Már régen írtam, most tudtam visszaolvasni. Hát elsősorban Mindenkinek gratulálok a sok-sok sikeres és finom sütéséhez
A múlt héten nálunk vendégek voltak, így jó sokat süthettünk. Nagy sikere volt az öregtésztából készülteknek. Kenyér, buci, kifli, zsemle. Egyik nap aranygaluskát is sütöttünk muffin formában, és vaníliasodó volt mellé.
A héten pedig elkezdtük a kamra feltöltését, cseresznyét tettünk el befőttnek és a fagyasztóba is jutott. Most pedig szemmel tartom a rebarbarát, mert szeretnék lekvárt készíteni belőle. Tavaly főztem először, de nagyon fincsi volt.
Tényleg szép lett az Ukrán rozskenyered. Én még csak reménykedni tudok, hogy nekem is fog sikerülni. De ebben már Te is fogsz tudni segíteni nekem. Csak az a rettentően hosszú kelesztési idő ne lenne, de mint tudjuk jó kenyérkéhez idő kell.
Grillezett feta fenyőmaggal és balzsamecetes salátával. Finom volt megint, bár eddig mindig a sütőben grilleztem, de most nem akartam bemelegíteni, így grillserpenyőbe tettem. Rendesen szét is folyt, nem győztem visszahajtogatni a széleit. Oregánóval, borssal fűszereztem, bedörzsöltem egy kicsi olívaolajjal , mikor majdnem készen volt reszeltem rá 1 gerezd fokhagymát. Üdv
Szép napot mindenkinek! Margitka én is minden jót kívánok névnapod alkalmából. (Édesanyámat is Margitnak hívták.)
Vasárnap megsütöttem a nyanyás kenyeremet. A szokásos zsiradék, ecet, sót, kb. 17 dkg fehér kenyérliszt BL-80 és 15 dkg tk tönkölybúza liszt, ehhez adtam kb. 15 dkg nyanyát, ami 1 hete csücsült a hűtőben és hozzázuttyintottam egy kis vizet csakúgy gondolomnyi mennyiséget és 1 pohár kefirt, majd megmelegítettem a mikróban. Most bátrabb voltam a folyadékot tekintve. Dagasztás közben tettem még bele több alkalommal egy-egy nm tejet. 3 nm lenmaggal kiegészítve gyönyörű magas kenyeret sütöttem. Ilyen magas talán még sosem volt. Nekem csak kisteljesítményű gépem van, de annak a tetejéig feljött sütés közben (16 cm), egy kicsit aggódtam is, mert eléggé megközelítette az ablakot. Finom és szép lyukacsos, sajna nem tudtam megörökíteni.
Margit! kicsit elmaradva, de szeretnék neked boldog névnapot kívánni!
Egyenlőre csak olvasok, többre sajnos nem jut idő. Hétvégén hosszú szünet után megint sütöttem kenyeret, ami a nyanyába került dupla adag élesztő miatt ismét lapos lett. Meg egy Limara féle fonott kalácsot csokilencsével. Utóbbiról majd hozok képet is, de egyenlőre még nem jutottam el odáig, hogy leszedjem a fényképezőről.
Megint olyanokat sütöttetek, hogy a billentyűzetemet takaríthatom a rácsorgó nyáltól :)
Szia Bundik !Te is hoztad a szokásos formádat, ügyi vagy.
Limara ! Megnéztem, mit megnéztem megbámultam a kalácsfonásról a videót. Mondhatom igazi profi ez a hapsi. Na de mire ezt én kihámoznám melyiket mikor fogja és hova teszi és melyik a következő szál, addigra lemenne a nap. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.
Sziasztok! Fantasztikus "költemények" születtek! Mindenkinek gratulálok! Iriszi gyönyörű lett az élesztőmentes nyanyásod! Limara Te hoztad a szokásos formádat, mint mindig, megint egy csodálatos kenyeret sütöttél.
Mostanában próbálok rozsosabb kenyereket sütni. Ma 20 dkg nyanyához raktam 10dkg tk rozs, 10 dkg fehér tönköly és 40 dkg BL80-at. Ebből elvettem újabb nyanyához 20 dkg-t, hogy legközelebb kicsit rozsos nyanyusom legyen. Így a 3 literesben sütöttem meg.
Legközelebb apránként emelem a tk rozs mennyiségét, míg eléri a teljes liszt mennyiségének a felét. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle
Sajnos csak ennyi időre tudtam bekukkantani, mindenkinek további szép napot kívánok, üdv: Bundik
Én elég drasztikus diétát szoktam tartani, nem hiszem hogy bármelyik diétetikus ajánlaná. 3 nap szinte koplalással kezdődik. ilyenkor főként csak gyümölcs + folyadék + teák. A gyomor kiürül, megkönnyebbül, meg elkezd összébb is húzodni. 3. nap után már nem annyira éhes az ember, akkor odafigyelve kell enni, lehetőleg több gyümölcs, zöldség, lassan enni, a lényeg az hogy többször keveset, így szépen lassan összehúzodik a gyomor. Sósakat kerülni, azok tartják a vízet. 1-2 hét után 3-4 kg a minusz. Ez mellé callenetics torna illetve nyújtás, ezek nem pazarolják annyira az energiát, nem éhezik meg úgy az ember, mint ha sóher norbira ugrálna. A napi kalóriára figyelni kell hogy vagy stagnáljon vagy kevesebb legyen mint amennyire szükség van. házipatika oldalán vannak ilyen kalkulátorok.
Nálam fő gond hogy nagy a gyomrom, iszonyatos mennyiségeket meg bírok enni egyszerre és hajlamos vagyok a napi étkezést két részletben letudni, nekem ezért válik ez be. Mindent eszek mellett amit szeretnék, csak picit kevesesbbet, lassabban, és naponta iszok mellé ki almaecetet, meg sok folyadékot, kevés só.
Hát én is gondoltam, hogy rossz a piskóta :D Köszi a recit, majd kipróbálom még a héten.
A fagyi igen, az tényleg jó, de csak a vizezett olcsó fagylalt, azokban kevés a kaloria, ezek a méregdrága ilyen-olyan öntetesek, nem érik el azt a hatást.Profis fagyit pl tudom ajánlani ilyen célra. Továbbá étkezések mellé egy kiskanálnyi almaecet vízben oldva. Evés előtt egy pohár vízet meginni, meg hasonlók.... Nekem is kéne 10 kg-t leadni hogy újra 60 táján legyek. De gerincsérvvel nincs kedvem mozogni. Még a kellő gyógytornához sincs kedvem, meg fáj is...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit