás. Az sem megvetendő, hogy a jó levegőn vagyok.
Először is gratulálok a szép sütésekhez mindenkinek.
Hbzs! Látom már megtaláltad Buzablans e-mail címét és írtál is neki. Kíváncsi vagyok válaszol-e, már nagyon régen láttam őt jelentkezni bármelyik fórumon is. Sokáig, legalább még néha-néha írt, de most már régen nem. Ő a két kenyérsütős fórum (NLC, Index) nagy alakja volt évekig, sajnálom, hogy így elmaradt.
A Funai gép volt kérdésed. Nekem is ilyen volt az első kenyérsütőgépem, Nakamura Il Panettiere néven. Annak idején szerintem csak ezt lehetett kapni, legalábbis tizen- évvel ezelőttről más gépet nem hallottam. Nagyon szerényen programozható gép volt, de egész jó kenyereket lehetett vele sütni. Kerek volt az üstje és egy becsavarható tüske tartotta meg a tésztát dagasztás közben. Ezt sütés után ki kellett szedni és csak ezután lehetett a kész kenyeret kiborítani. Ettől a tüskétől viszont nagyon szépen dagasztott, nem tudott a tészta kipördülni a lapát alól.
Szokimoki! Tettem még élesztőt a kenyerekbe, nem is keveset.
Bundik! Köszi, lesz folytatás, csak legyek egy kicsit jobban.
Nogea! Van saját receptje: Sonkás, tojásos, sajtos kosárka, de általában az ilyeneket a kifli tésztámból szoktam csinálni, ami a virslis buci tésztájaként lett közismertebb.
Ma már akartam egy kicsit sütögetni, de a férjem szólt, hogy este megint Auchan járat lesz. Így időm nem marad sütni, majd veszek pogácsét a fiúknak holnap tízóraira Azért egy ilyen "előtésztának" valót lehet, hogy összedobok, hátha holnap már tényleg tudok sütni valamit.
Képzeljétek el, hogy a két nagy kenyér gyakorlatilag elfogyott, egy egész pici darabka van az egyikből. Nagyon finom maradt még napok múltán is. A tk. lisztes, amiben az író volt, az szaftosabb maradt, mint a fehér, amiben burgonyapehely volt.
Este majd jelentkezem. További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Rizses csoki
Hv.:50dkg cukor
2dl tej
10dkg vaj
3 cs sovány túrista tejpor
5 dkg kakaó
A cukrot a tejjel habzásig főzni takarékon.
Beletenni a vajat és tovább heviteni .Amikor a vaj elolvadt,beleszitáljuk a kakaóval összekevert tejpor.
Ezután gyors mozdulattal összekeverjük,levesszük a tűzről, és belekeverjük a puffaszott rizst, annyit, hogy még éppen keverhető legyen .Gyorsan sűrűsödik,ezért bielőbb öntsük ,és simitsuk el,egy folpack-kal kibélelt formába.Hagyjuk kihűln, ezután hűtőben tartsuk.
Ez az adag elég kiadós,ezért én is csak a felét szoktam elkésziteni.Ne várjatok csoki keménységet, de ha jól lehül gond nélkül lehet vágni.
Jó étvágyat kivánok hozzá!
Nagyon szépeket sütöttetek míg nem voltam erre.
Megsütöttem a hajtoványt tepertősen.Noronda lett és finom.Úgy néztek ki mint akik beittak.
Sütöttem még egy snickers nevű sütit,diós karamellás krém,diós tésztán.Nagyon fini ! Ha valakit érdekel beírom.Készült még kinder buenó is mert ezt nem lehet megunni.
Tegnap hot-dog kifli és joghurtos zsömi volt.Most pedig kel a jénais kenyerem.
Mindenkinek további szép napot ! Üdv! Nogea
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit