E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 21:15 - #19615

Szia Ircsi!
 
Megadnád a képtárad elérhetőségét, hogy nagyobban is meg tudjam nézni a képeket? Köszi, Margit

ircsi13 Előzmény | 2007.05.06. 21:12 - #19614

Sziasztok! Szia Margitka!

Hoztam a mai termést légyszives véleményezni.

A rozsos nyanyás szerintem elkovászoldott,de megsütöttem mert ez most a kedvenc kenyerem.

Limara tuti kenyere szintén nyanyával,ez a fiam kedvence.

Szia Ircsi

 

 


bezsa Előzmény | 2007.05.06. 21:02 - #19613

 friss nyanyus Ime őkelme.

bezsa Előzmény | 2007.05.06. 20:58 - #19612

Szerintem is. Mindjárt csinálok. Most hül.

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 20:53 - #19611

Bezsa!
 
Lehet, hogy a friss nyanyustól? Képet nem csináltál?

bezsa Előzmény | 2007.05.06. 20:33 - #19610

Most ez a második kenyerem kicsit alfödies lett. Láttam rajta amikor kelt, ki támasztottam, a jénaiban kissé elterpeszkedett.

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 20:10 - #19609

Bau!
 
Köszönöm szépen Tényleg szeretem a halat és most nagyon éhes is vagyok. Most kezd hazaszállingózni a gyerekseregem, mindjárt csinálok is vacsit. Várom a jelentkezésedet, üdv, Margit

bau Előzmény | 2007.05.06. 20:03 - #19608

Köszönöm Margitka a segítséget.

Hoztam hálából egy kis halat,mert úgy tudom,hogy szereted!

http://i37.photobucket.com/albums/e82/bau4/kaja/hal.jpg


EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 20:02 - #19607

Bezsa!
 
Most nézem, szerintem félreértettelek. Már sül a kenyered igaz? Én a sütőben szoktam keleszteni, ezért gondoltam, hogy még kelesztesz. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 19:54 - #19606

Bezsa!
 
Erre számítottam én is, főleg a Skanzenes tapasztalataimra támaszkodva. Kíváncsi vagyok összesen mennyit kell majd kelesztened. Képeket kérünk szépen X
 
Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 19:52 - #19605

Bau!
 
Ha kevés az élesztő egy tésztában, akkor is előfordulhat, hogy kicsit hosszabb első kelesztésre lehet szükség.
(Mindig olyankor, amikor valami miatt lassabban tud csak kelni a tészta.)
Hogy mennyi ideig kelesszél? Szerintem 20, de maximum 30 percig, annál tovább már ne. Nem tudom a géped mikor jelez, ez a 20-30 perc akkortól értendő, amikor a gép leállt, végzett a dagasztással. Azért fontos, hogy ennyi idő alatt már szemmel láthatóan megmozduljon a tészta!!! Ha nem is a duplájára, de legalább valamennyire elkezdjen kelni.
Csinálj legközelebb képeket, ha bármi szokatlant tapasztalsz, akkor könnyebb segíteni, mint látatlanban
 
Kíváncsian várom a következő kenyeredról a híreket, sok sikert kívánok hozzá, üdv, Margit

bau Előzmény | 2007.05.06. 19:46 - #19604

Bezsa! még a végén kiderül,hogy az öreg tészta ne is legyen annyira öreg???

Úgy lesz mint az életben?-jó az asszony,de még jobb,ha van mellette egy fiatal pipi is???


bezsa Előzmény | 2007.05.06. 19:42 - #19603

Margitka most friss nyanyussal készítettem a kenyerem. 50 perc otán már raktam is be a hideg sütőbe, ott is kel még egy kicsit. így aztán biztos, hogy a frissel hamarabb kel.

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 19:41 - #19602

Superkeri!
 
Az öregtészta állaga nem hasonlít a kovászhoz. A jó állagú kenyértészta jelleg helytálló, csak kicsit lyukacsosabb és kezd "elöregedni". Kicsit visszaesik, beráncosodik, tehát szemmel láthatóan már lefutó fázisban van. Ekkor a legjobb.
Ha nagyon szoros volt a tésztád, akkor előfordul, hogy kicsit lassabban kel elsőre, de szerintem 70 perces első kelesztésre sosincs szükség.
Kíváncsian várom  majd a további öregtésztás sütéseidről a híreket, üdv, Margit

bau Előzmény | 2007.05.06. 19:40 - #19601

Na,-sajnos pontt azt nem fotóztam le!Látod?-ezért is kérdezgetlek,mert éppen ezt tapasztaltam én is,hogy attól féltem túlkelt,és közben,meg mégis csak kelhetett volna még.A tésztám nem volt meleg,mert arra már figyelek,-a múltkor mondtad,hogy az nem jó! A tapintása inkább hideg,mint meleg...Le volt takarva konyharuhával...De azt lehet,hogy kipróbálom akkor,hogy az első kelesztést visszább veszem...-mikorra gondolod?A gépi jelzéstől számítva mikor???


EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 19:35 - #19600

Bau!
 
Igen, azért kelesztettem ennyi ideig, mert nem volt benne plusz élesztő, a nyanyusom pedig már két napos volt. (Reményeim szerint frissebbel hamarabb meg fog kelni.)
Ez a narancsbőrös kérdés jó. Képed nincs róla véletlenül?
Nem volt meleg a tésztád? Lefedve kelesztetted? Lehet, hogy pont az első, hosszabb kelesztést kellene rövidebbre venni? Ez csak tipp. Az érdekes, hogy a túlkelés képét mutatja a tészta külseje, de valójában alulkelten kezdted még a sütését.
 
Várom válaszod és ha véletlenül lenne képed, akkor azt is, üdv, Margit

superkeri Előzmény | 2007.05.06. 19:30 - #19599

     Margitka!

Lehet, hogy már írtál róla, de elkerülte a figyelmemet, hogy milyen a jó állagú, visszaesett öregtészta.  Én arra gondoltam, hogy nyúlós, jó lágy valami. De az enyém ma reggelre  majdnem egy jó állagú kenyértésztához volt hasonló. kicsit szoros is volt a kenyértésztám, de nem nagyon mertem + vizet hozzáadni. Az első kelés 70 perces volt.


bau Előzmény | 2007.05.06. 19:19 - #19598

Margitka!

De akkor miért lesz a tészta olyan.mint a "narancsbőr"

El kezdett a tetjén olyan furcsa dudorok,meg rücskök képződni,és úgy éreztem.,hogy jó már.Az élesztőt meg csak azért tettem bele keveset,mert a nyanyában úgyis volt!Olvastam a Te mostani élesztő nélküli kenyered!-Azért kelesztetted ezek szerint 4 órán át?-mert (nincs-nem volt plusz)  élesztő benne?


EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 19:17 - #19597

Sziasztok!
 
Még néhány gondolat a kelesztéshez.
A második dagasztás milyensége - tehát, hogy rendes dagasztás, vagy csak összegyömöszölés - nem befolyásolja az első kelesztés hosszát.
Az első kelesztés csak arra való, hogy az élesztő el tudjon a tésztában szaporodni. A tészta összedolgozása azért kell, hogy az élesztő friss tápanyaghoz jusson amit előzőleg "felfalt" maga körül. Ezután már a sok friss élesztőgomba, a sok friss tápanyaggal prímán tud dolgozni és emelni a tésztáinkat.
Hát ennyit szerettem volna még írni. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.06. 19:11 - #19596

Szia Bau!
 
De kedves vagy, hogy hoztál képet, köszönöm szépen.
Igen, kelhetett volna még jócskán a kenyered, ez volt a repedés oka. Legközelebb - főleg, ha ilyen minimális élesztőt teszel bele - akkor hagyd tovább, meglátod érdemes lesz. Üdv, Margit

[Későbbi] [19755-19736] [19735-19716] [19715-19696] [19695-19676] [19675-19656] [19655-19636] [19635-19616] [19615-19596] [19595-19576] [19575-19556] [19555-19536] [19535-19516] [19515-19496] [19495-19476] [19475-19456] [19455-19436] [19435-19416] [19415-19396] [19395-19376] [19375-19356] [19355-19336] [19335-19316] [19315-19296] [19295-19276] [19275-19256] [19255-19236] [19235-19216] [19215-19196] [19195-19176] [19175-19156] [19155-19136] [19135-19116] [19115-19096] [19095-19076] [19075-19056] [19055-19036] [19035-19016] [19015-18996] [18995-18976] [18975-18956] [18955-18936] [18935-18916] [18915-18896] [18895-18876] [18875-18856] [18855-18836] [18835-18816] [18815-18796] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU