Itt van a sajtos bagett, nem bagel receptje: //gportal.hu/gindex.php?pg=18109802&nid=2997758 (én nem tudom úgy ide tenni, hogy a megnevezése, ne pedig ez a hosszú sor jelenjen meg sajnos). Tehetsz hozzá nyanyust, 20 dkg-ot, de akkor az élesztőt vissza venném 2 dkg-ra. Üdv
Szia kenyérke!Köszönöm,hogy utána néztél a kérésemnek,de igazából még nincs rendben,mert ha megnyitom a képtárat nem jelennek meg az én képeim,de ha Neene képére rákattintok,abban az esetben a 3. képpel kezdi/szám szerint/amin Neene látható a két kisgyermekével.Előtte az 1-es,2-es képen továbbra is én vagyok látható,ami nem igazán dícséretes dolog szerintem.Vagy csak itt nálam mutatkozik így?Húú,lehet hogy valami nagy ö....rséget kérdeztem!Ha nem lenne számodra nagy gond,ismét megkérnélek légyszives kukkants bele,és ezek után teljesen mindegy melyiket,töröld ki légyszivesAz egyiket.Mégegyszer köszönöm szépen!Megígérem legközelebb inkább valakit megkérek,hogy segítsen,minthogy ennyi gondot csináljak másoknak.Üdv.Kati
Karácsonykor vettünk mi is egy normális kerámialapos villanytűzhelyt. Bár nagyon sok tapasztalatom nincs, de pár dologra már rájöttem vele kapcsolatosan. Ha van konkrét kérdésed léci írd meg: koneko@freeweb.hu . Sajnos nem minden nap van időm itt végigolvasni az összes hozzászólást. Én már sütöttem benne kenyereket, édes tésztákat, kilfliket, volt hogy 3 tepsi volt bent :)) Van légkeverés funkcióm, grillcső, meg alul-felül sütés.
Tulajdonképpen már megkezdődött volna, de a tantestületi értekezletet és a bizonyítványosztást más más napra tették. Így nem mondanám igazán szabadnak, mert azokon a napokon löttek a napi teendőknek. A tantestületi értekezlet előtt lótifuti feladatok végzése + az ingázás. Tegnap, ez 12:30-18:50-ig zajló feladatot jelentett. Az Alföld ilyenkor olyan mint egy hőkatlan. Ehhez jön ez az orrán száján beteg társadalom, melynek szószólói csak a földbe dögönyözéshez értenek. Ez aztán az élet és a mindennapok teljes területére kiterjed. Eseményeken, elhangzottakon elmélkedve itthon rövid időn belül álomba zuhantam. Most ébredtem s kihasználom a reggeli hűset.
Csöndben olvasgatom, hogy mi újság Nálad, hol tartasz a nagy konyhai beruházással. Én már ezt csak így nevezem :-)
A villanysütő használati utasítása egy csomó hókusz-pókuszt leírt. Én egyszerűen csak az alul-felül sütő programot használom a szokásos kalácsaimhoz és kenyereimhez. Próbáltam a hő-légkeverést, de túrósbatyu tésztája nem lett vele olyan szép. Szépen, egységesen átsült tészta helyett száraz kérget és lucskos belsőt kaptam. A rozskenyérhez szintén sima alsó felső fűtés kell. A mi kis 2-személyes háztartásunkban nem is nagyon kell más.
Te azért próbálgasd és élvezd a villanysütő előnyeit:-)
Bocs, az előbb közben csöngött a telefon. Limara sajtos bagellja érdekel, én is csinálnék kifilit az utra belőle. Nagyon szépek a kiflik Emes! valami jó kis recept kellene. Pénteken sütném, szombaton vinnénk magunkkal.
Lányok, most kivételesen csak holnap hozom a képeket (Superkeri, Bogi), most végeztem a meggybefőttjeimmel, inkább alszom egyet :-) A vendégkönyvet lomtalanítottam.
Elnezegettem a csodaszep fotoitokat,gyonyoru latvany volt,jo volt fantazialgatni!Es olyan jo lett volna mindenikbol egy darabkat megkostolni;)Gratulalok mindenkinek.
BATKA, a vendegkonyvben egy hatalmas reklam van Bukfurdonel vehetunk villakat. hihi
JULIKA, megkaptam a mailt. NAGYON koszonom.Valaszoltam is.
NELLYM, a H. Ilonkaneni sz.konyvet meg szegeny anyukamtol orokoltem.Kb. 1960- utani nyomtatas?? JOOO regi.Mindig azt hasznalom.Amugy egy szakacs konyvtarnak nevezheto kollekciom van. Szeretek nezegetni is es almodozni". Jami Oliver es a tobbi NINCS. Szeretek a foldon es a penztarcam kozeleben maradni.hihi Nekem a kosztjaik dragak lennenek . Nem mindegyik.
Ma pizzat gyartottam. Uj nevet adtam neki : Rembrandt pizza.
No ebben csak AZ a "mas"hogy: Jami Oliver olasz pizzaalap teszta reci + fuszeresen + a szeleit korben feltekertem mert toltottem mozarellaval. hosszukas 1x1 cm vastag csikokra vagtam es betekertem a szeleit. Egyfajta "keret"lett NO es erre jott a festes"" vagyis a toltelek.
Szoval EZT a Rembrandot meglehet enni keretestol mindenestol. Nagyon finom lett. Foto keszult, majdmeg gyujtogetek es elkuldom.
EMES megyek hozzad Limara utan a Te kifliformalo tanfolyamodra. Nagyon szepek !
Szombaton itt voltam fél délután, de azóta nem bírtam jönni. Egyszerűen nincs időm visszaolvasni. Reggelente be-be nézek, de, ha nem tudok jönni egy nap, már nem tudom behozni a lemaradást. Teljesen kész vagyok ettől! Na mindegy! Most hozom a vasárnap esti kifliket is:
Ez Limara sajtos bagett receptje után készült, csak van benne 10 dkg tk. búza is. Nagyon finom lett! Ezek a nagyobbak a kicsik a képtáramban, és a hasunkban pihiznek már! :) Máskor mind ekkorára gyártom őket, mert szebbek lettek, mint a kicsik, és gyorsabban is megvannak!
Köszönöm Superkeri a segítséget! Hát ez nagyszerű, ilyen gyorsan megsül? A gázsütőben kb. dupla ennyi ideig sütöttem.
Jajj, nagyon izgulok, hogy sikerül majd.
Pokolian elfáradtam ebben a melegben, de hősiesen végigcsutakoltam a lakást, ablakokat, mindent. Ma már be kellett vennem egy fájdalomcsillapítót, annyira fájt a derekam a sok létrázástól, jövés-menéstől, cipeléstől.
Az idézeted nagyon találó. És persze nagyon igaz. Ráadásul barátok nélkül nagyon sok jó kimaradna az életünkből.
Örülök, hogy elkészült a konyhád! Kívánom, sok örömöd teljen benne! A tűzhelytől ne félj, nagyon jó dolog a villanysütő. Bő fél év óta van nekünk is. Nagyon szépen süt. A piskótát (tekercsnek való---vékony) , én 190 fokon alsó-felső sütéssel 20 percig sütöm. A kelt tésztát 200 fokon, szintén alsó -felső sütéssel. A légkeverést csak hús pirításra használom, ritkán de előfordul, hogy 2 tepsivel kell egyszerre sütni, akkor nagyon jó a légkeverés. Hát ennyit tudok segíteni, de majd biztos jönnek tapasztaltabbak is.
Néha kicsit beleolvastam, mi újság veletek, de nem nagyon volt időm írni is.
Ma végre befejeztem a rendrakást a konyhafelújítás után. Persze még rengeteg apróság van hátra, de az már ráér, és nem is annyira fárasztó.
Hétvégén végre szeretném kipróbálni a sütőmet. kicsit félek, mert eddig gázsütőm volt, ez pedig villany. Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Egyszerű piskótát vagy valami kevert sütit szeretnék csinálni. Valószínűleg vízespiskótával kezdem. Hogyan süssem, hogy szép, magas legyen. A gázsütőmben mindig nagyon szép könnyű, magas volt, de mi lesz most? Ja, és mennyi ideig, hány fokon, légkeveréssel vagy hogyan?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit