E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Kartika Előzmény | 2007.05.29. 21:13 - #20355

Kedves Zsana, a lényeg hogy neked jó legyen. Nem a kenyérsütőgépen van a hangsuly. ahogy itt a fejlődést látom és átélem az évek alatt, lassan mindenki változik és alakul. Először indultunk a gépben sütött gépi kenyerekkel. Hol vagyunk már attól! a fejlődés nem áll meg! jó sütögetést neked.

Zsanna Előzmény | 2007.05.29. 21:05 - #20354

Sziasztok! A hétvégén érzékeny búcsút vettem ősöreg kenyérsütő gépemtől, átadtam anyósomnak, aki remélem több hasznát fogja venni, mint én. Az utóbbi időben szegény már csak porosodott, mert mióta áttértem a sütőben való kenyérkészítésre, nemigen vettem hasznát. A tésztákat robotgéppel nagyszerűen ki tudom dolgozni, és a lényegesen lassabb kelés, tehát ami nem melegített, jobb állagot ad szerintem. A család amúgy sem nagyon szerette a gépi kenyereket, azt mondják ez a mostani sokkal finomabb. Én meg megadóan szöszmötölök a tésztával, mert ez nekem kicsit lelkileg is jót tesz. Ha van valami problémám, nekiállok sütni, közben meg tudom rágni magamban a dolgokat.Szóval kettős hasznú a gépem odaadása, mert így anyósomnak is örömöt tudtam szerezni, meg én is helyrerakódok ilyenkor lelkileg. A család meg örül a friss pékáruknak.

 

 


ILDIKO Előzmény | 2007.05.29. 20:46 - #20353

LIMARA, JULIKA, mailt kuldtem nektek!X

ILDIKO Előzmény | 2007.05.29. 20:34 - #20352

Sziasztok lanykak!

Nagyon szepeket sutogettetek. BAUM: Hat, OREG HIBA!! hogy nemkeszitettel fotokat a makoskarol. Micsoda lazasag ez! Most mit fogok ma kostolgatni? hihi Markor nesajnald a "filmet"raja.

No, megfogadtam a tanacsot.Elmentem a korzetiorvoshoz.Vartam is vagy 2 orat a varoterembe! Miutan bejutottam es megakart vizsgalni a doki: se az elemlampaja nem vigagitott es a fulnezo keszuleke /otoscop/nem volt jo.Vegul ugynezett ki hogy ures kezzel megyek haza. Aztan rapiritottam a dolgokra es erre hajlando lett egy antibiotikumkurat felirni. Alig tudok enni mert minden izmom foleg az allkapocs fajdalmas, mert az osszes mirigy bevan duzzadva.Virus fertozes+ erre 1 bakterialis is. +arcureg gyull.

Nos ennyit az en "bevasarlasombol". Holnap meg mennem kell dolgozni mert ember: minima az uzletben. Remelem ez a gyogyszer minel elobb mukodni fog.

BAUM, irnal tobbet errol a modositott kalacstesztadrol? Koszike!


bezsa Előzmény | 2007.05.29. 17:35 - #20351

Sziasztok!

Ma nálunk ebédre pizza volt. Tejfölös-sonkás, paradicsomos-sonkás és tonhalas. Iriszi által beírt Jammie O. pizzatésztáját csináltam meg a grízest. Hát tényleg nagyon finom.

 


bau Előzmény | 2007.05.29. 16:46 - #20350

Emese!

Én gyakran váltogatom a recepteket,mert még keresem az igazit...:))..Gyakran sütöttem Bundik hólyagosát is,de még van mit javítanom azon is!

Ma készült egy mákos kalács is,de elfelejtettem lefotózni..:?

Margitka!  Ma kipróbáltam,hogy lágyabbra készítettem a kalács tésztáját,hát sokkal jobb volt vele dolgozni is,meg a tészta állaga is jobb lett.Köszi a tippet!


bau Előzmény | 2007.05.29. 16:35 - #20349

Sziasztok pékecskék!

Margitka!  Valóban az lehet a baj,hogy csak 160 fokon sütök,de nem tudom leállítani a légkeverést,és a magasabb hőn meg megég.    Akkor marad a keményebb héjj...  -viszont minden alkalommal teszek bele joghurtot,de burgonyapelyhet csak ritkán.A sütőbe viszont szoktam egy öreg tepsibe vizet is tenni,az van a sülő kenyér alatt!

És most elmesélélem a tegnap bedagasztott joghurtos-tejfölös nyanyás kenyerem történetét!

Este bedagasztottam,és kelt vagy másfél órát,de csak kint a konyhában.

Majd beletettem a hűtőbe éjjszakára,és ott reggelre szépen megdagadt.Így:

joghurtos-tejflsestebekevert.jpg

Aztán reggel kivettem,és kb fél órát volt kint csak úgy szabadon,majd idő hiány miatt elkezdtem sütni,gyakran spriccelgetve.1 óra 10 pecet sült,mert eléggé nagynak találtam.

joghurtos-tejfls-estebekevertksz.jpg

Az egyik sarka megint felrepedt,

joghurtos-tejfls-estifelrepedt.jpg

de a másik oldala szép

joghurtos-tejflsmsikoldala.jpg

és a lényeg,-ami benne van:joghurt,két kanál tejföl,víz,Bl 80-as,grehem liszt,kb 5 dkg rozs liszt,burg.peh.,aszkorbin,só,cuk.és 1dkg élesztő,ja meg a nyany,kb úgy 15 dkg.


Brigitta Előzmény | 2007.05.29. 09:04 - #20348

Sziasztok! Én is gratulálok Mindenkinek a szép finomságokért! Nehéz eset ez a kenyér-kérdés,én már csak tudom.Sokáig nem akart sikerülni,aztán magam sem tudom,esetleg sejtem miért ,de mostanában nagyon jók szoktak lenni.ez csak a magam véleménye,de én teszek joghurtot,pelyhet is,persze tartva a receptet,én biztosra megyek.Mégis olyan ropogós ,cserepes,belül pedig habkönnyű puha a kenyerem,hogy csuda.Nekem már az is csoda,hogy sikerült,nemhogy meg tudjam mondani miért van igy!szreintem rengeteg titkot rejt ,soha nem egyforma,talán igy is jó,legalább tudunk találgatni,és jókat kérdezgetni Margitkától ,Limarától! Üdv Brigitta. /Angi!Legközelebb beszéld meg a kenyereddel ,hogy másnak is fogadjon szót!/

Angi7711 Előzmény | 2007.05.29. 08:25 - #20347

Szépséges dolgok születtek a hétvégén is, gratulálok mindenkinek :)

Szombaton megint ikersütés volt nálam, és most már biztosan tudom, hogy a kenyérnek lelke van :)) Ugyanis betettem a sütőbe sülni őket, majd elmentem, és a páromra várt a feladat, hogy kiszedje, ha megsült. Nem elég, hogy nem sült meg időre, de a kinézete sem annyira lett jó, mint mikor én kukkolom a sütőablakban :))))conf44.gif


Angi7711 Előzmény | 2007.05.29. 08:20 - #20346

emes: szerintem nem kell tepsin sütni, elég, ha nem rakod rá a tetejét a jénainak :9

jó (?) melót neked :)


emes Előzmény | 2007.05.29. 08:15 - #20345

Sziasztok!

Margitka, Bau, köszönöm a válaszokat! Majd kipróbálom kefír nélkül(pelyhet ritkán használok). Bau! Te melyik recit sütöd? Lehet, hogy Bundik hólyagosához kéne visszatérni?

Az a baj, hogy az én sütőm gázos, és éget az alja! Néha még a jénaiban is megég, mert azt meg csak legalulra tudom rakni, mert olyan nagy. Pedig ilyenkor bennehagyom alatta a nagytepsit is!  Ha tepsin sütök, akkor még rosszabb a helyzet, mert még égettebb lesz az alja. Pedig már van benne 2 réteg alufólia is! Tudom, cserép kéne, de nincs!? Így nem mindig tudom megvárni, hogy megpiruljon a teteje. Viszont van a sütőajtón hőmérő! Ezt nagyon szeretem!

Elköszönök, mert indulnom kell munkába. Talán még holnap is be tudok kukkantani, de aztán jön a hajtás 1000-rel! Tudjátok: könyvhét! Így most kívánok nektek szuper időt, és "bulit" a találkozóra! Majd remélem lesz beszámoló, meg sok-sok kép!

Tsók a tsapatnak: Emes

 


EmMargit Előzmény | 2007.05.28. 23:48 - #20344

Sziasztok!
 
Sok gyönyörűséget sütöttetek ma is, graatulálok mindenkinek!
 
Puha héj - kemény héj?
 
A legalább fele folyadékként joghurt, plusz burgonyapehely garantáltan puha belsőt és puha héjat is eredményez.
 
Bezsa! Csak vízzel és minden egyéb lágyító anyag nélkül tudsz ropogós héjú kenyeret sütni. (Limara szokott minimális joghurtot és tán 1 dkg burg. pelyhet tenni, ennyivel még ropis marad a kenyere, ha mindezekre jól emlékszem.)
 
Bau! Valószínűleg kicsit kiszárad a kenyereid héja, ezért lesz vastag. A 160 fok kevés és a légkeverés sem tesz kimondottan jót a kenyérnek. Sajnos én is csak légkeveréssel tudok sütni, ha szabadon sütök akkor is, mert egyetlen olyan programom van, ami nem légkeveréses és az bizony nekem is eléggé erősen süt. Nagyon nagy gőzt kellene csinálni a sütődben, ezt a forró sütő aljába borított vízzel lehet elérni, ez talán segítene.
 
Superkeri küldött tegnap képeket. Ezt írta hozzá:
 
1.a gazda büszkesége
2.este a kaktuszok is összebújnak
3.készülnek a kiflik
4.tepsiben
5. kisültek
 
              
 
 
Nagyon szépek készültek nálatok is Superkeri, az összebújós kaktuszok meg nagyon aranyosak, jó mosolyogtam megfogalmazáson.
 
Kartika is küldött képeket, megpróbálom még ma hozni őket, üdv, Margit

bau Előzmény | 2007.05.28. 23:33 - #20343

Kartika!

Nem lehet,hogy a kenyérkéd megfázott?Nem hűlt le hirtelen a konyha?Amilyen buta időjárás volt ma,-könnyen előfordulhatott...

Nálam most egy nyanyás tejfőlös-joghrtus kenyérke lett bedagysztva,hagytam másfél órát kelni,(csak alig nőtt meg,)-és bedugtam a hűtőbe,majd csak holnap akarom megsütni.Kíyváncsi vagyok mi fog "kisülni":))belőle...

Csak azt nem tudom,hogy a hűtőből mikor kiveszemm akkor hagyjam még kelni,-vagy mehet sülni?


bau Előzmény | 2007.05.28. 23:28 - #20342

Emese!

Nekem mindíg vastag,piros és ropogós a kenyerem,de én meg pont az ellenkezőjét szeretném...Én azt irigylem,hogy itt a többieknek szép könnyű és vékonyhéjjú kenyerük van.Nekem meg az nem sikerül.

Az én kenyerem simán tepsiben sül,-em jénaiban lefedve,-és légkeveréses sütőben,160 fokon.Mgasabb hőmérsékleten megég.

margit2kenyr.jpg


bezsa Előzmény | 2007.05.28. 23:05 - #20341

Lányok a páom ropogós kenyérkét szeretne. Nekem a héja mindig megpuhul. Mi a megoldás?

Kartika Előzmény | 2007.05.28. 22:51 - #20340

Sziasztok, itt a mai kenyérkém, hát ez sem az igazi. Az izét még nem tudom. A recept tönkölybuzát irt, de nem teljes kiörlésűt, nekem csak az volt itthon igy graham lisztet tettem helyette. Eddig ez volt a legkeményebb kenyerem, szépen megállt magában először kezdett nőni, aztán leállt. És úgy maradt, nem dagadt tovább. 25 dkg nyanya van benne 1 dkg élesztő. Nem tudom miért nem olyan mostanában a kenyerem mint lennie kell.

emes Előzmény | 2007.05.28. 20:56 - #20339

Sziasztok!

Így ünnep záróként hozom a hétvégi termést. Az egyik tökmagos aljú csavart zsömi, a másik bagett. Hát lehet, hogy a zsömit, nem a talpára, hanem a csavart oldalára kellett volna tenni, mert így kissé látszik rajtuk a részegség! :) Nem mintha a bagett formázás olyan tökéletes lett volna, de a végeredmény nagyon fincsi lett! Épp most faltunk föl egyet a zemberrel. Jó nagy szendvics lett belőle!

  

  

Ide is beírom a kívánságomat: Ha tudja valaki, hogyan kell vastag, piros, ropogós héjú kenyeret sütni, szóljon nekemem! Mert én olyanra vágyom!

Köszi!

Tsók a tsapatnak: Emes


Kartika Előzmény | 2007.05.28. 20:53 - #20338

Már annyi minden lesz ezen a találkozón, hogy teherautóval kell menni. Én kérek 1-1 kg mézet is.

Kartika Előzmény | 2007.05.28. 20:38 - #20337

Batka, ha nincs jelentkező a kenyérsütőre a kenyeresek között, akkor én elfogadom. Nekem most megint szervizbe van a kenyérsütőgépem, bár most hoztam el, 3 napot se volt itthon, mert újra ugyanaz lett a baja. Még nem kaptam vissza, nem tudom meg tudják-e csinálni, bár 4000 ft-ot fizettem értem és ha nem jó, nem tudom visszaadják-e? Nekem a telken is kellene egy gép, hogy ne kelljen a másikat minden héten hozni vinni. Ha senki nem tart rá igényt, akkor én elfogadom.

Kartika Előzmény | 2007.05.28. 20:33 - #20336

Lányok írtam a kertesbe, az egyik rejtvényre megírtam a választ! Kérek mindenkit a további játékra.

[Későbbi] [20715-20696] [20695-20676] [20675-20656] [20655-20636] [20635-20616] [20615-20596] [20595-20576] [20575-20556] [20555-20536] [20535-20516] [20515-20496] [20495-20476] [20475-20456] [20455-20436] [20435-20416] [20415-20396] [20395-20376] [20375-20356] [20355-20336] [20335-20316] [20315-20296] [20295-20276] [20275-20256] [20255-20236] [20235-20216] [20215-20196] [20195-20176] [20175-20156] [20155-20136] [20135-20116] [20115-20096] [20095-20076] [20075-20056] [20055-20036] [20035-20016] [20015-19996] [19995-19976] [19975-19956] [19955-19936] [19935-19916] [19915-19896] [19895-19876] [19875-19856] [19855-19836] [19835-19816] [19815-19796] [19795-19776] [19775-19756] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU