Micsoda finomakat varazsoltatok megint! Mar "megint"irigykedek.
Ma dolgoztam es sokat kellett emelgetni stb. erre "spittem "lett. A derekadban az osszes izom gorcsszeruen kemeny es oltarira faj. Most ugy nezek ki mintakinek !x gyomronmostak, utana 2X a hatso rozsajaba dorrentettek. Neha olyan vagyok mint a kerdojel es csoszogok.Hihihihi Oltarira fajdalmas. Otthon ezt hexenschusz vagy hogy nevezik. En sajat magamat kinevetem, de kozben...Mozogni kell akkor is, mertha megallsz es lefekszel megrosszabb. Ki kell mozgatni.Eltudom kepzelni hogy mit mondanak az emberek. Micsoda trottyos! hihi. Masala, igazad van a korral kapcsolatban is. Majd veszek egy szepen kifaragott kamposbotot.hihiMinden szart osszeszedek mostanaban.Bocsi a panaszlevelert.
MARGITOM, megvettem a 1/2 kesz TOSTINIT.Lefotozom, felboncolom Neked es rajtvan az osszetetele"csak az adag nem hogy mibol mennyi kell. Nem nagy szam sztem, de a grill-lapokkal igazan ropogos fini szendvics lesz. Azert megmajd az uzletunkben a heten keszitek fotokat. Majd elkuldom 1 csokorba.
EMES, oltari jot nevettem a torteneteden. Szegeny ferjed bizti jo faradt volt esmeg kivolt ehezve egykis edesre. Nagyon tetszett.Szinte a szemeim elott latom......hihihi
Ha nemlehet kapni mivel sztem meg nincs ilyen a piacon/eheto kapszli/ susd neki szinesbe hogy eszrevegye a legkozelebb.
SENDY, nagyon tetszik a Te kenyerked is.Ne haragudjon meg senki erte am! A foto kozeli es En megint"belekostoltam!hihi
Szóval ez egy tk rozsliszt, BL 80as, élesztőnélküli rozskovászos, nyanyás, rozsmagos kenyér.
Nem, én nem így kelek fel, hogy ezt megálmodom, és összedobom. A története csak annyi, hogy egyszer figyelmetlen voltam, és a mérlegbe pakoltam a Bl 80ast, a tetejére meg ugyanannyi tk rozslisztet, mikor is rájöttem, hogy nem tk, hanem ilágos rozsliszt kell bele. Így ezt a keveréket eltettem jobb napokra, hogy majd egyszer, valamikor... :)
Aztán ugye ott kukkolt a hűtőbe egy egész befőttesüveg rozskovász, amit ha meg akartam etetni, akkor ahhoz előbb helyet kellett neki csinálnom az üvegben :)
Valamint régebben volt egy csíráztatós időszakom, de pont akkor lutaztunk el, amikor kicsíráztak a magok, így hát sikerélmény híján el is felejtődött ez is. Ott kuksolt a fiók alján. Az egyik kenyérsütős könyvemben meg régóta szemezgetek egy búzamagos kenyérrel, ezért gondoltam, hogy rozsmagot is lehetne tenni bele.
Útmutatónak kenyerke receptjét vettem, csak kicsit megcsúszott a kezem (nem nevet nagyon :DDDDDDDDDDD) amikor a vizet adtam hozzá, ezért még tettem világos rozslisztet is bele. Meg egy kics élesztőt, nyanyát, burg. pelyhet.És hát ez lett belőle, nagyon finom és érdekesek benne a magok :)
Amarillisz: nem , nem ragad hozzá, csak ha nagyon magas hőmérsékleten sütöd. A drágábbik változathoz adnak egy műanyag szálat, amivel le lehet zárni a száját. Az olcsóbbikhoz nem, de ha levágsz egy 3 centis részt a tetejéből, akkor saját anyagával is meg tudod kötni. A zacskón az van, meg kell szúrkálni, de én nem szoktam.
A nyanyába nem szoktam burg. pelyhet tenni, úgy készítem, mint Brigitta, sőt sokszor az olaj is kifelejtődik belőle :)
Sziasztok.
Drága Limara: dehogy haragszom, sőt, mindig örülök, ha vidámságot tudok hozni :-) Bár ahogy látom, humorban sincs hiány itt.
A receptek nekem olyan mint a Szentírás. Naná, hogy nem merek változtatni... :-) Ez a légkeveréses izé meg nekem nagyon új , 2 hetes. Minden estre nagy valószinűség szerint ma megint kell kiflit csinálnom. Fiam diszkréten jelezte... Most már le is írtam magamnak a recepesembe, 180 fok, légkeverés, 2 egyszerre és félidőben csere.
Na azért kiváncsi vagyok, hogy ha csak légkeverés megy, hogyan sülnek a dolgok, mert illyet még nem műveltem :-)
Amarillisz: sütőzacskó, boltban lehet kapni, különböző méretben. Átlátszó, általában züldség vagy grillpipi sütésére használja a normál halandó :)))
Nekem nincs jénaim, ezért a kenyeret abban szoktam, most meg próbaképpen kétszer a zsömit is abban sütöttem. Gyakorlatilag az a szerepe, mint a jénainak, ez által zárt térben tud sülni a tészta, nem engedi elszökni a gőzt Az én tapasztalatom az, hogy ezáltal sokkal lágyabb, levegősebb lesz a kész péksüti.
Sziasztok! csak érdeklődnék, mit jelent az, hogy zacsiban sül a zsömi? miért jó az? és milyen zacsi?én eddig anélkül sütöttem...
emes! huhh, tetszett a sztori a muffinról........lehet azért nem vette észre a férjed a papírt, mert már az ízlelőbimbói is fáradtak voltak............?!
Egy délután nem járok erre, és tessék, 5 oldalt kell visszaolvasnom )))
Olyan sok szép dolog született, hogy mindenkinek csak gratulálni tudok :) Neveket csak azért nem írok, mert az 5 oldal termése miatt még félek, valakit kihagyok, amit nem szeretnék :)
Kendd be a muffinsütő alját és fordítva süsd ki! Leborítod, felszabdalod s kész a muffinalátét. Még jó kis pereme is lesz, amivel a férjed kényelmesen megfoghatja a muffinokat.
Aztán kérdezd meg tőle, hogy melyik volt a jobb? A papíros vagy a jilkpasztás?
Marica! Igazán jót mosolyogtam, hogy nem merted egyszerre sütni a két tepsit, mert a recept nem úgy írta. Ugye nem haragszol, de ez olyan aranyos volt. Én azért sütöm 2 adagban, mert az én sütőm nem légkeveréses. A kiflik gyönyörűségesek lettek!
Egyszerűen nem tudok veletek lépést tartani! Pedig megpróbálom majd minden reggel! Ne haragudjatok ezért! De ehhez nekem itthon kéne lennem (jó is volna nem dolgozni, és úgy élni :) ), v. legalábbis a munkahelyemen is kéne egy gép! Így most sem tudok hozzászólni a társalgáshoz, mert most is csak beugrok, mutatok, írok és megyek. És ettől én rosszul érzem magam kicsit.
Azért mesélek egy sztorit: Először sütöttem muffint életemben most szombaton. Természetesen, hogy ne legyen sok munka vele, papírkapszulában sütöttem! A férjem szakács, és éjjel 1/2 12-kor jött haza. (A vendéglátás átka) Én már félig alva kérdezem: Ettél muffint? Ő: Igen. Én: Finom volt? Ő: Igen. De figyu! Volt rajta papír? Na erre aztán felébredtem! Hát kiderült, hogy a lelkem megette szőröstül bőröstül! Kész voltam. Azt mondta, hogy érezte, hogy jó sima az alja, de nem látta a papírt. Kérdeztem, hogy nem akadt meg a torkán? Közölte, hogy simán szétrágta!Hát halálra röhögtem magam! Így kérlek titeket, ha tudtok ehető papírkapszuláról akkor írjátok meg nekem hol lehet kapni és én veszek belőle!!! Vagy valaki találja föl!
Ez itt alant pedig Limara tejfölös kiflije alapján készült, csak van benne tk. búza, és búzacsíra is. És képzeljétek! Még az Anyukám is megdícsérte, hogy milyen finom!
Szombaton bővítettem készleteimet, és a csírán kívül, ami nagyon olcsó volt, vettem még zabpelyhet és kukoricalisztet is! Van valakinek valami jó kis recije kukoricakenyérre?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit