nelly! nyugodtan szólj csak közbe.....én úgy vagyok ezzel mindenki tanácsát meghallgatom, leírom, aztán kipróbálom, majd kiderül melyik válik be! persze elsődlegesen én is Margitra hagyatkozom, ő itt a fő - kenyerész.....ezért is próbálom ki holnap amit javasolt....aztán majd kiderül az - e a baj... Sendyvel főként a nyanya receptben merültünk el, mert arra is kíváncsi vagyok, és akkor jutott eszembe, talán az enyém is túlkelt, az volt a gond....azért esett be a teteje, nem a sok folyadéktól....de mint mondtam, holnap meglátom....lehet hogy mindenkinek igaza van, mert én pont azokban a nagy melegekben kezdtem sütögetni, és ugye a kinti hőm. is befolyásolhatja, vagy nem?és lehet hogy amiatt is hamarabb megkelt... bna jó ennyit az elméletről, majd holnap a gyakorlat!
Nem akarok belevauzni, de meg kellene hallgatni MArgitka tanácsát is AMarillisznek, hátha akkor okosabb lesz! Akkor nyugodtan nekiállhatna sütni. Én sem mernék másfél év tapasztalattal biztonságosan tanácsot adni. Aztán ha valami gond van, akkor a problémát MArgitka mindig meg szokta oldani. Fénykép alapján pedig pláne rájön a hibára! Szóval legyél türelemmel Amarillisz! Nelly
Nem akarok közbeszólni: de már beírta korábban, Margit tanácsokat is adott ha jól emlékszem. Látszólag nem volt vele gond, talán a folyadék volt picit több.
A "Rigeleden "jot nevettem.Egy regi kedves emlek jutott eszembe. Jo regen olvastam egy konyvet Sci-fi, abban volt egy "Rigel"-lako stb. Elkepzeltem ormanyosan/mert annak AZ is volt. hihi/ a kenyeret. hihi Bizti finom lesz. Ez a Balaton szelleme!
Amarillisz ! Ha jól tudom (de ha nem akkor majd Margitka kijavít), ha a teteje esik csak be akkor az élesztő és/vagy folyadék mennyiség probléma. Méghozzá valamelyikből vagy mindkettőből picivel több van benne. Próbálj meg ezekből visszavenni ici-picit vagy írd be pontosan a recit amit szoktál sütni és akkor az okosabbak pontosan tudnak neked segíteni.
Kicsit hűvősebb lett az idő, még néhány napra ezt ígérik, hogy marad.
Ma megsütöttem azt a Riegel nevű péksütit, amit a Balatonnál ettem minden nap. Már kész, csak hűl. Ha már vágható lesz, akkor csinálok még arról is fotót és megkóstolom, aztán hozom a képeket és a beszámolót róla. Külsőre bíztató.
Azt hiszem, hogy meg ma este osszedobok 1 nyanyus tesztat es /NELLYM es LIMARAM / hetvegen beindulhat az ipar"" nalam is.
BEZSAM, javulast a ferjednek. Vidd el kikapcsolodni a szabadba, de ne tul messze./Ha vmi gond lenne vele kozben kozel legyen a biztonsag./ Biztosan szegeny tulhajtott.Vigyazz ra, nehogy a szivere is menjen stb.
majorkaj: nem nagyon szoktam figyelni, 2-szer ránézek kelés közben, ennyi, nekem kicsit túlmelegít a gép, és sokkal gyorsabban kel benne minden. sütőben kelesztve kellett az 1,5 óra neki, gépben meg 50-60 perc is elég.
Sendy ! Tudom ahány ház annyi szokás. Szerintem a te liszt és nyanya arányaiddal nagyon kell figyelni a kenyér kelését, ugye ? Úgy gondolom nagyon gyorsan kel a sok élesztőtől és nyanyától.
majorkaj: én mindig 2:1 liszt:nyanya aránnyal dolgoztam és jó lett a kenyérkém, tudom hogy sok, sok az élesztő is meg a só, cukor is, de nekem bevállt, nem szentírást fektettem le előbb, hanem azt írtam le ahogy én szoktam, ahogy jó szokott lenni. Én a tökös kenyeret pl sütőben sütöttem, de majdnem gépben sütöttem.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit