Elizabeth! külön köszönöm neked is, és ha tudod a programot kérem szépen! kicsit megnyugodtam. Tudjátok ez nekem egy nosztalgia ut volt. Édesapám kedves helyeit jártam részben végig, ahol élt, ahol katona volt, amerre járt. Lefényképeztem a házat ahol gyerekkoromban élt a nagymamám stb. Nagyon fájt volna ha nincs meg! Köszönöm nektek!!
Mindenkinek köszönöm a segítséget, Bezsa külön köszönöm a telefont. A fiam itt volt, aki ért a programokohoz, nem úgy mint én! és keresgélés után a memorakártyáról vissza lehet tölteni.
Sajnos már vettem rá azóta képeket kb. 50-60-db-al kevesebb lesz meg, de a nagyja meglesz. Külön aggodtam egy olyan sorozatért, hogyha elmegyek mégegyszer azt már soha nem látom, egy magyar falu, ahol Húsvét miatt ünnepi viseletben megjelentek az emberek. Még nem töltöttük vissza, mert fizetős lenne az a program amit mi találtunk. ! ha ti tudtok mást, (Batka) előre is köszönöm mindenkinek. Holnap fogjuk a csodát megejteni!
Lányok! Nem emlékszem, hogy korábban volt-e hasonló recept, mint most a "nyanyás", ami ennyi Pékecskét megmozgatott volna. Köszönet a recept kiötlőjének és a segítőknek!
Napról-napra több és szebb kenyér születik! Gratulálok.
Nagyon jó lett. Felszeleteltem és beraktam a mélyhütőbe az egyiket, mert a kisebbik fiam csak hétfőn jön. Kiadagoltam neki. A hét közepén táborba megy és arra is akarok neki sütni egyet. Ez volt a premier. Jól sikerült.
Meghoztam a képeket a sok nyanyás kenyérről. kb 40 dkg nyanya van benne, a többi hozzávaló Limara jól bevált kenyere 50 dkg lisztből élesztő nélkül. A második dagasztás után, elég lágy lett a tészta, így sütés közben is ki volt támasztva. Lehet, hogy kicsit hozzsú volt neki az első kelés (100 perc). Megvágni majd csak holnap fogom, majd arról is hozok képet. Nekem sajnos nem lesznek cserepesek a kenyereim :( Jah különben bevágtam kelés közben a kenyeret, de a vágások eltűntek :)
Sajnálattal olvastam, hogy így jártál. Lányomnak is sikerült egyszer a szilveszteri képeket menesztenie a fényképezőgépről. A keresztapja megoldotta a problémát. A fényképezőgépet ne használd, mert akkor felülírod a képeket, most beszéltem vele. Van egy program, amivel vissza lehet hozni. Jelentkezz!!
Mostanra sikerült visszaolvasnom, hát csudi dolgokat csináltatok, nagyon szépen sikerültek. Ügyik vagytok!
Miközben olvasgattam vissza és a nyanyáról volt szó, eszembe jutott, hogy nem kapcsoltam be a gépet egy újabb nyanyához, már összekészítettem. Ennek a férjem az oka, mert villanytszerelt és kikapcsolta az áramot. Remélem nem fog megfiatalodni a nyanyus.
Én ma két egyforma kenyeret sütöttem majdnem, csak az egyikbe tettem egy kanál őrölt köményt is. Ez a Limara segítségével átvariált kenyér, amin én is változtattam egy kicsit.
Nem nagyon csípem a BL 112-est, de azért elfogom használni. Ehelyett 40 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 csapott ek. burg.pehely, 0,5 dl olaj, 3 dl víz, 1,5 tk. só, 1 dkg élesztő, 1 tk. cukor, 1 ek. lenmag, 1 ek. szezámmag, aszkorbin és az elmaradhatatlan nyanyából 20 dkg. Nagyon finom lett, laza, lukacsos, vékonyhéjú. Egy nagy baj van vele, hogy nagyon eteti magát.
Nekem is az elején nagyon vastag héjú kenyereim voltak, de mióta sütés előtt és után jól megspriccelem azóta, nem törik bele a férjem foga. Sajnos előfordult. A képeket holnap felteszem, mert még meg akarom csinálni a tölteléket a töltöttpaprikához, mert a darálthúst már elővettem.
Ja, igen: akkor olvasztom meg, ha elfelelejtem előző nap elővenni a hűtőből, egyébként nem. Tehát nem nagyon van benne rendszer, hogy mikor teszek puhát, mikor olvasztottat.
Margit, köszi. Persze nem értem, mert ha valaki ideteszi a linkjeit, akkor a hülye is megtalálja az fotóalbumot, csak kicsit körülményesebben, ami kinek jó? No de mindegy, ha így döntött, ám legyen.
Én mostanában olajat teszek a zsemlébe, de az nem ártott (a melasz viszont nagyon visszafogta a kelést!). A kalácsba általában olvasztva teszem, de messze nem 10%-ot, hanem 90 dkg liszthez 5 dekát. Kivétel a nutellás kalács, amibe fél kilóhoz azt hiszem 7-8 deka kell. Fánkot egy évben egyszer sütök, de majd figyelek.
Ezidáig én nem tudatosan, talán lustaságból, de mindig puha, (nem olvasztva) margarint tettem a tésztákba. Éppen ma gondoltam arra, hogy 1x megpróbálom az olvasztott margarint a kalácsba. Valahol olvastam, hogy amikor összeáll a tészta, akkor kell a kalácstésztához adagolni részletekbe a margarint és így még foszlósabb lesz . ' próbát megér, a hatás mechanizmust nem ismerem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit