E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bau Előzmény | 2007.05.05. 23:16 - #19515

Mivel,hogy nem beszélek angolul,eléggé nehezen igazodok ki a photobucketten.Sajnos gyakran változtatnak a feltöltésen,és a formátumokon is! Épp elég azon kiigazodni.Privát részt még nem tudtam beállítani....

A tócsni szerintem akkor jó,ha közepesen vastag a reszelt szál..Ha túl vastag,kemény lesz mire megsül,ha vékony,akkor pépes lesz.

A birsalma sajt,-pedig így készül.

 Az érett birsalmákat alaposan meg kell mosni, héjukról el kell távolítani a szürkés bevonatot. Ezek után negyedeljük és távolítsuk el a magházat. A "kukacos" birseket is nyugodtan felhasználhatjuk, de természetesen a furkált részeket vágjuk ki a húsból. Forró vízben puhára kell főzni, majd a leszűrt gyümölcsöt össze kell törni (mintha burgonyapürét készítenénk). Az összetört birset addig főzzük, míg kavargatás közben a lábas alját meg nem látjuk. Minden kg tört gyümölcshöz 80 dkg cukrot keverünk és további 10-15 percig kavargatjuk. Ha túl kevés ideig főzzük, fennáll a veszélye, hogy a készítmény idő előtt megpenészesedik a magas víztartalom miatt.
Ha kész, akkor tetszés szerinti formába öntjük, de sietni kell, mert nagyon gyorsan alvad. Ízlés szerint keverhetünk bele diót, mandulát, mogyorót vagy mazsolát. Ha megdermedt, borítsuk ki a formából és száraz, szobahőmérsékletű helyen, időnként forgatva szárítsuk 2-3 hétig. Ha kész, fogyasztásig celofánba csomagolva tároljuk.


Kartika Előzmény | 2007.05.05. 23:13 - #19514

Ildikó köszönöm, szivesen adnék egy harapást belőle.

Batka Előzmény | 2007.05.05. 23:07 - #19513

Bau, köszi! Megtaláltam - elég hamar rájön az ember, meddig kell visszatörölni, hogy elé táruljon az összes finomság, amit készítettél :-) Lehet, hogy ki fogsz nevetni, de a tócsnit kerestem, hogy meglessem, milyen vastagok/vékonyak a krumpliszálak. De ha már ott jártam, találtam még valamit: egyszer leírhatnád, te hogyan készíted a birsalmasajtot.

Így már érthető, bár én régebben is csak a "kaja" feliratú mappát láttam - a photobucketen is biztos lehet privát (jelszavas) egységeket létrehozni, ezért is furcsálltam a döntésedet.

zsofi Előzmény | 2007.05.05. 22:56 - #19512

Sziasztok!

Bocsánat, hogy régen jelentkeztem, de azért sűrűn olvaslak Benneteket. Gyönyörű kenyereket sütöttetek valamennyien, gratulálok!!!!

Gabye! Ez a túrótorta az én receptem és nálunk nagy kedvenc! A lányom mindig ilyet kér, ha módja van rá. A tésztát nem kell elősütni, pont úgy kell elkészíteni, ahogy a receptben írtam. Gyúrt tészta a forma aljába és rá a töltelék, ami ekkor még folyós, de ezt a receptben fel is tüntettem, mert amikor először sütöttem én is megijedtem, hogy elrontottam valamit. Utána elég sokáig kell sütni, kb. egy órát, amíg a töltelék már nem lötyög, de ezt is írtam a receptben. Majd a végén a cukorral felvert tojásfehérjével a tetején még kb. 10 perc sütés. Én akkor szoktam levenni róla a karimát, amikor már kihűlt és még soha nem esett szét és nagyon szép szokott lenni. Nem tudtam kinagyítani a képeidet, így igazából nem látom, a tied milye lett. A jövő hét végén lesz a kisfiam szülinapja, így én is megsütöm ismét ezt a tortát és küldök róla fotókat Margitkának. Remélem, a fenntartásaid ellenére ízleni fog a családnak!!!

Üdv Mindenkinek! Zsófi


bau Előzmény | 2007.05.05. 22:55 - #19511

Sziasztok!

Batka...-látom kerestél!

"Meg akartam kukkantani egy régebbi kaját"

Nagyon szívesen megmutatom,ha elmondod melyik az!

A képtáram címét azért kértem töröltetni,mert családi képeim is voltak benne!Gondolom ez érthető...:?Azóta már kivettem belőle.


EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 22:38 - #19510

Sziasztok!
 
Kicsit írogatok, amíg várom, hogy a kenyerem keljen. Immár majdnem két órája keleget, most már azért látszik rajta valami.
Azon méláztam, hogy tulajdonképpen oly mindegy, hogy ennyi idő alatt kivárjuk míg az élesztőgombák elszaporodnak a tésztában és meg tud rendesen kelni, vagy ugyanezt a mennyiséget a kicsi sárga csomagból belerakjuk az elején. (Sajnos ez Bezsának nem jó hír, ha tényleg szigorú diétán van a fia.) Nem vagyok a türelem mintaképe, azt hiszem - ha csak valami csodaszerkezetű kenyér nem születik ebből a kísérletből - akkor nem fogom erőltetni ezt a vonalat. Még legalább 2 órára szüksége lesz a tésztának, ahogy elnézem milyen tempóban dolgozik, ezt nem igazán nekem találták ki.
Amin még elfilózgattam, hogy valami masszív rozsos kenyeret lehetne kipróbálni ezzel a nyanyussal.  Olyasmit, mint Kenyérke rozsos kenyerei, tehát ami liszt belekerül, az csak rozsliszt és mellé a BL 80-as nyanyus, nagyobb mennyiségben. Akár, mint a mostani kenyerem arányai, 40 rozsliszthez 40 öregtészta. Hogy élesztővel-e vagy sem, azt még nem álmodtam meg, de inkább az első variációra hajlom. Elképzelhetőnek tartom, hogy jó állagú rozsos kenyeret lehetne így sütni. Ki fogom próbálni, csak kisebb mennyiséggel, mert a kosztosaim azt nem eszik meg.
 
Na megyek, meglesem megint a tésztát, hátha igaz a mondás és a gazda szemétől is hízik a "jószág"  Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 22:17 - #19509

Sziasztok!
 
Superkeri küldött a kertesbe szép képeket, majd nézzétek meg. Ide is kaptunk egy képet, a mai sütés "maradékáról". Hmmm, milyen lehetett, amikor még nem maradék volt X
 
          mai maradék
 
Köszönöm a képeket Superkeri, üdvd, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.05.05. 22:03 - #19508

GABYE, ha maskor neked is tul folyos lenne a turo toltelek, akkor krverhetsz hozza 1, de max.2 ek buzadarat. Az itteni turok csapni valok, mar olyatten hogy nagyon folyekonyak.Ezert tejfolt mar nemis tudok hozza adni, es a tojas adagolassal is vigyaznom kell . No, en ezert adok hozza darat.

KARTIKA, sajnos tul tavoli fotokat vettel ill hoztad ide fel. hihi Tudod maskent beleharaptam volna am!! Nagyon gusztak! Gratula.


Kartika Előzmény | 2007.05.05. 21:42 - #19507

Jaj bocsánat, nem egymás mellé akartam, az amúgy is nagy képet! segítsetek! (ma a technika nincs mellettem) Bocs, bocs

Kartika Előzmény | 2007.05.05. 21:42 - #19506

Ma ezt a két sütit csináltam, egy turótorta és egy csokis belül csokilencsés piskotarud. Ma ünnepltük a férjem szülinapját, és rém boldog voltam, mert mindkét gyermekem itt volt, a "kislányom" is a világ végéről! (hosszú idő óta ez volt egyik legszebb napom, ha nem rontja el a fénykép dolog)

 
 

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 21:36 - #19505

Wbora!
 
A 100 perc nekem is soknak tűnik.
Elsőre nem hagytam túl sokáig kelni a tésztát, mondjuk fél óra lehetett. Nem is kelt nagyon nagyra, talán szűken a duplájára. Ezt éppen csak összeforgattattam a géppel gombóccá és nem is formáztam a kenyeret, hanem az üstből a lisztezett tenyeremre borítottam. Olyn gyönyörű "selyemgombóc" volt, hogy nem akartam semmit törni rajta. Így tettem a jénaiba, nem is lett egészen egyenletes a formája , de nem baj. Most 120 percre állítottam be a sütő óráját, de szerintem ez kevés lesz. Fél óra telt el, de nem sok minden történt még.
 
Na majd jelentkezem, remélem lesz valami értékelhető kenyér belőle. Üdv, Margit

Gabye Előzmény | 2007.05.05. 21:36 - #19504

Gratulálok Mindenkinek a sok szép kenyérhez!!!

Én meghoztam a fura túrótortáról a képeket..Hát először nem sok jót néztem ki belőle..Linzertészta, rá a teljesen folyékony lötty..Aztán be a sütőbe..Ott lassan megsülni látszott, de azért kicsit be voltam sz-va, mikor levenni készültem róla a tortaformát..szerencsére nem esett szét..Remélem ízre is finom lesz!!

..Itt még lötyög..

..Megsült, rajta hab..

..Levetkőztetve...A felesleget leszedtem az oldaláról, az ízét meg megtudjuk holnap...


bezsa Előzmény | 2007.05.05. 21:28 - #19503

Wbora az első kelés 100 perc?

wbora Előzmény | 2007.05.05. 21:23 - #19502

Az az érdekes, hogy nekem nem volt sokkal hosszabb így sem a kelés, mármint a második, mert az első ugy 100 perc. Amikor kiszedtema konyharuhát mellőle, próbált elterülni, elég gyorsan be kellett mellé raknom a támasztékot. Pedig az első dagasztáskor eléggé szenvedett a gép, mert egy kis folyadékot visszatartottam. Az ízről én már csak holnap számolok be, mert ilyenkor már nem eszem kenyeret.

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 21:20 - #19501

Wbora jól néz ki ez a kenyér. Most megállom, hogy ne harapjak bele.

bezsa Előzmény | 2007.05.05. 21:17 - #19500

Limara 2.5 óráig. Tovább nem mertem hagyni, de talán még egy kicsit lehetett volna. Így is nagyon jó lett.

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 21:16 - #19499

Szia Wbora!
 
Tényleg jól néz ki megvágva is a kenyered. A Skanzenes is ilyesmi szerkezetű volt. Kicsit szorosabb, apró lyukacsos és vastag héjú. Mondjuk ez utóbbi nem tudom, hogy nem a kemencéban sütéstől volt-e olyan.
Nekem is lassan keleget a tésztám, már másodjára. Kicsit lágynak tűnik, lehet, hogy nem lesz nagyon magas, de majd meglátjuk. Még rengeteg ideje van hátra a kelésből.
 
Gratulálok üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.05. 21:11 - #19498

Sziasztok!
 
Bezsa! Köszönöm, aranyos vagy 256.gif
 
Batka! Kíváncsi vagyok, ha jutsz valamire, megkérlek írjál róla.  A százalék elég fontos és azt hiszem a 10 már határeset. Sajnos nem emlékszem pontosan és most nincs is időm visszakeresni.
 
Nagyon örülök, hogy a nyanyus ilyen népszerű és főleg sikeres lett mindenkinél. A legnagyobb öröm nekem, látni ezt a rengeteg szépséges kenyeret és olvasgatni, hogy minden családban örömet okoz sok-sok embernek. Ez nagyon jó, nem is hiszitek el, hogy mennyire nagyon-nagyon örülök froehlich316.gif
 
További szép estét mindenkinek, üdv, Margit
 
 

wbora Előzmény | 2007.05.05. 21:10 - #19497

Itt is van szelve, szerintem jól néz ki, kóstolni még nem kósoltam, de párom már neki is esett :)

nyanya 40-50 Limara szelve nyanya 40-50 Limara szelve


Kartika Előzmény | 2007.05.05. 21:06 - #19496

Iriszi, tőled is kérem a képhelyreállítóprogit. Mindenkitől aki tud, bocsánat nem akarok harácsoló lenni, de nagyon-nagyon kell. (annyi rossz ért mostanában, hogy kell hogy jó is történjen velem) bár nem akarok igazságtalan lenni a sorssal, azért volt jó is!

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU