E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.06.12. 19:09 - #20975

Éééés... már itt is vannak! Keresztlányi segítséggel sütött dolgok sora:

öregtésztás kenyér öregtésztás zsemle 

sajtos buci aranygaluska

Öregtésztás kenyér és zsemle, sajtos buci, aranygaluska. Ez a zsemle valami gyönyörű lett! A sajtos buci sima kenyértészta sajttal megszórva?

A kertesben pedig szuperkkk-kaktuszok!


superkeri Előzmény | 2007.06.12. 18:21 - #20974

        Sziasztok!

 Már régen írtam, most tudtam visszaolvasni. Hát elsősorban Mindenkinek gratulálok a sok-sok sikeres és finom sütéséhez

 A múlt héten nálunk vendégek voltak, így jó sokat süthettünk. Nagy sikere volt az öregtésztából készülteknek. Kenyér, buci, kifli, zsemle. Egyik nap aranygaluskát is sütöttünk muffin formában, és vaníliasodó volt mellé.

 A héten pedig elkezdtük a kamra feltöltését, cseresznyét tettünk el befőttnek és a fagyasztóba is jutott.  Most pedig szemmel tartom a rebarbarát, mert szeretnék lekvárt készíteni belőle. Tavaly főztem először, de nagyon fincsi volt.

Küldök képeket Batkának!

 Üdv. Mindenkinek  Skeri


Gabye Előzmény | 2007.06.12. 13:19 - #20973

Angi! Gratulálok!!! Nagyon jól néz ki a kenyérkéd..Én is beindítottam a folyamatot!

Angi7711 Előzmény | 2007.06.12. 12:47 - #20972

Limara: köszi :)

majorkaj: neked is köszönöm :) a tapasztalataimat meg tudom osztani veled, de még én is kezdő vagyok :))

Szerintem ahogy öregszik a kovász, annál kevesebb idő kell neki a keléshez. Vagyis nagyon remélem :)

Az igaz, hogy aki dolgozik, az csak hétvégén tud ilyet sütni, főleg addig, ameddig nem tapasztalja ki a kenyér viselkedését.


Angi7711 Előzmény | 2007.06.12. 12:44 - #20971

Egy napos állás után még finomabb: 30570430


majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 12:44 - #20970

Szia Angi !

Tényleg szép lett az Ukrán rozskenyered. Én még csak reménykedni tudok, hogy nekem is fog sikerülni. De ebben már Te is fogsz tudni segíteni nekem. Csak az a rettentően hosszú kelesztési idő ne lenne, de mint tudjuk jó kenyérkéhez idő kell.


Limara Előzmény | 2007.06.12. 12:39 - #20969

Angi! Nagyon szép lett, gratulálok!

Angi7711 Előzmény | 2007.06.12. 12:33 - #20968

Ahogy igértem, íme a rozskenyér kenyerke receptje, és instrukció alapján:

Az első: 3056948630569487 Nem sikerült valami jól, mondhatni ehetetlen lett :)

A második: 3056948830569490 Finom, puha, már csak a külalakján kell javítani :)


majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 12:30 - #20967

Látom Limara, te nem csak elméletben tudod, hanem alkalmazod is a fogyis módszert. Nagyon jól néz ki a mai ebéded.

Limara Előzmény | 2007.06.12. 12:23 - #20966

Nos, a diéta jegyében a mai ebédem:
 
Grillezett feta fenyőmaggal és balzsamecetes salátával. Finom volt megint, bár eddig mindig a sütőben grilleztem, de most nem akartam bemelegíteni, így grillserpenyőbe tettem. Rendesen szét is folyt, nem győztem visszahajtogatni a széleit. Oregánóval, borssal fűszereztem, bedörzsöltem egy kicsi olívaolajjal , mikor majdnem készen volt reszeltem rá 1 gerezd fokhagymát. Üdv

Mogyi Előzmény | 2007.06.12. 12:02 - #20965

Szép napot mindenkinek! Margitka én is minden jót kívánok névnapod alkalmából.   (Édesanyámat is Margitnak hívták.) 

Vasárnap megsütöttem a nyanyás kenyeremet. A szokásos zsiradék, ecet, sót, kb. 17 dkg fehér kenyérliszt BL-80 és 15 dkg tk tönkölybúza liszt, ehhez adtam kb. 15 dkg nyanyát, ami 1 hete  csücsült a hűtőben és hozzázuttyintottam egy kis vizet csakúgy gondolomnyi mennyiséget és 1 pohár kefirt, majd megmelegítettem a mikróban. Most bátrabb voltam a folyadékot tekintve. Dagasztás közben tettem még bele több alkalommal egy-egy nm tejet. 3 nm lenmaggal kiegészítve gyönyörű magas kenyeret sütöttem. Ilyen magas talán még sosem volt. Nekem csak kisteljesítményű gépem van, de annak a tetejéig feljött sütés közben (16 cm), egy kicsit aggódtam is, mert eléggé megközelítette az ablakot. Finom és szép lyukacsos, sajna nem tudtam megörökíteni.


wbora Előzmény | 2007.06.12. 11:02 - #20964

Sziasztok!

Margit! kicsit elmaradva, de szeretnék neked boldog névnapot kívánni!

                         

Egyenlőre csak olvasok, többre sajnos nem jut idő. Hétvégén hosszú szünet után megint sütöttem kenyeret, ami a nyanyába került dupla adag élesztő miatt ismét lapos lett. Meg egy Limara féle fonott kalácsot csokilencsével. Utóbbiról majd hozok képet is, de egyenlőre még nem jutottam el odáig, hogy leszedjem a fényképezőről.

Megint olyanokat sütöttetek, hogy a billentyűzetemet takaríthatom a rácsorgó nyáltól :)


Limara Előzmény | 2007.06.12. 10:40 - #20963

Sziasztok!
 
Találtam még egy videót az Ír sütőporos kenyér készítéséről :

majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 10:38 - #20962

Szia Bundik !Te is hoztad a szokásos formádat, ügyi vagy.

Limara ! Megnéztem, mit megnéztem megbámultam a kalácsfonásról a videót. Mondhatom igazi profi ez a hapsi. Na de mire ezt én kihámoznám melyiket mikor fogja és hova teszi és melyik a következő szál, addigra lemenne a nap. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.


Bundik Előzmény | 2007.06.12. 10:30 - #20961

Sziasztok! Fantasztikus "költemények" születtek! Mindenkinek gratulálok! Iriszi gyönyörű lett az élesztőmentes nyanyásod! Limara Te hoztad a szokásos formádat, mint mindig:), megint egy csodálatos kenyeret sütöttél.
 
Mostanában próbálok rozsosabb kenyereket sütni. Ma 20 dkg nyanyához raktam 10dkg tk rozs, 10 dkg fehér tönköly és 40 dkg BL80-at. Ebből elvettem újabb nyanyához 20 dkg-t, hogy legközelebb kicsit rozsos nyanyusom legyen. Így a 3 literesben sütöttem meg.
TK rozsos
Legközelebb apránként emelem a tk rozs mennyiségét, míg eléri a teljes liszt mennyiségének a felét. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle :)
 
Sajnos csak ennyi időre tudtam bekukkantani, mindenkinek további szép napot kívánok, üdv: Bundik

bezsa Előzmény | 2007.06.12. 09:43 - #20960

Jah, elméletben profi vagyok.

majorkaj Előzmény | 2007.06.12. 08:58 - #20959

Jól mondod Limara. Elméletben tudjuk, de olyan nehéz rászánni magát az embernek és elkezdeni.

Limara Előzmény | 2007.06.12. 08:54 - #20958

Hát, igen, a legnagyobb probléma, hogy elméletben tudjuk, mit kellene csinálni, életmódváltás, mozgás, stb, stb....

Sendy Előzmény | 2007.06.12. 08:50 - #20957

Én elég drasztikus diétát szoktam tartani, nem hiszem hogy bármelyik diétetikus ajánlaná. 3 nap szinte koplalással kezdődik. ilyenkor főként csak gyümölcs + folyadék + teák. A gyomor kiürül, megkönnyebbül, meg elkezd összébb is húzodni. 3. nap után már nem annyira éhes az ember, akkor odafigyelve kell enni, lehetőleg több gyümölcs, zöldség, lassan enni, a lényeg az hogy többször keveset, így szépen lassan összehúzodik a gyomor. Sósakat kerülni, azok tartják a vízet. 1-2 hét után 3-4 kg a minusz. Ez mellé callenetics torna illetve nyújtás, ezek nem pazarolják annyira az energiát, nem éhezik meg úgy az ember, mint ha sóher norbira ugrálna. A napi kalóriára figyelni kell hogy vagy stagnáljon vagy kevesebb legyen mint amennyire szükség van. házipatika oldalán vannak ilyen kalkulátorok.

Nálam fő gond hogy nagy a gyomrom, iszonyatos mennyiségeket meg bírok enni egyszerre és hajlamos vagyok a napi étkezést két részletben letudni, nekem ezért válik ez be. Mindent eszek mellett amit szeretnék, csak picit kevesesbbet, lassabban, és naponta iszok mellé ki almaecetet, meg sok folyadékot, kevés só.


Sendy Előzmény | 2007.06.12. 08:43 - #20956

Hát én is gondoltam, hogy rossz a piskóta :D Köszi a recit, majd kipróbálom még a héten.

A fagyi igen, az tényleg jó, de csak a vizezett olcsó fagylalt, azokban kevés a kaloria, ezek a méregdrága ilyen-olyan öntetesek, nem érik el azt a hatást.Profis fagyit pl tudom ajánlani ilyen célra. Továbbá étkezések mellé egy kiskanálnyi almaecet vízben oldva. Evés előtt egy pohár vízet meginni, meg hasonlók.... Nekem is kéne 10 kg-t leadni hogy újra 60 táján legyek. De gerincsérvvel nincs kedvem mozogni. Még a kellő gyógytornához sincs kedvem, meg fáj is...


[Későbbi] [21675-21656] [21655-21636] [21635-21616] [21615-21596] [21595-21576] [21575-21556] [21555-21536] [21535-21516] [21515-21496] [21495-21476] [21475-21456] [21455-21436] [21435-21416] [21415-21396] [21395-21376] [21375-21356] [21355-21336] [21335-21316] [21315-21296] [21295-21276] [21275-21256] [21255-21236] [21235-21216] [21215-21196] [21195-21176] [21175-21156] [21155-21136] [21135-21116] [21115-21096] [21095-21076] [21075-21056] [21055-21036] [21035-21016] [21015-20996] [20995-20976] [20975-20956] [20955-20936] [20935-20916] [20915-20896] [20895-20876] [20875-20856] [20855-20836] [20835-20816] [20815-20796] [20795-20776] [20775-20756] [20755-20736] [20735-20716] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU