E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

boglarka70 Előzmény | 2007.05.23. 16:15 - #20215

wbora szia ezt a kiflit vagy zsömlét amit este össze raksz és reggel sütöd este kelesztés után teszed a hütöbe vagy ahogy össze állitotad rögtön formázod és rögtön rakod a hütöbe úgy,hogy egyáltalán nem keleszted

EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 16:10 - #20214

Szia Sendy!
 
40 fokon nem lehet keleszteni  mert kockára teszed az élesztőd életét. Ha reggel hamar sütni akarsz, akkor formázva, tepsivel érdemes a hűtőbe tenni a tésztát, úgy hogy langyosan dagasztottad meg. Így amíg teljesen áthűl még tud kelni és viszonylag hamar lehet sütni. Ha hidegen dagasztod és formázás nélkül teszed a hűtőbe, akkor inkább időt vesztesz vele, mint nyernél. Üdv, Margit

wbora Előzmény | 2007.05.23. 14:16 - #20213

Szia Sendy!

Nekem van egy ilyen receptem. Én már csináltam, nekem bevált. Talán megpróbálhatnád. Én nem kentem le tojással, szerintem lehet vízzel spriccelni. Sütés előtt hagytam egy kicsit "melegedni".

//gportal.hu/gindex.php?pg=19401769&nid=3275354


Angi7711 Előzmény | 2007.05.23. 14:05 - #20212

Én csak azt tudom mondani, hogy mit tennék a helyedbe: mindent megcsinálnék előző nap, és csak a tésztagyártást hagynám reggelre. Ugye, húsnak még jót is tesz, ha többet van a pácban. Na meg ameddig keleget a kiflid, mást is tudsz csinálni. Nem akarom én megreformálni a konyhádat, de nekem ez tűnik így kivülről a leglogikusabbnak.

Sőt, előző este kiméregetnék minden kiflibevalót, hogy reggel csak be kelljen nyúlni a hűtőbe értük, és ezzel megint csak értékes perceket lehet nyerni :)


Sendy Előzmény | 2007.05.23. 11:55 - #20211

ezer plussz egy dolgom lesz konyhai, nem készülnék el vele, tudom hüléyn hangzik de nekem nem 5 perc összedobni egy tésztát aztán kivárni míg kel. legalább 30 perc mire összerakom és megdagasztom. Igy is necces hogy 9-re elkészüljek mindennel, hust pácolni meg minden amit el tudsz képzelni, grillparis sütögetős, autoszerelős stb találkozó lesz.


Angi7711 Előzmény | 2007.05.23. 11:16 - #20210

Ha 6kor kelsz, akkor akár frissen is készíthetnéd, nem?

Sendy Előzmény | 2007.05.23. 11:11 - #20209

Hát igen, nekem is ilyen félelmeim vannak,de végülis ha fogom és 6-kor felkelve berakom a sütőbe 40 fokon egy 20 percet akkor már enged, kinyujtom megcsinálom a kifliket azt vissza 35-40 fok sütőbe kellni, akkor felőlem azt cisnál már amit akar meg akár egy órát is kellhet mert formázás legkésőbb 7-re készl. 8 körül kéne legkésőbb elkezdeni sütni. 20-30 perc alatt megsül.

Angi7711 Előzmény | 2007.05.23. 10:52 - #20208

Sendy: én, mint laikus azt mondom, hogy a tésztád bizony egy egész éjszakai hűtőzéstől úgy lehül, hogy kivéve tovább tart megkeleszteni, mintha pl frissen készítenéd.

De majd jönnek a tapasztaltabb péklányok, és elmondják az igazságot neked :)


Sendy Előzmény | 2007.05.23. 09:07 - #20207

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem. Pénteken utazunk el és legkésőbb 8.30-ra el kellene készülnöm a sütéssel. Kiflikre meg kroaszonra gondoltam, csak az a gondom, hogy minden más dolgom is lesz, nem nagyon lenne időm a tésztával szórakozni, tehát valahogy nekem reggel max 7-ig kellene kész süthető tészta.

Gondoltam hogy berakom kenyérsütőbe dagasztásra beprogramozva időbeállítással előző nap késő este (úgy éjfél fele), csak hát nyanyás, tejes, krumplis, kefires, friss élesztős tészta kellene, azt meg ugyebár nem igazán szabadna ennyi időre ácsorogni hagyni.

Nem tudom mennyire bírja a kelt kész tészta a hüttőzést pl, mert akkor csütörtökön megcsinálnám és akkor reggel kicsit melengedni kirakom meg picit hogy ébredjen aztán feldolgozom. Eddig pár óra hűtőtt kapott már kész kelt tésztám, jól le is hült, és nem volt baja végülis, de itt csak 2-3 órás hűtésről volt szó, nem fél napról.

Mit tudnátok tanácsolni? Igazából nem szeretnék hajnali 3-kor kelni csak ez miatt mert biztos hogy éjfél előtt nem kerülök ágyba a sok pakolás, ellenörzés, ujraátnézés miatt. 3 napra megyünk, és visszük a fél lakást :D

Továbbá mit csináljak a kenyereimmel, kiflijeimmel hogy a lehető legtovább puha és friss maradjon? 3 napig fogjuk azt enni amit pénteken viszünk, meg amit előző nap délután sütök.

Tanácsaitokat előre is köszönöm!


Bundik Előzmény | 2007.05.23. 09:01 - #20206

Sziasztok!
 
Kartika én is rögtön formázás után vágom be a kenyeret, és nekem nincs gondom vele, látszódik a bevágás. Ahogy bevágom, majdnem azonnal elkezd szétnyílni.
 
 
Nelly én is csináltam már úgy öreget, hogy dagasztás után rögtön beraktam a hűtőbe. Most először hagyom egy keveset kelni, kb 1 órát, visszadagasztom, és akkor teszem hűvösre. Mivel 2 naponta sütök kenyeret, addigra a hűtőben már pont jó lesz.

kenyerke Előzmény | 2007.05.23. 05:26 - #20205

Szia Kartika!

A szabadon sütött rozskenyerek tésztája nem szabad, hogy lágy legyen. Kevesebb folyadékkal kell sütni, akkor keléskor nem fog úgy ellapulni.

A legegyszerűbb egy kerek formát rendszeresíteni a rozskenyerekhez. Én 2-fülű zománcos serpenyőket használok, melyekben 1 db 1,4 kg-os és 1 db 1,8 kg-os kenyeret tudok egyszerre 1,5 óra alatt kisütni. Ez kb. 2-3 hétre elég a heti tepsi édes sós batyukkal, melyeket a kenyérsütő géppel dagasztok és sütőben sütök.


Kartika Előzmény | 2007.05.23. 00:33 - #20204

Margitka, köszi a képeket. Ez a hétvégi termés volt.
A mai kenyér nem dicsőséges, talán tanulásképp érdemes feltenni, el fogom küldeni holnap.
Nevetnem kell tőle. 2,5 éve sütök kenyeret, ilyet még nem sütöttem. (ráadásul jól megégettem a gőzzel az ujjaim, 4órán át készítettem ezt a nevetséges csodát) Olyan mint a nagyalföld vagy egy pacsni. A bevágások lennének a kitüremkedések rajta. Ettől gidres-gödrös a teteje. Az az igazság, hogy nekem ez a túl rozsos dolog még soha nem sikerült és nem adott sikerélményt.Pedig sütném, mert a férjem szereti.

EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 00:23 - #20203

Sziasztok!
 
Kartika előző képeit meghoztam, a mai még nincs köztük:
 

péntek esti pizza

mentás kalács, a fonott meggyel van töltve, ami egyben van, az csoki lencsével van megszóra.

Limara kenyere

Köszönöm a képeket Kartika, ismét nagyon guszta dolgokat készítettél.

Kaptunk képet a kertesbe is, játékra invitál minket Kartika megint, nézzettek át oda is. Üdv, Margit


Kartika Előzmény | 2007.05.23. 00:16 - #20202

Margitka, most irigyellek, ha nézem az én lapos, alföld kenyeremet csak nevetnem kell. 4 órája kinlódok vele, kétszer kellett összegyúrnom, olyan szegény mint egy lepény! (képet fogok küldeni)

EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 00:08 - #20201

Sziasztok!
 
Na, azért a mai kenyerem rendesebb volt, mint a tegnapi. A jól sikerültekről már ritkábban hozok képet, de ma kell a lelkemnek, hogy megmutassam milyen is lett:
 
Nyanyás, tk lisztes és írós, ugyanaz, mint a tegnapi, csak kicsit kisebb. Üdv, Margit

Kartika Előzmény | 2007.05.22. 23:58 - #20200

Olyan jól elvagyok itt egyedül magamban!

Kartika Előzmény | 2007.05.22. 23:35 - #20199

Szia Marica! már olyan régen és ritkán hallak. Mi van veled? alakul a lakás? jössz a találkozóra? Már én is alig várom. Lehet tudni hányan leszünk?

Kartika Előzmény | 2007.05.22. 23:31 - #20198

Na Margitka! megnéztem a díjbirkozó kenyered. Erről beszéltem! Ilyen lett nekem a telken sütött kenyér, a szerencsétlen, azért finom volt, csak formátlan, lenyomta a tetőt és félre sült, a tető mint egy sipak ült rajta! a kettő között kibuggyant a kenyér!

Kartika Előzmény | 2007.05.22. 23:28 - #20197

Julika, Bezsa, olvasom hogy (és mivel már beszéltünk róla tudom is) hogy ti 30-40 percnél vágjátok be a kenyeret. Hogy nem esik össze? nekem ha ilyenkor vágom be összeesett egy-két alkalommal és én nem merem. Elején vágom be, ezért nem is látszik annyira a vágás, mint nektek.Miért van?

Kartika Előzmény | 2007.05.22. 23:23 - #20196

Limara, gyönyörű a kenyered! Mitől ilyen szépek a kenyereid? mi a trükk?

Masala neked a süteményed? hát az valami csoda! valahova feltetted a receptjét. Kérlek részletesen ird meg! Már nálad is és Ildikónál is néztem rajta csokimázt! Nekem másnak tűnik mint az enyém. Miért? hogy csináljátok?

Ha nézitek az időt, most kínlódok egy rozsos öregkenyérrel, ami Margitkának nagyon szép, nekem ragadt meg először szétfolyt szinte, pedig mindegy ugyanaz, mint az ő receptjében.(irtam a társalgóban) utána újra összekevertem, tettem hozzá vagy 3-4 kanál lisztet, most is puha, elterült és lapos, de most már megsütöm mert mindjárt éjfél.

[Későbbi] [20715-20696] [20695-20676] [20675-20656] [20655-20636] [20635-20616] [20615-20596] [20595-20576] [20575-20556] [20555-20536] [20535-20516] [20515-20496] [20495-20476] [20475-20456] [20455-20436] [20435-20416] [20415-20396] [20395-20376] [20375-20356] [20355-20336] [20335-20316] [20315-20296] [20295-20276] [20275-20256] [20255-20236] [20235-20216] [20215-20196] [20195-20176] [20175-20156] [20155-20136] [20135-20116] [20115-20096] [20095-20076] [20075-20056] [20055-20036] [20035-20016] [20015-19996] [19995-19976] [19975-19956] [19955-19936] [19935-19916] [19915-19896] [19895-19876] [19875-19856] [19855-19836] [19835-19816] [19815-19796] [19795-19776] [19775-19756] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU