Zsike: köszi :)
ILDIKO: gyere, teszek neked félre egy kis rágcsálnivalót :))
Elkészült a mai kenyerem, amolyan szakadtas lett. Egye fene, csak elfogy :) A tetején szezámmagocskák vannak, mert most olvastam, hogy sokkal több a Ca benne, mint a tejben. És mivel mi nem igazán eszünk és iszunk tejtermékeket, sosem árt az utánpótlás :)
http://img1.tar.hu/fanni0407/img/29478309.jpg#3
LIMARAM, a David Athenboro /HA jol irom a nevet?/ IS megirigyelhetne EZT a termeszeti csodadat!! TE egy igazi gyonyoru Nautiluszt sutottel! Nagyon szep, es gondolom nagyon finom is!
EMESEM,nem a hadseregnek. 2db rud a kigyo retesbol ajandek.A tobbi kulonbozo napokon keszult.begyujtom 1 ideig a fotokat, aztan ha van 1 par , akkor kuldom el.
ANGIM, en nagyon korbe ragcsalgatnam mindegyiket. Gratula!!
Lanyok, itt az idojaras felelosok exxxtrem idot mondanak az idei nyarra. Nem kell Hawaiba utazni! Itt europaban lesz aloha mert olyan melegeket josolnak./???/
Megyek vacsit kesziteni. Majd jovok. Pusszancs! LIMARAM hogy van a gyermeked??
A csavargó megint előkerült. Kint voltam a Börzsönyben. Ez a tavaszi nyár fantasztikus. Szinte látni, hogy bomolnak ki a virágok, sűrűsödnek a lombok. Az erdő tele van fácánnal, s a kocsival is igencsak vigyázva kell menni, nehogy elédkerüljön egy ilyen madár.
Mindig elámulok, milyen csodás dolgokat sütöttetek. Nálam ritkán van ilyen nagyüzem, gyakran ezért nem is írok, mert sokkal kevesebbet kell sütni-főzni, mint nektek. Persze azért ismerős a dolog, mert amikor a gyerekeim még itthon éltek, itt is nagyobb konyhát kellett "üzemeltetni".
Mostanában sokszor eszembe jut egy régi kabarészám, ami arról szól, hogy a karácsonyi beigli milyen lassan fogy el. Nálam most a sonkával van ez. Mindenféle sonkás ételt készítek. Ma kenyeret kellett sütnöm. Abba is sonkát tettem, meg egy kis márványsajtot, és mindezt fokoztam egy kis friss snidlinggel. Olyan illatok terjengtek a konyhában, hogy csuda. Az ízlelés próbáját is kiállta.
Limara! Jöhetne abból a túrós-meggyes kalácsból. Gyönyörű. Talán már a látványa is hízlal.
Angi kenyere, és Ildikó húsvéti sütijei is gyönyörűek.
Ismét gyönyörű lett ez a kenyér, nagyon ügyes vagy. Ugye milyen jó érzés, mikor az emberlánya ráérez a sütés ízére? 45 perc nekem sem elég, akkor vágombe, utána még hagyom 15-20 percig, de most hogy kikapcsoltuk a fűtést, volt hogy 30 percig is hagynom kellett. Azt figyeld, hogy akkor vágd be, mikor már duplájára nőtt, és akkor kezd el sütni, mikor a bevágások már szépen szétnyíltak, néhány kenyér után már tudni fogod
Köszönöm lányok, hogy velem együtt örültök a sikeremnek. Tényleg jó érzés végre szép kenyeret sütni :) Köszi a sok türelmet, és tanítást is. Tegnap újra megsütöttem a Limara jól bevált kenyerét, mert nem akartam elhinni, hogy sikerülni fog, azt hittem, csak a véletlen műve volt :) Az már biztos, hogy nem elég neki a 45 perces utolsó kelesztés, ez is másfél órát kelt.
Íme:
Aztán még sütöttem Citromos- mazsolás- csokis sütit is, Joli kalácsát variáltam át kicsit, és ez is nagyon finom lett. Még ma is olyan puha, mint tegnap :)
Bundik kérését is bevenném a listába, de hiába olvasok keresztül kasul, nem találom..Esetleg megkönnyítené a helyzetemet, ha aki ide a fórumba írja, mit szeretne, az kivastagítaná a nevem, és akkor könnyebben kiugrik a dolog...Majd 1-2 héttel a találkozó előtt - mielőtt Margitka megy bevásárolni, küldök mindenkinek egy visszaigazoló e-mailt, és akkor kiderült, ha véletlen valakitől nem érkezett meg a rendelés
Ildikó! Gyönyörűeket sütöttél már megint, gratulálok!
Szokimoki! Azt hiszem Anginak is ilyen gépe van, de ha jól emlékszem valaki még rajta kívül is ilyennel dolgozik, remélem jelentkeznek! A programm biztosan nem egyezik az egylapátossal, mert az 2x dagaszt, a kétlapátosa meg tudomásom szerint csak 1x.
Végre hazaérkeztünk, elpakoltunk, a gyerekeket elzavartam aludni és most már békében idetelepedhetek a géphez.
Gratulálok mindenkinek a gönyörű sütésekhez. Emes és Angi kenyerét külön ki kell emelnem, mert az első ilyen fantasztikus alkotásuk, de természetesen a többiek is nagyon guszta képeket hoztak nekünk.
Gabye! Nagyon köszönöm a felajánlott segítségedet és élnék is vele. Megkérlek, hogy figyeld a fórumot és a jelzéseket, majd még többször írok felhívást, hogy mindenki jelezze miket is kér.
Megkérlek, hogy Bundik kérését is vedd bele egyből a listába.
Ezzel kapcsolatban mindenkinek:
Csokilencsét 1 kg-os kiszerelésben lehet kapni, vagy 10 kg-osban, de azt én szétmérem 1 kg-os csomagokba. A dekorcukort és sót 5 kg-os csomagban tudom venni. Ezt mindenképpen úgy kell vennem, hogy el is fogyjon, mert nekem még van és év közben nem igazán szokott igény lenni rá. Az aszkorbinsav 2 kg-os kiszerelésben van, ezt is akkor tudok venni, ha el is fogy, mert nekem még van.
Ami még érdekes lehet, van még nekik 1 kg-os kiszerelésben bevonó csokijuk, nagyon jó árban, van 5 kg-os Holland kakaójuk (szétmérem), vannak a cukorgyöngyök, 1 kg-os Tiramisu krémpor (hideg), 1 kg-os pudingporok (hideg és főzős is), 1 kg-os sütőpor és vaníliás cukor, 1 kg-os len-, szezám, napraforgó és tökmag, 10 kg-os kiszerelésben sütésálló lekvár (szétmérem) és, és, és.....még egy csomó minden. Itt nézzétek meg: http://www.bakohungaria.hu/
Bármit nagyon szívesen beszerzek, amire csak szükségetek van.
Ildiko! Köszönöm, megkaptam e leveledet, már át is adtam Julikának a telefonszámot.
Wbora! Hozzátettem, sőt még a képeket is. Köszönöm :-)
Szokimoki! A programok hosszát kérd el és írd meg, akkor biztos megtaláljuk, hogy melyik gép klónja lehet.
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit
Lányok! Lenne egy kérdésem. Az unokatesóm ma vett egy kenyérsütőgépet. ha jól értettem telefonon, akkor Hausmeister 1300-as és 2 lapátos gép. Tud-e valaki nekem abban segíteni, hogy ennek a program táblája megegyezik-e a Hausmeister 100-sal? Nem kapott semmilyen haszn. utasítást.
Koszike wbora! Kifogom masolni a fotoval is. Igy mindig meggusztalhatom es konnyebb kikeresni a receptes kodexembol.-mert nekem ilyen van. A Matyas kiraly is megirigyelhetne mar. 2-o van mar mert nem fer mar el a legvastagabb iratos mappaban sem. Tudod a computer szukseges rossz. Nem mindig tudok rajutni, igy csak felcsapom a kodexet aztan mehet a sutes fozes. Koszonom megegyszer!
A bármitbe a 84-es hozzászólásban már beírtam a húsvéti foszlós kalács receptjét.
Margit! Hozzáírnád a recepthez esetleg: Megfőztem a tojást, hagytam kihűlni, aztán jött a kis lyuk a tetejére, kicsit nagyobb fajta varrótűvel csináltam. Aztán mikor megkelt a tészta a formába, akkor beletettem a már főtt tojást, lekentem és ment a sütőbe. A sütés vége felé letakartam fóliával, hogy ne égjen meg nagyon a teteje. Többen megkérdezték, hogy akkor a tojást héjjastól kell megenni? Meg hogy miért nem pucolva teszem rá a tojást. Na mert szerintem akkor jönne az, hogy megég, így meg védi a héj. Érdemes kipróbálni, szerintem nem csak húsvétkor lehet enni :) (szerintem kevesebb cukor is elég bele)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit