E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

jegkasa Előzmény | 2007.07.04. 18:15 - #22175

Mivel régen irtam ezért akinek névnapja, születésnapja volt azoknak kívánok minden jót!
 
Jégkása

boglarka70 Előzmény | 2007.07.04. 17:50 - #22174

Limara miket tudsz te volt már a mi kis Tanerőnknek szüli napja? Hát akkor az én Istenem is sokáig éltessen sok számos esztendővel és békés boldog élettel PIROSKA.

boglarka70 Előzmény | 2007.07.04. 17:41 - #22173

zsike ezer hála ezért a jó kis cukkinis receptért nálunk ez a sláger szombaton csináltuk és ma fogyott el de nekem így több napossan is nagyon bejön, holnap megint kell csinálni csak most sütöporal vagy szódabikarbónával gondoltam megsütni ,meg azon gondolkodom ,hogy reszelek le egy adagot és lefagyasztom úgy milyen lenne mert én a kenyérbe is jó meg sózom és kicsavarom úgy teszem bele vagy még azon is tünödtem hogy tök krémnek megcsinálni és úgy bele a kenyérbe no de majd kiderül ha kiprobálom igaz vagy te már esetleg probáltad fagyasztva???

emes Előzmény | 2007.07.04. 17:38 - #22172

Jaj-jaj! Bocsánat! Nem akartam ilyen nagy helyet foglalni! Bocsi-bocsi-bocsi! + az anyamedve!

emes Előzmény | 2007.07.04. 17:37 - #22171

Hát én ezt találom a legjobbnak, mert ebben van a legtöbb kukoricaliszt:

Kukoricás kenyér  

 

Hozzávalók:

25dkg kukoricaliszt, 20dkg rétesliszt, 2.5-3dl víz, 1kk só, 1ek cukor, 2dkg élesztő,

1ek olaj, 1kk szárított oregánó

Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk az oregánót, elkeverjük, majd a tűzről levéve

hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük,

és jó alaposan megdagasztjuk. Letakarva megkelesztjük, majd óvatosan átgyúrjuk

a megkelt tésztát. Hosszúkás formát formázunk belőle.

A tetejét lekenjük vízzel, és 2-3 helyen bevágjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben

40-45 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

 

Esetleg ezt:

 

Magos kukoricakenyér

 

Hozzávalók:


• 60 dkg finomliszt
• 20 dkg kukoricaliszt
• 3 dkg élesztő
• 3 dl langyos tej
• 1 dl langyos víz
• egy-két kiskanál só, cukor
• 2-3 evőkanál tökmag
• napraforgómag
• szezámmag (elhagyható)


Elkészítése:

Az élesztőt langyos, cukros tejben (1,5 dl) fel kell futtatni. A kétféle lisztet keverd össze, add hozzá a magokat és a sót. Majd az élesztőt és a maradék langyos tejet is öntsd a liszthez, és robotgép segítségével dagaszd meg. Ha szükséges, önthetsz hozzá egy kevés langyos vizet. Cipót formázva belőle, helyezd egy kiolajozott tepsibe, takard le konyharuhával és még 60 percig keleszd. A tetejét néhány helyen vagdosd be, és kend be kevés vízzel. Előmelegített sütőben, közepes lángon 45-50 percig kell sütni.

 

Margitka! Megnéznéd ezeket, és mondasz róluk véleményt?

Köszönöm előre is: Emes

 

 

 

 


Limara Előzmény | 2007.07.04. 16:54 - #22170

Piroska! Kicsit megkésve, de annál több szeretettel kívánok Boldog Szülinapot!

Zsike Előzmény | 2007.07.04. 16:48 - #22169

Sziasztok Kislányok!

Ritkán jelentkezem, de azért be-bekukkantok ám ide. Látom, milyen nagy a nyüzsi sokszor.

Valahogy mióta nyugdíjba jöttem, olyan forgalmas az életem, minden másképp van. újra kell struktúrálnom az időt.

Mostanában ritkábban sütöttem, még az új konyhám sem üzemeltem be igazán. Olyan érdekes, szoknom kell, hogy szinte mindennek új helye van, kicsit még mindig idegennek érzem magam benne.

Ti viszont csodásabbnál csodásabb dolgokat alkottatok.

Mindenkit csak dícséret illet.

Holnaptól viszem a gyerkőcöket Börzsönybe, hát ott majd nekem is lesz nagyüzem.

Láttam, többen kipróbáltátok a cukkínis kenyeret, az én nagy kedvencemet. örülök, hogy nálatok is sikere volt, pedig első hallásra talán idegenkedik tőle az ember.


Limara Előzmény | 2007.07.04. 16:43 - #22168

Boglárka! Köszönöm!

boglarka70 Előzmény | 2007.07.04. 16:39 - #22167

limara ezt néked kerestem

Limara Előzmény | 2007.07.04. 16:33 - #22166

Boglárka! Itt a recept:

Limara Előzmény | 2007.07.04. 16:23 - #22165

Emes! Ez kukoricás: //gportal.hu/gindex.php?pg=5495154&nid=1991570

Limara Előzmény | 2007.07.04. 16:16 - #22164

Boglarka! Itt van megint a sütőporos kenyér készítése, itt nem pihizteti:

emes Előzmény | 2007.07.04. 16:04 - #22163

Hali lányok!

Ezeket a szépségeket! Fel se tudom sorolni a kínálatot! :)

Ma én is ütök egy kenyeret, majd hozok róla képet. A tegnapi sós muffinom szép lett, de nem lett finom. Főként tök sótlan volt, másrészt még jobban beleragadt a papír a tésztába, de a férjemnek ízlett, még papír nélkül is! :) Nagyon tömény volt.

Képzeljétek! Most olvastam el egy regényt, aminek a címe Francia kenyér. Olyan könnyedebb regény, nekünk nőknek, de közben a kenyérsütésről is szól. Vannak benne receptek és fortélyok. Ha gondoljátok néha idézek belőle egy kicsit, hátha kedvet kaptok hozzá!

Most nekifutok, hogy keressek kukoricaliszthez recit. Ha van valakinek egy beváltja, azt szívesen fogadom!

Tsók: Emes


boglarka70 Előzmény | 2007.07.04. 15:42 - #22162

szokomoko Isten éltesse jó anyádat erőben és egészségben sok számos esztendőig még a család körében /csak zárojelben jegyezném meg ,hogy nekem a névnapomra hasonlokat sütögethetsz és teleportálhatod,ebben a sorrendben ahogy most csináltad/

Edo-bedo Előzmény | 2007.07.04. 15:26 - #22161

Szokimoki,nahat!!!Bun volt ennyi finomsagot egyszerre kitenni:)micsoda mennyei latvany!!GratulaCsorog a nyalam,szivesen lennek az unneplet helyeben..


Edo-bedo Előzmény | 2007.07.04. 15:20 - #22160

Kedves Margit! Kozeledik a nagy nap,amikor kiprobalom a kenyersutest,nagyon varom,es szeretnek kerni egy konkret receptet,amolyan kezdo-kenyerre,tonkoly es feher lisztbol,amennyiben lehet minel kevesebb feher legyen benne es nyanyaval szeretnem.Amolyan kezdo receptet varok,amelyben le van irva a reszlet is a gyengebbek kedveert:)))Es hogy miben sussem,jenaiban(aminek nincs fodele) vagy kiralyformaban?Nagyon kosoznom elore is!

dulifuli13 Előzmény | 2007.07.04. 14:45 - #22159

Köszi Brigi, azt hiszem, holnap belevágok.

Brigitta Előzmény | 2007.07.04. 14:39 - #22158

szia dulika!

Mostanság én csak a sós dolgokba teszek nyanyit,igaz próbáltam kalácsba is,nem tett neki rosszat,csak nehezebben kezelhető a tészta egy kicsit.Szerintem megér egy próbát,legalább kitapasztalod.A liszt arányát figyeld,és úgy tedd bele,mind a nyanyit,mind az élesztőt.De ha biztosra akarsz menni,várjál a nálam ügyesebb pékkisasszonyokra.Nekem ez a tapasztalatom.Sok sikert!Üdv.


dulifuli13 Előzmény | 2007.07.04. 14:29 - #22157

Kérdésem van kedves pékecskék. Családom imádja a buktát. horváth Ilona receptje szerint csnálom. De. Itt van a nyanya. Arra gondoltam tennék a megszokott recimhez nyanyát. Szerintetek? Helyetteíthetem az éesztő egy részét mondjuk nyanyával?

dulifuli13 Előzmény | 2007.07.04. 14:25 - #22156

Sziasztok. Szoki moki: Csatlskozom Nellyhez. Isten éltesse soká a mdmád. És gratula a remek lányálrt. Csöndben megjegyzem, egy pillanatra elgondolkodtam, én majdnem 2 évvel idősebb vagyok mint a mamád. Jesszusom, ilyen idős vagyok... A láányom nem tud a gyümölcslevesen kívül semmit sem gyártani. Nos amíg debrecenben tanult beírthattam volna Hozzád főzőiskolába. :-)

[Későbbi] [22635-22616] [22615-22596] [22595-22576] [22575-22556] [22555-22536] [22535-22516] [22515-22496] [22495-22476] [22475-22456] [22455-22436] [22435-22416] [22415-22396] [22395-22376] [22375-22356] [22355-22336] [22335-22316] [22315-22296] [22295-22276] [22275-22256] [22255-22236] [22235-22216] [22215-22196] [22195-22176] [22175-22156] [22155-22136] [22135-22116] [22115-22096] [22095-22076] [22075-22056] [22055-22036] [22035-22016] [22015-21996] [21995-21976] [21975-21956] [21955-21936] [21935-21916] [21915-21896] [21895-21876] [21875-21856] [21855-21836] [21835-21816] [21815-21796] [21795-21776] [21775-21756] [21755-21736] [21735-21716] [21715-21696] [21695-21676] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU