E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Amarillisz Előzmény | 2007.06.29. 16:57 - #21775

EmMargit! Angi tanácsára leírom a gépem progiját! talán segít! Hauser BM-801, norm. progi, előmelegít: 17 perc, keverés:3, dagaszt: 3, 13, sípszó, keleszt:45, simít:1, keleszt: 18, simít:1, keleszt:45 sütés:55. ennyi remélem jól írtam, mert itt a lánykám és egyszerre 2 felé figyelek!megyek is Sziasztok!

kenyerke Előzmény | 2007.06.29. 16:20 - #21774

Kedves Margit!

Én köszönöm, hogy az ARCKÉPCSARNOK-ra figyelmet fordítottál.

Úgy gondoltam, hogy ide tetszése és kedve szerint minden résztvevő a találkozóról felteheti a kedvenc képét feliratozva. Ha az nincs, akkor egy másikat. Természetesen minden aktív fórumozónak is van erre lehetősége, aki a #21767 hozzászólásban leírtakkal rendelkezik, ill. Tőletek a jogosultságokat megkéri.

Úgy gondolom kellemesebb és jobb a beszélgetés ha tudjuk személyszerint is, hogy kivel beszélgetünk. Testetlen nickeket nehezebb megjegyezni a hozzátartozó személyiségjegyekkel.


EmMargit Előzmény | 2007.06.29. 15:51 - #21773

Szia Amarillisz!
 
Julika máris válaszolt , várom a képet. Üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.06.29. 15:50 - #21772

Amarillisz ! Küldjed el a képet Margitkának e-mailben. Ő rögtön véleményezni is tudja és ha úgy szeretnéd akkor Ő tudja ide feltenni.

Amarillisz Előzmény | 2007.06.29. 15:40 - #21771

EmMargit! a kenyér akkor volt szép magas, mikor még 1 óra 5 perc volt hátra a programból..., aztán mikor már csak 40 perc volt hátra - azaz sütött, akkorra belapult,. felül kicsit nagyobb lyukú, alul kicsit tömörebb a belseje. van róla képem is csak nem tudom, hogy kell ide betenni, vagy küldjem el az email címedre?

EmMargit Előzmény | 2007.06.29. 15:23 - #21770

Kenyérke! Köszönöm szépen. Éjjel visszaolvastam a felhívásodat, de erre nem emlékeztem. Mindjárt felteszek én is egy képet.
Örülök, hogy láthattam Néénét és Katit velük személyesen nem találkoztam még.
Nééne! Tündériek a gyerekeid  
Persze Szokimoki fiai is azok, de őket már "ismerem"
 
Üdv, Margit
 
 

Angi7711 Előzmény | 2007.06.29. 15:13 - #21769

zsoka: neked is olyan géped van, mint nekem, úgyhogy 50 dkg liszthez 2,7dl folyadék bőven elég.. De ezt asszem már mondtam neked, meg azt is, hogy ne tessék a gépben keleszteni, mert ez a fránya AFK bizony nagyon tud melegíteni. Nekem is csak azután sikeráltak a kenyereim, hogy tálban kelesztek. Melyik zsömi, milyen füzet? :))))))))))

zsoka Előzmény | 2007.06.29. 15:06 - #21768

Szia Angi!

Annyi vizet szoktam, amit a reci ír. A Te zsömidnek a füzetemben csak a hozzávalói vannak leírva, a folytatása nem. Dagi, kelesztés, stb.

kenyerke Előzmény | 2007.06.29. 14:45 - #21767

Szia Margit!

Az ARCKÉPCSARNOK linkje ugyanaz mint a legutóbbi találkozóé. Ahol a pékfényképészek albumai fel vannak téve.

http://s4.www.tvn.hu/

Nem csináltam mást, mint ezek mellé nyitottam egy albumot. Aki a találkozó képeihez rendelkezik az ID-vel és PW-el, az tulajdonképpen teljes jogosultsággal bír itt az albumok kezeléséhez.


bau Előzmény | 2007.06.29. 14:44 - #21766

Ezek szerint mindent jól írtam? jujj de jó!

EmMargit Előzmény | 2007.06.29. 14:33 - #21765

Szia Bau!
 
Nem javítok  Üdv, Margit

bau Előzmény | 2007.06.29. 14:29 - #21764

Zsóka!  Előfordulhat,hogy túlmelegszik a kenyered. Ebben a melegben én most nemhasználom az előmelegítést sem.Saját programon kezdek keverni,dagasztani,keleszteni,és formázás után kerül a tepsibe.Ott még szükség szerint kelesztem,-de ez lehet akár még egy óra,de Pl. tegnap 30 perc múlva már sütnöm kellet.A konyha hője is befolyásolja úgy mint az időjárás.Margitka egyszer azt tanácsolta,hogy ne ragaszkodjunk annyira a recepthez,mert a lisztek között is van különbség,és az egyiktől lágyabb a másiktól szorosabb lesz a tészta. A teljeskiőrlésű liszt több vizet vesz fel,de később ellágyulhat,tehát dagasztáskor keményre hagyd.Az az egy kanálnyi víz talán már nem kellett volna! Nézd meg itt baloldalon fent a videót,ami a kenyér gépbeni keménységét mutatja.Olyanra hagyd. Ne törődj azzal,hogy kell hozzá még 1-2-3 kanálnyi liszt.Ha kívánja a tészta,-tegyél hozzá.

Remélem mindent jól mondtam,-de ha nem ,majd margitka kijavít!


EmMargit Előzmény | 2007.06.29. 14:28 - #21763

Szia Dulifuli!
 
Valószínűleg azért szöktek meg a cserepeid, mert sütés közben levetted a jénai tetejét. A cserepesedés egyébként mindig hűlés közben alakul ki, sütés alatt nem is kell lesni őket.
Jó pacalfőzést, üdv, Margit

Angi7711 Előzmény | 2007.06.29. 14:24 - #21762

ZSOKA: mennyi folyadékot teszel mennyi liszthez?

EmMargit Előzmény | 2007.06.29. 14:24 - #21761

Szia Amarillisz!
 
Kicsit el vagyok veszve a kenyereddel kapcsolatban. Mikor volt szép magas és mikor kezdted ehhez képest a sütést? Hogy esett vissza? "V" alakban a közepe, vagy az egész kisebb lett, de domború maradt a teteje? Ha kész és megvágod, akkor a belseje milyen? Nagyjából egyenletesen lyukacsos, vagy felül nagyon nagy lyukak vannak, alul meg sűrű?
Azt már nem is kérdezem, hogy miért tettél bele vizet, ha utána még lisztet kellett tenned, mert megértem a bizonytalanságot, de hidd el türelem kell kivárni, amíg a tészta összeáll a dagasztás elején. Várom válaszaidat, üdv, Margit

dulifuli13 Előzmény | 2007.06.29. 14:19 - #21760

Sziasztok Pékecskék! Igazad van Limara, nem szabadott volna megszúrni a kenyeret ahol repedezett, mert valószinű ott szökött ki a buborék, azért nem lett cserepes a teteje. Igaz viszont az oldalaán már ott voltak a cserép kezdemények .) Hiába na, a lelkesedésemnél már csak a kíváncsiságom volt nagyobb. Most megyek felteszem a pacalt :( Kenyérke: a legközelebbi talira viszek Neked. Szuper jól csinálom, pedig meg sem eszem. Pusszantás Mindenkinek, este ha elmentek a vendégek, jövök. Most még a virslis bucit is kisütöm :)

zsoka Előzmény | 2007.06.29. 14:12 - #21759

Bau! A dagasztás lemaradt.

zsoka Előzmény | 2007.06.29. 14:11 - #21758

Szia Bau!

Úgyanúgy, mint a többi kenyeret, gépben kelesztettem, utána formáztam, bevágtam. Utána kimargarinozott jénai, spriccelés. Sütőbe kb. 20 perc kelesztés még. Sütő begyújtása. A szine szerint néztem, hogy kész van-e már. A lisztből 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt volt, mert más nincs itthon. Arra gondoltam, hogy mi van akkor, hogyha nem teszek bele teljes kiőrlésűt? Nem adom fel. Ja, és olyan lágy lett a tészta, nekem mindig ilyen, hogy méééé? Te milyen teljeskiőrlésűt raktál. Lehet, hogy túl melegít a gép? Én azt az állagot úgy tudnám elérni, ha tennék hozzá jócskán lisztet, akkor meg az lenne a baj. Mindezek ellenére belül lyukacsos, csak nem magas és nem repedezett.

EmMargit Előzmény | 2007.06.29. 14:10 - #21757

Sziasztok!
 
Aranyosak vagytok , bár én tényleg teljesen komolyan gondolom, amit tegnap este írtam.
 
Örülök, hogy többeknek tetszik a Riegel, kíváncsi vagyok hogy válik be, ha kipróbáljátok. Én ma reggelire ettem belőle, finomabb, ízesebb volt, mint tegnap frissen. Lehet, hogy nem is kell bele több fűszer.
 
Ildiko! Ez a Riegel nem ropogós, nem is lehet a joghurttól. Az eredeti sem volt az, még frisssen sem. Kíváncsian várom a fotókat és a receptet, ha sikerül megszerezned.
 
Kenyérke! Annak az arcképcsarnoknak a linkjét elkérhetném én is?
 
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
 
Ui.: Ma gyógyítják meg a törött szélvédőmet

kenyerke Előzmény | 2007.06.29. 13:58 - #21756

Szia Zsóka!

Itt vannak az énekes madarak.

http://www.fotonatur.de/singvoegel/singvoegel.php

Milyen volt a Tiéd?

Ha tudod minek hívják, akkor csak a latin nevét kell hozzá megtalálnod és beazonosítani a képeket.


[Későbbi] [22635-22616] [22615-22596] [22595-22576] [22575-22556] [22555-22536] [22535-22516] [22515-22496] [22495-22476] [22475-22456] [22455-22436] [22435-22416] [22415-22396] [22395-22376] [22375-22356] [22355-22336] [22335-22316] [22315-22296] [22295-22276] [22275-22256] [22255-22236] [22235-22216] [22215-22196] [22195-22176] [22175-22156] [22155-22136] [22135-22116] [22115-22096] [22095-22076] [22075-22056] [22055-22036] [22035-22016] [22015-21996] [21995-21976] [21975-21956] [21955-21936] [21935-21916] [21915-21896] [21895-21876] [21875-21856] [21855-21836] [21835-21816] [21815-21796] [21795-21776] [21775-21756] [21755-21736] [21735-21716] [21715-21696] [21695-21676] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU