Ma egy gépi öregtésztás kenyeret sütöttem, sok tk. liszttel. 50 dkg lisztből készült a kenyér, amibe tettem 20 dkg Bl 80-at, 10 dkg tk. tönköly, 10 dkg grahamliszt, és 10 dkg világos rozsliszt került.Kicsivel kevesebb, mint 20 dkg öregtészta került bele, és 1 dkg élesztő. Magokkal feltúrbózva. Tk. programon csináltam, kelesztés vége előtt 15 perccel már annyira tele volt az üst, hogy átkapcsoltam sütésre, de a kenyér csak dagadt tovább. Teljesen felragadt az ablakra, így a kinézete nem lett valami szép, de nagyon puha, jó szerkezetű kenyérke lett belőle.
Jó reggelt, csak bekukkantottam..Túrótortát szeretnék csinálni ma az anyukámnak holnapra..Itt találtam is egy receptet, de kicsit fura, - vagy csak nekem van még nagyon reggel - szóval ott a tészta recept, és ott a "töltelék" recept is..De a sütést csak a végén írja Zsófi..Lehet hogy nem süti meg először a tésztát, hanem nyers állapotában kell rátenni a túrós cuccot és úgy sütni????
Valaki nem csinálta már meg esetleg, aki tud ebben segíteni??? Előre is köszönöm!!!
Ma megsütöttem a rozsos öregtésztás kenyered. Sajnos későn vettem észre,hogy van egy kisebb méret is. Nekem csak 5,7l-es jénaim van és csak kisebb adagokat tudok benne sütni. Szóval a lényeg egy adagot a jénaiban sütöttem egy kicsit pedig a gépben.Valami fantasztikusan finom és puha és nagyon finom ízű kenyérke. Nagyon köszönöm a receptet legközelebb a kicsit csinálom remélem belefér a jénaimba.
KUKUCS lanyok! Mi ujsag veletek? Dolgoztam es csak most tudtam jonni. Milyen kar hogy csucsizni tertek. Jo lett volna egykicsit trecselni Veletek.No, majd talan holnap du. Puszika mindenkinek.
Ezzel a ket futar krapekkal.Remelem szepen felkoszontenek ahogy illik es tanitottam nekik.! Egeszseget-erot, szerencset, boldogsagot es minden elesztos-kovaszos-nyanyas jooot kivanok nagyon sok szeretettel! Puszi!
A túrós változatot ismerem, de sósan még nem hallottam. Abba is bele kell keverni a kiszedett zsömlebelet, gondoltam, hogy ennél is így érdemes. Majd beszámolok, ha elkészült, de azért nem biztos, hogy holnap sikerül megcsinálnom. Üdv, Margit
Margitka,és többiek...akinek tetszik a zsemlés ötlet!Javaslom a zsemlék kivájt belsejét is hozzákeverni a kész husihoz,mert igen csak eltűnik benne a félkiló hús!!!Úgyis eléggé szaftos lesz a ketchuptól,legalább kicsit felszívja a nedvességet.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit