Margitka, itt küldöm én is a tegnapi firss nyanyás ke nyeremet. Nem vagyok vele megelégedve, a multkori csodás magas volt. Ezt annyiban csináltam másképpen, hogy kétszer 20 percig 20 perc keleszt 20 perc dagaszt (multkor egyszer 20 perc dagasztás és gyönyönyörű) majd 1 óra keleszt nem kelt túl nagyra. Nagyon finom, de elterült és nem lett olyan szép magas mint a multkor. küldök neked fázisképeket, kérlek nézd meg, és fel is tehet tanulság kép. Várom a véleményed. kösz.
Ma sütöttem öregtésztával hajtoványt és kakaós krémet tettem bele, finom lett de még mindig nem az igazi ( amit én keresek). Küldöm a képeket. A tk. nyanyásat majd én is ki szeretném próbálni.
Nagyon guszták a kiflik és a tekercsek, no és azok a sütemények..
Limara! Mennyi tk. liszt volt az öregtésztában és mennyit tettél az új (kenyér) tésztához? remek lett ismét a kenyered, milyen lyukacsos a belseje! Szupi!
Superkeri! Még mindig ámulok, hogy az öregtészta mennyire pihe-puha, jó szerkezetűvé varázsolja a tk. kenyereket. Így a családom is szívesen fogyasztja, aminek nagyon örülök, csak egészségesebbek ezek a kenyerek. Hoztam egy szeletet, megmutatni, milyen jó a szerkezete.
A tk. öregtésztám szépen megkelt, visszaesett, bár érdekes módon nem lágyult el annyira, mint a fehér lisztből készült. Holnap megpróbálok vele egy kenyeret sütni, kíváncsi vagyok rá.
Limara! Meglestem a tk. tönköly kenyeredet, ismét gyönyörű, fantasztikus színe lett
Ma ismétlés volt nálunk: öregtésztás -rozsos kifli ( pizzakrém, sajt, szalámi) és cipócska sült. De azt hiszem a kifli sorozatnak egyenlőre véget vetek ( de ez mindig olyan jól sikerül, és egyszerű készíteni is).
Nagyon klassz a maffin! Én is szívesen megkóstolnám.Ma nyanyás gubakifli tésztájába töpörtyű krémet tettem,és nem kifliformára csavartam,hanem csigát csináltam belőle.
Itt van,és lehet kóstólni is.Nagyon izgis lett!
AQ másik adagból pedig nutellás,és lekváros kifli lett,de azok sajnos kicsit kifolytak.
Wbora, 2 fajta menta van: fodor-menta es a bors-menta. Igazabol En meg nek keszitettem el ezt a kalacsfajtat es epp ezert nem tudom hogy a tobbi lanyka melyiket hasznalja. Itt az arab-muszlim uzletekben lehet foleg kapni, mert azt isszak es a baranyhus melle is hasznaljak. Sztem a kerti centrumokban is KELL hogy aruljak a fuszernovenyek kozott. Ha magot veszel es elhinted ez sztem mindenhol megterem. Hintsd el hazfala melle, akkor vedett helyen is van, es nemkeveredhet gyomnovennyel. A szaraz valtozata sztem erosebb lehet mivel koncentraltabb. /lasd tobbi szaritott fuszer. Sztem frissen meg kifinobultabb az ize. Ha tudtok sztem inkabb ebbol keszitsetek. Csabito nekem, de az izhatas vegett en idegenkedem es ezert marasztaltam "meg "el ezidaig. Heee! Ma kaptam eloszor a piacon kandirozott citromhelyat. tehat:....Jaaaa, kalacs lesz.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit