Először is Irisznek szólt a dícséret,de azért Emesének is kijár, biztos nemsokára fog valami szépet csinálni?! Most már nem vonom vissza a dícséretet! Otthonka! Tudod, többünknek azért nem gond a méret, mert inkább nagyobb edényben alkotunk, és legyen hely a sülésnek, minthogy épp a határeset legyen. Már én is ezért gondolkodom, hogy beszerzek egy 8 literes jénait, mert akkor biztos, hogy nem fogja kinőni a kenyerem a mostanit. Nelly
Sziasztok!
Nelly felvetette a kicsinyitett kenyerek receptjének közzé tételét.
Én ,egy lehet,hogy másnak bagatel dolgot kérnék.
Lehetne -e arról valahol,valamilyen formában összegzést késziteni,hogy a sütőformákban mérettől,fajtától függően mennyi liszttel lehet kenyeret,kalácsot sütni.Sokszor leginkább én érdeklődöm e támában,de volt rá már példa,hogy nem voltam egyedüli kérdező.Ezzel nem terhelni akarok senkit,csak szerintem hasznos lenne a kezdőkszámára,jó útmutató.Nem kellene mindenkit külön kérdezgetni,ha egy képet meglátunk.
Amennyiben megvalósitható a dolog,köszönettel veszem,mert konkrétan én nem találtam e témát seholHa nem,akkor sincs gond .
Köszönöm.üdv.Otthonka.
Bezsa és Emese! Olyan szépek a kenyereitek,hogy csak na! Igazi remekművek! Lassan már odajutunk, mindannyian menők leszünk kenyér és egyéb sütésekben, na meghülyült a billentyűzetem. Abba hagyom. NElly
szia masala a vegewtáriánus.hu oldalon olvasgatam a csiráztatásról és a képeik nagyon tetszetek ezért gondoltam hogy kiprobálom.szezám,napraforgó,tőkmag,lenmag,ésbab ami most itthon volt egy-kicsit mindegyikből áztatam be 1-1 pohárba csak most azon gondolkodom,hogy mijen edénybe rakjam áztatás után,neked nagyon jól néz ki a z edénykéd lukas az alja ?
Bundik! Képzeld! Az én Anyukám mindig elszomorít, mert az én kenyereim nem ízlenek neki. Ő a boltit szereti/né, de azért eszi amit sütök, mert fővesztés járna azért, ha valaki bóti kenyérrel állítana haza. Ez alól csak a vészhelyzet kivétel! Szóval! Tegnap este Anyu később vacsizott, és utána feljött hozzánk és azt mobdta, hogy ez nagyon finom kenyér volt! Ez nagy szó ám! Ja ez a te hólyagosod volt! Így nem változtatok rajta. Csak fura volt, hogy megkelt 3/4 óra alatt, de ez nekem csak jó, mert délután, ha hazaérek, úgy sincs olyan sok időm. Különben nem volt aktív a kovászom.
Heee Julika! Kiprobalom majd a nyanyust akkor majd. Hol talalom hogy, hogy kell kesziteni az "oreg tesztat? Vhol lattam azt hiszem, dehat ez a nagy elefant kicsi szurke allmannyal neha... szoval nem tudom mar. "Ratudnal vezetni "? Koszi!
Szia Masalam! Egyszeru am inkabb a formaval van egykis ceco. A pudinghoz hozzajon meg Rama margarin is. Olvasd el kerlek figyelmesen a recit, mertha Te is "bombaban"gyartod, hihi akkor a recepthibanal ha nem ugy keszited el osszeeshet a torta a vagasnal. Csak ezert mondom am. Nyugodtan valtoztassatok rajt ha Ti mas izzel vagy allaggal akartok kesziteni. En sem vagyok Jami Oliver am! En nem haragszom sooot lehet hogy TI nektek meeegjobb sikerul!! A lenyeg az hogymeg alljon a bomi es a nyomas rat/pres/ Haaat, tudod az eladassal kapcsban. Ha egyszer belekezdenel, folytatnod kene...En megcsak kedvbol csinalom. Rossz kalmar vagyok am! Nemvagyok elelmes. De ki tudja ! A munkahelyemen is kerdeztek mar. Sztem nem rendeles keppen csak kivancsisagbol. DE ha TI itt lakhatnatok, csuda uzlet lenne.Meg a Mao Cetungekat a Szirtakisokkal is kitudnank sutni a konyhajukbol. VELETEK lenne igazi Itt. Sutes-fozes-kenyerkesutes stb.
A masszoromet egyenlore parkolo standra raktam. Itt csak meghatarozott szamu kezelest kaphatsz. Utana a specialista engedelye kell, vagy fizetheted TE. Ha megint nagyon odalennek, akkor ujra elmegyek nyakkkitekeresre.hihi A tobbirol?.... Nos, itt hulyeskedik csak az ember, de bellulrol meg mindig nagyon fajnak a tortenesek....emlegetjuk is sokszor anyukamat. Hihetetlennek tunik, de meg mindig nemtudom elkonyvelni hogy O mar nincs koztunk. Nem vagyok hulye, felnott no vagyok de meg nem megy. Ezerti dolgoktol nagyon egyedul erzem magam. Nemcsak anyukam hagyott itt, hanem egy jo baratno, aki mindig kiallt mellettem, DE megmondta ha hibaztam nyiltan.Egy segitotars es jo szakacs, suto-fozo. Ezen tortenesek vegett nagyon nehez neha utolerni sajat magam. Belulrol nagyon megoregedtem.
No, megyek egykicsit dolgot tenni, jo? Majd jovok meg. Pussz!
Superkeri! Az Apátfalvi lakodalmasnak csak jót tesz, ha min. 1 éjszakára, de akár 1 napra is a hűtőben csücsül. Tovább nem tudom, mert van benne tojás, tejföl.... Másnap még biztosan nagyon finom, bár az az igazság nem igazán szokta megérni. Én mostanában megint visszatértem az eredeti recepthez, abban sem élesztő, sem sütőpor nincs, és nagyon finom. Azt hiszem Margitka is megsütötte már, és nekik is tetszett.
Margitka! A találkozó izgalmait lehet még fokozni?
Gabye légyszí irjál fel 2kg burgonya pehely és 2 kg csokilencse, az a karamell forgács is érdekelne 1/2 kg. Az tényleg jó ötlet lenne, ha a vége felé egyben látnánk vagy legalább azokat ami nem teszi ki a mennyiséget, mert akkor lehet, hogy valamelyikünk kérne belőle.
A csokibombád nagyon klassz! Ki fogom próbálni a férjem szülinapjára, de lehet, hogy nem citromosan.
A krém a pudingtól áll meg olyan szépen a tészták között?
Nagyon szép süteményeket tudsz sütni és a fantáziád irigylésre méltó. Már mondtam neked egyszer, hogyha lenne elég bátorságod megetetni a Hollandokat, akkor ebből talán meg is élhetnél. Lehet, hogy sokan fanyalognak, de többen vannak akik szívesen megennék csak ne Nekik keljen megsütni. Nem lenne könnyű meló, de hátha jól fizetne!
Mi újság a masszőröddel? Már nem jársz hozzá? Hogy van most a vállad?
A csíráztatásnak én már többször nekifutottam és akkor indult be igazán, amikor megvettem ezt a kerámia csíráztató tálat. Érdemes beruházni, mert nagyon egyszerű ebben csíráztatni. Kb.400 ft körül volt egy kézműves vásárban.
A csírának való magokat legjobb bioboltban megvenni, bár állítólag minden emberi fogyasztásra termesztett növény magja csíráztatható, viszont nem minden csíra evése élvezhető. Látod a képeken, nem drága a mag és 5-6x-i adag van benne. Én szoktam összekeverni a magokat és úgy együtt csíráztatni. Kb. 3 nap múlva némely mag már ehető, de érdemes 4-5 napot várni vele. Ha még többet vársz, akkor nagyobb lesz a csíra és lesz levélkéje is. Nagyon egészséges, de gondolom ezt tudod, ezért akarsz belefogni.
Szerintem a nyanyatésztával könnyebb sütni mint a kovásszal. Úgy látom a lányoknak is jobban megy a sütés vele mint a kovásszal. Úgyhogy csak hajrá, vágjál bele. Majd meglátod mi sül ki belőle. És meglátod isteni finom kenyér lesz ha nyanyával sütsz.
Micsoda sutesek mennek itt!!! Ooooh! Valaki lojjon at nekem egykis TI kenyeret.hihi Az otthoninak biztos jobb ize van mint az itteni tulipanos-malmosnak.hihi
IRISZI, mindig tudtam hogy ugyi vagy! Nagyon szepek az alkotasok. Irtam megegy "bombat "be a barmibe. Tulajdonkeppen ez torta reci, csakhat En tul sok hirtevet nezek mostanaban szerintem s azert lesz a tortakbol bomba.
Lanyok, erettnek talaltok egy oregtesztas kenyerre meg a nyanyakenyerre? Annyit suttok most igy, kivancsi lennek ha En is.....? Legfeljebb ha belegabalyodok a kovaszba kihamoztok engem Ti belole, nemigaz?
Kene reciket forditanom, de ez a jo ido ellustitja az embert. De ami kesik nem mulik! Van 3 vastagabb kenyerrecis konyvem , majd atnezem melyik lenne finom es....Jaaa!/"tisztara Ildi"/ ES latvanyos is!! Pssszt! 1-et mar kineztem Nektek. Remelem"" nem ismeritek meg. En ugy nevezem, "kontyos "kenyer. " hihi
Ma nem sutok. Elhataroztam hogy ma lusta napot tartok ezzel kapcsban.Fuuujjj! mi?
Margitka nagyon jó az ötlet. Viszem a fényképezőgépem és film felvevőt és rögzítjük.
Elkészült az újabb nyanya kenyér.
Elmondom, hogyan jártam vele.
Tegnapelőtt csak egyszer dagasztottam a gépben és szoros lett a tészta és és nem hagytam elég ideig kelni.
Ma a 20-20-20 elvet alkalmaztam és a második dagasztásra úgy ellágyult csak úgy nyúlt. Elkezdtem kézzel dagasztani és hozzáadni lisztet, de rájöttem, hogy nem biztos, hogy jól el tudom dolgozni, ezért visszatettem a gépbe, de már nyitott tetővel és 5 percig dagasztattam vele.
Aztán jénaiba tettem megformázva. Mivel közben dolgozom, hát kicsit megfeledkeztem róla és amikor mentem, hogy bevágjam láttam szép kerek kenyér lett belőle, mert nem támasztottam ki.
Meg is ijedtem, hogy plecsni lesz belőle. Ez lett belőle. Nekem ez jobban tetszik, mint az előző.
Margitka! Kérésem lenne! Tudom, már ezerszer leírtad, hogy kitől származik a sajtos recept, amit már olyan sokszor sütöttél, de most nincs erőm visszakeresni. Légy szíves megmondani és még azt is, hogy mennyi ideig lehet hűtőben tárolni a nyers tésztát. Köszi!
Limara! Az Apátfalvi lakodalmas tésztáját lehet-e hűtőben tartani 1-2 napig nyersen? Ill. megsütve mennyi ideig marad friss? Köszi!
Látom ismét klassz dolgok születtek, gratulálok!
Hű de jó ötletek vannak alakulóban a találkozóval kapcsolatban! Üdv. Skeri
Sort fogunk arra is keríteni Szerintem mindenki meg tudja mutatni, hogy mit hogy szokott formázni, ez csak tanulságos lehet mindannyiunk számára. Tavaly nem jutott ez eszembe, de ami késik nem múlik Üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit