E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.05.06. 18:21 - #19575

Szuperkeri nagyon klassz a kenyered és a kiflik is magukért beszélnek. Örülök, hogy már Te is beléptél a nyanyások táborába.

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 18:09 - #19574

Sziasztok!
 
Meg is hoztam Superkeri képeit az első öregtésztás kenyeréről, illetve a kiflikről, amik ugyanebből a tésztából készültek.
 
Superkeri! Gratulálok, gyönyörű lett a kenyérkéd és a kiflik is. Igazán szépen kicserepesedett a kenyér, nem "kezdő" cserepek ezek.
 
 
                                       a kenyér tésztájából kifli
 
További sok sikert kívánok a nyanyushoz, üdv, Margit

Limara Előzmény | 2007.05.06. 18:00 - #19573

Nelly! Köszönöm szépen
 
Margitka! Tetszik a kenyér állaga, nagyon finom is, de láss csodát, én aki eddig nem szerettem a tk. kenyeret, most azt várom, hogy abból is kipróbálhassam.  Ja, és hős vagyok a saját szememben, mert még kibírtam, hogy nem kóstoltam meg.A fiúk szavára hagyatkozom, azért lehet, hogy egy morzsát mindjárt bekapok, csak ellenőrzés képpen!
Mikor  a dagasztás végére ért, a tészta még elég kemény volt, mikor kicsit átgyúrtam kézzel is, éreztem, hogy egész más még a tapintása is. Jó másfél órát kelt a tálban, nem nőtt addig nagyon hatalmasra, viszont gyönyörű hólyagos lett, de kicsit lágyult.Lehet ezt a hosszú kelesztést kicsit rövidebbre fogom. Azt tapasztaltam, ha túl sokáig kel először, akkor jobban lágyul. Formázás után kitámasztottam, de mikor elvettem a támasztékot, szétterült, innen is láttam, még kelhetett volna. A kenyér viszont klassz, további kisérletezgetésre érdemes!

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 17:58 - #19572

Szia Nelly!
 
Aranyosan írtál, még én is elérzékenyültem.
 
Örülök, hogy végre ilyen szép dícséretözönt kaptál a fiúktól, meg is érdemled. Üdv, Margit

nelly Előzmény | 2007.05.06. 17:45 - #19571

Most pedig jöjjön a lényeg:Limara, Te olyan vagy mint MArgitka, mindig mindenből ki tudod hozni a legjobbat! Ez a kenyér is magáért beszél! Nagyon klassz lett!
Margitka pedig mindig újabb és újabb dolgokat kísérletezik ki, aminek mi is látjuk a hasznát. Ez a kenyér is ennek a példája,ráadásul most még neki is tetszik.Ez már valami!
Bau! Szép lett a kenyered, de miért nem vágtad be? Még klasszabb lett volna! A csigák tényleg jól néznek ki, nagyon csábítóak!
Bezsa! Nekem mind a két kenyered gyönyörű, de ha Te mondod, hogy a második jobb lett, ám legyen. Legközelebb én is kipróbálom a melegvizes nyanyát. Gratulálok mindenkinek! Nelly

superkeri Előzmény | 2007.05.06. 17:41 - #19570

    Sziasztok!

Lányok! Lehet ezt még fokozni, amit Ti műveltek? Szebbnél-szebb termékek, megannyi finomság, nap mint nap újabb receptek De ki győzi ezt mind megtanulni és elkészíteni  . Rendben, próbálok igyekezni, köszi a sok tudományt.

No de jöjjön a lényeg! Elkészült a nyanyás kenyér és kifli. 50 dkg liszt+ 20 dkg öregtészta. Kicsit sokalltam belőle a kenyeret, ezért vettem el belőle dagasztás után, úgy kb. jó 1/3 részt, ebből kifli lett, és ezért kisebb a kenyerem. De úgy érzem, első neki futásra nem lett rossz. A kiflik jóval dundibbak ,mint a csak élesztős tésztából készültek, a kenyér is szép, kezdő-tanuló cserepek is láthatók. Azt hiszem, maradok ennél a receptnél, szerintem finomabb mint a kovászos. Nagyon köszönöm az ötletet!!

Margitka! A kiflivel én is úgy voltam, mint Te a kenyérrel! Ebéd után vékonyra szelve volt a desszertem.  Küldök képeket, légy szíves megmutatni a fórumon. Köszönöm


EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 17:41 - #19569

Sziasztok!
 
Bau! Az előbb már akartam írni, gyönyörűeket sütöttél, gratulálok hozzá. A kenyér ilyen jellegű kirepedését az alulkeltség szokta okozni. Én is tettem már kalácstésztába nyanyust, mit mondjak, annak sem ártott meg.
 
Limara! Klassz lett a kenyered, gratulálok! Kicsit tényleg kelhetett volna még szerintem is, a megvágott képen én is úgy látom. (Egyforma jénaink van és nekem a 40 + 40 is felragadt a tetejére.) Látom kitámogattad oldalról, ezek szerint neked is lágy lett a tésztád? Az enyém már félidőtől rezgett, mint a kocsonya, megmozdítani is alig mertem a jénait. Emiatt aztán nem is vágtam be, de csinált magának helyet, szépen kirepedt  Milyennek találod a kész kenyér állagát? Szerintem csuda jó.
 
Kati! Nem tudom mennyire babonás az érintett, "kéz és lábtörést" kívánjak, vagy sok sikert az érettségihez. Ami meghozza a várt eredményt, azt add át neki légy szíves. 
Szép teljesítmény lehetett ennyi embert vendégül látni, gratulálok hozzá és várjuk a képeket róla.
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit

nelly Előzmény | 2007.05.06. 17:36 - #19568

Most van egy kis időm, így írogatok egy szösszenetet. Szóval megsütöttem ma a maradék nyanyával a következő kenyeremet. Mint mindig, most is szép lett, igaz, a tetején volt egy repedés szerű, de ez csak nekem tünt fel, mert a pótpapám el volt ájulva tőle. Ő is szokott a gépében sütni, ezért különösen értékelte a sütésemet. Azt mondta, hogy már régóta szeretne ilyen kenyeret enni, és most örül neki, hogy végre sikerült neki. Azt is mondta, hogy szeretné megtanulni, és hogy milyen jó nekem, hogy most ilyen szépre sikerült a kenyerem. Erre a fiam megjegyezte, hogy anyának mostanában mindig ilyen szépek a kenyerei. Erre a férjem rákontrázott, nagyon örül neki, hogy nem adtam fel, és addig gyakoroltam, míg ilyen kenyeret nem tudtam sütni. Ő már rég hagyta volna az egészet a francba, de úgy látszik, én nem ilyen tipus vagyok. És most örül csak neki igazán. Hát ennél nagyobb dícséretet nem kaptam még a fiúktól. Aztán felhívott a kismenyem, és megköszönte, hogy én vagyok a második anyukája, (az igazi már nagyon régóta nem beszél vele, sajnos), és segítem őt mindenben, valamint, hogy nekem köszönheti a fiamat. Mondanom sem kell, hogy bőgtem, mint a záporeső. Ilyenkor érzem igazán értelmét az életemnek, és adok hálát a jó Istennek, hogy vannak gyerekeim, szerencsére édesanyám is él, és hogy van erőm, akaratom tovább menni.Bocs, hogy egy kicsit hosszabb lettem. De Ti vagytok a hibásak, mert ennyi mindenre megtanítottatok, és a fiam szerint én már igazi nagymama leszek, akit nagyon fognak szeretni az unokák.

HBKati Előzmény | 2007.05.06. 17:24 - #19567

Sziasztok!Majdnem 3 napig nem jutottam gépközelbe,a sok tennivaló miatt.Ballagásra készültem,19 vendéget vártunk,16-en jöttek el,de így is voltunk,19-en.Sok-sok finomság került az asztalra.  Ha nem bánjátok,leírom a menüt:tyúkhúsleves csigatésztával,bográcsban főtt marhapörkölt főtt burgonyával,tésztával,vegyes savanyúság,cékla és káposztával töltött paprika,rántott pulykamell,sült tyúkhús,hozzá burgonyapüré,burgonya saláta,tészta saláta.Természetesen nyanyás kenyér.Nagyon boldog voltam,mert a kenyér mindenkinek nagyon ízlett,persze minden más is,de erre volzam a legbüszkébb,és el is mondtam mindenkinek,hogy hol tanultam ezt a csodálatosan finom kenyér sütését!A süteményről se feledkezzek meg:pizza krémes pogácsa,baunty szelet,raffaeló szelet(a kettő nagyon hasonlít egymásra,de különbség azért van közte)ez véletlenül alakult így,az egyiket a nagylányom,a másikat a sógornőm sütötte,volt még méteres kalács,havas háztető,kata szelet és kakaós fatörzs.A legnagyobb bánatomra,ugyan akkor örülök is,képeket már csak szeletekről tudok készíteni.remélem sikerül majd valahogyan fel is rakni.Ha rá tudom venni,még az ünnpeltről is szeretnék nektek egy-két képet megmutatni.Nagyon büszkék vagyunk rá,2vagy 3 négyese lesz,a többi ötös!Már nagyon nagy izgalomban vagyunk,mert holnap reggel kezdődik az érettségi.Sajnos Ő elég izgulós,reméljük nem lesz semmi gond evégből.

Szokimoki!Mint már írtam,régen voltam gépközelben,ezért csak most tudlak NÉVNAPOD ALKALMÁBÓL SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTENI!!A nyolc napba még benne vagyok.Most el kell mennem,de ha tudok,vissza jövök még.Sziasztok!


Limara Előzmény | 2007.05.06. 17:15 - #19566

Köszi Otthonka, de egyedül Margitkáé az érdem én csak követem őtfroehlich316.gif

otthonka Előzmény | 2007.05.06. 17:13 - #19565

Jujj!Margitka,Limara,Ti mindig kitaláltok valami újdonságot,az ember meg csak kapkodja a fejét,olyan gyönyörűségeket lát !Gratulálok!

Limara Előzmény | 2007.05.06. 17:04 - #19564

Sziasztok!X
 
Ma volt időm bőven, gondoltam én is megcsinálom az öregtésztás kenyeret élesztő nélkül.
Bekészítettem a gépbe 40 dkg öregtésztát, ami már 2 napos volt, 2 dl vizet, egy kis pohár joghurtot, 1 ek burg.pelyhet, 2 dkg vajat, 1,5 tk. sót, 55 dkg Bl 80 lisztet, 1 tk. cukrot. Kellett még hozzátennem kb. 5 dkg lisztet.Dagasztás után kb. 1,5 órát kelt a kelesztőtálban, hamarabb nem is volt időm ránézni, majd formáztam, és 1 óra után bevágtam. Újabb 40 perc után bedugtam a sütőbe, hatalmasra nőtt, nem bírtam azonnal levenni a jénai tetejét, mert mindkét végén és oldalán hozzáragadt, késsel próbáltam lazítgatni.A kisült kenyéren látszik, hogy egy nagyon kicsit még kelhetet volna talán, de egyébként nagyon szép lett. 
Csináltam fázis képeket:
 

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 15:37 - #19563

Sziasztok!
 
Amíg keleget a buktatésztám, addig volt egy kis időm és megírtam a tegnapi kenyeremről a mesét.
 
Azért azt itt is megírom, hogy nagyon finom lett a kenyér, egész nap csak rájárok és elkapok egy-egy szeletet. Hozzá kell tennem, hogy világéletemben sosem voltam kenyeres. Hetek eltelhettek nekem kenyér nélkül, csak főtt étel legyen, ahhoz sem eszem szinte semmihez kenyeret  Amióta öregtésztázom, azóta viszont folyamatosan kenyeret eszem, nem lesz ez így jó  
Még egy kép megvágva:
   
                         megvágva
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
                           

bau Előzmény | 2007.05.06. 15:21 - #19562

Sziasztok Pékecskék!

Bezsa,nagyon gusztusos a kenyered!

Én is sütöttem ma! Teljesen bűnbe visztek,mert szinte beteg vagyok már,ha egy nap nem kell sütnöm valamit....a kilóim meg csak jönnek...-jönnek!:(

Nyanyás műsor volt porondon...Egy Tk.lisztes-magvas kenyér,és kakaós csiga is azzal készült! Eszméletlen finom lett.Muszály volt a csigát is megkóstolnom azonnal,pedig nem rég ebédeltünk...:((

Itt vannak a képim is

A kenyér most bevágás nélkül

nyanystk.jpg

Az oldala megint felrepedt,-de nem tudom miért?

nyanystk-1.jpg

A csigák még kelesztés előtt:

nyanys-csiga.jpg

nyanys-csiga5.jpg

És ilyen habosan könnyű lett a belseje a tésztának:

nyanys-csiga6.jpg


ILDIKO Előzmény | 2007.05.06. 14:25 - #19561

Sziasztok!

Tudna valaki segiteni narancshej kandirozassal. Volt egy reci, amibe par napi hidegvizes aztatas utan cukros szirupban kell elkezdeni pruttelezni stb.Valamikor ki is printeltem a recit,de hogy hova raktam el???? Oregszem"" . Nagyon koszonom!


EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 13:52 - #19560

Szia Nééne!
 
Én ezt nagyon olcsón vettem a Vaterán, és csak tartalékgépnek szántam. Néhány alkalommal használtam csak, inkább a próba kedvéért. A dagasztásával semmi gond, eléggé melegíti a tésztát, de ezt nyitott tetővel lehet korrigálni, mást nem is igazán tudok róla mondani. A programjainak nézzél utána, az a legfontosabb  Üdv, Margit

Neene Előzmény | 2007.05.06. 13:44 - #19559

És különben szépen dolgozik ( dagaszt, keleszt ) ez a gép( ill. a Te korábbi fajtád? )Vagy nem ajánlod? Van más egyéb negatívuma, ami elkerülte volna a fogyelmünket, Margitka?

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 13:40 - #19558

Angi!
 
A meleg zsíradék veszi körbe az élesztőgombákat, amik emiatt nem tudnak megfelelően dolgozni. Ez főleg nagyobb %-os mennyiségnél okoz szemmel látható problémát. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 13:37 - #19557

Sziasztok!
 
Bezsa! Gyönyörű a kenyered. Örülök, hogy kipróbáltad a nyanyus melegítését. Az idősebb (több napos) öregtésztáknál nekem bevált. Pontosan azt a nagyon jó állagot nem sikerült produkálni a kicsit elöregedett, hideg öregtésztával, amit a frissel annyira értékelek. Bár az előző kenyered is nagyon szép, a mostani úgy látom jobban megtartotta a formáját és ráadásul még nagyobb is lett. Gratulálok!
 
Olvasztott vagy fagyos margarain/vaj ügyben örülök a hozzászólásoknak. Otthonka, minért ne mernél megszólalni X
Angi! Puhaságot, foszlósságot a tésztához adott burgonyapehellyel és joghurttal lehet fokozni, illetve a kalácstésztát kinyújtva érdemes olvasztott margarinnal megkenni és így feltekerve formázni. Hihetetlenül foszlós kalácsot fogsz kapni.
 
Nééne! Ebből a márkából egy korábbi típusom van, annak a sütése tényleg nem fényes.
 
Wbora! Lehet, hogy a nyanyusod volt kicsit öregecske, talán érdemes kipróbálnod azt a melegítést, ami Bezsa is most alkalmazott.
 
Na megyek buktát sütni, kezdődik a második műszakom. Majd hozok a tegnapi kenyeremről képeket még, meg mesélek róla. További szép napot mindenkinek, üdv, Margit

Angi7711 Előzmény | 2007.05.06. 13:35 - #19556

otthonka: talán hidegen a liszt felveszi a ziradék nagy részét, és ezért kelt gyorsabban? A kalácsba viszont több kel, ezért lassúbb?

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU