Sziasztok kislányok! Olvasok vissza, sok a potolni valóm és kesergek itt magamban! Igérgetem régóta hogy megcsinálom az erdélyi út élménybeszámolóját és teszek fel csodásnál csodásabb képeket. 650 képet csináltam, most van egy kis időm, elmentek a vendégek és akartam rendezni!
valami kapitális nagy örültséget csinálhattam a múltkor mikor a született kisunoka képét elküldtem, mert azzal a nappal le is töröltem az képtáram felét, a gyerekeimről egy halom képet, az unokákról és az egész erdélyi utat. Itt szomorkodom, szivem szerint zokognék!! nem akarom az anyáknapját elrontani, de ez borzalmas veszteség. Az út is, de főleg a gyerekeim és unokák képei. (amit 2 napos korában készítettem, a lányom mikor itthon volt stb...)
Margitka az egyik amít szeretek benned, hogy midig rájössz valamire és ráadásul mindig meg is osztod velünk. Én amilyen figyelmetlen vagyok, még ha előfordult volna velem akkor sem biztos, hogy rájövök az okára.
BATKA, egy Angyal vagy! Nagyon koszonom a segitsegedet!! Ezt a viragot cserebe Neked kuldom.Szia!
Lanyok, oltari szepeket suttok. Nekem most kel egy paradicsomos olaszos feherkenyer /igaz hogy egy kicsit piroskas lesz a paradicsitol/ es sul a cakem-kokuszos-csokis.
IRISZI hianyolom a sutiket! DE ezek a kenyerek nagyon szepek.hihi
Megcsináltam Limara nyanyás kenyerét.A férjem szerint nagyon jól sikerült finom puha,szerintem is jó lukacsos.Készitettem fázis fotokat.Azért sütéskor kicsit félre mászkált.Érdekes az a fele amelyik nem volt keléskor kitámasztva.
Most sül a sütőben sült fánkom és azt hiszem rájöttem valamire. Ebbe a tésztába mindig olvasztva szoktam a margarint tenni, mert elég sok kell bele és amúgyis nehezen boldogul a nagy mennyiségű tésztával a gép. Most nem egyben, hanem két részletben dagasztottam a tésztát és mint minden kalács és egyéb tésztába, most ebbe is fagyosan tettem a margarint. A korábbi tészták szokatlanul lassan keltek mindig, legalább dupla annyi ideig, mint a többi szokott. A mai viszont csodák csodája jó tempóban kelt, egész elcsodálkoztam rajta, hogy semmivel nem kellett tovább keleszteni, mint a megszokott.
Régebben olvastam én arról, hogy bizonyos százalék zsírtartalom felett, már akadályozza a zsíradék a tészta kelését. Nos, ez még szerintem ez alatt van százalékban, de úgy látszik, hogy az sem mindegy, hogy olvasztva, vagy fagyosan kerül bele a tésztába a margarin, vaj. Úgy látszik, hogy olvasztva jobban körülburkolja az élesztőt, ami emiatt nehezebben tud dolgozni.
Tudom, hogy többen szoktátok olvasztva tenni a tésztákba a margarint, vajat, kíváncsi lennék, hogy tapasztalt-e valaki hasonlót? (10 % a maragarin a liszthez képest.)
Én biztos, hogy többet semmibe nem teszek olvasztva margarint.
Kedvet csináltál hozzá, most nekem is egy plusz élesztő nélküli tésztám készül. Már készültem rá, sőt egyszer bele is fogtam, de akkor sietősebb volt a dolog, így mégis tettem hozzá élesztőt. Most remélem lesz türelmem kivárni.
Ez a kenyerem 20 fehér tönköly lisz és 30 dkg teljes őrlésű tönköly liszztel készült. 2 evőkanál burgonya pehely és 2,5 dl víz és 1,2 dl tejjel készült, só, aszkorbinsav. 25 dkg nyanya tészta van benne.
Azt még megkérdezem, hogy én felejtettem el betenni Bau saját képtárának a címét a Fórumozók képei listába, vagy ő kérte, hogy töröljük onnan? Meg akartam kukkantani egy régebbi kaját, onnan jutott eszembe.
Én is kíváncsi vagyok az első nyanyás kenyerkédre, beszámolót kérünk.
A kenyér kompozíciómat a párom állította össze, emrt tudod fényképeztem így is úgy is, egy szeletet, stb és szórakozott velem, hogy még így is fényképezzem meg úgy is. Így született ez a kép.
MARGITOM, lenne egy keresem.A barmibe irtam multkor 2 recit, TAJIN.NL marokkoi sutik.Kuldtem hozza fotokat de a szerzoi oldal visszavette /?/ ezert a helyen csak Tajin all. Kivenned ezt a fotohelyet es a recit benthagynad? Nem tudom lehetseges e meg ez igy.? Gabyenek is kuldtem ma recit, de az egyik turotorta reci ami ugyanaz 2x van fenn. A fotonelkulit kitudnad "radilozni" Nagyon koszonom a szivessegedet!!
Most megyek es sutok egy caket. Vanilias es csoki db-okkal es csoki ontet. Majd jovok meg. Ja, tegnap saslikoztam a sutobe. Fini volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit