E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.05.01. 17:06 - #19317

Szia Nelly!
 
Ez nálam is így működik, amikor friss a nyanya. Kisebb gondom akkor van, amikor már egy kicsit öregecske

Bundik Előzmény | 2007.05.01. 17:02 - #19316

Margit még eszembe jutott, hogy nem tudnál-e a néhány tanács és ötlet...-hez készíteni egy kis összefoglalót a nyanyáról is? Azt hiszem sokunknak javára válnának tapasztalataid. (Most a hozzászólásokból próbálok szemezgetni, és lementeni a gépemre)
 
Délelőtt sütöttem egy nyanyásat. Nagyon szép lett. Kicsit öregecske volt már a nyanya, ezért 30 dkg.hoz tettem kb 1,5 dl meleg vizet, összekevertettem a géppel, 4-5 kanál lisztet is raktam még hozzá. Jól kikevertettem, kicsi buborékok voltak a tetején. Ezt hagytam kb 20 percig, utána dagasztottam be 60 dkg liszttel. Kb 30 perc kelesztés után visszadagasztottam, ekkor már szép sima, selymes volt a tésztája. Újabb kelesztés kb 50 perc, majd formázás után be a sütőbe.

nelly Előzmény | 2007.05.01. 16:49 - #19315

Bundik! Én megvallom, nem szoktam ujradagasztani. Csak kiveszem, mit veszem, tépem a tálból, és beleteszem a langyos folyadékba, úgy a lisztet rá, és 20 percig dagasztom. Aztán kelesztem kétszer, és sütöm. Nem foglalkozom vele, hogy hány napos, persze 1 hétnél tovább már nem maradt a múltkorról sem. Én ezt a módszert Limarától tanultam, és nekem jól bevált.

nelly Előzmény | 2007.05.01. 16:46 - #19314

Kislányok! Gyönyörűek a kenyerek! Gabye kiflijei is ennivalóak! Emese! Biztos van valami a Tótkomlósi lisztben, igazad van. Mióta azzal sütök, nekem is minden sokkal szebb. Persze még a régi Tescós lisztből is belecsempészek, mert minél hamarabb szeretném elhasználni. Aztán már csak ezzel fogok mindent sütni. Majd ha elfogy, akkor szólsz, és megint rendelek. Úgy tudom, Otthonka is ezt használja már. Nelly

Bundik Előzmény | 2007.05.01. 16:44 - #19313

Szia Margit!
 
Köszi a választ. Azt én is észrevettem, hogyha már többnapos a nyanya, akkor nehezebb vele bánni. Tovább kell dagasztani, mert ha csak a szokásos programon megy, akkor egy kicsit rücskös lesz. Ilyenkor hagyom kelni kb 30 percet, aztán újból visszadagasztom. Akkor már sima.

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 16:11 - #19312

Emes ez gyönyörű lett. Húúúú micsoda pékség van itt kérem. Ilyet boltban nem is kapsz még kinézettre sem, nemhogy ízre. Szuper a csapat.

emes Előzmény | 2007.05.01. 15:36 - #19311

Sziasztok! Az egyik kedvenc recimet, a sörös kenyeret sütöttem, némi átalakítással: fehér rozsból és 80-asból lenmaggal és rozskovásszal. Előszőr szép volt, mert kitámasztottam, aztán sütés előtt kivettem a támasztékot, és jól elterült. Hát így jártam, gondoltam! De sütés közbe nézem ám, hogy csak nő, csak nő és nő... A vágás felpördült, és ipeg hozzáért a 8 literes jénai tetejéhez. Csak ámuldoztam! És cserepek is lettek rajta! És 1545 grammos lett! És olyan bevágása lett, majdnem, mint nálunk a Dorozsmai kenyérnek! És minden felkiáltójeles, mert úgy örülök!


emes Előzmény | 2007.05.01. 14:12 - #19310

Bezsa! Ez jól jött ki! :)

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 14:10 - #19309

Ja, és ráadásul kacsasütőben sütöm a kenyeret.

EmMargit Előzmény | 2007.05.01. 14:06 - #19308

Sziasztok!
 
Limara! Jobbulást kívánok, vigyázz magadra!
 
Bundik! Az öregtésztával még én is kísérletezgetek. Ha friss, vagy viszonylag friss, akkor csak letépek egy darabot belőle és úgy dobom a tésztába. Ha már igazán öregecske a hűtőben is, akkor meleg vízzel (mérve a vízmennyiséget) elkeverem, így langyos lesz az egész, 10-20 percet hagyom állni és így teszem hozzá a többi lisztet, stb-t. Volt, hogy a hideg, már állott tésztával nem sikerült azt az állagot elérnem, mint amit megszoktunk tőle. Ez akkor fordult elő, amikor már jó ideje állt a tészta a hűtőben, ezért próbálkozom valamilyen módon a felfrissítésével. Szerintem, ha 2-3 napon belül elfogy a tészta, akkor még nem kell vizezni, ha tovább áll, akkor viszont már érdemes valamit kezdeni vele. 
 
Wbora! Sajnos a karamellforgácsról semmit nem tudok.
 
Én majd csak este fogok megint sütni, szerintem a tegnapi kenyeremet ismétlem meg.
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

emes Előzmény | 2007.05.01. 14:05 - #19307

Bezsám! Nyugodtan hízlald csak a májadat! Megérdemli! Csak a kacsatenyésztők meg ne tudják! :)

Limara Előzmény | 2007.05.01. 14:03 - #19306

Bezsa! Ez már műalkotás!

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 14:02 - #19305

Ugye Emes!

Csak úgy dagad a májam, mint a nyanyás.


bezsa Előzmény | 2007.05.01. 14:01 - #19304

Margitka gyönyörű az a kenyér. Mostantól a lányoméknak is én sütöm a mindenheti kenyerüket.

emes Előzmény | 2007.05.01. 13:58 - #19303

Bezsa! Ez gyönyörű!

bezsa Előzmény | 2007.05.01. 13:58 - #19302

 lenmagos nyanyahttp://bezsa.xfree.hu/58329

Lányok nagyon klassz a nyanyásom. Jót tett neki a "csavarlazító". Ezentúl mindig 30 dkg nyanyát teszek bele.


ircsi13 Előzmény | 2007.05.01. 12:19 - #19301

  Sziasztok!

Gaby! 25 dkg aszkorbinsavat és 1 doboz kandírozott narancshéjat is kérnék! Köszi

 


Bundik Előzmény | 2007.05.01. 11:48 - #19300

Kedves Margit!
 
Az öregtésztával kapcsolatban lenne egy-két kérdésem. A hűtőből kivéve hogy használod? Amikor kiveszed a hűtőből az egészet visszadagasztod, és abból veszel el, vagy csak úgy szivacsosan, megkelten? Amikor hozzáteszed a meleg vizet, és a lisztet milyen állagú?

Bundik Előzmény | 2007.05.01. 11:40 - #19299

Sziasztok!
 
Gratulálok a sok-sok finomsághoz!
 
Gabye 20 dkg aszkorbinsavat is kérnék! Köszi!

wbora Előzmény | 2007.05.01. 11:11 - #19298

Sziasztok!

Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy milyen kiszerelésben és mennyiért van a karalmell forgács? Mert nem találom a listában, pedig már többször átböngésztem. Lehet vak vagyok :? Előre is köszi!


[Későbbi] [19757-19738] [19737-19718] [19717-19698] [19697-19678] [19677-19658] [19657-19638] [19637-19618] [19617-19598] [19597-19578] [19577-19558] [19557-19538] [19537-19518] [19517-19498] [19497-19478] [19477-19458] [19457-19438] [19437-19418] [19417-19398] [19397-19378] [19377-19358] [19357-19338] [19337-19318] [19317-19298] [19297-19278] [19277-19258] [19257-19238] [19237-19218] [19217-19198] [19197-19178] [19177-19158] [19157-19138] [19137-19118] [19117-19098] [19097-19078] [19077-19058] [19057-19038] [19037-19018] [19017-18998] [18997-18978] [18977-18958] [18957-18938] [18937-18918] [18917-18898] [18897-18878] [18877-18858] [18857-18838] [18837-18818] [18817-18798] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség