Lanyok nagyon aktivak es ugyesek vagytok. Gratulalok. ITT olyan meleg es fulledt van hogy a bevasarlas es egyebb ugyek utan ugy elfaradtam hogy na. Fozes: 0,0 energia. Nem nezem a homerot mert nemakarom magam idegesiteni. De, ... phuha C vannak ittbent is. Ezen okok vegett lementem a Kinai etterembe es vettem Tyap-tyoy-t. Foto mar van fent rola. EZT ettuk ma. Aktivisasi merce: a beka segge alatt! Majd este fozok. Sutes egyenlore csak almomban lesz. Vasalnom is kene, azt a macskara hagyom majd. O mindig jo vasalo. Szegenyem, O is igen elvan anyatlankodva. Alig dulongel. Ha holnap is ilyen allapotba lesz megfurdetjuk majd.
A meterologusok 2 hetre eloremenoleg neeeem mondtak esot. ES nem is biztogatnak. Oltari a szarazsag, sok a tuzeset. erdo, stb. Az uzletekben egyre tobb a rossz minosegu aru: gyumolcs , zoldseg stb. A krumplik is sirni valok, mert ami ërdemes lenne"AZ annyiba is kerul... Az arukrol meg Ne beszeljunk. IGY eszleled es eled meg a mostani szarazsagot. es EEEZ csak rosszabb lesz. A paraszt elvetette a magjait a foldbe: ugy is maradt! Kiegett agyag a fold. Viztartalekot tarolnak mert megrosszabbra szamitanak. Keszuljetek el otthon is hogy jo dragasag fog lenni ezen okok vegett. A normalis ennivalora gondolok. Amugy: gyonyoru az ido.Igazi tropusok vannak itt. Jovo even bevetem az erkelyem kokuszdioval!! hihi A teton meg strandot nyitok. Micsoda uzlet lesz!
BEZSAM: Az Istenke eltessen eroben -egeszsegben meg nagyon soka!! A legjobb fajta liszt es kovaszka dagassza szeppe es tartalmassa eleted es a csaladdal ! Sok szerencset, boldogsagot es sikeres nyanya "sutesi napokat!!
Tegnap bedagasztottam egy Bundik féle hólyagos kenyeret,de nem volt időm már megsütni..Gondoltam,kipróbálom a "nyanyát"....Ma egy új adag tésztát kevertem,zsemlének valót(Margitka egyszerű zsemléjét) tettem a gépbe,és a csoda könnyű nyanyából ,úgy 10 dkg-ot!Bedagasztottam,de az eredeti recepthez kellett adnom még 3 kanálnyi lisztet.Szépen megkelt,(talán egy cseppet még lágy is lett..)de jól formázható,és nagyon könnyen kelt.Gyönyörű habkönnyű tészta és zsemle lett belőle!Kicsit tovább kellett sütni,mint egyébbként.Íme a remekmű!
Katamami éppen ezért gondoltam rád. Ezt a gépet főleg dagasztásra használtam. A mi partnereink az egész ország területéről járnak mihozzánk, nem gond elküldeni. Előbb megtudakolom, hogy a javítás megéri-e.
Na szóval 3 piskótát sütöttem és csak 20 tojást használtam el. Az első piskótából ami összeesett lett Karamell bomba. Nem repült. Cukrot pirítottam és felfőztem tejjel aztán 2 tejszín ízű pudinggal összefőztem. Grillázst készítettem és mozsárban összetörtem és a rétegek közé szórtam.
A második Margitka féle piskótám már 80%-os lett.
A harmadikat egy szódabikarbónás módszerrel sütöttem. Az nem esett össze.
Ma még sütök piskótát kipróbálom Margit módszerét most másképp. Ez a Stahlos ist. Aztán mennek a fagyasztóba.
Most elmegyek kicsit lefeküdni, mert már a második fejfájás csillapítót vettem be és még mindig fáj a fejem.
Katimami! Most láttam a Lidl-ben 9999.-ft-ért kenyérsütő gépet , 2 karos, jól néz ki. Ebben nagyon jól lehet dagasztani, de alkalom adtán sütni is. Nelly
Köszönöm, hogy gondoltál rám a sütőgéppel. Egy kicsit nehéz lenne megoldani, mert én Szegeden lakom. A vásárlással meg még egy kicsit gondolkodom. Nekem tulajdonképpen csak dagasztáshoz kellene valami segítség. Majd meglátjuk.
Valami csuda klasszak a kiflijeid Limara! Gyönyörű szépek lettek. Tényleg enni valóak! Ezt a szórós formát még nem láttam sehol, majd körbenézek a városban. Nem rossz! Nelly
Nemnap! Kicsit összefoglalva: bedagasztasz egy kenyeret, de csak vízzel és kicsi élesztővel, majd hagyod a gépben igen alaposan túlkelni, mikor már összeesek, akkor jó. Nekem ez tegnap több mint 5 óra volt. Akkor célszerű a gépet újra indítani, de csak addig, míg összeáll a tészta egy percre.Ekkor mehet a hűtőbe. Kiválasztasz magadnak egy kenyérreceptet, és azt egy az egyben elkészítheted, annyi módosítással, hogy kovász helyett öregtésztát teszel bele. Fél kiló lisztből készült tésztához 20 dkg öregtészta kell.
Ma én is röpködöm a konyhában, mert megtaláltam végre a jó ropogós kifli és zsemle sütésének titkát. Ma a tejfölös kiflimet sütöttem meg, öregtésztával, amiben sok tejtermék van. Ennek ellenére olyan vékony, ropogós héjú lett a kiflim, mint a kenyéré. Gyerekeim csak úgy tömték befelé. Sütés előtt szokás szerint nagyon alaposan megspricceltem a kifliket, és egy akkora sütőpapírt, mint amekkora a tepsi, csap alá tettem, összegyűrtem és nagyon alaposan megvizeztem, majd a megkelt kiflikre terítettem, és így sütöttem meg őket. Az eredmény magáért beszélt.
Elisabeth! Süti díszítés ötletét az nlc-ről vettem, de mivel nekem nincsenek formáim, így kölcsönkértem a gyerekeim sablonjait, amit a kifújós filcekhez vettünk a kreatív hobby boltban. Itt még lehet kapni olyan lukasztókat, amikkel különböző formákat lehet kivágni műanyag lapokból, pl. amiket a füzetekbe tesznek alátétnek. Egyelőre ezeket használom, de már hallottam, hogy lehet kapni állítólag capuccinó díszítő sablonokat, talán négy darab van egy csomagban, 5-600 forintért. Már vadászom.
Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy ezt az öregtésztás dolgot jól értelmezem-e? Szóval rendesen bedagasztom az adott mennyiségű kenyértésztát, kicsit kelesztem (kb. mennyit?) és beteszem a hűtőbe, másnap kiveszem és összerakom az új hozzávalókat és hozzá a hűtőből valót és úgy dagasztom, kelesztem, sütöm? Lehet hogy egy kicsit értetlen voltam. Ja és én nem használok még(?) kovászt, még nem mertem kipróbálni, csak élesztővel sütögetek!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit