SMac, köszi a tippet. Luxot én magam sosem vennék, mert örökké kísértene a tudat, hogy félmilliót kiadtam valamire, amiből legalább 300e egyenesen az ügynökök meg az MLM rendszer többi tagja kezében landolt (mert ha a boltban adnák, kénytelenek lennének lemenni a konkurencia áraiig, ennyibe nem kerül a minőség).
Viszont kb. fél napos böngészéssel kiderítettem, milyen dagasztásra is alkalmas univerzális robotgépek léteznek.
- Kenwood Chef. A vásárlói vélemények egybehangzóan dicsérik, tartós, viszonylag drága, de végigböngésztem a katalógust, és amit kinéztem, az nálunk nem kapható...
- KitchenAid. Ilyet nem lehet kapni, a Kenwood amerikai megfelelője, minden amerikai háziasszony álma.
- Braun K3000 Multisystem. Ez emberi árban van, okos konstrukciónak tűnik, de kifutó modell, és néhányan sikeresen elnyűtték két év alatt.
- Bosch 46xx: ez ma nálunk a legelterjedtebb, elégedett vásárlók. Ezzel csak az a bajom, hogy állítólag 1 kg lisztből is tud dagasztani, de egy 3,5 l-es keverőtálban, 550W-os motorral ezt nehezen tudom elképzelni, saccra max. 75 dekával bírhat el. Ez felülről dagaszt és kever.
- Bosch 7200 és 8-as széria: szerintem szebb, erősebb a motorja, de kötelező hozzá a turmix, százezer felett van az ára, és a kiegészítők darabja min. 10e Ft (azok nélkül meg csak keverni, dagasztani tud). Alulról kever.
- Moulinex. Nem volt olyan típus, ami tetszett, nem tűnik erősnek a dolog, átlátszó műanyag, turmix nekem nem kell - szóval nem tetszik.
- Philips. Ránézésre nem elég masszív.
- AEG. Nem tud dagasztani, 1,75 l-es tál az semmi. A tálas mixer tűnik jónak ebből a márkából.
- Az említett Krups Prep Expert: teljesen új termék, azért jön ennyibe. 10 év motorgarancia, nem bővíthető. És zéró tapasztalat vagy vásárlói vélemény (a régi modellről sem találtam semmit).
- Clatronic: 1000W, csak dagaszt és kever, nem bővíthető, külföldről kellene hozatni.
Ha most kellene venni, némi kompromisszummal a Bosch 46-os-t venném, de ez kifutó szériának tűnik, és gyakoribb a húsdarálós-turmixos változat, ami nekem nem kell. Árban megfelelő, és a Stiftung Wahrentesten is ez volt a nyerő. Alapból van benne zöldségszeletelő, ráadásul nem drága hozzá a plusz keverőtál és a citromfacsaró, esetleg a literes fagyikészítő.
Általban elmondható, hogy mindegyik nagyságrendekkel olcsóbb külföldön. Szemétség :(
Batka: a növényieknek szerintem mindnek van mellékíze. Olcsóbb, mint a tejből készült, kevésbé romlandó, és sokáig kemény marad a habja, ezért közkedvelt. Legalább is a vendéglátásban ezért használják inkább azt.
Hulalá. Szerintem pocsék mellékíze van (egyébként nem csak ilyen néven fut, van egy csomó növényi "tejszín", szerintem a koleszterinfélelmet kihasználva vezették be a piacra). Főzni lehet, hogy jó vele, de krémbe egyszer tettem. Igaz, hogy kőkemény, de egyszerűen nem ízlett.
Kedves HBZS..Köszönöm..Én szerencsére nem ipari mennyiséget veszek, csak 1-2 kg-t mindenből, így ebbőkl is csak 1 kg lett..Szintén úy jártam mint Te, ugyanaz a fehéz zacsi, ugyanaz a sütöde..És ugyanazon a helyen is volt, ahol egyébként a BL-80..De legközelebb jobban figyelek..Akkor nem faksznizok, helyettesítem vele a BL-80-at aztán majd meglátom..Köszönöm szépen!
Gabye, a legutóbbi bevásárláskor nekem is sikerült BL 80-as liszt helyett BL 112-est venni, mivel nem figyeltem rendesen, s a dizájn a zacskón teljesen ugyanaz mind a kettőnél, csak az egyik fehér, a másik meg félfehér. Úgyhogy vettünk is 10 kg-ot. De pont ezért, bennem fel sem merült, hogy másképpen fog viselkedni, így teljesen ugyanúgy használom, mint a BL 80-ast (még kb. 2 kg van), s nem tapasztaltam semmi különöset. Szerintem te se csinálj belőle gondot (főleg, ha te is jól bevásároltál belőle, mint mi ), hiszen aki kipróbálta, mindenki pozitív tapasztalatokat nyert, csak Margitkának mondták, hogy lágyabb lesz.
Ha vaj lesz a tejszínedből, akkor túl sokáig verted. Mondják az öregek. Meg azt is, hogy csak lehűtött tejszín szabad habbá verni. Szóval figyeld az állagát, és ha kemény, azonnal állítsd le a robotgépedet.
Margitka, Batka! Köszönöm szépen a "tejszínhabos" válaszokat. Szégyellem bevallani, de nekem már többször vaj lett tejszínhab helyett, ha nem szifonban próbálkoztam, hanem robotgéppel felverni. Ezt hogyan lehet kiküszöbölni?
Nem vagyok megelégedve vele, kicsit keményebb kelt tésztánál már nyög a motor, ez még a keményebb tejszínhabnál is előfordul. Krém keverésre sem az igazi a habverője, a tisztántartása nehézkes, ugyanis a tál alján van egy "csatlakozó" amire a tartozékokat (dagasztó, keverő lapát, habverő) kell ráhelyezni és ez alá beszorul a nyersanyag. Talán még szeletelésre és turmixolásra használható a legjobban, de arra egy kicsit drága.
Szülinapomra kaptam a férjemtől kb 4 éve és csak halkan mondom, hogy nem nagyon viselne meg, ha elpusztulna.
Egyébként van a Bosch-nak is olyan gépe ami többfunkciós, azt néztem használhatónak. (szerintem ne a tálból, alulról induljon a meghajtás, hanem felülről mint egy kézi robotnál).
Még hozok a képet a mai kenyeremről, de itt csak a megvágottról, mert felragadt a kenyér a jénai tetejére és ez nem igazán tett neki jót
Azért a receptnél vannak még képek ezen kívül is. Nagyon jó ez a módszer, a kísérletező kedvűeknek ajánlom kipróbálásra.
Van tippem, hogy szerintem ki lesz az első, kíváncsi vagyok igazam lesz-e
Illetve úgy helyes, hogy a fórumozók közül az első, mert valaki - aki eddig csak olvasgatott minket - már kipróbálta és küldött nekem képeket is róla. Fantasztikus kenyeret sütött, csak még várom a hozzájárulását, hogy elhozhassam a képeit.
Batka! Ez már tényleg tudhat valamit, nagyon klassznak tűnő gép. Sajnos a leírását nem tudtam megnézni, nem tudom min nyűgösködik a gépem, hogy a netes pdf-t nem tudja megnyitni, de a képnél is elég jókat írnak róla.
Remélem azért hamarosan sikerül megvenni. Ha tényleg nagyon szeretnéd, akkor biztos összejön előbb-utóbb.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Zsófi, a jó zsíros tejszínt önmagában jó keményre lehet verni, és akár egy hétig sem esik össze (ennél tovább sosem bírta a torta nálunk :) Margit, örülök, hogy neked is bevált! A Metróban lehet kapni 40%-os zsírtartalmút is, de az már kicsit tömény lehet... Harmincvalahány az már elég, és lehet ízesíteni (nutella, cukrozott kakaópor működik).
Izé, ennek az összegnek kb. a felét terveztem rákölteni, úgyhogy holnap szépen gumiámmal betömítem a szivárgó rést a kenyérsütőgépemen :)) és gyűjtögetek.
U.i. Külföldön persze csak 50e...
Bár látom már elköszöntél, de holnap majd biztos megtalálod a válaszomat.
Gratulálok a lányod sikeres felvételijéhez
Többször is csináltam már az Okééé-ból fixáló nélküli habot és hidd el, semmi baja nem lett Próbáld ki egy kicsiből, beteszed a hűtőbe egy tányérkára és meglátod hogy viselkedik.
A tejszínes kérdést annak idején jól körbejártuk. Batka tanácsolta és tökéletesen bevált, a sima Okéé tejszín, semmi tartósító nem kell bele, csak felverni rátenni a sütire és napokig eláll, nem esik össze.
A buci formát ovális zsömleként képzeld el, semmi különleges nincs benne. Meddig kell keleszteni? Tudod, ez sok tényezőtől függ, de nagyjából 40-60 percet számolhatsz a péksütikre is.
További sok sikert kívánok és várom itt is néha a híreket , üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit