Szép estét Minden Pékecskének!!..Mennyi szépség, Angi, Limara, Joli...Csak ámulok és bámulok!!!
Ma én is a Limara féle joghurtos kiflit gyártók táborát erősítettem..Igaz csak fél adagot csináltam, de most először vagyok viszonylag elégedett a formázással..
Akik csinálták a telephelyünkön az irodát, ott a főemberke, aki kb. 120-140 kg-os emlegette, hogy ő mennyire imádja a Zserbot Én megigértem neki, hogyha átköltözünk mindnyájan akkor sütök neki.
Ennek, most jött el az ideje. Na de nem keveset, mert 1.75 kg lisztből. 2 nagy tepsivel és 4 réteges.
Igaz ami receptet találtam a gyüjteményemben abban kissé a megadott mennyiségek nem voltak jók, mert ha aszerint csinálom, hát folyós massza lett volna belőle.
Egy ideje fenttartással vagyok a receptekkel kapcsolatban. Itt is úgy gondolom, hogy a fél liter tej inkább fél dl akart lenni.
Szóval most kelnek, aztán mennek a sütőbe. Reggel csokimázazom.
Ja és azért két tepsivel, mert az egyik a kollegáknak lesz, nehogy megbántódjanak.
Nagyon egyre jár az agyunk, mert végülis a nyanya felhsználása végett én is a Limara féle joghurtos nyanyás kiflit sütöm. Nekem már sül. Próbálkoztam a módszered alkalmazásával, hát mit mondjak. Nekem van egy tippem ki lesz az első bátor pékecske !
Nem tudom,hogy Nálatok létezik-e még békebeli háztartási bolt.Régebben én ott vettem,Kolombusz néven futott.Esetleg 100ft-os-ban kaphatsz,a Mars téren a piaciban nagyon jó kis dolgok vannak,hátha ez is .Más ötletem sajna nincshátha tudsz ezzel mit kezdeni.Üdv.
Kislányok! Szerintetek hol találok ruhafestéket? A Rossmann-ben van piros, zöld és sötétkék. NA már most nekem világoskék és barna farmerem van, és foltos. Ezeket kéne befestenem. MInden infónak örülnék.
Angi! Örülök, hogy bevált neked is a burgonyapelyhes kalácstészta Én ma már szinte minden kalácsomba teszek. A tegnapi buktáim is így készültek.
Joli! Örülök, hogy Te is megsütötted a Riegelt és, hogy képet is hozták róla. Én sem értem miért ne hozhatnál képeket, ha váletlenül nagy, majd megoldjuk Batkával, ezen sose izgasd magad.
Köszönjük, nagyon klassz ez a császárzsömle formázás. Annyit hozzátennék, hogy a lefelé fordított zsömléket érdemes lenne talán lisztezett konyharuhán keleszteni, mint a rusztikus zsömlecipót, mert arról, a konyharuha megemelésével egyszerűen le lehet fordítani a megkelt tésztát.
Én azért nem csináltam még császárzsömlét, mert a bevágás - mint a forma megadása - nem tetszett. Eddig a legközelebb a pecsenyezsömle formázása állt nekem a császárzsömléhez, ez még annál is "eredetibbnek" látszik. Üdv, Margit
Mostanában nálunk is kevesebb kenyér fogy, így már régóta tervezem, hogy kisebb kenyeret kellene sütni. Összesen 35 dkg nyanyusom volt, tettem hozzá még 35 dkg lisztet és 1 ek. aktív kovászt az élesztő helyett. Eléggé masszív kis gombóc lett, de kelesztés közben teljesen ellágyult, mikor formáztam szinte szétfolyt. Gondoltam hogy kevés lesz a támogatás, aztán eszembe jutott, hogy van kelesztő kosaram. Kibéleltem sütőpapírral és ebbe tettem a tésztát, mikor megkelt, óvatosan átemeltem papírral együtt a jénaiba, és a szokásos módon sütöttem.
Na, ha már megláttam, megosztom veletek. Ezt tervezem kipróbálni, főleg a formázás miatt, mert fehér zsemle: császárzsemle kézzel Ha valaki előbb eljut addig, hogy kipróbálja, meséljen az eredményről!
Gratulálok, nagyon szép lett a Riegel! Miért ne tennél fel képeket? Szerintem nagy kár lenne, és itt van nekünk Margitka és Batka, aki mindig segít, ha netán széttörjük az oldalt. Mindannyiunkkal előfordult már!
Angi! Ezek a kalácscipók:
Én csak 2 kuglófformát kaptam, nem is tudom minek vettem meg, kettővel nem megyek semmire
Sziasztok! Én is kedvet kaptam Margitka Joghurtos Riegeléhez. Az ő receptje után, kicsit szabadon ez lett belőle. Igaz azt igértem, hogy nem teszek fel képet, de remélem hogy ez nem töri szét az oldalt, ez egy másik fotótáramból van.
Piroska: bocsánat, csak most néztem ide. Szóval én nem teszek bele zsiradékot, de mint kint írtam, nem rontja el egy kis vaj vagy olaj. Szobahős vízzel spriccelem. A zacskót közvetlen sütés előtt szoktam lezárni, mert akkor spricckolom meg. Nem szoktam én sem megszúrkálni a zacsit, nem fog szétrobbani, a szájánál ki tud szökni a felesleges gőz. Ha a lemez és a tepsi között az a különbség, hogy az utóbbinak van pereme, akkor én tepsiben sütöm :)) Igazából a tűzhelyhez adtak egy kis peremű tepsit(?), és én mindent azon sütök.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit