MINDEN KEZDŐ FIGYELMÉBE MELEGEN AJÁNLOM A CUKKINIS KENYERET MERT EZT MÉG ÉN SE TUDOM EL RONTANI pedig nagyon kezdő vagyok még a kenyér fronton /esetlenke/Még egyszer le íróm az író helyet joghurt kefir bármi lehet én is azért nem csináltam meg sokáig mert nem volt íróm/,se költöm/.szerintem még a gyerekek sem tudnák elrontani
Bármelyik megszokott recepthez pluszban hozzá lehet tenni, csak javít rajta.
A bal oldalon az új receptjeim között kb. a közepétől lefelé van több öregtésztás, új receptem (az Új kenyérrel kezdődően). Esetleg ezek közül is nézhetsz valami kedevedre valót, de a receptes II. fórumban is találsz új recepteket nyanyussal, már többen sok finomságot csináltak vele.
Jó pihenést kívánok a szabdi idejére és remélem többet tudunk majd találkozni. Üdv, Margit
Sendy, nagyon aranyos a ruhád! Nagyon jól áll rajtad! A kép is nagyon ügyes! Nem kell az arcodat kitenni a nyilvánosságra. Csinos vagy, sehol semmi túlzás.
Kipróbálnám az öregtésztás kenyeret,de nemigen értem!Le vagyok lassulva.Valahol le van irva a pontos arányok?Az világos hogy az első adagot pihentetni kell,és másnap kell hozzáadni a másik adag tésztát.Tetszik nagyon a Riegel is.A jővő héttől szabin vagyok,kifogok fróbálni mindent.Különben nem tervezünk semmit,majd rokonlátogatásra megyyünk a második héten.
Látom sikerült a Riegellel bogarat tenni a fületekbe Örülök neki, főleg annak, hogy mindenkinek ilyen szépen és jól sikerült. Gratulálok minden szép sütéshez, egy-két falat sütit most én is elfogadnék
Szokimoki! Kint olvastam a tejbepapidat és a kérdésedet. Én tejberizst szeretnék csinálni, de olyasmit, amit a nyaralás alatt vettem nasinak. Csokiöntet volt alatta és azzal kellett összekeverni, nagyon finom volt. Szerintem egy tejberizs és csokipuding keveréke az egész, legalábbis valami ilyesmi ötletem van ezzel kapcsolatban. Hideg tejberizst (gyümölcsrizst) ettem már baracklekvárral, az nagyon finom, biztos a tejbegrízt sem rontaná el.
Bezsa! Hogy van a férjed? Remélem jobban!!!
További szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Angi: tegnap kérdezted mit csinálj, ajánlottam a gyrostálat. Nos az enyém valahogy így néz ki. A szósz külön kis edényben volt hozzá. Nem szeretem összeönteni az egészet mert akkor úgy kell keresni a krumplit, a húst és a zöldséget, hogy egy tökéletes falatot elkészíthess.
Továbbá tegnapi szörmedvényeim az ufozsemlék, avagy egy rendesen elrontott kenyértészta sorsa. Képen jobban néz ki mint élőben. Sápadtak, sűrűek, ormotlanok és kicsik.
Kenyérke:http://koneko.extra.hu/feltoltes/dl/_sendy_mappa/ruha.jpg Tükörben készült a kép, beremegett a kezem, picit homályos.. de a lényeg látszik, fejem nincs rajta, mert valahogy fényképezni is kellett. Fellógatva, annyira sehogyse nézett ki, mint egy darab kapca, úgy hogy a Te kedvedért felvettem és úgy fotóztam. :))
zsoka: ugyan nem tudtam összefüggést találni a zsömi majdnem megsütése, és a köményízű kenyér között, de nem baj :)
Amit vizont szeretnék kijavítani, hogy a MI gépünkbe kell 2,7 dl folyadék (AFK tip.). A többi gépet nem ismerem, és így nem is álllíthatom, hogy mennyi folyadék kell bele, ezt sajnos mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia!
Sendy! Egyszer mivel Brigi megkért megmértem a kenyeremet, amit amúgy nem szoktam. Ha jól emlékszem, nekem is olyan 12-14 cm magas, ettől nem szokott nagyobb lenni. Bár helye lenne még a jénaimban, de ennél nagyobbat nem szoktam sütni. nem szoktam befújni vízzel a jénaim alatt, mert szerintem enélkül is jó kis sajá gőzben sül a kenyér. Bár volt már rá példa, hogy befújtam, és ártani nem árt sőt.. De jobb ha úgy írom, hogy inkább lusta vagyok rá:-)
De ahogy Limara írta, amíg nem volt ilyen nagy jénaim, én is sütőzacsiban sütöttem, és az is jó volt!
Szokimoki: köszönöm a részletes leírást. Nem gondoltam hogy egyből kelesztéssel kezdesz, én úgy gondoltam hogy összedagasztod, majd utána a 3x20 perc :))) De akkor ez tisztázva, csak félregépelés volt. Most már majdnem minden világos két apróságot leszámítva: kb milyen mekkorára meg a kenyered? nekem sajnos 14 cm a max magasság, afelett felragad a jénai tetőre, tehát akkor picit másképp kell majd formáznom. A második pedig, mikor berakod a sütőbe Te is befújod vízzel a jénait? Ezt nem írtad bele, és sokan mondták, hogy ez a folyamat elengedhetetlen.
Kenyérke: folyamatban az arcképcsarnok, csak szalonképessé kéne tennem magam egy képre. A napokban gondjaim voltak megint a hormonjaimmal, és ez kiült az egész testemre, amiből a leggázabb az arcom most. Nyúzott mintha 10 évvel öregebb lennék, és ráadásul még 1-2 szép nagy (már gyógyuló, de gyulladt) pattanás is dísziti, de nagyon szívesen csinálok egy fotot a ruháról vállfán. :))
Sendy! Bocsánat, hát persze hogy elírtam! Bocsi! Tudod a lónak is 4 lába van, mégis...na akkor mégegyszer nekiülök és leírom az elejéről, én hogyan szoktam minden másnap ua-t a kenyeret sütni!
Szóval, reggel felkelek.. (na jó, nem ennyire az elején:-)
Bepakolom a gépbe a hozzávalókat, úgy mint 250 ml víz, 20 dkg öregtészta, 2 dkg margarin(nem felolvasztva)erre jön az 55 dkg Bl80-as liszt fele, erre jön a 1,5 kismérő só, 1 kismérő cukor, késhegynyi aszkorbin, erre jön a liszt másik fele, és a tetejére az 1,3dkg élszető.és bekapcsolom a gépemen a dagasztást ami nálam 25 percig tart, aztán 20 percig kelni hagyom és megint elindítom a dagasztást 20 percig. Kiveszem az üstből és megformázva, (de még nem bevágva) beleteszem a jénaimba, (ami 8l-es kacsasütő) ott kb 40-45 percig kel, ami egy nyári napon, lefedett jénaiba nem kevés. (persze kinél hány fok van a lakásba, ez egyéni, és a kenyér kelését is nagyban befolyásolja) Ha már szemre is látom, hogy megnőtt, vagyis a kb 40-45 perc letelte után bevágom, és a hideg sütőbe teszem (villanysütő, nem légkeveréses, és kb 190 fokra állítom, ahol kb 50-55 perc alatt készre sül). Kivéve a sütőből vízzel megspriccelem,és ventillátor elé teszem. És máris kész az aranysárga cserepes fincsóci kenyérkém.
Nekem ez a módi nagyon bevált! De sok tényező befolyásolhatja, hogy másnál ez hogy válik be. Úgymint a kenyérsütőgép (milyen tésztát dagaszt) a levegő hőmérséklete a lakásban, és persze a sütő. nekem ez vált be, ha nálad ez nem sikerül, akkor kisérletezni kell! nekem sem sikerült elsőre így a kenyerem, sokat próbálkoztam, mire az én kenyerem nekünk jó lett. De hátha sikerül, és bocsi az elírásért, nyílván nem kelsztéssel kezdem a gépbe pakolt alapanyagpk összedolgozását.
Hát én eztet a tempót nem bírom, egyre több új reci, elkészítve csodálatra méltóak és guszta mindegyik. Meg akartam sütni Angi sok lisztes zsömijét, de olyan kőmég íze van a kenyérnek, hogy csuda. Hűtőbe nem akarom tenni. Ettem már eleget hűtőből. Nem értem a családomat másban megeszik a köményes ízesítést, de kenyérben nem szeretik. Ha nem lesz más, csak rászorítkoznak, nacsak azért, mert egészséges.
Angi, mit akarsz tök jók a Riegeljeid!
Feltettem utolsó ténykedéseim képeit a képtáramba, a leíráshoz is írtam.
Sendy! Az én tetőnélküli jénaim méretei: 27,5 cm hosszú, 19,0 cm széles, és 8 cm magas. Ne csüggedj, senki nem született úgy, hogy mindent tudjon. Az elején én is "kukáztam", de ma már nem. Csak ne akarjak korpászsömit sütni. Kitartással lehet, meg különben is bosszant, ha nem sikerül, de ha feladja az ember, akkor soha nem is fog. Én is a reci szerinti mennyiségeket tettem bele, hát nem is lett olyan amilyennek kell lennie. A sütőben sülthez csak 2,7 dl folyadék kell. Én ezt úgy elfelejtettem, mint a szél, Angi figyelmeztetett. A tegnapi kenyereim már annyival készültek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit