Délután sütés volt nálunk. BL 80, tk. tönköly és tk rozsliszt keverékéből kiflik és néhány kis virslis buci ( vagy minek nevezzelek ) készült. A kifliket finomra metélt és kisütött szalonnával és pirított hagymával töltöttük. A maradék tésztát pedig összecsavartuk , köménnyel izesítettem.
Bocs. a fogyizóktól a felsoroltakért !!
Limara! Nagyon gusztákat sütöttél. Nagyon ne idegeskedj a kicsi fiadért, hiszen stramm fiú!!
köszönöm a sajt tipeket csak azért kértem és nem kerestem mert igy ha valaki megcsinálta már van tapasztalata ,mert én csináltam már recept után és nemigazán lett jó ezért írtam hogy-ha netán van valaki akinek bevált receptje van azt kiprobálnám
a crtoassan recepten kissé modositotam mert tegnap sokaltam a 70dkg liszthez az 5 dkg élesztőt, ma másfél adaghoz tetem ugyan annyit és így is nagyon jól sikerült ,és nem nyolcba hanem a fél adagot kiprobáltam 4 lapot /kört /nyujtotunk és a második lapra reszelt vaj tetejére még a sajtot is ráreszeltem és ugy tetem rá a 3.majd a 4 lapot és csak simán feltekertük
Néhány szóban bejelentkezem, remélem nem dob ki ez a gép idő előtt.
Nagyon jól érezzük magunkat, az időnk fantasztikus és egyáltalán, minden fantasztikus Voltunk már kirándulni is Nagyvázsonyban, majd mesélek, ha hazaértünk.
Remélem mindenkinél minden rendben van és ti is jól vagytok. Gondolom a nagy meleg otthon nem olyan finom, mint itt a vízparton.
Minden jót kívánok és nagyon sokat gondolok rátok, üdv, Margit
Szeretném megkérdezni,hogy a találkozós képek között láttam egy csodálatos kiflit.Paprikás csikos kifli Margitka felirattal.Kerestem a recijét de nem találtam .Tud valaki segíteni?? Köszönöm.
Szeretném megkérdezni,hogy a találkozós képek között láttam egy csodálatos kiflit.Paprikás csikos kifli Margitka felirattal.Kerestem a recijét de nem találtam .Tud valaki segíteni?? Köszönöm.
Limara: akkor rossz helyre raktad ki őket, mert ez bizony olyan guszta, hogy mind egy szálig el fog fogyni, a szegény kis vándorlegénynek meg nem marad :)
Jó utat kívánok neki, biztosan nagyon fogja élvezni, te meg majd izgulsz végig, hogy minden rendben van e.. Ez az anyukák sorsa :)
Batka! Ez nagyon jó, mert ha hiszed, ha nem, pont rád gondolva hoztam ide ezt a videót:)) Le vagyok maradva, nem tudtam, hogy neked van gasztro blogod, ne haragudj Nagyon köszönöm Neked
Ez a sajtkészítés izgalmasan hangzik, a szomszédból tudok szerezni kecsketejet, legalább valami hasznuk is lesz, ha már az "illatukkal" elárasztanak minket
Ez valódi sajt, ami oltóval készül. Ami itt is szerepel a receptesben, azt én először Stahl Judit alapján készítettem, de elég sok tejből lesz emberes mennyiség.
Limara, az ír sütőporos kenyér videója az én gasztroblogomból van :-))) Az az a recept, amit Bezsának is megadtam. És én is szoktam reklámozni a videóidat meg Margitéit, szóval nem csodálkozom, hogy terjed a híred :-))
Bogi, ugye a te anyukád a cukrász, aki ott volt a találkozón is? Mert akkor neked kell levelet írnom anyukám megbízásából.
Korábban mi is és Margitka is készített házilag sajtot. Sajnos már nem emlékszem, kitől származik a recept. Képet is találtok Margitka képei között : Sajt címen. Úgy készítettük, ahogy Angi jelzi a sajtgyártás házilag oldalon: 1 liter tej + 1 nagy dob. kefír---forralás----leszűr, lecsepegtet----izesít--- folpackban, hűtőben tárol---vágható, finom sajt
Nekem is kefírgombám van, én is kaptam. Azt írja inkább add tovább, ahhoz túl drága, hogy kidobd. Én szoktam beletenni diétás lekvárt és az a gyümikefírem. Várom, hogy szaporodjon. Miután leszűröm, átmosom langyos vízzel, és vízbetéve a hűtőbe csücsül, de lefagyasztani is lehet. Újra hasznosításkor kiengedtetni.
A neten olvastam egy házi sajt recit. Mennyiséget nem ír, csak a következőket: A tejet kevergetve felforralom. Mikor felforrt leveszem, és belekeverem a kefírt. Addig pihentetem, míg sajtgöbök nem keletkeznek. Szűrőn átszűröm, hogy a savója kicsöpöghessen. Vágható sajtot kapok. Ízlés szerint fűszerezhető. Még nem próbáltam, de holnap ki fogom én is próbálni és referálok.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit