E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

dulifuli13 Előzmény | 2007.04.23. 18:51 - #18895

Tul.képpen jó is, hogy ilyen 2 nevű lettem, mert legalább nem tévesztetek össze mással :-)

bezsa Előzmény | 2007.04.23. 18:50 - #18894

Szia Dulikám a 2 nevű. Még én is időnként meg vagyok kavarodva általad, aztán a tantusz a helyére ugrik és tárcsázás következik az agyamban.

Köszönöm kérdésed, rohadt fáradtan. Így parasztosan.


dulifuli13 Előzmény | 2007.04.23. 18:48 - #18893

Szia drága bezsám, hogy vagy?

emes Előzmény | 2007.04.23. 18:46 - #18892

Bezsa! Igen nekem is ezt mondta Margitka, a melegedést, tegnap! Csak mint írtam kint, a stsisztika doga fontosabb volt a kenyér hőmérsékleténél! :) Majd legközelebb!

bezsa Előzmény | 2007.04.23. 18:42 - #18891

Emes ilyen volt az én kenyerem is amikor Margitka azt mondta, hogy túlmelegedett vagy kelt.

 


dulifuli13 Előzmény | 2007.04.23. 18:30 - #18890

[b]Hogyan kel itt vastag betűvel írni?[/b]

emes Előzmény | 2007.04.23. 18:29 - #18889

Halihó!

Itt ez a jó kis kanapé! Ja ez nem az! A lányok bebolondítottak! Hi-hi!

Szóval! Kisült a kenyerem. Bundik féle nem hólyagos, hanem rücskös! De sebaj, ill. az a baj, hogy az alja megégett, mert csak alul tudok sütni, és csak srégen, mert így fér be ez az óriás jénai! Itt mindenki tanácsára ötletére, a rücsit tényleg a túlmelegedés fejleménye lehet! Majd legközelebb figyelek. Kérlek Bundik, nézd már meg a táblázatot, mert sokalltam a 60 deka liszthez a 3 deka élesztőt + a kovászt. Ugyan is 3/4 óra alatt megkelt a tészta. Úgy rezgett, mint a kocsonnya! :) De lehet, hogy így jó, akkor viszont ez turbó kenyér! :) Íme:


dulifuli13 Előzmény | 2007.04.23. 18:29 - #18888

Kedves Gabye! Kérek szépen aszkorbint a talira. Nem tudom, mekkora kiszerelésben árusítják. Rád bízom. Nem gyakran sütöttem mostanában, de remélem, a megújult konyhában azérét aktívabb leszek. 25 dekás kiszerelés? Az jöhet.

emes Előzmény | 2007.04.23. 18:08 - #18887

Otthonka! Kinek akarsz te betartani?! Hi-hi-hi!

dulifuli13 Előzmény | 2007.04.23. 18:03 - #18886

Sziasztok Pékecskék. Nézegettem a csodás képeket , hát mit mondjak, csak ámulok és bámukok. Nem is tudom, lesz-e merszem valaha ismét kenyeret sütni. Nálunk most nagy felfordulás van, fürdőszoba felújítás. Persze jobb lett voln nyáron, de a féerjem most jöhetett szabira. Biztosan szép lesz a végeredmény, de az aggaszt, hoogy kb 2 hétig nem használhatom a mosógépet, mert egyszerűen nem tudjuk hova tenni addig. Aztán május végén a konyha következik. No annak örülök. Nagyon sok éve várok rá. Most lesem a honlapokon a sütőket, milyen legyen az új, ami nem drága de jó is. ez legalább egy szívemet melengető feladat. Na majd az új sütőben miket fogok produkálni ...

otthonka Előzmény | 2007.04.23. 18:00 - #18885

Bezsa,Limara,köszönöm,hogy biztattok,nem is akarok meghátrálni,csak vannak ilyen kerékkötöi a próbálkozásaimnak.Mindenesetre nagyon igyekszem,tán épp ez lehet a baj.De az ember lánya már csak ilyen,én se vagyok különb.Próbálok nem az agyatokra menni,Csak nem mindig sikerül betartani.Mégegyszer,és még százszor KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!Üdv.:Otthonka.

bezsa Előzmény | 2007.04.23. 17:55 - #18884

Boglárka ezt találtam neked. 

Elkészítési mód:

A csiráztatás nagyon egyszerű folyamat, bármely maggal hasonlóan járhatunk el. Veszünk egy üres befőttes üveget, beáztatjuk a babot, két három órára vagy egy éjszakára. Azután leöntjük róla a maradék vizet, és lefedjük egy gézzel, ráerősítünk egy körgumit. Három napon át reggel és este leöblítjük tiszta vízzel. Ügyeljünk arra, hogy alaposan csurgassuk le. Ha többet akarunk csíráztatni, legjobb, ha lapos edénybe tesszük elterítve. Ha nagyobbra akarjuk a csírát, tovább hagyjuk nőni. Amíg csírázó állapotban van, a növény jobban szereti a sötét helyet. Használat előtt megmossuk, és lemezvágóba teszünk egy negyed csésze csírát ás pépesítjük ízlés szerint. Bármely más zöldség-lével de akár banán-lével is keverhetjük. Étrendünkben a babcsíra s ide értjük a szójababot is, a korunk előre haladtával mind több helyet kellene hogy elfoglaljon. Rajtunk áll, milyen receptet állítunk össze, hogy elfogadhatóvá tegyük. Jegyezzük meg azonban azt, hogy nem főzhetjük. Azok számára akik érzékenyek a tehéntejre, kitűnő tejpótló lehet a szójatej. Egy csésze langyos vízhez adunk egy negyed csésze szója csírát, és egy kiskanál barna mézet. Összekeverjük a turmix géppel és fogyaszthatjuk, vagy felfőzzük néhány percig, ha lehűlt hűtőszekrénybe tároljuk. Bármely étel-recepthez használhatjuk tehéntej helyett. Ha nem csíráztatjuk a száraz hüvelyeseket, csak főzzük, akkor is okvetlenül áztassuk le, és a vizet öntsük ki. A száraz hüvelyesekben ugyanis csiragátló van, hogy védje a mag minőségét. Ha nem áztatjuk ki, ez a szer gátolja az emésztésünket.


Angi7711 Előzmény | 2007.04.23. 17:46 - #18883

boglárka: 12 órára báztatod a magokat, közben többször leöntöd róla a vizet, és frisset teszel rá. 12 óra múlva leszűröd, átmosod. Befőttesüvegbe, vagy ahogy én, egy kettévágott ásványvizes üvegbe teszed a magokat, vigyázva, hogy ne legyen alattuk víz, mert az rothadáshoz, penészedéshez vezet. Naponta 1-2szer átmosod őket. A befőttesüveg ebből a szempontból praktikusabb, mivel a szájára húzol egy harisnyát, vagy rákötsz egy gézlapot, és akkor egyszerűbben le tudod csepegtetni róla a felesleges vizet. A gabonák 5-6 nap múlva ehetőek, ha tovább neveled őket, már zöldjük is lesz.

Limara Előzmény | 2007.04.23. 17:45 - #18882

Sziasztok!
 
Otthonka! Nyugodtan nyaggassál itt mindenkit, senkinek sem mész az agyára, azt meg nem kell szégyelni, ha valami nem sikerül tökéletesen. Senki sem születik úgy, hogy mindent tud! Kicsit nehezebb a probléma kulcsát megtalálnunk, mert nem tudsz képet küldeni, de elöbb utóbb meg lesz az, ne add fel! Ráadásul ugye nem is ehetetlen kenyereket csinálsz, csak a tökéletességre törekszel! Üdv

bezsa Előzmény | 2007.04.23. 17:13 - #18881

Otthonka!

Nincs "szerencséd" itt nem tudsz senkinek sem az "agyára menni". Nem olyan a származásuk.

Ez a kenyér dolog nem igazán egyszerű, de addig kel próbálgatni amíg nem sikerül. Az én kenyereim sem mindig tökéletesek "sőt". Azért elfogy én meg próbálkozom tovább.

Az új gépemben 2 alkalmommal szép kenyeret sütöttem a 3.-ik alkalommal pedig nem.

A kalácsokkal nagy sikert arattam, a kenyeres fiam is vitt el belőle tegnap és ma kaptam sms-t, hogy ő még ilyen finom kalácsot nem evett.


otthonka Előzmény | 2007.04.23. 17:02 - #18880

Kedves Margitka! Itt már többek agyára megyek lassan kinlódásomban,bár ők még nagyon kedvese,segitőkészen foglalkoznak velem.Már kezdem nagyon szégyelni,hogy mindezek ellenére,mindig vannak gondjaim.Nem mondenám ,hogy egyáltalán nem sikerülnek a kenyereim,de nem vagyok elégedett, a többiek képeit nézegetve.Már nem szeretnén szegény Limarát sem nyaggatni,ezért kérlek,ird le véleményedet.A társalgóban részletesen megtalálod problémám eredetét.Ide nem irnám át,he nem gond,nem akarom az olvasókat itt is untatni.Nagyon igyekszem az összes útmutatást betartani,ennek ellenére nem teljes a siker,és őszintén szólva ez igen lehangol.Nem akaron sajnáltatni magam,annyira nem vagyok elveszett,a gépi sütések általában sikerülnek,a gondom nem ebből fakad. Kérlek-természetesen,ha időd engedi-mondd el tanácsaidat.Előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel:Otthonka

ILDIKO Előzmény | 2007.04.23. 16:43 - #18879

"Helyi vicc": GABYE En is feliratkozok: Algopyrin, No-spa, Vit-B6, Sosborszesz, Harsfatea, Reasec/EZT csak szugseglet"" eseten "nagy menesek "alkalmaval/ ferjemnek : Zantac, stb

hihihi hihi Lanyok NE vegyetek zokon!! EZ a MI "tortabevononk "itt. Ha mar szetrobban a fejed, vastag es eros zomancozora "van szukseged.hihi

Vicceltem!/a smilek nem mukodtek: karbantartas van a vonalon./


ILDIKO Előzmény | 2007.04.23. 14:51 - #18878

Szia SZINI!

Itt mindenkinek probalunk segiteni. Neha kozben elboklaszunk es keson jon ezert a segitseg, vagy elcsuszik a figyelmunk a valasz felett. Ezert elnezest.Akkor nyogodtan bokkodjed meg a kerdeseddel megegyszer a bandat.Ha vki fentvan es tudja a valaszt ugyis segit. Ne csuggedj ezert sose!

Pussz!!


szini75 Előzmény | 2007.04.23. 14:12 - #18877

Kedves Ildikó ezuton szeretném megköszönni részletes válaszodat. Köszi Köszi KÖszi

Angi7711 Előzmény | 2007.04.23. 10:52 - #18876

Bundik: igazad van az élesztővel kapcsolatban, az középutat kell megtalálni :) Óóóóó, nekem sikerült mindenféle rücskös kenyér, csak élesztőből, élesztő- kovászosból, öregtésztásból is :)

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU