E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2007.05.01. 16:49 - #19315

Bundik! Én megvallom, nem szoktam ujradagasztani. Csak kiveszem, mit veszem, tépem a tálból, és beleteszem a langyos folyadékba, úgy a lisztet rá, és 20 percig dagasztom. Aztán kelesztem kétszer, és sütöm. Nem foglalkozom vele, hogy hány napos, persze 1 hétnél tovább már nem maradt a múltkorról sem. Én ezt a módszert Limarától tanultam, és nekem jól bevált.

nelly Előzmény | 2007.05.01. 16:46 - #19314

Kislányok! Gyönyörűek a kenyerek! Gabye kiflijei is ennivalóak! Emese! Biztos van valami a Tótkomlósi lisztben, igazad van. Mióta azzal sütök, nekem is minden sokkal szebb. Persze még a régi Tescós lisztből is belecsempészek, mert minél hamarabb szeretném elhasználni. Aztán már csak ezzel fogok mindent sütni. Majd ha elfogy, akkor szólsz, és megint rendelek. Úgy tudom, Otthonka is ezt használja már. Nelly

Bundik Előzmény | 2007.05.01. 16:44 - #19313

Szia Margit!
 
Köszi a választ. Azt én is észrevettem, hogyha már többnapos a nyanya, akkor nehezebb vele bánni. Tovább kell dagasztani, mert ha csak a szokásos programon megy, akkor egy kicsit rücskös lesz. Ilyenkor hagyom kelni kb 30 percet, aztán újból visszadagasztom. Akkor már sima.

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 16:11 - #19312

Emes ez gyönyörű lett. Húúúú micsoda pékség van itt kérem. Ilyet boltban nem is kapsz még kinézettre sem, nemhogy ízre. Szuper a csapat.

emes Előzmény | 2007.05.01. 15:36 - #19311

Sziasztok! Az egyik kedvenc recimet, a sörös kenyeret sütöttem, némi átalakítással: fehér rozsból és 80-asból lenmaggal és rozskovásszal. Előszőr szép volt, mert kitámasztottam, aztán sütés előtt kivettem a támasztékot, és jól elterült. Hát így jártam, gondoltam! De sütés közbe nézem ám, hogy csak nő, csak nő és nő... A vágás felpördült, és ipeg hozzáért a 8 literes jénai tetejéhez. Csak ámuldoztam! És cserepek is lettek rajta! És 1545 grammos lett! És olyan bevágása lett, majdnem, mint nálunk a Dorozsmai kenyérnek! És minden felkiáltójeles, mert úgy örülök!


emes Előzmény | 2007.05.01. 14:12 - #19310

Bezsa! Ez jól jött ki! :)

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 14:10 - #19309

Ja, és ráadásul kacsasütőben sütöm a kenyeret.

EmMargit Előzmény | 2007.05.01. 14:06 - #19308

Sziasztok!
 
Limara! Jobbulást kívánok, vigyázz magadra!
 
Bundik! Az öregtésztával még én is kísérletezgetek. Ha friss, vagy viszonylag friss, akkor csak letépek egy darabot belőle és úgy dobom a tésztába. Ha már igazán öregecske a hűtőben is, akkor meleg vízzel (mérve a vízmennyiséget) elkeverem, így langyos lesz az egész, 10-20 percet hagyom állni és így teszem hozzá a többi lisztet, stb-t. Volt, hogy a hideg, már állott tésztával nem sikerült azt az állagot elérnem, mint amit megszoktunk tőle. Ez akkor fordult elő, amikor már jó ideje állt a tészta a hűtőben, ezért próbálkozom valamilyen módon a felfrissítésével. Szerintem, ha 2-3 napon belül elfogy a tészta, akkor még nem kell vizezni, ha tovább áll, akkor viszont már érdemes valamit kezdeni vele. 
 
Wbora! Sajnos a karamellforgácsról semmit nem tudok.
 
Én majd csak este fogok megint sütni, szerintem a tegnapi kenyeremet ismétlem meg.
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.05.01. 14:05 - #19307

Bezsám! Nyugodtan hízlald csak a májadat! Megérdemli! Csak a kacsatenyésztők meg ne tudják! :)

Limara Előzmény | 2007.05.01. 14:03 - #19306

Bezsa! Ez már műalkotás!

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 14:02 - #19305

Ugye Emes!

Csak úgy dagad a májam, mint a nyanyás.


bezsa Előzmény | 2007.05.01. 14:01 - #19304

Margitka gyönyörű az a kenyér. Mostantól a lányoméknak is én sütöm a mindenheti kenyerüket.

emes Előzmény | 2007.05.01. 13:58 - #19303

Bezsa! Ez gyönyörű!

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 13:58 - #19302

 lenmagos nyanyahttp://bezsa.xfree.hu/58329

Lányok nagyon klassz a nyanyásom. Jót tett neki a "csavarlazító". Ezentúl mindig 30 dkg nyanyát teszek bele.


ircsi13 Előzmény | 2007.05.01. 12:19 - #19301

  Sziasztok!

Gaby! 25 dkg aszkorbinsavat és 1 doboz kandírozott narancshéjat is kérnék! Köszi

 


Bundik Előzmény | 2007.05.01. 11:48 - #19300

Kedves Margit!
 
Az öregtésztával kapcsolatban lenne egy-két kérdésem. A hűtőből kivéve hogy használod? Amikor kiveszed a hűtőből az egészet visszadagasztod, és abból veszel el, vagy csak úgy szivacsosan, megkelten? Amikor hozzáteszed a meleg vizet, és a lisztet milyen állagú?

Bundik Előzmény | 2007.05.01. 11:40 - #19299

Sziasztok!
 
Gratulálok a sok-sok finomsághoz!
 
Gabye 20 dkg aszkorbinsavat is kérnék! Köszi!

wbora Előzmény | 2007.05.01. 11:11 - #19298

Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy milyen kiszerelésben és mennyiért van a karalmell forgács? Mert nem találom a listában, pedig már többször átböngésztem. Lehet vak vagyok :? Előre is köszi!


Limara Előzmény | 2007.05.01. 10:09 - #19297

Sziasztok!
 
Margitka! A kenyered ismét nagyon gyönyörű, szívesen megkóstolnám!
 
Gabye! Szerintem is nagyon klasszak azok a kiflik,gratulálok! Az én diabetikus csokiforgácsomat is töröld légy szíves! KöszönömX
 
A tegnapi kalácsomról inkább ne beszéljünk, dagasztás után formáztam, visszatettem a gépbe kelni, de rosszul állítottam be a konyhai órámat, mikor kimentem már elkezdte sütni, pedig még nagyon nem volt megkelve. Jó mérges lettem magamra , ismét bebizonyosodott, hogy ha nem vagyok a toppon, nem érdemes neki állni sütni. Sajnos ez a megfázás, amit nem is nagyon vettem komolyan, mert igazából nem fájt semmim már napok óta, ráhúzódott a fülemre. Már egyszer régebben jártam így, az orvos akkor azt mondta, nem is a fülem van begyulladva, hanem a mandulámtól sugárzik át a fájdalom. A lényeg, fáj a fülem, egyfolytában úgy érzem, mintha vízalatt lennék
 
Ráadásul, hab a tortán, hogy az elöbb mikor bekészítettem a tejfölös kiflit a gépbe, vettem észre, hogy nagyon csúnyán megkarcolta az üst alját valami. Valószínűleg a lapát, mert minap mikor az öregtésztát dagasztottam be, lekapta az egyik lapátot, és csak akkor vettem észre mikor már kelt a tészta. Két hónapos a gépem
 
Masala! Nagyon kedves vagy, már van több jelentkező is, egyszer összhozunk egy közös sütést!Bár szerintem neked nincs szükséged rá. Ez a gyúrmás ötlet nagyon aranyos, jót mosolyogtam rajta. Már nagyon várom én is a találkozót!
 
Megyek, kicsit lámpázom a fülemet, utána feltekerem a kifliket, Lalában is gondolkodom, de nincs hozzá lelki erőm, és főznöm is kellene valamit!
 
Legyen szép a napotok, üdv
 
 

EmMargit Előzmény | 2007.04.30. 23:12 - #19296

Sziasztok!
 
Megvágtam a kenyeret, ilyen lett:
 
 
Nagyon könnyű, jó szerkezetű kenyér sikeredett belőle. Azt hiszem ez lesz a nyaralós kenyerem, bár most nem fog sehány napot megérni, mert el fog fogyni mielőtt 1 napos lehetne  Szerintem ez elállós kenyér lesz és nem fog kiszáradni sem. Nagyon jól érvényesül benne a joghurt lazító hatása, összehasonlíthatatlanul könnyebb lett, mint az eredeti, pedig az sem volt rossz. 
 
Masala! A régi házunkban, a hátsó szomszéd disznót tartott, tán 30 m-re volt a hátsó bejáratunktól az ól.  Szerencsére néhány évig kellett csak együttélni mindazzal, ami ezzel jár, mert aztán feladta ő is. Borzasztó volt.
A bútorotok akkor várhatóan a héten megérkezik, sok örömet kívánok hozzá!
 
Katamami! Jó pihenést  
 
Gabi! Gratulálok a szép sütéseidhez! Ne bántsd azokat a kifliket, egész csinosak lettek
 
Még jelentkezem képekkel, üdv , Margit

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU