Szokimoki! Formázás után még egy órán át kelesztettem, majd hideg sütőben kezdtem el sütni, úgy hogy jól megspricceltem és lazán letakartam egy jól átvizezett sütőpapírral is.
Köszi, aranyos vagy. Tulajdonképpen nem olyan csúnyák a zsömikéim, csak én most olyat szerettem volna, amilyen a Limaráé volt. Egyébként én is fehér lisztből csináltam.
Ez igen Angi! nagyon szépek a zsömlék, gratulálok hozzá! Az enyémnek nem ilyen a teteje. Limara! Egy kicsi tcsalóka a kép, olyan teljesen egybefüggő a zsömik teteje, és én olyat szerettem volna mint a tied volt. Szép, könnyű, laza, cserepes...Na majd ha nagy leszek, és Szokimokiból Szokol Mónikává növök, akkor majd sikerül ;O))
Limara! Nagyon guszta a kalácskád, 2 ablakom is nyitva van, ha érted mire gondolok.
Nééne! Nagyon sok boldog szülinapot kívánok a kis kétévesednek!
Kisült a kuglófom, amit Julika kuglófnak neveztem el. Hoztam róla képeket, nagyon finom, muszáj volt megkóstolnom.
Margitka! Megkérlek, hogy a recepthez (bármit 111-es hsz kakaós kuglóf..)írd már oda légy szíves, hogy gépi dagasztáshoz elég 2 dl tej, szemben a receptben megadott 4 dl-el. A 15 dkg vajat olvasztva tettem bele, így kissé nokedlis állagú lett a tészta még majd 10 dkg liszt kellett hozzá, de ez nem volt baj, így lett szép a formában. 2 tk. édesítőt ettem bele, nekem elég, de már előre tudom, a kiscsaládomnak nem lesz élég édes, aki édesebben szereti tehet még egy kicsit hozzá. A kuglóf nagyon finom, lágy, szaftos, érdemes kipróbálni!
Olyan, de olyan meseszép kenyereket süttök, h csak csorog a nyálam! Gyönyörűűűűűűűűű!!! Szokimoki, ezek a zsemlék nagyon szépek, csinosak!! ...és látom rajta, h finom is!!
Köszönöm a jénaihoz adott segítségeteket, Margitka, nem is értem hogyan, vhogy elkerülte a figyelmemet ez a címszó az oldaladon ( pedig már azt hittem minden betűdet olvastam... ) Sok hasznos tanácsot írtatok ott össze, azt hiszem valóban egy nagyra fogok beruházni, de majd csak a jövő7en, most szülinapozások jönnek, és ebédet kell adnom sok-sok embernek, meg tortákat sütnöm... Nagyobbik szemünk fénye 2 éves lesz!!!
Ma megsütöttem öregtésztával a joghurtos zsömlét, de közel sem lett olyan szép mint a Limaráé! Miért vajon? Limara tudsz nekem tanácsot adni? Teljesen a recept szerint jártam el, és még a spriccelés is megvolt.
Ildikó! Én olyan 40 perc után vágom be, de semmiképpen ne legyen még ekkor nagyobb mint duplája. Azért esik vissza, mert már nagyon megkelt addigra. És a bevágás ne legyen mély, csak éppen 1-2 mm-nyi. Üdv
JULIKA, nagyon koszonom a jotanacsot!! Megfogadom. Ti mikor vagjatok be a kenyeret? Mert nalam neha visszaesik vagas utan. A mostani kenyerek nagyon szepek. Tudjatok miert? Mert ugy neznek ki mint a gyonyoru szep dinnyek. Ez az uj bevagasi csikokbol -tol van. Nagyon gusztak.
Megyek dolgozba. Lanyok nagyon szep napot es jo sutogeteseket!!
Elisabeth: ide írom, mert kint egy kicsit hosszú lenne. Szóval, nekem az a tapasztalatom a gépünkkel, hogy előszeretettel kovászolódik el benne a tészta. Ennek az lehet az oka, hogy igen szépen melegíti a tésztát dagasztás alatt.
Úgyhogy én mostanában a 2. progival dagasztok, és az 5 perc előmelegítés végén rakom csak bele az üstöt. 20 perc dagasztás után kiveszem, és attól függően, hogy csak keleszteni kell e , vagy még egyszer dagasztani, vagy kirakom tálba, vagy az üstben hagyom, és 15 perc műlva bekapcsolom a 2. progira, és ugyancsak a melegítés végén rakom bele az üstöt.
Ja, és nyitott fedéllel megy a gép végig.
De most néztem meg a füzetét, a 6. programnál nincs előmelegítés, most azt próbálom ki. Eddig ott tartok, hogy 4 perc keverés, aztán dagasztás. A pontos idejét majd megírom, ha lejárt :)
Sikerült árlistát szereznem a Bakó Kft-től, most válogatom hogy benneteket eddig mi érdekelt, ezeket még a mai nap folymán (lehet hogy csak este..) közzéteszem..Amennyiben valaki csőrikéjét valami más piszkálja, kérdezzen, hátha az is szerepel a listán...Igény esetén este otthonról mélben tudom továbbitani a listákat..
Nagyon szeretném ha neked is lenne macska vagy hódfarkú csereped a kenyereden hétvégén. Így még egy tanácsot fogadj el tőlem: Amikor jénaiba teszed lespricceled langyos vízzel, amikor bevágod lespricceled langyos vízzel, mielőtt sütőbe teszed lespricceled langyos vízzel és amikor kiveszed a sütőből rögtön lespricceled hideg vízzel, de ekkor már ne áztasd el, csak épp permetszerűen spricceljed.
Jó sokat kellett visszaolvasnom, na ez nem panasz akart lenni!
Katamami, Nelly! Gyönyörű kenyereket sütöttetek, gratulálok! Ez az öregtészta nagyon meghozta a sütési kedvet, olyan jó, hogy mindenkinek sikerélménye van vele, köszönjük Margitka!
Emes! Olvastam a receptedet, látom, hogy 17,5 dkg joghurtot írtál, gondolom ez egy kispohár. Nem tudom észrevettétek-e már, de a kispohár joghurt egy ideje csak 14 dkg, legalábbis a Danon. Én is minap vettem csak észre, mert mérnem kellett a joghurtot. Ráadásul a 3 dobozban mikor lemértem csak 400 g volt 420 helyett. Nem tudom, Te milyen márkát használsz, de érdemes utána nézni, mert ez is okozhatja, hogy kevesebb a folyadék, akaratodon kívül. Üdv
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit