E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Brigitta Előzmény | 2007.05.24. 10:51 - #20235

Sziasztok!Az új kerek jénaimban sütöttem a Limara féle tk.nyanyás kenyeret.Ilyen lett:

 


ILDIKO Előzmény | 2007.05.24. 07:54 - #20234

Sziasztok!

MARGITOM, koszike a jotanacsot!! Bizony nehez lesz igy egyszerre mindent megvarialni, mert a kavebol valo "feldobo"hatoanyag hianyoznifog.hihi.No, de legfontosabb az egeszseg. Probalok minden ilyen zavaro dolgot elhagyni nehogy komolyabb dolgok keletkezzene. Iiigy is epp eleg. Megint fizikora kell jelentkeznem, mert "megint"napi2-3 fajd csill AZ mar szokvanyos lett. Szep napot mindenkinek!Jo sutogetest. Este fentleszek.


wbora Előzmény | 2007.05.24. 07:40 - #20233

Bogi!

A gyors zsömlét/kiflit, formázás után teszem a hűtőbe, hogy reggel már csak sütni kelljen.


EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 22:12 - #20232

Sziasztok!
 
Már hozom is Superkeri képeit és kicsit másolok a leveléből, mert ott bővebben írt a kalácsokról:
 
"...A kalácscipócska tésztájából készült  2 kalács, csokis-mazsolás, és mediterrán mix-es. Szépek lettek, majd szelve megmutatom. És formáztunk mini calzonet, barackost, majd a maradékból pedig fonott muffinok sültek. Ezek fincsik, már lopkodtam belőle...."
 
                           kalácskavalkád
 
Superkeri! Gyönyörűek lettek, gratulálok  Üdv, Margit

superkeri Előzmény | 2007.05.23. 21:45 - #20231

       Sziasztok!

  Nagyon fáradt vagyok, most nem sokat olvasok.

 Masala! Sok sikert az új gépedhez és a szép bútorhoz is gratulálok.

 Nagyon szépet sütött Mindenki, gratulálok, nagyon ügyesek vagytok!

 Ma mi is sütöttünk kalácskákat, Margitkának küldtem képet.

 Szép napot kívánok holnapra és mérsékelt meleget!     Skeri


EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 21:09 - #20230

Szia Ildiko!
 
Én sok kávét iszom. Mivel nem akarom a vérnyomásomat az egekbe kergetni, ezért évek óta a következő kávét főzöm. Összekeverek: 25 dkg normál kávét, 25 dkg koffeinmentes kávét és 50 dkg olyan kávékeveréket, ami felesben koffeines. Az első két kávéféle minőségi, ez utóbbi egy egyszerű, olcsó kis "vacak", de így keverve jó. Ezt főzöm hosszú (tehát nem presszó-) kávénak, majd felesben tejjel iszom. Napi 6-7 biztos legurul belőle, de így semmi problémát nem okoz. Az erős kávét már nem is nagyon tudom és merem meginni.
Hátha találsz magadnak Te is valami hasonló megoldást. Üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 21:02 - #20229

Sziasztok!
 
Szolgálati közlemény
 
Mint azt ma már a társalgóban írtam, megérkezett a Bakos rendelés jó része. Ami hiányzik, azt remélem sikerül még a találkozóig beszereznem, de most nem is erről szeretnék írni.
 
Amikor kiderült, hogy vajkaramella forgács nincs, akkor néhányan jeleztétek, hogy nem kértek csokiforgácsot helyette, de volt aki kért. Sajnos ennek a felírása maradt el, hogy ki, vagy kik kérték. Most szeretném kérni, hogy aki kért jelezze megint, mert itt van 2 kg és keresem a gazdáját.
Vajkaramellát kért volna: Bezsa, Kartika, Nelly, Masala, Íriszi és Bogi. Gondolom közülük volt aki kért csokit, csak ezért soroltam fel a neveket.
 
Várom a visszajelzéseket, köszönöm, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.05.23. 21:00 - #20228

Sziasztok!

No, megfoztem, mostam, teregetes, ruhaleszedes,macskarendezes, s mindezt kave nelkul! Azt hiszem hogy a kavet lekell epitem reggeli 1-re /Te jooo Isten! Hogyan fogom kibirni egesz nap? / Nem iszok pedig sokat. Max. 4 xes ez olyan Holland lotty pedig. sajnos a sajat kakukkos oram"" mostanaban sokszor tuuul kakukkol s felek hogy 1x igazabol kipurcan ez vegett. Mar most sirok...hupp hupp hupp. EZ vegett. Valami malata kaveval potlom hogy az illuzio legalabb megmaradjon.

MASALA, gratulalok az uj gepedhez! A ferjednek meg sussel finomakat mert nagyon megerdemli a "pozitiv" jovahagyas vegett.

Megeheztem megint ahogy a fotoitokat nezegetem!  


EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 20:31 - #20227

Szia Masala!
 
Sok örömet kívánok az új szerzeményedhez! Üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.05.23. 20:25 - #20226

Szia Masala !

Gratulálok az új szerzeményedhez. Remélem hamarosan összebarátkoztok és összeszoktok Elta asszonnyal.
Nagyon tetszik az elnevezés: Bomann úr, Elta asszony.

Lányok ! Ismét szépeket sütöttek. Gratula mindenkinek.


masala Előzmény | 2007.05.23. 20:03 - #20225

http://miday.xfree.hu/58152

Ez az új szerzeményem. Lecseréltem Bomann urat. Nem tudom, mi lesz a sorsa.Pénteken visszük a szervízbe, de lehet, hogy selejt lesz belőle.Ha mégsem, akkor lesz kettő. A férjem rábólintott a vásárlásra, mert látta, hogy mennyire elkeseredtem.

Kartika a sütemény Ildikó receptje. Én csak annyit változtattam rajta, hogy kisebbet sütöttem és nem citromos krémet csináltam bele, hanem egy eperdarabos vanília pudingot főztem. Ildiébe is van puding, de az övébe sok citromlé és héj is van.

A csokoládénak csak az a trükkje /nálam /, hogy 10 dkg csokoládét 2ek olajjal együtt olvasztok fel mikróban. Kis teljesítményen, inkább 3x, csak ne főljön meg.

Kartika jövő héten pontosítunk az utazással kapcsolatban, jó? Itt nem tudlak kivárni, mert Te is éjszakai bagoly vagy. Majd küldök emilkét.

Bezsa csinálhattál volna még 6 kiflivel többet és akkor nem kellett volna kézzel mancsoskodnom az egy lapáttal működő gépemben.Egyik kezemmel egész dagasztás alatt lökdöstem vissza a tésztát arra az egy szem lapátra. Így csináltam 2x tésztát. NE próbáljátok ki!! Nem ér annyit!


EmMargit Előzmény | 2007.05.23. 19:32 - #20224

Szia Emes!
 
Ez elsőre szerintem teljesen jól sikerült, más nem hiányzik neki, mint az a kis idő, ami a férjed jóvoltából most kimaradt. Szerintem mindent ugyanígy csinálj, csak legközelebb addig ne tedd le a telefont, amíg a hűtőből elő nem vette
A nagy lyuk az formázási hiba szokott lenni. Ha liszt marad nagyobb mennyiségben a tésztán és ezt beleforgatod, akkor nem kel egybe, hanem elválik. Na, hát ezt most csak remélem, hogy érted, de sietek, nehogy elhívjanak, mielőtt befejezném az írást. Nagyon kíváncsian várom a további fejleményeket, majd mesélj! Üdv, Margit

boglarka70 Előzmény | 2007.05.23. 19:25 - #20223

Limara ha rá érsz tedd ki nekem ezt a profi valaminek a receptjét mert végig néztem a bármi 2-öt de nem találtam köszi

emes Előzmény | 2007.05.23. 19:22 - #20222

Halihó!

Tegnap nem sikerült a képtáramba feltölteni a képeket. Most hozom, és idemásolom a hozzászólásomat is, hogy ne kelljen visszakeresni:

Margitkával beszéltük, hogy lehetséges-é a bedagasztott kenyér kelését lelassítani 10 órára. Hát én kipróbáltam, megfogadva Margitka tanácsait. Reggel 1/2 7 kor bepakoltam a gépbe a cuccokat és hagytam 20 percet előmelegíteni. 20 p. dagasztás után hagytam egy kicsit a tésztát, míg a gyereket elvittem az oviba, az kb szintén 20 p. volt. Utána megformáztam, bevágtam, be a jénaiba, rá a tető és be a hűtőbe. Ez kb 1/2 8 kor volt. Elmentem dolgozni és este 7-re értem haza. A kenyér szép formájú volt, de már látszott, hogy az egyik fele jobban kinyílt.És az is látszott, hogy még kelhetne egy kicsit talán, de rezgett azért. Itt megjegyzem, hogy én haza szóltam 6-kor, hogy vegyeék ki a hűtőből, hogy melegedjen egy kicsit a tészta! De hát a zuram férfiből van! Letette a telefont és, mint aki jól végezte dogát csinálta tovább a dolgát, és a hűtőben hagyta a kenyeret. Na úgy hidegen beraktam a sütőbe és megsütöttem. Az egyik oldala kissé szétnyílt. A héja alatt a másik oldalon nagy luk, mit luk barlang lett, és miután kivettem a jénaiból a teteje a közepénél beesett egy kicsit. Ízre jó, habár még meleg volt mikor megvágtuk. Majd kísérletezem még, és arról is beszámolok!

 

Hát ennyi!

Margitka! Mit változtassak?

Tsók: Emes


bezsa Előzmény | 2007.05.23. 18:12 - #20221

Sziasztok!

Ma 32 kiflit sütöttem és és egy Joli féle gépi kalácsot csokilencsével. Fotó nincs párom elvitte a fényképező gépet.

Mindegyik nagyon jó lett. Egyik adag kiflit a barátnőmnek sütöttem a kalácsot meg azért mert a férje érdeklődött, hogy nem szeretnék-e kalácsot sütni. Nagyon ízlett a múltkori is nekik.

Nem volt hideg a konyhában egyáltalán. A kalácsot kikapcsolt gépnél kelesztettem.


Limara Előzmény | 2007.05.23. 17:58 - #20220

Angi! Gyönyörű a kenyered, de a répatojta sem semmi

Angi7711 Előzmény | 2007.05.23. 17:54 - #20219

Nekem még nem volt ennyire szép a vágás sütés után. Ez is a tótkomlósi péklegény műve? :))) 30164732

Limara: ilyen guszta vacsorát ide is hozhatnál :))


Limara Előzmény | 2007.05.23. 17:42 - #20218

Sziasztok!
 
Hoztam vacsorát: virslisbucit és sajtos-sonkás kifliket.
 

Angi7711 Előzmény | 2007.05.23. 17:24 - #20217

Répa"torta": 30164590

Sendy Előzmény | 2007.05.23. 16:57 - #20216

Köszönöm a válaszokat, majd akkor még ezekből kitalálom, hogy hogyan is lesz. Lehet inkább felkelek 5-kor a biztonság kedvérét aztán 0-ról megcsinálom. Most már legalább ezeket a dolgokat is tudom. Ebből is látszik, mennyire kezdő vagyok. Amúgy az a 40 fok úgy 40 hogy igazából sacc épphogy kézmeleg szokott ilyenkor a sütőben lenni, csak ekkora fokozatra kell beállítanom a sütőt. Ezen a beállításon gyönyörűen tudnak dagadni a tésztáim.

Már meg akartam kérdezni. Kelesztés közben a légkeverés számít valamit, vagy van értelme, vagy árt? Mert amikor a már megformázott kiflijeim a sütőben vannak és várnak sorukra, akkor gondoltam hogy mi lenne ha kapna kevés légkeveréses kézmeleg hőmérsékletet. Hátha szebben megkelne vagy valami.


[Későbbi] [20715-20696] [20695-20676] [20675-20656] [20655-20636] [20635-20616] [20615-20596] [20595-20576] [20575-20556] [20555-20536] [20535-20516] [20515-20496] [20495-20476] [20475-20456] [20455-20436] [20435-20416] [20415-20396] [20395-20376] [20375-20356] [20355-20336] [20335-20316] [20315-20296] [20295-20276] [20275-20256] [20255-20236] [20235-20216] [20215-20196] [20195-20176] [20175-20156] [20155-20136] [20135-20116] [20115-20096] [20095-20076] [20075-20056] [20055-20036] [20035-20016] [20015-19996] [19995-19976] [19975-19956] [19955-19936] [19935-19916] [19915-19896] [19895-19876] [19875-19856] [19855-19836] [19835-19816] [19815-19796] [19795-19776] [19775-19756] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU