Kicsit kalandosan de kisült a Limara féle tk. nyanyás magos kenyerem. Mióta nyanyával sütök mindig eléri a tetejét a jénaimnak és gondoltam a jénain belül beleteszem sütőzacsiba. Igenám de akkora lett már a kelés alatt is, hogy a félig előmelegített sütőben is hatalmasat kelt (volna) így szétvágtam a zacskót, nem raktam rá a jénai tetejét és vizet tettem a sütő aljába és sokszor bespricceltem. Utolsó 5-10 percben lehámoztam az aljáról a zacskót és szabadon sütöttem tovább. Igaz nem lett cserepes, de íme:
Az én sütimben eperdarabos vanília puding volt és a krém rétegei közé házi eperlekvárt kentem. A díszítés a kertből volt és aszalt gyüm. Az erre szánt eper sajnos tolvajok kincse lett. Eredetileg csokiba mártott eperrel szerettem volna díszíteni. Jól mutatott volna a citromfű- és mentalevéllel.
Szia Majorkaj! Igen, ez a kifli mindenféle variációban finom. Már készítettem én is tk. liszttel, lenmagpehelylyel. sőt még rozskovásszal is.
Szia Masala! A jövő hét vége felé már nekünk is lesz szép virág z asztalon. és a legszebb terítőket szedem elő. Ünnep lesz mindennap!!. Előre is köszi a virághagymát!!
Szia Limara! Köszönöm a jó kívánságodat, hááát a pihenés ránk fér bizony. A nagy munka után az első kiruccanásunk a találkozó lesz----méltó ünneplés, hiszen annyiszor meghallgattatok, bíztattatok a nehéz napokban.
Superkeri! de jó, hogy már látszik a vége! Már megérdemlitek, hogy végre egy jó nagyot pihenhessetek és élvezzétek a szép otthonotokat. Sok örömet kívánok hozzá!
Nagyon szépeket sütöttetek, gratulálok mindenkinek!
Superkeri kitartás! Ha eddig bírtátok, akkor most már csak kicsi van hátra.Most jön a kellemesebb része. A virágot átültettem egy cserépbe, de már eltűnt a levele is. Remélem a gumója túléli. Most, hogy kiástam, tudom, hogy gumós / hagymás/. A kertben is eltűnik és minden tavasszal előjön, remélem a cserépben is így tesz!
Nagyon örülök, hogy ilyen jól haladtatok és már csak a csinosítatás, szépítés van hátra. Tehát már a nehezén túl vagytok. Utána pihenjetek egy jó nagyot és süssél-főzzél sokat. Én is nagyon szeretem a tejfölös kifli recijét. A héten is készítettem tk. magos nyanyás változatban. Úgyis isteni. A párom kérte, hogy ismét az legyen, pedig inkább csak a fehér kenyereket,péksütiket kedveli jobban.
Néhány nap alatt rengeteg hozzászólás született, alig győzöm visszaolvasni. Mindenkinek gratulálok a szebbnél- szebb sütéséhez
Rengeteget dolgoztunk az elmúlt napokban. Már csak a szőnyegezés, függönyözés, szépítés van vissza.
Ma is csak egy rántottára futotta az időnkből, és a tejfölös kiflire, mert ez már csukott szemmel is megy, úgy ahogy Margitka mondaná: összedobtam egy kiflit. Ez elronthatatlan, ma egy kicsit lágyabbra is dagasztottam, hogy hamarabb keljen, mert vacsorára kellett csomagolni.
Remélem, hamarosan nyugisabb időszak következik és jut idő mindenre. Üdv. Skeri
Sajnos gipszelt lábbal megyek a találkozóra. Ennek Limara az oka! Annyira csodáltam a kenyerét, hogy olyan közel mentem, hogy a cserepek a lábamra estek. Ekkora cserepek! Még jó, hogy nem törték el a lábam!
Iriszi a pita tésztád nagyon profi! A recepteket ismerem, de az elkészítésnek van valamilyen trükkje? Pl. tészta vastagság, sütés esetleg utána hűtés vagy tárolás???
Ildikó megsütöttem a tortádat. A leírása bonyolultabb, mint az elkészítése. Kisebbet csináltam, de így is elég volt. Köszönöm a receptet! Képet majd hozok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit