Sajnos en meg nemkeszitettem marcipannal dekoralt tortat.Ezert en cukorkakat vasaroltam a kukacnak es a katicabogarka meg egy jatekrol valo lett volna. En csak glazurosen vontam volna be a tortat.
Ahonnan a fotot masoltam azon az oldalon nagyon sok otlet es gyonyorubbnel gyonyorubb tortak vannak.Bemasolom ide majd nektek a cimet es aki akarja beteheti a favoritjaba, mert sok krem alapanyag reci is van. En uj vagyok naluk, mert beleptem, es kedvesek. Sokat kellmeg tanulnom amig hasonlokat eltudnek erni a keszitesben mint ok.
Nezzetek meg a forumos oldalt, en mindig kinezem a szemeimet a keszitmenyeiktol. Ez mar varazslat. Barbitortat akartam en is eloszor kesziteni, de a Barbim tul nagyra nott. /Ilyet kaptam csak az uzletbe./ Nemvolt eleg magas sutoformam hozza.IGY lett elhalasztva ez is.
Ki tud otletet a Barbikahoz?? Ti hogy sutitek ilyen magasra a szoknyajat??
Sziasztok...Meghoztam a mai terméseimet, már ami eddig elkészült, ugyanis az ukrán még most sül..Meglátjuk mi lesz belőle..
Tehát, Először megsütöttem Margitka Csomagolt kenyerét..Nagyon jó kis tészta lett belőle, nagyon szépen megkelt, annyira hogy feltapadt a jénai tetejére, ezért kicsit megskalpoltam, mikor levettem a tetőt, de talán így is látszik, hogy végre egy szép magas formás kenyér!!
Utána meggyes-csokilencsés csigákat készítettem...Legközelebb teszek a meggy alá pudingot vagy lekvárt, mert így összekel a csiga, nem adja ki azt a szép formát...
Ma már sütöttünk is kicsit, Gaby ötlete alapján elkészült a pudingos és kókuszos csiga. Nem tudom miért, de nagyon keservesen kelt a tészta, szerintem messze nem volt tökéletes. A formázás, hááát , a kókuszos még csak-csak, de a pudingos elég csúnyácska lett.
Készítettem képeket, kifli formázásról is. kb 7-8 kép. Elküldhetem ezt is Batkának, nem lesz sok?
Majorkaj! Bevetetted már az aszalódat? Érik a meggy!! Nagyon nehezen szánom rá magam én is.
Sziasztok! Mostanában ritkán járok erre,de csak azért mert egyedül vagyok itthon. Kevesebb kenyeret kell sütnöm,és ebben a melegben különben sincs kedvem még fűtteni is.Meg is látszik az eredménye a ritka sütésnek... Még a végén elfelejtek szép kenyeret sütni. Ez egy burgonyapelyhes korpás kenyér.Finom,de nem az igazi...Ja,-és kitaláltam valamit.Mivel hogy nekem nincs nagy jénaim,ma két nagyméretű tepsi között sütöttem ezt a kenyerérkét!Az egyikben bennt lapult a kenyér,a másik ráborítva volt a sapkája,és persze benne volt a gőz... A kép is sötét lett mert a jó gépem sincs most itthon,de azért látjátok...
Köszi bezsa, közben már leesett hogy az burgonya szirom, az ugrott be elsőnek, ez meg burgonya pehely. Bár tescoban köbenéztem nem láttam, majd ujra megsasolom,hátha. Ha más nem intersparba csak van.
Sendy tegyél bele 2-3 kanál burgonyapelyhet az puhán tartja. Én ha teljesen kihült, konyharuha aztán nylon zacsiba teszem a kenyeret. Télen csak konyharuhába, de most nyáron kell a zacsi is.
Hogyan kell tárolni, és miben az általam sütőtt kenyereket, kifliket... hogy a lehető legtovább friss maradjon? Többnyire másnapra már mint a beton, vagy morzsál. Sima fehérkenyereket szoktam csinálni, illetve ezek variációtit (sajtos kenyér, magvas) élesztővel és nyanyával.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van-e különbség az egyes kenyérfélék között eltarthatóságilag? És ha igen, akkor ez nagyjából hogy néz ki?
Vettem: világos rozslisztet, finomlisztet búzacsírával és graham lisztet (ezek voltak kaphatóak az extrák közül). Első nekifutásra ezekből milyen kenyereket ajánlanátok? Láttam sok sok receptet, de igazából nem tudom melyiknek álljak neki. Nem vagyok kenyérzseni, így valami olyan kéne ami nem annyira kényes. Gépben szereném sütni őket.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit