E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Sendy Előzmény | 2007.05.22. 13:35 - #20175

Sziasztok!

Ma is alkottam. "Mindentbele" kelt tésztát csináltam és abból mindenféle jót, sóskifli, zsemle, és virslis kroaszont(kiflit)

http://egerek.extra.hu/cpg1410/thumbnails.php?album=15

ha nem müködne akkor (Péksütik) http://sendykepek.try.hu

Limara cseresznyéséről (a képek pedig a süteményekben vannak, akinek nem menne a közvetlen link)

http://egerek.extra.hu/cpg1410/thumbnails.php?album=16


Limara Előzmény | 2007.05.22. 13:34 - #20174

Margitka! Nem semmi ez a kenyér!440.gif
 
Elisabeth! Jót nevettem ezen a "nicht normal" családon
 
Brigi! Szépeket sütöttél, gratulálok!

Limara Előzmény | 2007.05.22. 13:22 - #20173

Sziasztok!
 
Hoztam képet a mai kenyeremről is, mert ennek van egy kis története. reggel bekészítettem a gépbe 30 dkg nyanyával és 0,5 dkg élesztővel, 50 dkg Bl 80-al egy szokásos kenyeret. Mikor csipogott a gép kivettem, nehogy az utolsó 5 percben túlmelegítse és áttettem a kelesztőtálba. Úgy alakult, hogy jó másfél óráig még felé sem tudtam nézni, ekkora viszont jött kifele az edényből már a tál teteje 1 cm-el a pereme felett feküdt a tészta tetejét. Na gondoltam ebből biztosan kuka lesz, de lesz ami lesz alapon jól megcsapkodtam az öklömmel, teljesen visszagyúrtam és úgy formáztam meg. Az addig ellágyult, szálkásodott tészta kemény kis gombóc lett, nem is kellett kitámogatni. Sütés közben sem terült, szép magas, gyönyörű kenyérke lett belőle.

Brigitta Előzmény | 2007.05.22. 13:21 - #20172

Köszi,Angi Jaa:1.120dkg,32cm,túlérte a rácsot,és 12cm magas.

Angi7711 Előzmény | 2007.05.22. 13:12 - #20171

Brigitta:

Brigitta Előzmény | 2007.05.22. 13:04 - #20170

Sziasztok,hoztam a mai termést:Limara tk.kenyér,virslis bucik mustárosan,pizzásan.Nem fáztam,mig sütöttem,gondolom Ti sem.Jó lenne egykis pálmaágas legyezés ugyi?Üdv.:Brigi

http://bb71.xfree.hu/67234


Angi7711 Előzmény | 2007.05.22. 12:41 - #20169

bezsa: köszönöm :) most dagasztódik az első tótkomlósi fehérkenyérke, tótkomlósi nyanyával... remélem sikerül, mert most figyelek rá, nem győzöm csodálni, milyen szép a tésztája :)

Brigitta Előzmény | 2007.05.22. 07:56 - #20168

Szia wbora,één voltam,ne haragudj,de nem tudtam szólni!Köszönöm,de épp nem rég kaptam,neharagudj,ha tudod add oda másnak!Köszönöm!

wbora Előzmény | 2007.05.22. 07:30 - #20167

Sziasztok!

Légyszi jelentkezzen, akinek ígértem egy iwiw-es meghívót! Köszi

Tegnap mentem vissza a dokihoz. Annyit bírt mondani, hogy az EKG-m nagyon jó, a pulzusom kicsit alacsony, de az a 15 év kézi miatt. Fájdalomcsillapítót akkor szedjek csak, ha nem tudok már dolgozni, meg relaxáljak. Ennyi. Szóval okossabb lettem, hogy mitől van másfél hete melkasi fájdalom. Próbálgatok pihenni és várom a másodikát.


EmMargit Előzmény | 2007.05.22. 00:07 - #20166

Sziasztok!
 
A múltkori alföld kenyerem után, ma egy díjbirkózót sikerült sütnöm. (Csak mérsékelten ér nevetni )
 
 
Néztem én sütés közben, hogy mitől lapult el a kenyerem, mikor a tésztája egész jó volt. Hát nem annyira ellapult, mint a jénai tetejét szinte teljes hosszában felemelte, aztán gondolom sülés közben megnyomta a súly. Sikerült nagyjából sérülés nélkül lehámoznom a jénait a kenyérről, de a kinézete elég - mondjuk így - érdekes lett. A belsejét még nem tudom milyen, mert még forró. Üdv, Margit
 

bezsa Előzmény | 2007.05.21. 22:09 - #20165

Sziasztok!

Miután elkészült fiaim kenyerei, mit találtam ki. Hát, hogy kipróbálom a csokis madleinét Stahltól. Évek óta van ilyen formám és hónapok óta piszkálta a csőrikémet. Persze rögtön dupla adagból, mert ha finom akkor nálunk egy adag az semmi. Most lettem kész. Szerintem jó lett, a párom azt mondta "csokis". Ő a krémes dolgokat szereti.


Elisabeth Előzmény | 2007.05.21. 20:39 - #20164

Szia Lányok!

Ezalatt a három nap alatt csak olvastam, olvastam és gyönyörködtem. Egyre ügyibbek vagytok. Még az illatok is átjöttek. Gratulálok a sok finomsághoz.

Eltűnésem oka, hogy a nicht normal családom, engem okol hizásukért. Úgyhogy szombaton vettem Auchan zsömit, ha ez kell egyétek. Igaz, ami igaz a zsömik még egyszer sem sikerültek.Jót mosolyogtam amikor láttam, hogy többen csináltuk meg a bodzavirágos kalácsot. Még így soha nem jártam, hagytam nyugodtan kelni, mint máskor, de most úgy kifutott az üstből, hogy csak na. Még a fűtőszálról is le kellett szednem. Ez nagyobb mennyiség mint a diétás kakaós kalács, úgyhogy kétfelé kellett osztanom. Mondanom sem kell, hogy a nicht normal családom, már kérdezte elkészült-e a kalács? De ne süssek, mert híznak. Amikor először akartam megcsinálni lebeszéltek. Lányom volt az első, aki megkóstolta. Szokatlan neki az íz, én is megkóstoltam, nekem nagyon fini. Párom semleges választ adott. Tegnap megleptem lányomat pereccel, ami ízlett neki.

Szombaton elmentünk konyhabútor nézőbe, ami olcsó, annak a minősége is olyan. Hát nem tudom, lehet nem lesz konyhabútorom? Alig konyhabútor van 4-500.000-ért és még nem is tetszik. Csináltatni méretre szintén biztos nagyon drága. De még utána kell jobban nézni.

Én is drukkolok a jó időhöz a talira, de azért nem ilyenhez, mint a mai volt. Én is már nagyon várom.

Mindenkinek nagyon jó sütögetést kívánok én most egy kicsit sztrájkolok, mivel van zsömi, meg a kertben van sok munka. Anyukám kedvenc zöld virágából tudnék nektek vinni, úgy, hogy ki kell gyökereztetni. Vagyis nem virágzó növény. Holnap felteszem a képeket.

bezsa Előzmény | 2007.05.21. 20:30 - #20163

Szia Dulifuli!

Mikorra lesz kész a konyhád? Megújult konyhába, megújult Dulifuli, megújult kenyeret süt.

Én is várom már a talit. Elrepült egy év az előző tali óta.


bezsa Előzmény | 2007.05.21. 20:26 - #20162

Angi gyönyörűséges lett az a kenyér. Így van ez, amikor az ember nagyon akar valamit, akkor lehet, hogy nem úgy sikerül. Én a kajákkal járok így időnként, amikor csak odacspom akkor lesz a legjobb. Amikor mindenre figylek, magadom neki apait- anyait, hát nem biztos, hogy akkor sikerül legjobban.

dulifuli13 Előzmény | 2007.05.21. 20:07 - #20161

Sziasztok Pékecskék! Annyi gyönyörűséget láttam, hogy ingen elszégyeltem magam, nem sütök már hetek óta. No de majd a megújult konyhámban.. Reméélem, mindenki jól van. Pusszantás, várom már a talit, Marica

iriszi Előzmény | 2007.05.21. 19:57 - #20160

Angi gyönyörü ez a kenyér,Limara nálad már ez a szint természetes,de azért gratulálok mindenkinek!

Zsanna Előzmény | 2007.05.21. 19:38 - #20159

Köszönöm a válaszaitokat lányok! Azt gondolom, maradok egyelőre ennél a "maradékos" öregtésztánál, Limara módszere szerint, legfeljebb akkor készítek új öreget, ha esetleg finom pékárut sütök.Mindenbe teszek szinte egy-két evőkanál búzakorpát.  Holnap debütál a jénai, majd beszámolok.Közben még áttanulmányoztam Margitka útmutatását is a jénais sütésről. Amiket eddig készítettem kenyereket, nagyon bejött a családnak ízre, csak a küllemével nem voltam megelégedve. Legutóbb Bundik leírása alapján készítettem el a hólyagos nyanyát, na ez sült a rómaiban, és sajnos picivel több víz került bele, el is terült rendesen, de finom, lágy kenyér lett belőle.

Angi7711 Előzmény | 2007.05.21. 19:21 - #20158

Limara: köfönöm fépen :)


Limara Előzmény | 2007.05.21. 19:20 - #20157

Sziasztok!
 
Zsanna! Én nem csinálok mindig új öregtésztát, az utolsó 20 dkg-ból szoktam élesztő hozzáadása nélkül készíteni újat. Régen ezt úgy csinálták, hogy mikor kész volt a dagasztás elvettek belőle egy darabot és félretették a következő tésztához.
 
Angi! Gyönyörű a kenyered, gratulálok!
 
Szokimoki! Én is azt a részét szeretem (szeretném) a kenyérnek, gyerekkoromban mi is mindig megrágcsáltuk. Mondjuk épp ez a repedés jelzi, hogy még egy kicsit kelhetett volna, de...

Angi7711 Előzmény | 2007.05.21. 19:15 - #20156

bezsa: de aranyos vagy :)

majorkaj: gyere, közel van hozzád :)

A mai kenyerem, fél adag tk Limara-féle, élesztő nélkül. 22 dkg maradék öregtésztával, 10 perc dagasztás után rögtön formáztam, és bevágtam. Sütőzacsiba tettem, és elindultam bezsához, mert már így is késésben voltam.

Mire hazaértem, 2 és fél óra múlva, szépen megkelt. Be is tettem egyből sülni, és ez lett belőle: 30117769

Hát ki érti ezt... Amikor meg az ember lesi a tészta minden mozdulatát, akkor néha nem sikerül. Most, hogy tényleg hanyag, trehány módon összedobtam, most meg szépséges lett :)


[Későbbi] [20715-20696] [20695-20676] [20675-20656] [20655-20636] [20635-20616] [20615-20596] [20595-20576] [20575-20556] [20555-20536] [20535-20516] [20515-20496] [20495-20476] [20475-20456] [20455-20436] [20435-20416] [20415-20396] [20395-20376] [20375-20356] [20355-20336] [20335-20316] [20315-20296] [20295-20276] [20275-20256] [20255-20236] [20235-20216] [20215-20196] [20195-20176] [20175-20156] [20155-20136] [20135-20116] [20115-20096] [20095-20076] [20075-20056] [20055-20036] [20035-20016] [20015-19996] [19995-19976] [19975-19956] [19955-19936] [19935-19916] [19915-19896] [19895-19876] [19875-19856] [19855-19836] [19835-19816] [19815-19796] [19795-19776] [19775-19756] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU