E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.04.24. 14:31 - #18935

Szia Emes!
Őszintén szólva ennyi akkor kell bele, amikor nem aktív a kovászod. Ha viszont aktív, akkor csökkentsd az élesztőt a saját belátásod szerint. Az az igazság, hogy sok mindentől függ a kelés folyamata. Sokáig Tesco-s BL80-at használtam, és egyszer vettem az Auchanban Cerbona szalagost. Ugyanaz a recept alapján készült kenyerem sokkal, de sokkal magasabb, szellősebb lett, és hamarabb is megkelt. Úgyhogy ha ebből sütök, akkor csökkentem az élesztő mennyiségét. Te is nyugodtan eltérhetsz tőle, hiszen mindenki a saját ízlése szerint alakítgathatja a recepteket.
 
Üdv: Bundik

EmMargit Előzmény | 2007.04.24. 14:24 - #18934

Sziasztok!
 
Gratulálok a  gyönyörű kiflikhez és zsömlékhez
Otthonka! Látom kérdezted, hogy nem sok-e az 50 dkg liszthez a 2 dkg élesztő? Ha soknak gondolnám, akkor nem javasoltam volna, hogy próbáld ki    
Az öregtésztát kész receptekhez lehet pluszként hozzátenni, alapvetően pedig nem sok ennyi élesztő ennyi liszthez. Hogy Limarának gyönyörű lesz a kenyere 1 dkg élsztővel is, ez már a rutinjának köszönhető, szerintem Te nem vártad ki, amíg ennyivel is megkel a tésztád, vagy a körülmények (hőmérséklet, huzatmentesség, stb.) nem voltak olyan ideálisak, mint Limaránál szokott lenni.
 
A másik amit írni szeretnék, az is Otthonka tegnapi ötletéhez kapcsolódik, miszerint élőben szeretné látni, hogy hogyan készül egy kenyér.
Meglepetésnek szántam volna, de most elkotyogom: a találkozóra fogok készíteni előre tésztá/ka/t és arra gondoltam, hogy minden féle formázásokat ki lehet próbálni, valamint a tészták kelését esetleg túlkelését is figyelemmel lehetne kísérni. Meg nem sütnénk ezeket, de tanulni szerintem így lehet belőle. Ha ezzel kapcsolatban van valakinek jó ötlete, azt szívesen fogadnám
 
Az öregtészta készülése kicsit elveszett az eredeti kenyérreceptnél, így most a legújabb 10 recept között átírtam  a kenyér nevét, most már az öregtészta is szerepel benne. Mostanában már többen is keresték és nem találták, ezért módosítottam.
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
 
 

Bundik Előzmény | 2007.04.24. 14:22 - #18933

Szia Margit!
 
Az én kovászom végezte a lefolyóban :) Azért öntöttem ki, mert már nagyon kevés volt, éppenhogycsak ki lehetett volna kaparni, és nem volt értelme tárolgatni. Annyira bejött az öregtésztásod, hogy zömmel ezzel a módszerrrel sütök ezentúl. Ha meg kovászosra szottyan kedvem, akkor gyorsan összekutyulom a gyorskovászodat :)

iriszi Előzmény | 2007.04.24. 14:20 - #18932

Na végre elkészült az új fototár,itt vannak az elmaradt képeim:Limara kovászos kenyere 750g lisztből

diós mazsolás,kandirozott citrus kalács

Leila 2éves szülinapi tortája(Ildiko csoki bomba receptjéből)

Limara nyanyás kenyere


Angi7711 Előzmény | 2007.04.24. 12:51 - #18931

Kisült a Limara féle, első öregtésztás kiflim. Nem volt kedvem nyújtogatni, ezért 4 db óriáskiflit, vagy mit sütöttem belőle :) Szezámmaggal, amarántmaggal, mákkal és lenmaggal vannak megszórva.29600352

Limara Előzmény | 2007.04.24. 12:15 - #18930

Itt van Angi kérésére megvágva is, igaz még langyosan, de azért látszik a szerkezete. Otthonkának meg az általam is használt és nagyon jónak tartott liszt:
 
 
Jó étvágyat az ebédhez! Üdv

Limara Előzmény | 2007.04.24. 11:36 - #18929

Sziasztok!
 
Kisültek a joghurtos zsemlék, amit Margitka receptje alapján csináltam, öregtésztával.
 

EmMargit Előzmény | 2007.04.23. 23:44 - #18928

Sziasztok!
 
Még eszembe jutott valami. Ma sajnálkozott Julika, hogy mi lesz a kovászával és valaki említette, hogy az övé a lefolyóban végezte. Lehet, hogy csak én vagyok egy kicsit szentimentális, de én eléggé ragaszkodom a kovászkáimhoz. Az öregtészta most tényleg szinte minden receptben kiválthatja a kovászt, de azért kidobálni őket kár. Réges-régen egyszer kipróbáltam és a kovászt le lehet fagyasztani. Kiolvadva meg kell etetni és szép lassan magához tér. Ezt csak azért írtam, hogy ha hozzám hasonlóan valaki nem szeretné, hogy tönkre menjen a kovásza és kidobni is sajnálja, akkor nyugodtan le lehet fagyasztani. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.04.23. 23:36 - #18927

Sziasztok!
 
Tegnap este megsütöttem a Feketeerdei kenyeret, de most az új öregtésztával. Nagyon jól sikerült és gyorsabban is készült, mint korábban. Ez nem egy látványos kenyér, de azért mutatok róla képet:
 
                   Öregtésztás változat, megsült
 
A többi képet és a készítéséről a leírást itt találjátok: Feketeerdei kenyér
 
Ildiko kérdezte, hogy ma mit sütök? Két gépi fehérkenyeret csináltam, ezeket viszont a hibernált kovászommal, ilyenek lettek:
 
                 gépi fehérkenyerek hibernált kovásszal
 
A kovász a mai napig megőrizte az aktív kovászra jellemző állagot, pedig már jó néhány napos volt. Ma megetettem megint és holnap ismét aktívan szeretném a hűtőbe eltenni.
 
Szép napot kívánok holnapra mindenkinek, üdv, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.04.23. 22:23 - #18926

Sziasztok!

Haat mar majd mindenki durmolni ment, azert megirom mert holnap visszaolvashatjatok. Nagyon ugyesek voltatok MA is! Lanykak, NE szegyelljetek kerdezni es a hibakrol beszelni, mert mindenki ebbol es igy tanul am! Ez itt NEM a "KICIKI"vonal!!  Probalkozni kell mindig ujra es ujra. En mostanaban sutoben sutok es "csak ugy"regi modon kelesztek "napon"hihi.  A soros kenyerke tenyleg nagyon finom. A ferjem elott nem szabad sutnom ill. elkeszitenem mert nala szentsegtores a sor "ilyeten "felhasznalasa , aztan a vegen izlik am Neki a kenyer, mert szereti. Szombaton vettem 1 blikk sort es eldugtam. Haat nem meg kundizta es megitta!!! Igy csak rajzoltam neki 1 kenyeret rola. / A dragam cukros es nemigen fogyaszthatna ilyesmit. Egybol 1 toltetet kap a vercukra mert ellenorzi rendesen. Eros cukros. Utana meg van a jajgatas mert nemerzi jol magat tole./

Itt hetvegere NYARAT mond a TV. Most is AZ van. 1 honapja nem esett az eso!! Nagy a szarazsag! Felnek a Majusi fagyoktol, mert most az kemeny lehet. Extrem az idojaras itt. DE Isteni a levego!! Harapni "lehet a viragillatbol olyan tomeny! A mehecskek az iden igazan meghiznak . hihi Meg joo hogy nincs szenanatham!


nelly Előzmény | 2007.04.23. 21:49 - #18925

Gabye!Szeretném kibővíteni a rendelésem! Még kérnék holland kakaóport 0,5 kg-ot, vajkaramella forgácsot szintén 0,5 kg-ot, tudom, hogy Margitka utána néz majd, hogy van-e. Meg fehér torta bevonót is kérnék, ha lesz. Kíváncsi vagyok mennyibe kerül, és milyen kiszerelésben van. Lehet, hogy már írtátok, de haMargitka rákérdez, akkkor talán okosabb leszek. Egyébként javasolom a vége felé, hogy ne csak a rendelést írd ki Gabye, hanem azt is, hogy mennyi kell még hozzá, hogy meg lehessen venni MArgitkának, hátha valaki még rendelne hozzá. Bocs, ha Te már gondoltál rá, akkor nem vauzok bele! Egyébként köszönöm. Nelly

EmMargit Előzmény | 2007.04.23. 21:15 - #18924

Gabye!
 
A kandírozott narancshéjból 90 dkg körül van egy doboznyi. Szívem szerint ezt sem bontanám meg, mert nem egy vészesen nagy mennyiség. Bau már egy egész dobozzal kér, nem is tudom, hogy ki és mennyit kért még, most nem nézem vissza a rendelést. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.04.23. 21:10 - #18923

Sziasztok!
 
Rendelésekkel kapocslatban:
 
Dekorsót és cukrot, csak akkor tudok venni, ha összejön az 5 kg-os rendelés.
Aszkorbinsavból a következő 2 kg-ot szintén csak akkor tudom megvenni, ha összejön a teljes mennyiésgre a rendelés (5-10 dkg-ot abból eltennék én is.)
Csokilencse: Ha szerencsém van, akkor abból kapok 1 kg-os kiszerelést, ezt nem szeretném megbontani. Nem is érdemes, aki már próbálta, tudja, hogy elfogy ez a mennyiség elég hamar. Kb. 5-6 sütésre elég.
Sütésálló lekvár: Az áfonyára rákérdezek, nem tudom, hogy az szokott-e lenni nekik. A szilvát nem javasolom, mert nem jó. A baracklekvárjuk viszont - bár természetesen nem házi minőségű - finom. Vehetek természetesen szilvát is, de azt csak akkor, ha összejön a 10 kg-nyi rendelés.
Vajkaramella forgácsról és fehércsoki bevonóról szintén nem tudok semmit, majd meglátom mennyi rendelés jön össze és mekkora kiszerelésben van.
 
Egyelőre ennyi jutott eszembe a most olvasottakról, még jelentkezem, üdv, Margit
 

Gabye Előzmény | 2007.04.23. 20:52 - #18922

Bau/Margitka kandírozott narancsból mennyi az egy doboz??..Lemaradtam..

Gabye Előzmény | 2007.04.23. 20:48 - #18921

Kedves Dulifuli...A kiszerelés kg-os, ha jól emlékszem aszkorbinból, de Margitka szétméri, úgyhogy felírtalak 25 dkg-ra..

Rögzítettem Íriszi és Bundik kérését is, valamint Elisabeth pontosítását is..Köszönöm


boglarka70 Előzmény | 2007.04.23. 20:37 - #18920

Bau a képeiddel jól laktam bizti nagyon finom lehetett de én 1-nél biztos nem tudtam volna megállni le a kalappal az akarat eröd höz mert én is cukros vagyok de a diéta nem nagyon megy pláne ha izlik valami!

bau Előzmény | 2007.04.23. 20:13 - #18919

Akkor jó helyen járunk itt a kenyerek között

majorkaj Előzmény | 2007.04.23. 20:07 - #18918

Bau láttam ám, csak vicceltem. Egyébként én is cukros vagyok.


bau Előzmény | 2007.04.23. 20:06 - #18917

Majorkaj!

írtam,hogy csak egyet tudtam megenni,mert annyira laktató!

Ja és cukros is vagyok ám...


majorkaj Előzmény | 2007.04.23. 20:02 - #18916

Bau ! Azt elhiszem, hogy a kifliktől dagadsz. Egy jó párat bizti behabzsoltál.

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU