E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

superkeri Előzmény | 2007.04.09. 20:47 - #18375

     Szia Majorkaj!

Jót derültem a piritóson , de tudod mostanában nincs idő kísérletezgetni, csak a biztosan sikerülő kifli van soron.

Kívül már nagyon szép (szerintem) a házunk, most csak arra várunk, hogy belül is megszáradjon minden és jöhetnek a festők és a padlós. Kicsit hosszúra nyúlt, de most már elviselhető a helyzet.


nelly Előzmény | 2007.04.09. 20:46 - #18374

Én is csak elismeréssel szólhatok a sütikről, meg a fantáziáról, amellyel készültek. Engem ilyen tehetséggel nem áldott meg a jó Isten, de azért igyekszem. És tényleg Szuperkeri, lesz mit kóstolgatnunk, ha mindenki megint hoz valami finomságot megint! Nelly

majorkaj Előzmény | 2007.04.09. 20:38 - #18373

Szia Superkeri !
 
De jó, hogy benéztél hozzánk. Jut eszembe régen sütöttünk piritósnak valót.
 
Te is fogsz tudni sütögetni ha kész lesztek a felújítással. Remélem már jól álltok, de gondolom jó fáradtak vagytok.

superkeri Előzmény | 2007.04.09. 20:30 - #18372

    Sziasztok!

Hű Lányok! Nem találok szavakat, amelyekkel dícsérni lehetne a sütéseiteket. Fantasztikusan ügyesek vagytok!

 Épp a minap emlegettük Kenyérkével a találkozót, hogy majd az idén sokkal szemfülesebbek leszünk és megpróbálunk mindent végi kóstolni. Szerintem már most el kell kezdeni a koplalást, hiszen annyi sok finomságot készítetek és remélem hoztok is kóstolóba.

Mi csak kalácsot és kiflit sütöttünk, no meg piskótatekercset. De azért volt fincsi sütink is, a dadámtól kaptunk csíkos kekszet és azt a csokis sütit, amit Ildikó hozott a Bármit-be.

 Üdv. Superkeri

 


Limara Előzmény | 2007.04.09. 20:28 - #18371

Masala! Beírtam a bármit-be a Sakk tortát

EmMargit Előzmény | 2007.04.09. 20:09 - #18370

Bezsa!
 
Nagyon jól sikerült a mentési akciód, én is bejelentkeznék most egy kóstolóra

szokimoki Előzmény | 2007.04.09. 20:09 - #18369

Sziasztok Lányok!X

Limara! jaj de sok gyönyörűséget sütöttél! Az a sakktorta tényleg olyan guszta, meg a többi is.

Masala! Nagyon gusztik a sütijeid. Én elismerésnek venném ha a boltihoz hasonlítják, mert én is sokmindenben a bolti ízt kerestem.

Bezsa! Ez a kalács tényleg tökéletes! nagyon jól eltaláltad!

Jégkása! Micsoda türelmed van ehhez a sokféle aprósütihez! Nagyon tetszenek a csirkék meg a tojások meg a madár és a nyuszik!

Mindenkinek gratulálok!


majorkaj Előzmény | 2007.04.09. 20:06 - #18368

Bezsa ! Milyen gyönyörűséget fogsz még nekünk ma ide varázsolni ? Hú, ez nagyon jól néz ki. Egy darabkát most le tudnék gyűrni.


bezsa Előzmény | 2007.04.09. 20:02 - #18367

 puding kupola

Na ennek a sütinek története van "Margitkától idézve" szabadon.

Piskóta tojásokat akartam csinálni. Piskótát megsütöttem, feldaraboltam. Miközben a 3-ik adag banánoshoz a csokit olvasztottam, kitaláltam, hogy olaj helyett vajat teszek hozzá, akkor talán hamarabb szárad. Úgy összeállt szinte egy tömbbé a 30 dkg csoki, hogy az na. Hozzáraktam a piskótához, de késsel kellett apróra vágnom benne a csokit. Na itt szintén elfogyott az energiám, hát kitaláltam, hogy pudingot főzők azzal rétegezem és lett belőle amit fent láttok.


bezsa Előzmény | 2007.04.09. 19:49 - #18366

Jégkása csirkéknek én is nekiálltam, de mivel az uncsim a gyümölcsöt nem igen szereti, mondhatnám úgy is, hogy egyáltalán nem eszi, ezért nem vettem aszalt barackot. Úgí gondoltam, hogy marcipánból csinálok, taréjt és csőrt.

Kiderült, hogy ételfestékből nincs itthon piros csak zöld, tehát ez ugrott. Találtam koktél cseresznyét abból kezdtem el a csirkék taraját és csőrét. Ezek a renítens csirkék állandóan kiköpték a csőrüket és meg kellőképpen fáradt voltam 6 db után feladtam. Tehát nálunk 6 kis csirke született.


majorkaj Előzmény | 2007.04.09. 19:47 - #18365

Szia Kenyérke !

Jaj, nagyon aranyos vagy, hogy ennyit foglalkozol a kenyérkémmel. Már nem is érdemlem meg ezt a sok figyelmet. Minden tanácsodat kinyomtattam és legközelebb megpróbálom betartani.

Nekem sajnos zománcos serpenyőm nincs. Még őzgerinc formám van, de az hosszabb és laposabb mint a szilikon formáim.

Jaj, ne is beszélj disznóölésről, már úgy elmennék egy igazi falusira.

A tészta nem száradt ki soha a hosszú kelés alatt, mert sokszor spricceltem, és le voltak takarva műanyag fedővel.

Nekem a konyhában kelt a tészta, mert nálam 24-25 fok van.

Anyukám még nem vágta fel, mert kalácsot is vittem neki és kenyere meg volt még. De már kíváncsi vagyok a véleményére. Majd elmesélem,neked mindenképpen.

Még egyszer köszönök mindent.


majorkaj Előzmény | 2007.04.09. 19:39 - #18364

Sziasztok !

Bezsa ! Tényleg gyönyörű a maxi kalácsod !

Jégkása ! Nagyon ötleteseket sütöttél és hihetetlen a kézügyességed és fantáziád.

Gratulálok mindenkinek !


Limara Előzmény | 2007.04.09. 19:35 - #18363

Sziasztok!
Bezsa, gyönyörű ez a kalács!
 
Jégkása! Ez már művészet!
 
Masala! Hartyányi nálunk is mindig nyerő! A zabpelyhes keksz nem az én receptem, legalábbis nem emlékszem rá!

EmMargit Előzmény | 2007.04.09. 19:22 - #18362

Sziasztok!
 
Bezsa! Nagyon örülök. Nem kis felelősség, hogy az én példámon felbuzdulva vesztek gépet, de most már örülök, hogy így bevált.
 
Jégkása küldött néhány képet, íme:
 
 
 
Gratulálok Jégkása, szép, ötletes dolgokat csináltál megint.
 
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2007.04.09. 19:12 - #18361

Margitka ezzel a géppel nagyon meg vagyok elégedve. A kenyerek is jobban sikerülnek, mint a másikban.

EmMargit Előzmény | 2007.04.09. 18:59 - #18360

 
Huhúúú Bezsa! Ez gyönyörű lett, gratulálok

bezsa Előzmény | 2007.04.09. 18:55 - #18359

Kakaós kalács   

Kakaós kalács

Dadadam kész van a kalácsom, most még hül. A lányom bagettet sütött, azt hiszem megfertőztem.


masala Előzmény | 2007.04.09. 18:10 - #18358

Nelly emlékszem a cicád történetére. Egy meglévő kutyus mellé nehezebb a cicát szoktatni, mert játéknak tekinti és lehet, hogy szegény nem élné túl.

EmMargit Előzmény | 2007.04.09. 18:03 - #18357

Szia Masala!
 
A fiaim már, illetve még (?) nem mennek locsolkodni sehova.
Pihenés? Hááát, fogjuk rá  Olyan, mint egy normál vasárnap és hétfő, pont ugyanúgy dolgoztunk.
 
További szép napot, üdv, Margit

kenyerke Előzmény | 2007.04.09. 18:00 - #18356

Szia Julika!

Nagy érdeklődéssel vártam ám a művedet:-)
Nekem zománcos serpenyőim ill. kenyérsütő tepsim van. Eleinte olajoztam, aztán vajaztam. Végül disznózsírra váltottam át, mert az nem avasodik a tároláskor és a vajhoz hasonlóan magasabb a hőfoka az olajénál. (Disznóölésből kaptam egy csomó mangalicazsírt.) A kenyerek szépen kipottyannak, amikor megsültek.

Fontos, hogy a tészta az edényben a hosszú kelésnél szabadon tudjon mozogni, a teteje pedig a sütésig ne száradjon be. Mert a kenyér csak így lesz szép egyenletes az edényben s a héja is szép, rűcsökmentes marad.

Az igazat megvallva még ehhez az aránylag jól "dagasztható" rozskenyérhez sem érdemes a gépet bekapcsolni, mert kézzel nagyon egyszerű a tészta összeállítása.

A lisztet és a fűszereket, sót, cukrot szárazan összekeverem. Közepébe teszem a kovászt és a kimért langyosvíz felét. A kovászt a langyosvízzel elkeverem, majd körkörösen beleforgatom a lisztet miközben a maradék vízet is hozzá adagolgatom. Így mindig szabályozni tudom a vízmennyiséget ill. a tészta állagát. A rozsliszteket és a búzalisztet is változtatgatni szoktam, mert ilyenkor mindig más és más lesz a kenyerem jellege, így a vízmennyiség igénye is más és más.

A 10-20 perces pihentetés (lefedett tál/kis lavór alatt) fontos, mert ilyenkor dolgozik a kovász. A formázáshoz jól átgyúrom a tésztát, hogy a képződő gázbuborékokhoz a tészta egyenletesen homogén legyen. Így kapok majd szép egyenletes bélzetet a kizsírozott sütőedény és a gyakori vízporlasztás által.

Általában a hideg sütőben kel a tészta, ahol a hőmérséklet és a páratartalom állandó.

Julika, Anyukádnak hogyan tetszett a kenyér?


[Későbbi] [18795-18776] [18775-18756] [18755-18736] [18735-18716] [18715-18696] [18695-18676] [18675-18656] [18655-18636] [18635-18616] [18615-18596] [18595-18576] [18575-18556] [18555-18536] [18535-18516] [18515-18496] [18495-18476] [18475-18456] [18455-18436] [18435-18416] [18415-18396] [18395-18376] [18375-18356] [18355-18336] [18335-18316] [18315-18296] [18295-18276] [18275-18256] [18255-18236] [18235-18216] [18215-18196] [18195-18176] [18175-18156] [18155-18136] [18135-18116] [18115-18096] [18095-18076] [18075-18056] [18055-18036] [18035-18016] [18015-17996] [17995-17976] [17975-17956] [17955-17936] [17935-17916] [17915-17896] [17895-17876] [17875-17856] [17855-17836] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU