E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2007.05.05. 21:05 - #19495

Elizabeth! külön köszönöm neked is, és ha tudod a programot kérem szépen! kicsit megnyugodtam. Tudjátok ez nekem egy nosztalgia ut volt. Édesapám kedves helyeit jártam részben végig, ahol élt, ahol katona volt, amerre járt. Lefényképeztem a házat ahol gyerekkoromban élt a nagymamám stb. Nagyon fájt volna ha nincs meg! Köszönöm nektek!!

Kartika Előzmény | 2007.05.05. 21:01 - #19494

Mindenkinek köszönöm a segítséget, Bezsa külön köszönöm a telefont. A fiam itt volt, aki ért a programokohoz, nem úgy mint én! és keresgélés után a memorakártyáról vissza lehet tölteni.

Sajnos már vettem rá azóta képeket kb. 50-60-db-al kevesebb lesz meg, de a nagyja meglesz. Külön aggodtam egy olyan sorozatért, hogyha elmegyek mégegyszer azt már soha nem látom, egy magyar falu, ahol Húsvét miatt ünnepi viseletben megjelentek az emberek. Még nem töltöttük vissza, mert fizetős lenne az a program amit mi találtunk. ! ha ti tudtok mást, (Batka) előre is köszönöm mindenkinek. Holnap fogjuk a csodát megejteni!

Limara Előzmény | 2007.05.05. 21:00 - #19493

Bezsa! És sokkal tovább kelt?

superkeri Előzmény | 2007.05.05. 20:58 - #19492

 Bezsa! Nagyon ügyi vagy!! Örülhet a családod!

superkeri Előzmény | 2007.05.05. 20:56 - #19491

  Lányok! Nem emlékszem, hogy korábban volt-e hasonló recept, mint most a "nyanyás", ami ennyi Pékecskét megmozgatott volna. Köszönet a recept kiötlőjének és a segítőknek!

Napról-napra több és szebb kenyér születik! Gratulálok.


bezsa Előzmény | 2007.05.05. 20:53 - #19490

Limara!

Nagyon jó lett. Felszeleteltem és beraktam a mélyhütőbe az egyiket, mert a kisebbik fiam csak hétfőn jön. Kiadagoltam neki. A hét közepén táborba megy és arra is akarok neki sütni egyet. Ez volt a premier. Jól sikerült.

Holnap ismét nyanyát készítek, mert elfogyott.


Limara Előzmény | 2007.05.05. 20:43 - #19489

Pékecskék! Szebbnél szebb kenyerekben gyönyörködhetünk!
Wbora! Izgalmas élesztő nélkül a kenyér, kíváncsi vagyok, milyen lesz mikor megvágod!

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 20:40 - #19488

wbora bár én nem vagyok "szagértő" nem kelt egy kicsit túl a kenyered?

Batka Előzmény | 2007.05.05. 20:40 - #19487

Írisz, megvan.

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 20:39 - #19486

wbora spricceled a kenyeret és a jénait?

Különben nagyon szép ez a kenyér. Ne izgass vele. Fogynom kellene.


wbora Előzmény | 2007.05.05. 20:35 - #19485

Sziasztok!

Meghoztam a képeket a sok nyanyás kenyérről. kb 40 dkg nyanya van benne, a többi hozzávaló Limara jól bevált kenyere 50 dkg lisztből élesztő nélkül. A második dagasztás után, elég lágy lett a tészta, így sütés közben is ki volt támasztva. Lehet, hogy kicsit hozzsú volt neki az első kelés (100 perc). Megvágni majd csak holnap fogom, majd arról is hozok képet.
Nekem sajnos nem lesznek cserepesek a kenyereim :( Jah különben bevágtam kelés közben a kenyeret, de a vágások eltűntek :)

nyanya 40-50 Limara kelés nyanya 40-50 Limara kisült


Elisabeth Előzmény | 2007.05.05. 20:27 - #19484

Szia Kartika!

Sajnálattal olvastam, hogy így jártál. Lányomnak is sikerült egyszer a szilveszteri képeket menesztenie a fényképezőgépről. A keresztapja megoldotta a problémát. A fényképezőgépet ne használd, mert akkor felülírod a képeket, most beszéltem vele. Van egy program, amivel vissza lehet hozni. Jelentkezz!!

iriszi Előzmény | 2007.05.05. 20:26 - #19483

http://freemail.hu/fototar/felhasznalo.jspv?userID=1798356 Margitka,Batka legyetek szivesek a képtáram linkjét kicserélni. Köszönöm

iriszi Előzmény | 2007.05.05. 20:16 - #19482

Kartika!!!!!!!!!

Van megoldás!!!

Multkor egy kép helyett letöröltem az egészet a kártyáról,de a férjem hejreállitotta van erre egy számitógépes progi!!


superkeri Előzmény | 2007.05.05. 19:58 - #19481

    Batka!

Jó ideje a kenyérbe és péksütibe is kacsazsírt teszek. Úgy látom, nem rontja el . üdv


Elisabeth Előzmény | 2007.05.05. 19:57 - #19480

Szia Lányok!

Mostanra sikerült visszaolvasnom, hát csudi dolgokat csináltatok, nagyon szépen sikerültek. Ügyik vagytok!

Miközben olvasgattam vissza és a nyanyáról volt szó, eszembe jutott, hogy nem kapcsoltam be a gépet egy újabb nyanyához, már összekészítettem. Ennek a férjem az oka, mert villanytszerelt és kikapcsolta az áramot. Remélem nem fog megfiatalodni a nyanyus.

Én ma két egyforma kenyeret sütöttem majdnem, csak az egyikbe tettem egy kanál őrölt köményt is. Ez a Limara segítségével átvariált kenyér, amin én is változtattam egy kicsit.

Nem nagyon csípem a BL 112-est, de azért elfogom használni. Ehelyett 40 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 csapott ek. burg.pehely, 0,5 dl olaj, 3 dl víz, 1,5 tk. só, 1 dkg élesztő, 1 tk. cukor, 1 ek. lenmag, 1 ek. szezámmag, aszkorbin és az elmaradhatatlan nyanyából 20 dkg. Nagyon finom lett, laza, lukacsos, vékonyhéjú. Egy nagy baj van vele, hogy nagyon eteti magát.

Nekem is az elején nagyon vastag héjú kenyereim voltak, de mióta sütés előtt és után jól megspriccelem azóta, nem törik bele a férjem foga. Sajnos előfordult. A képeket holnap felteszem, mert még meg akarom csinálni a tölteléket a töltöttpaprikához, mert a darálthúst már elővettem.

Batka Előzmény | 2007.05.05. 19:56 - #19479

Ja, igen: akkor olvasztom meg, ha elfelelejtem előző nap elővenni a hűtőből, egyébként nem. Tehát nem nagyon van benne rendszer, hogy mikor teszek puhát, mikor olvasztottat.

Batka Előzmény | 2007.05.05. 19:54 - #19478

Otthonka, meg is van.

Margit, köszi. Persze nem értem, mert ha valaki ideteszi a linkjeit, akkor a hülye is megtalálja az fotóalbumot, csak kicsit körülményesebben, ami kinek jó? No de mindegy, ha így döntött, ám legyen.

Én mostanában olajat teszek a zsemlébe, de az nem ártott (a melasz viszont nagyon visszafogta a kelést!). A kalácsba általában olvasztva teszem, de messze nem 10%-ot, hanem 90 dkg liszthez 5 dekát. Kivétel a nutellás kalács, amibe fél kilóhoz azt hiszem 7-8 deka kell. Fánkot egy évben egyszer sütök, de majd figyelek.


superkeri Előzmény | 2007.05.05. 19:52 - #19477

 Ezidáig én nem tudatosan, talán lustaságból, de mindig puha, (nem olvasztva) margarint tettem a tésztákba. Éppen ma gondoltam arra, hogy 1x megpróbálom az olvasztott margarint a kalácsba. Valahol olvastam, hogy amikor összeáll a tészta, akkor kell a kalácstésztához adagolni részletekbe a margarint és így még foszlósabb lesz . ' próbát megér, a hatás mechanizmust nem ismerem.

A nyanya nagyon "öregesen" keleget.


Kartika Előzmény | 2007.05.05. 19:51 - #19476

Nagyon szépeket sütöttetek, szépek a kenyerek, nem emelek ki senkit, mindenkinek gratulálok!

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU