EmMargit! Angi tanácsára leírom a gépem progiját! talán segít! Hauser BM-801, norm. progi, előmelegít: 17 perc, keverés:3, dagaszt: 3, 13, sípszó, keleszt:45, simít:1, keleszt: 18, simít:1, keleszt:45 sütés:55. ennyi remélem jól írtam, mert itt a lánykám és egyszerre 2 felé figyelek!megyek is Sziasztok!
Én köszönöm, hogy az ARCKÉPCSARNOK-ra figyelmet fordítottál.
Úgy gondoltam, hogy ide tetszése és kedve szerint minden résztvevő a találkozóról felteheti a kedvenc képét feliratozva. Ha az nincs, akkor egy másikat. Természetesen minden aktív fórumozónak is van erre lehetősége, aki a #21767 hozzászólásban leírtakkal rendelkezik, ill. Tőletek a jogosultságokat megkéri.
Úgy gondolom kellemesebb és jobb a beszélgetés ha tudjuk személyszerint is, hogy kivel beszélgetünk. Testetlen nickeket nehezebb megjegyezni a hozzátartozó személyiségjegyekkel.
EmMargit! a kenyér akkor volt szép magas, mikor még 1 óra 5 perc volt hátra a programból..., aztán mikor már csak 40 perc volt hátra - azaz sütött, akkorra belapult,. felül kicsit nagyobb lyukú, alul kicsit tömörebb a belseje. van róla képem is csak nem tudom, hogy kell ide betenni, vagy küldjem el az email címedre?
zsoka: neked is olyan géped van, mint nekem, úgyhogy 50 dkg liszthez 2,7dl folyadék bőven elég.. De ezt asszem már mondtam neked, meg azt is, hogy ne tessék a gépben keleszteni, mert ez a fránya AFK bizony nagyon tud melegíteni. Nekem is csak azután sikeráltak a kenyereim, hogy tálban kelesztek. Melyik zsömi, milyen füzet? :))))))))))
Nem csináltam mást, mint ezek mellé nyitottam egy albumot. Aki a találkozó képeihez rendelkezik az ID-vel és PW-el, az tulajdonképpen teljes jogosultsággal bír itt az albumok kezeléséhez.
Zsóka! Előfordulhat,hogy túlmelegszik a kenyered. Ebben a melegben én most nemhasználom az előmelegítést sem.Saját programon kezdek keverni,dagasztani,keleszteni,és formázás után kerül a tepsibe.Ott még szükség szerint kelesztem,-de ez lehet akár még egy óra,de Pl. tegnap 30 perc múlva már sütnöm kellet.A konyha hője is befolyásolja úgy mint az időjárás.Margitka egyszer azt tanácsolta,hogy ne ragaszkodjunk annyira a recepthez,mert a lisztek között is van különbség,és az egyiktől lágyabb a másiktól szorosabb lesz a tészta. A teljeskiőrlésű liszt több vizet vesz fel,de később ellágyulhat,tehát dagasztáskor keményre hagyd.Az az egy kanálnyi víz talán már nem kellett volna! Nézd meg itt baloldalon fent a videót,ami a kenyér gépbeni keménységét mutatja.Olyanra hagyd. Ne törődj azzal,hogy kell hozzá még 1-2-3 kanálnyi liszt.Ha kívánja a tészta,-tegyél hozzá.
Remélem mindent jól mondtam,-de ha nem ,majd margitka kijavít!
Valószínűleg azért szöktek meg a cserepeid, mert sütés közben levetted a jénai tetejét. A cserepesedés egyébként mindig hűlés közben alakul ki, sütés alatt nem is kell lesni őket.
Kicsit el vagyok veszve a kenyereddel kapcsolatban. Mikor volt szép magas és mikor kezdted ehhez képest a sütést? Hogy esett vissza? "V" alakban a közepe, vagy az egész kisebb lett, de domború maradt a teteje? Ha kész és megvágod, akkor a belseje milyen? Nagyjából egyenletesen lyukacsos, vagy felül nagyon nagy lyukak vannak, alul meg sűrű?
Azt már nem is kérdezem, hogy miért tettél bele vizet, ha utána még lisztet kellett tenned, mert megértem a bizonytalanságot, de hidd el türelem kell kivárni, amíg a tészta összeáll a dagasztás elején. Várom válaszaidat, üdv, Margit
Sziasztok Pékecskék! Igazad van Limara, nem szabadott volna megszúrni a kenyeret ahol repedezett, mert valószinű ott szökött ki a buborék, azért nem lett cserepes a teteje. Igaz viszont az oldalaán már ott voltak a cserép kezdemények .) Hiába na, a lelkesedésemnél már csak a kíváncsiságom volt nagyobb. Most megyek felteszem a pacalt :(
Kenyérke: a legközelebbi talira viszek Neked. Szuper jól csinálom, pedig meg sem eszem.
Pusszantás Mindenkinek, este ha elmentek a vendégek, jövök. Most még a virslis bucit is kisütöm :)
Úgyanúgy, mint a többi kenyeret, gépben kelesztettem, utána formáztam, bevágtam. Utána kimargarinozott jénai, spriccelés. Sütőbe kb. 20 perc kelesztés még. Sütő begyújtása. A szine szerint néztem, hogy kész van-e már. A lisztből 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt volt, mert más nincs itthon. Arra gondoltam, hogy mi van akkor, hogyha nem teszek bele teljes kiőrlésűt? Nem adom fel. Ja, és olyan lágy lett a tészta, nekem mindig ilyen, hogy méééé? Te milyen teljeskiőrlésűt raktál. Lehet, hogy túl melegít a gép? Én azt az állagot úgy tudnám elérni, ha tennék hozzá jócskán lisztet, akkor meg az lenne a baj. Mindezek ellenére belül lyukacsos, csak nem magas és nem repedezett.
Aranyosak vagytok , bár én tényleg teljesen komolyan gondolom, amit tegnap este írtam.
Örülök, hogy többeknek tetszik a Riegel, kíváncsi vagyok hogy válik be, ha kipróbáljátok. Én ma reggelire ettem belőle, finomabb, ízesebb volt, mint tegnap frissen. Lehet, hogy nem is kell bele több fűszer.
Ildiko! Ez a Riegel nem ropogós, nem is lehet a joghurttól. Az eredeti sem volt az, még frisssen sem. Kíváncsian várom a fotókat és a receptet, ha sikerül megszerezned.
Kenyérke! Annak az arcképcsarnoknak a linkjét elkérhetném én is?
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit