E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2007.05.05. 19:49 - #19475

Sziasztok kislányok! Olvasok vissza, sok a potolni valóm és kesergek itt magamban! Igérgetem régóta hogy megcsinálom az erdélyi út élménybeszámolóját és teszek fel csodásnál csodásabb képeket. 650 képet csináltam, most van egy kis időm, elmentek a vendégek és akartam rendezni!

valami kapitális nagy örültséget csinálhattam a múltkor mikor a született kisunoka képét elküldtem, mert azzal a nappal le is töröltem az képtáram felét, a gyerekeimről egy halom képet, az unokákról és az egész erdélyi utat. Itt szomorkodom, szivem szerint zokognék!! nem akarom az anyáknapját elrontani, de ez borzalmas veszteség. Az út is, de főleg a gyerekeim és unokák képei. (amit 2 napos korában készítettem, a lányom mikor itthon volt stb...)

Elisabeth Előzmény | 2007.05.05. 19:29 - #19474

Szia szokimoki! Még a 8 napba beleférek, ezúton szeretnék nagyon sok boldog névnapot kívánni.

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 19:28 - #19473

Ja a nyanyásért meg földig hajlunk előtted. Sokunk kenyér sütését megkönnyítetted. Itthoniaktól meg söprögetjük befele a dícséreteket.

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 19:26 - #19472

Margitka az egyik amít szeretek benned, hogy midig rájössz valamire és ráadásul mindig meg is osztod velünk. Én amilyen figyelmetlen vagyok, még ha előfordult volna velem akkor sem biztos, hogy rájövök az okára.

ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 19:26 - #19471

Sziasztok!

BATKA, egy Angyal vagy! Nagyon koszonom a segitsegedet!! Ezt a viragot cserebe Neked kuldom.Szia!

 

 

Lanyok, oltari szepeket suttok. Nekem most kel egy paradicsomos olaszos feherkenyer /igaz hogy egy kicsit piroskas lesz a paradicsitol/ es sul a cakem-kokuszos-csokis.

IRISZI hianyolom a sutiket! DE ezek a kenyerek nagyon szepek.hihi


iriszi Előzmény | 2007.05.05. 19:17 - #19470

Megcsináltam Limara nyanyás kenyerét.A férjem szerint nagyon jól sikerült finom puha,szerintem is jó lukacsos.Készitettem fázis fotokat.Azért sütéskor kicsit félre mászkált.Érdekes az a fele amelyik nem volt keléskor kitámasztva.

2007 május 002.jpgtálból kivéve formázva

2007 május 003.jpg30perc után

2007 május 005.jpgbevágás után 15 perccel

2007 május 007.jpg2007 május 008.jpg2007 május 010.jpg 1,5óra sütés után


EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 19:14 - #19469

Sziasztok!
 
Most sül a sütőben sült fánkom és azt hiszem rájöttem valamire. Ebbe a tésztába mindig olvasztva szoktam a margarint tenni, mert elég sok kell bele és amúgyis nehezen boldogul a nagy mennyiségű tésztával a gép. Most nem egyben, hanem két részletben dagasztottam a tésztát és mint minden kalács és egyéb tésztába, most ebbe is fagyosan tettem a margarint.
A korábbi tészták szokatlanul lassan keltek mindig, legalább dupla annyi ideig, mint a többi szokott. A mai viszont csodák csodája jó tempóban kelt, egész elcsodálkoztam rajta, hogy semmivel nem kellett tovább keleszteni, mint a megszokott.
Régebben olvastam én arról, hogy bizonyos százalék zsírtartalom felett, már akadályozza a zsíradék a tészta kelését. Nos, ez még szerintem ez alatt van százalékban, de úgy látszik, hogy az sem mindegy, hogy olvasztva, vagy fagyosan kerül bele a tésztába a margarin, vaj. Úgy látszik, hogy olvasztva jobban körülburkolja az élesztőt, ami emiatt nehezebben tud dolgozni.
Tudom, hogy többen szoktátok olvasztva tenni a tésztákba a margarint, vajat, kíváncsi lennék, hogy tapasztalt-e valaki hasonlót? (10 % a maragarin a liszthez képest.)
Én biztos, hogy többet semmibe nem teszek olvasztva margarint.
 
További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 19:12 - #19468

Szia Bezsa!
 
Gyönyörűek lettek a kenyérkéid, gratulálok!
Kedvet csináltál hozzá, most nekem is egy plusz élesztő nélküli tésztám készül. Már készültem rá, sőt egyszer bele is fogtam, de akkor sietősebb volt  a dolog, így mégis tettem hozzá élesztőt. Most remélem lesz türelmem kivárni.
40 dkg nyanyushoz tettem 40 dkg (+ valamennyi) lisztet.
 
További szép napot kívánok, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 19:09 - #19467

 
Batka! Az utóbbi, üdv, Margit

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 19:01 - #19466

Ez a kenyerem 20 fehér tönköly lisz és 30 dkg teljes őrlésű tönköly liszztel készült. 2 evőkanál burgonya pehely és 2,5 dl víz és 1,2 dl tejjel készült, só, aszkorbinsav. 25 dkg nyanya tészta van benne.

majorkaj Előzmény | 2007.05.05. 18:59 - #19465

Bezsa ! Neked is gyönyörűséges a kenyered, mint mindig. És nem csak azért írtam, hogy utánozzalak, hanem így is van.


otthonka Előzmény | 2007.05.05. 18:57 - #19464

Bezs!Gratulálok Neked,nagyon szépek,a kenyerid,örülhet a Családod,hogy ilyen ügyes vagy!

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 18:56 - #19463

Majorkaj szép a kenyered, mint mindig. Jó a fotó.

Superkeri én drukolok. Hogyan álltok?


otthonka Előzmény | 2007.05.05. 18:54 - #19462

Batka! Megkérhetlek,hogy szerény kis képtáram cimét beirnád oda?Nagyon köszönöm! Üdv.:oOtthonka

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 18:54 - #19461

 nyanyás tk. tönköly  nyanyás tk. tönköly

Elkészült a kép is az új kenyeremről. No valami ilyesmit gondoltam.

Ebbe nincs több élesztő, mint ami a 25 dkg nyanyában volt. Igaz 2,5 óráig kelt. Királyformában és nagy sütőzacskóban sütöttem őket.


Batka Előzmény | 2007.05.05. 18:51 - #19460

Azt még megkérdezem, hogy én felejtettem el betenni Bau saját képtárának a címét a Fórumozók képei listába, vagy ő kérte, hogy töröljük onnan? Meg akartam kukkantani egy régebbi kaját, onnan jutott eszembe.

majorkaj Előzmény | 2007.05.05. 18:48 - #19459

Superkeri !

Én is kíváncsi vagyok az első nyanyás kenyerkédre, beszámolót kérünk.

A kenyér kompozíciómat a párom állította össze, emrt tudod fényképeztem így is úgy is, egy szeletet, stb és szórakozott velem, hogy még így is fényképezzem meg úgy is. Így született ez a kép.


superkeri Előzmény | 2007.05.05. 18:38 - #19458

    Sziasztok!

Majorkaj, Limara nagyon ügyesek vagytok  

Majorkaj, szupi a kenyér kompozíciód!

Ma nagyon jó napom van. Délelőtt kalácsféle készült: diós csiga, kókuszos  és meggyes batyu. És most megalapoztam a nyanyást.

Délután hatalmas eső volt, megfrissült minden a kertben. Margitkának küldök néhány kerti képet.


Batka Előzmény | 2007.05.05. 18:22 - #19457

Ildikó, mEgoldottam, meg volt egy recept kétszer, a kép nélkülit kitöröltem.

ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 18:16 - #19456

Sziasztok!

MARGITOM, lenne egy keresem.A barmibe irtam multkor 2 recit, TAJIN.NL marokkoi sutik.Kuldtem hozza fotokat de a szerzoi oldal visszavette /?/ ezert a helyen csak Tajin all. Kivenned ezt a  fotohelyet es a recit benthagynad? Nem tudom lehetseges e meg ez igy.?  Gabyenek is kuldtem ma recit, de az egyik turotorta reci ami ugyanaz 2x van fenn. A fotonelkulit kitudnad "radilozni" Nagyon koszonom a szivessegedet!!

Most megyek es sutok egy caket. Vanilias es csoki db-okkal es csoki ontet. Majd jovok meg. Ja, tegnap saslikoztam a sutobe. Fini volt.


[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU