Limara miket tudsz te volt már a mi kis Tanerőnknek szüli napja? Hát akkor az én Istenem is sokáig éltessen sok számos esztendővel és békés boldog élettel PIROSKA.
zsike ezer hála ezért a jó kis cukkinis receptért nálunk ez a sláger szombaton csináltuk és ma fogyott el de nekem így több napossan is nagyon bejön, holnap megint kell csinálni csak most sütöporal vagy szódabikarbónával gondoltam megsütni ,meg azon gondolkodom ,hogy reszelek le egy adagot és lefagyasztom úgy milyen lenne mert én a kenyérbe is jó meg sózom és kicsavarom úgy teszem bele vagy még azon is tünödtem hogy tök krémnek megcsinálni és úgy bele a kenyérbe no de majd kiderül ha kiprobálom igaz vagy te már esetleg probáltad fagyasztva???
Az élesztőt langyos, cukros tejben (1,5 dl) fel kell futtatni. A kétféle lisztet keverd össze, add hozzá a magokat és a sót. Majd az élesztőt és a maradék langyos tejet is öntsd a liszthez, és robotgép segítségével dagaszd meg. Ha szükséges, önthetsz hozzá egy kevés langyos vizet. Cipót formázva belőle, helyezd egy kiolajozott tepsibe, takard le konyharuhával és még 60 percig keleszd. A tetejét néhány helyen vagdosd be, és kend be kevés vízzel. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 percig kell sütni.
Margitka! Megnéznéd ezeket, és mondasz róluk véleményt?
Ritkán jelentkezem, de azért be-bekukkantok ám ide. Látom, milyen nagy a nyüzsi sokszor.
Valahogy mióta nyugdíjba jöttem, olyan forgalmas az életem, minden másképp van. újra kell struktúrálnom az időt.
Mostanában ritkábban sütöttem, még az új konyhám sem üzemeltem be igazán. Olyan érdekes, szoknom kell, hogy szinte mindennek új helye van, kicsit még mindig idegennek érzem magam benne.
Ti viszont csodásabbnál csodásabb dolgokat alkottatok.
Mindenkit csak dícséret illet.
Holnaptól viszem a gyerkőcöket Börzsönybe, hát ott majd nekem is lesz nagyüzem.
Láttam, többen kipróbáltátok a cukkínis kenyeret, az én nagy kedvencemet. örülök, hogy nálatok is sikere volt, pedig első hallásra talán idegenkedik tőle az ember.
Ezeket a szépségeket! Fel se tudom sorolni a kínálatot! :)
Ma én is ütök egy kenyeret, majd hozok róla képet. A tegnapi sós muffinom szép lett, de nem lett finom. Főként tök sótlan volt, másrészt még jobban beleragadt a papír a tésztába, de a férjemnek ízlett, még papír nélkül is! :) Nagyon tömény volt.
Képzeljétek! Most olvastam el egy regényt, aminek a címe Francia kenyér. Olyan könnyedebb regény, nekünk nőknek, de közben a kenyérsütésről is szól. Vannak benne receptek és fortélyok. Ha gondoljátok néha idézek belőle egy kicsit, hátha kedvet kaptok hozzá!
Most nekifutok, hogy keressek kukoricaliszthez recit. Ha van valakinek egy beváltja, azt szívesen fogadom!
szokomoko Isten éltesse jó anyádat erőben és egészségben sok számos esztendőig még a család körében /csak zárojelben jegyezném meg ,hogy nekem a névnapomra hasonlokat sütögethetsz és teleportálhatod,ebben a sorrendben ahogy most csináltad/
Kedves Margit!
Kozeledik a nagy nap,amikor kiprobalom a kenyersutest,nagyon varom,es szeretnek kerni egy konkret receptet,amolyan kezdo-kenyerre,tonkoly es feher lisztbol,amennyiben lehet minel kevesebb feher legyen benne es nyanyaval szeretnem.Amolyan kezdo receptet varok,amelyben le van irva a reszlet is a gyengebbek kedveert:)))Es hogy miben sussem,jenaiban(aminek nincs fodele) vagy kiralyformaban?Nagyon kosoznom elore is!
Mostanság én csak a sós dolgokba teszek nyanyit,igaz próbáltam kalácsba is,nem tett neki rosszat,csak nehezebben kezelhető a tészta egy kicsit.Szerintem megér egy próbát,legalább kitapasztalod.A liszt arányát figyeld,és úgy tedd bele,mind a nyanyit,mind az élesztőt.De ha biztosra akarsz menni,várjál a nálam ügyesebb pékkisasszonyokra.Nekem ez a tapasztalatom.Sok sikert!Üdv.
Kérdésem van kedves pékecskék.
Családom imádja a buktát. horváth Ilona receptje szerint csnálom. De. Itt van a nyanya. Arra gondoltam tennék a megszokott recimhez nyanyát.
Szerintetek? Helyetteíthetem az éesztő egy részét mondjuk nyanyával?
Sziasztok.
Szoki moki: Csatlskozom Nellyhez. Isten éltesse soká a mdmád. És gratula a remek lányálrt.
Csöndben megjegyzem, egy pillanatra elgondolkodtam, én majdnem 2 évvel idősebb vagyok mint a mamád. Jesszusom, ilyen idős vagyok... A láányom nem tud a gyümölcslevesen kívül semmit sem gyártani. Nos amíg debrecenben tanult beírthattam volna Hozzád főzőiskolába. :-)
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit