E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.06.28. 07:08 - #21635

Sziasztok!

Gabo, olvastam tegnap a kefir gondjaitokat. En meg soha nem keszitettem DE nemlehet otthon keszen kapni, akkor betudsz vele tejet "oltani". 1x mintha lattam vhol a TV-ben hasonlot.

Aztan jott a szokasos hulye gondolatom: "vegy 2 gruz -orosz csizmat..helyezd a tej kozelebe 1 napig es... Masnap garantaltan bevan oltva.hihihi BOCSI! DE.. megint a gyerek.../kavet megittam es ebredezek sztem.

 


EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 22:25 - #21634

Sziasztok!
 
Szokimoki! Gyönyörű a kenyered  Annak idején, még a jénai előtti időszakban, nekem is az ablakban hűtött kenyereim lettek legelőször cserepesek. Igaz a mai cserepes kenyerek mellett azok csak cserépkezdemények voltak
 
Köszönöm a fiamnak szóló jókívánságokat mindenkinek, áltadtam neki, ő is köszöni.
 
Amarillisz! Csak élesztős és elég jó szerkezetű zsömle ez: Joghurtos zsömle
Angi zsömléje gyönyörű lett, meg lehet esetleg próbálni kovász nélkül is, az élesztőn szerintem nem kell emelni akkor sem.
 
További szép estét mindenkinek, üdv, Margit

szokimoki Előzmény | 2007.06.27. 22:18 - #21633

Angi!

Gratulálok a gyönyörű zsömlékhez! Melyik recept? Joghurtos zsömle? Nekem még a zsömle a mumus, abból nem sikerült még szépet sütnöm!

Na mivel szépen elbeszélgetek magammal, ezért el is köszönök! Jó éjt mindenkinek!


szokimoki Előzmény | 2007.06.27. 22:12 - #21632

Na jól van, csak megmutatok egy ilyen ventillátorral cserepesre hűtött öregtésztás fehérkenyeremet:-)


Amarillisz Előzmény | 2007.06.27. 22:04 - #21631

Köszönöm, majd megpróbálom! báááár, csak ennyi folyadékkal lett viszonylag sima a teteje, és nem darabos, de mindenképp kipróbálom!!!

Sendy, Bau! igen az gramm akart lenni, csak kissé fáradt vagyok már, bocsi...

majd azt még megkérdezném , nem tudom kinél láttam azokat a szép zsemléket, azt lehet élesztővel is és mennyivel?már 3- szor én is sütöttem, de még nem találtam meg az igazi receptet, plusz kicsit kicsikre sikeredtek...párom szerint lilliputiak!

na jó, most búcsúzom, jó éjt mindenkinek!


szokimoki Előzmény | 2007.06.27. 22:02 - #21630

Sziasztok Lányok!

Nem vesztem ám el, csak egy kicsit. Ilyenkor jóidőben állandóan úton vagyunk. Gyors itthoni dolgaim végeztével ovi, játszótér este fél 9-ig aztán ha minden kész, már hulla vagyok. Sütögettem mostanában is elég sokat, de már nem akartalak benneteket az ezredik lala kifli, pudingos csiga, nyanyás kenyér képekkel terhelni. De tervben van Limara új kifli receije, azt ígérem megmutatom. Ja , csináltam egy kis csúsztatott palacsintát is, de azzal meg az történt (ilyen még nem volt!) hogy túl édesre sikeredett. Nálunk ez eddig nem volt probléma, de  most a saját készítésű eperlekvár, meg a cukros dió egy kicsit tömény lett bele.

Nagyon jól bejött Limara azon ötlete is (mint eddig minden ötlete) hogy a kisült kenyeret rögtön a ventillátor elé teszem és gyönyörű cserepes lett Már ami arra hajlamos:-) És el is jutott a tudatomig, hogy az ablakba is ezért szoktam kitenni rögtön sülés után, hogy a szél megfújja egy kicsit ;-)És ettől lesz cserepes! Szóval köszi Limara!

Margitka! Nagyon jók a képek, tényleg látszik rajtuk, hogy nagyon jól éreztétek magatokat! És a Nagyfiadnak Nagyon boldog születésnapot kívánok így utólag is!

További kellemes estét mindenkinek!

EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 22:01 - #21629

Szia Piroska!
 
A kenyér belseje nyirkos akkor szokott lenni, ha tömör marad a tészta. A tömörséget okozhatja, ha nem kel meg valamitől rendesen, de, ha pl. túl sok folyadéktól összeesik sülés közben, akkor ez is.
 
Melyik ez a konkrét recept, ami nem sikerült tökéletesen? A készítés menetét is írd meg légy szíves pontosan!
 
Várom jelentkezésedet, üdv, Margit

EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 21:53 - #21628

Amarillisz!
 
Az 1 dkg élesztőn már nincs mit csökkenteni, akkor csak-csak a folyadékkal kell kezdeni valamit. Nem kell sokkal csökkenteni, de valamenynivel biztos. Próbáld ki, hogy 4 dl helyett, csak 3,7 - 3,8 dl-t teszel, és dagasztás közben szükség szerint pótolod még evőkanalanként, ha szükséges. Egy egész picit legyen csak keményebb a tészta, mint amilyen most volt, így reményeim szerint jól fog sikerülni. Az olajat mindjárt az elején a tésztába teheted, nem kell vele a sípszóig várni.
 
Sok sikert kívánok, várom a beszámolódat róla, üdv, Margit

Sendy Előzmény | 2007.06.27. 21:51 - #21627

Szerintem az gramm akart lenni, csak elírta.

bau Előzmény | 2007.06.27. 21:50 - #21626

Amarillis!  Biztosan jól írtad azt a 12.5 dkg élesztőt???8o

Az rengeteg!


Sendy Előzmény | 2007.06.27. 21:48 - #21625

Bocsánat, nem én voltam kérdezve, csak gondoltam leírom, hogy nálam mi volt az ami ugyan ezt eredményezte.

Sendy Előzmény | 2007.06.27. 21:41 - #21624

Piroska, nekem is hasonló gondom volt eleinte, akármilyen jól mértem ki, nem volt jó. Nálam a probléma az volt, hogy csaltak a mércéim. Most digitális mérleget használok és a kenyérsütőhöz adott ml mérőt. Így már sikerülnek a receptek elsőre. Lehet Nálad is hasonló a probléma?

Piroska Előzmény | 2007.06.27. 21:24 - #21623

Sziasztok! Szia Margitka!

Margitka! Miért van az, hogy ugyanabból a receptből nekem nem lett olyan lágy a kenyér bele mint Bundiknak? Olyan is van, amikor ugyanabból a receptből nyirkos marad a belseje a kenyérnek. Mitől függ, hogy száraz, nyirkos, vagy pont jó lesz a belseje a kenyérnek? Sütési hőmérséklet vagy idő? Vagy a kelesztés?

Bogi! Köszönöm a lufis macsekot. Aranyos.

Angi! A zsömle kelesztését és sütését szeretném részletesen tudni. Hőfok + idő. Gyönyörű. Én is ilyet szeretnék...

Ildikó! Ne szégyelld Magadat. Majd ha lesz időd apránként megcsinálgatod. Nem múlik rajta az élete senkinek.:-)))

Üdv mindenkinek:
Piroska


Amarillisz Előzmény | 2007.06.27. 21:17 - #21622

Szia! örülök, hogy válaszoltál a kérésemre! nos összetevők: 60 dkg BL80 liszt, késhegy acsorbin, só, cukor - 2 -2 kk., 12.5 dkg élesztő-ezt már 10 re csökkentettem, de így se jó, 4 dl folyadék( ez most csak víz, de általában fele víz, fele kefir), sípszónál, egy kevés olivaolaj. ennyi mégse jó....

EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 21:02 - #21621

Szia Amarillisz!
 
Üdvözöllek körünkben.
Írd meg légyszíves, hogy pontosan mit és mennyit teszel a kenyérbe, akkor könnyebb lesz segíteni. A problémád okát nagy valószínűséggel a folyadék illetve az élesztő körül kell keresni, ezt teljesen jól látod. Várom válaszod, üdv, Margit

boglarka70 Előzmény | 2007.06.27. 20:56 - #21620


Amarillisz Előzmény | 2007.06.27. 20:55 - #21619

sziasztok! én még új vagyok itt, bár már régóta ismerem az oldalt. segítséget szeretnék kérni, nem tudtam kihez forduljak, ezért jöttem ide. kb. 2 hete sütök kenyérsütő géppel, ami ízre nagyon finom, de a teteje, mindig lapos marad, vagy eléggé beesik. pedig már csökkentettem az élesztő mennyiségét, a folyadékot nem akarnám, mert az elején így is eléggé egyenetlen lett a teteje.egyébként imádok kelt tésztákat sütni, eddig kézzel készítettem mindent, de hála E.Margitnak, már elindultam a kenyérsütés rögös útján is....szóval ha tudnátok segíteni, megköszönném! sziasztok!

boglarka70 Előzmény | 2007.06.27. 20:52 - #21618

le vagyok törve mert szépen felraktam a bagel-leket egy tányérra,már ami maradt!És átszaladtam a szomszéd fotosokat kersni ,az egyik még nem jött haza a másik már nem jön haza ezért most megeszem mérgembe a fotónak valót

ILDIKO Előzmény | 2007.06.27. 20:32 - #21617

NELLYM es LIMARAM! A lanyom alig tudta felhozni a sulya vegett. Egy vagyon lehetett a feladasa!!! En orulok neki, DE"tenyleg nemazert volt hogy viszonozni keljen barkinek is. DE! Ha mar a dolgokat kostolgatjatok mar majd mondjatok el sajat velemenyeteket rola hogy hogy izlett. Kivancsi vagyok am ra. Eloszor bizti furcsa v. nem izlik majd. En mikor ide kijottem meg a Nutellat sem szerettem es foleg kenyerre nem.A mogyi szoszt sultkrumplira stb, fustolt makrelatetc. Mostmeg szeretem . Egyedul a csuszomaszo sikos tengeri dolgok stb NEM megy megha vizettek is erte SEM! Az O "imadott "heringjuk+hagyma. Brrr! 1x kostoltam.Azota a vilagbol kitudsz vele kergetni!En amugy az otthoni Ruszlit vagyis a savanyitott heringet nagyon komalom. Most egy db -ig teljesen elvagyok havazva.Csak 1-2 hetmulva tudok kenyerket sutni . /probalni!/ Megmondom Nektek az utobbi idoben teljesen elfogytam. Egyszeruen paff vagyok. es ez eszrevetlenul jott, csakamikor mar ez sem megy es minden kiesik a fejedbol stb.Sajnos csak augusztusban leszek szabin. Addig is kki kell vhogy huzni. Hat ez van, sajnos./Nehez felejteni"" a ...../

Most elbucsuzok, megegyszer NAGYON koszonok mindent!!!!! Puszi!


EmMargit Előzmény | 2007.06.27. 19:40 - #21616

Szia Angi!
 
Meg is történt  Üdv, Margit

[Későbbi] [21675-21656] [21655-21636] [21635-21616] [21615-21596] [21595-21576] [21575-21556] [21555-21536] [21535-21516] [21515-21496] [21495-21476] [21475-21456] [21455-21436] [21435-21416] [21415-21396] [21395-21376] [21375-21356] [21355-21336] [21335-21316] [21315-21296] [21295-21276] [21275-21256] [21255-21236] [21235-21216] [21215-21196] [21195-21176] [21175-21156] [21155-21136] [21135-21116] [21115-21096] [21095-21076] [21075-21056] [21055-21036] [21035-21016] [21015-20996] [20995-20976] [20975-20956] [20955-20936] [20935-20916] [20915-20896] [20895-20876] [20875-20856] [20855-20836] [20835-20816] [20815-20796] [20795-20776] [20775-20756] [20755-20736] [20735-20716] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU