Lányok! utolsó lehetőség a holnapi nap a második rejtvény megfejtésre (kertesbe) holnap beírom a választ. Köszönöm azoknak akik már tippeltek!
Kezdek visszaolvasni!
A TALÁLKOZOZÓHOZ, én még nem írtam. Köszönöm minden szervezőnek a szervezést és a munkát, jövőre én is beszállok, sajnos akkor már időmilliós leszek (ha,ha, ha :) ) köszönöm minden ajándékozónak az ajándékot. Most már bevallom én is vittem egy kis apróságot, de mivel úgy láttam nem elég, inkább oda se adtam. Nem jól mértem fel a terepet, jővőre pótolom
Köszönöm mindenkinek aki eljött és részvett, jó volt a régiekkel találkozni és jó volt a többieket személyesen megísmerni. nagyon sok finomság volt, mindenki ki tett magáért. Köszönöm a lánykám nevében a csomagolást, volt öröm mikor este odaadtam neki.Üdvözöl minden ügyeskezű "péket"
Ez a táblázat nagyon jó, de nekem van egy kis aggályom, remélem nem haragszol meg érte, ha ezt megosztom.
A 60 dkg liszt + 30 dkg nyanyussal nekem a 8 literes jénaim volt tele, ez szerintem nem fér el, vagy csak szorosan egy 4 literes edényben.
(Megkelve felragadt a megfordított jénai tetejére, pedig azért volt eleve fordítva a jénai, mert így több a hely benne alul.)
Ezen kívül még egy, amit nem győzök kiemelten elmondani mindig: ha egy kenyér csak fehér lisztből készül, akkor nem kell, sőt nem is szabad plusz sikért beletenni. A rétes+simaliszt keveréknek is elég a sikértartalma a kenyérhez, hát még a BL 80-as kenyérlisztnek. Szerencséd lehetett, hogy eddig nem lett baja egy tésztádnak sem, de hidd el, nyugodtan kihagyhatod belőle.
LIMARA ezuton kérek bocsikát a napszurásért de én azt hittem csak viccelsz BEZSA neked meg köszi a gyors receptet majd kiprobálom és élménybeszámolot tartok
Most értem haza a melóból, és csak gyorsan visszaolvasom a történéseket. Mindjárt fejestugrom a kádba, holnap korán kelek. Iriszi kérdésére válaszolnék gyorsan, azután el is köszönök Tőletek.
Igen, a hólyagost próbáltam átalakítani. A liszteket keverni szoktam. Ha tk-t is teszek bele, akkor a burg.pehely kimarad belőle. Mostanság 60 dkg lisztből és általában 30 dkg nyanyából sütök, de volt már úgy, hogy alig tudtam összekaparni ugyanennyi liszthez a nyanyust, és alig volt 20 dkg. Ízlés szerint lehet benne változtatni a sót, cukrot, élesztőt, nyanyát, és a lisztek összetételét.
Kislányok ezt le kell írnom. Mamámnak bevittem egy vajas zsemlét egy pohár tejjel, mert ennyit szokott enni este. Egyszercsak megjelenik és azt mondja ebből a zsemléből kérek még egyet.
A találkozón beszéltünk a bolti zsemlékrő, hogy a családunk némely tagja azt szereti azt a felfújtat.
Hát most ez a zsemle hasnlít egy kicsit hozzá. Olyan könnyú mint a pille.
Ezt én Limara féle kenyértésztából csináltam tej nélkül. Már látom, hogy most egy darabig ez lesz a sláger nálunk.
Emlékszem a tavalyi találkozó után is úgy feléledt a fórum, hogy alig győztük olvasni. Most éppen így van! Egy idegen sehogy sem értheti ezt a lelkesedést, ami árad az írásokból. Persze egy idegen mit keresne itt? Nemde?
Olvastam a recepteket és megtaláltam azt is amit én szerettem volna kérni. Talán hétvégén szakítok rá időt. Nagyon jó ötlet volt a kóstoló hazavitele / mindegy kinek az ötlete volt /. Szombat este is és vasárnap reggel is kóstolgattunk, feleztük, harmadoltuk a falatokat, hogy mindenkinek jusson.
A képeket mind megnéztem és nagyon élveztem a visszaemlékezést. Jókat mosolyogtam-nem csak a képen-azon, ami eszembe jutott közben. Néha olyan hihetetlennek tűnt, hogy ez megtörtént, hogy egyáltalán ez megtörténhetett. Ráadásul már másodszor! Annyi szépet írtatok már a találkozóról és a szervezőkről, hogy csak ismételni tudnám. Mondjuk, hogy ismétlem is!!!
Ildikó nagyon együttérzek veled. Ilyen gyulladásom ugyan nem volt, de majdnem szájzáras izületi fájdalmam igen. A huzattól. Azért írtam neked, hogy nem az volt-e? Remélem az antibiotikum segít. Te nagyon sokat tudsz az egészségről és betegségekről, de azért most magaddal is foglalkozzál!! Nem azért vagy otthon, hogy csodákat süssél.
Elültettem a virágokat és botokkal megjelöltem, hol vannak, hogy jövő tavasszal ne gyomláljam ki őket. Ugyanis így tűnt el az a virágom, amit Superkeri adott és amit Kartika kérdezett a kertesben. Az a szép kék.
Nemsokára elhúzok, mert keveset aludtam az éjjel és korán keltem és most egyfolytában ásítozok. Lassan kiakad az álkapcám.
Margitka! Az after eight kalácsot én is így csináltam, Ha szárítottból, akkor a tejbeáztatáson kívül tettem a tésztába is, de ha csak frissből, akkor bőven főztem a tejbe, és a mentás tejjel készült a kalács.
zSIKE ÉRDEKELNE A CUKINIS kenyered,muffinod recije már nálam is nő,hihetetlen de 2palántából tavaly is rengeteg lett.Én a pizzára vékonyan szelve hámozoval imádom.
Margitka az az igazság, hogy nem szárítottból csináltam, mert annyira nőtt, hogy meg kellett ritkítanom. Azt olvastam, hogy aki megcsinálta az a tésztájába is morzsolt bele. Én tejjel leforráztam és azt a tejet raktam a tésztához. Szerintem lehet így is és úgy is. Tejben felfőzni, leszűrni és egy kicsit a tésztájába tenni belőle.
Az afrer eight kalácsot szárított mentából szoktad csinálni? most hogy kaptam én is, kipróbálnám majd, csak egy kis útbaigazítást szeretnék hozzá, hogy hogy szoktátok használni. Olvastam persze korábban, írtatok róla már többször is, de nekem sosem volt mentám, így nem ragadt meg az emlékeimben.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit