MINDEN KEZDŐ FIGYELMÉBE MELEGEN AJÁNLOM A CUKKINIS KENYERET MERT EZT MÉG ÉN SE TUDOM EL RONTANI pedig nagyon kezdő vagyok még a kenyér fronton /esetlenke/Még egyszer le íróm az író helyet joghurt kefir bármi lehet én is azért nem csináltam meg sokáig mert nem volt íróm/,se költöm/.szerintem még a gyerekek sem tudnák elrontani
Bármelyik megszokott recepthez pluszban hozzá lehet tenni, csak javít rajta.
A bal oldalon az új receptjeim között kb. a közepétől lefelé van több öregtésztás, új receptem (az Új kenyérrel kezdődően). Esetleg ezek közül is nézhetsz valami kedevedre valót, de a receptes II. fórumban is találsz új recepteket nyanyussal, már többen sok finomságot csináltak vele.
Jó pihenést kívánok a szabdi idejére és remélem többet tudunk majd találkozni. Üdv, Margit
Sendy, nagyon aranyos a ruhád! Nagyon jól áll rajtad! A kép is nagyon ügyes! Nem kell az arcodat kitenni a nyilvánosságra. Csinos vagy, sehol semmi túlzás.
Kipróbálnám az öregtésztás kenyeret,de nemigen értem!Le vagyok lassulva.Valahol le van irva a pontos arányok?Az világos hogy az első adagot pihentetni kell,és másnap kell hozzáadni a másik adag tésztát.Tetszik nagyon a Riegel is.A jővő héttől szabin vagyok,kifogok fróbálni mindent.Különben nem tervezünk semmit,majd rokonlátogatásra megyyünk a második héten.
Látom sikerült a Riegellel bogarat tenni a fületekbe Örülök neki, főleg annak, hogy mindenkinek ilyen szépen és jól sikerült. Gratulálok minden szép sütéshez, egy-két falat sütit most én is elfogadnék
Szokimoki! Kint olvastam a tejbepapidat és a kérdésedet. Én tejberizst szeretnék csinálni, de olyasmit, amit a nyaralás alatt vettem nasinak. Csokiöntet volt alatta és azzal kellett összekeverni, nagyon finom volt. Szerintem egy tejberizs és csokipuding keveréke az egész, legalábbis valami ilyesmi ötletem van ezzel kapcsolatban. Hideg tejberizst (gyümölcsrizst) ettem már baracklekvárral, az nagyon finom, biztos a tejbegrízt sem rontaná el.
Bezsa! Hogy van a férjed? Remélem jobban!!!
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Angi: tegnap kérdezted mit csinálj, ajánlottam a gyrostálat. Nos az enyém valahogy így néz ki. A szósz külön kis edényben volt hozzá. Nem szeretem összeönteni az egészet mert akkor úgy kell keresni a krumplit, a húst és a zöldséget, hogy egy tökéletes falatot elkészíthess.
Továbbá tegnapi szörmedvényeim az ufozsemlék, avagy egy rendesen elrontott kenyértészta sorsa. Képen jobban néz ki mint élőben. Sápadtak, sűrűek, ormotlanok és kicsik.
Kenyérke:http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/_sendy_mappa/ruha.jpg Tükörben készült a kép, beremegett a kezem, picit homályos.. de a lényeg látszik, fejem nincs rajta, mert valahogy fényképezni is kellett. Fellógatva, annyira sehogyse nézett ki, mint egy darab kapca, úgy hogy a Te kedvedért felvettem és úgy fotóztam. :))
zsoka: ugyan nem tudtam összefüggést találni a zsömi majdnem megsütése, és a köményízű kenyér között, de nem baj :)
Amit vizont szeretnék kijavítani, hogy a MI gépünkbe kell 2,7 dl folyadék (AFK tip.). A többi gépet nem ismerem, és így nem is álllíthatom, hogy mennyi folyadék kell bele, ezt sajnos mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia!
Sendy! Egyszer mivel Brigi megkért megmértem a kenyeremet, amit amúgy nem szoktam. Ha jól emlékszem, nekem is olyan 12-14 cm magas, ettől nem szokott nagyobb lenni. Bár helye lenne még a jénaimban, de ennél nagyobbat nem szoktam sütni. nem szoktam befújni vízzel a jénaim alatt, mert szerintem enélkül is jó kis sajá gőzben sül a kenyér. Bár volt már rá példa, hogy befújtam, és ártani nem árt sőt.. De jobb ha úgy írom, hogy inkább lusta vagyok rá:-)
De ahogy Limara írta, amíg nem volt ilyen nagy jénaim, én is sütőzacsiban sütöttem, és az is jó volt!
Szokimoki: köszönöm a részletes leírást. Nem gondoltam hogy egyből kelesztéssel kezdesz, én úgy gondoltam hogy összedagasztod, majd utána a 3x20 perc :))) De akkor ez tisztázva, csak félregépelés volt. Most már majdnem minden világos két apróságot leszámítva: kb milyen mekkorára meg a kenyered? nekem sajnos 14 cm a max magasság, afelett felragad a jénai tetőre, tehát akkor picit másképp kell majd formáznom. A második pedig, mikor berakod a sütőbe Te is befújod vízzel a jénait? Ezt nem írtad bele, és sokan mondták, hogy ez a folyamat elengedhetetlen.
Kenyérke: folyamatban az arcképcsarnok, csak szalonképessé kéne tennem magam egy képre. A napokban gondjaim voltak megint a hormonjaimmal, és ez kiült az egész testemre, amiből a leggázabb az arcom most. Nyúzott mintha 10 évvel öregebb lennék, és ráadásul még 1-2 szép nagy (már gyógyuló, de gyulladt) pattanás is dísziti, de nagyon szívesen csinálok egy fotot a ruháról vállfán. :))
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit